آشنایی با دانشگاه های کشورهای مختلف دنیا

سلام دوستان

با توجه به این که خیل عظیمی از دانشجویان ایرانی در حال عزیمت به کشورهای مختلف دنیا برای ادامه تحصیل هستند از امروز می خوام چند تا پست وبلاگ پژوهش رو اختصاص بدم به معرفی دانشگاه های مختلف سراسر جهان.

البته امیدواریم که عزیزانی که به خارج از کشور جهت ادامه تحصیل میرن بعد از اتمام دوره تحصیلشون به مملکت برگردن و ایران خودمون رو آباد کنن.


دانشگاه های آمریکا:

ایالات متحده آمریکابا داشتن قریب به ۵٬۸۰۰ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی امکانتحصیلات در سطوح مختلف آموزش عالی را برای تقریباً تمامی افراد جامعه خودفراهم نموده‌است. از این تعداد، در حال حاضر ۱۲۵ دانشگاه علوم پزشکی درآمریکا مشغول فعالیت هستند.

در سال۲۰۰۴ بیش از ۱۷ میلیون دانشجو در دانشگاههای آمریکا مشغول به تحصیل بودند.

 شهریه ها و مخارج تحصیلی دانشجویان:

وام‌های کم بهره تضمین شده از طرفدولت فدرال (federal loans)، کمک هزینه‌های بلاعوض(grants) و انواعبورس‌های تحصیلی از مهمترین راه‌های تامین شهریه دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا محسوب می‌شوند.

در سال ۲۰۰۷، ارزان‌ترین شهریه سالیانه از آنکالج ایالتی دالتوندر ایالتجورجیا۲٬۰۴۸ ( دلار شهریه دانشجوی بومی تمام وقت در سال) و گران‌ترین شهریه متعلق بهدانشگاه جرج واشنگتن (۳۷٬۸۲۰دلار در سال برای دانشجویان مقطع کارشناسی) بود.

رتبه‌بندی دانشگاه‌های آمریکا در میان دانشگاههای جهان

موسسات آموزش عالی آمریکا در رده بندی دانشگاه های جهانی حضور پر تعدادتری نسبت به موسسات کشورهای دیگر دارد.  بطور نمونه میتوان به رده بندیهای زیر در این باب اشاره نمود:

  • از بیست دانشگاه برتر جهان در رتبه بندی‌های جهانی موسسه SJTU چین، ۱۷ دانشگاه
  • از بیست دانشگاه برتر جهان در رتبه بندی‌های جهانیروزنامه تایمز لندن، ۱۳دانشگاه،
  • از بیست دانشگاه برتر جهان در رتبه بندی‌های جهانی نشریهنیوزویک، ۱۵دانشگاه،
  • از بیست دانشگاه برتر جهان در رتبه بندی‌های جهانی موسسه Ecole de Mines فرانسه، ۱۰ دانشگاه
  • از بیست دانشگاه برتر جهان در رتبه بندی‌های جهانی موسسه Wuhan چین، ۱۷دانشگاه
  • و از بیست دانشگاه برتر جهان در رتبه بندی‌های جهانی وبومتریکس، ۲۰ دانشگاه متعلق به ایالات متحده هستند.

معرفی دانشگاه هاروارد:

دانشگاه هاروارد بهانگلیسی: Harvard University، قدیمی‌ترینمؤسسهٔ فرهنگیآمریکاست که درکمبریج در ایالتماساچوست واقع است. در سال۱۶۳۶، دادگاه یکی از تحت‌الحمایه‌ها برای ایجاد یککالج،چهارصد پاوند اختصاص داد. در سال بعد قرار شد به‌یادبود دانشگاه انگلیسیکه بیش از هفتاد تن از افراد برجستهٔ این تحت‌الحمایه از آنجافارغ‌التحصیل شده‌بودند این کالج را درناحیه نیوتونتأسیس نمایند.


تاریخچه تأسیس دانشگاه هاروارد:


در سال ۱۶۳۸ آن ناحیه و دانشگاه تازه تأسیس را به ‌نام کمبریج نام‌گذاری کردند. در همان‌ سال جان هاروارد یکی از وزیران پیوریتان و وزیر امور داخلی آمریکا که استاد یکی از شعبه‌های دانشگاه کمبریج بود در هنگام مرگ، نیمی از سرمایه و املاک خود را که ۷۸۰ پاوند بود با چهارصد جلد کتاب به‌کالج بخشید و کالج مزبور در سال ۱۶۳۹ به‌افتخار این مرد، هاروارد نامیده شد. تاریخچه‌ی هاروارد در حقیقت از سال ۱۶۴۰ آغاز می‌شود. نخستین جشن دانش‌آموختگان دانشگاه هاروارد در سال ۱۶۴۲ برگزار شد. بر سردر این دانشگاه لوحه‌ای نصب شده که متن آن چنین است:

«چون خداوند به‌سلامت ما را به‌سرزمین نیوانگلند رسانید، به ‌یاری او خانه‌های خود را ساختیم و برای ادامه‌ی زندگانی خود وسایلی برانگیختیم و مکان‌های مناسبی برای پرستش پروردگار پی‌افکندیم و به ‌تشکیل یک دولت غیرنظامی همت گماشتیم. اما آرزوی بزرگی را که در قلب خود می‌پروراندیم و در پی تحقق آن روزشماری می‌کردیم، آموزش و پرورش بود که سعادت جاودانه در پی داشت. ما نمی‌خواستیم که دیو بی‌سوادی در کلیساها بجای ماند و کشیشان ما در تاریکی نادانی به‌سر برند.»

امور تشکیلاتی و اداری

بر اساس منشور مورخ۱۶۵۰ دانشگاه برای پیشرفت علم، هنر و ادبیات به‌آموزش جوانان انگلیسی و بومی اختصاص یافت. دومین ساختمان دانشگاه، «کالج بومیان»، درسال۱۶۵۴ تأسیس شد ومؤسسهٔ انتشارات و مطبوعات دانشگاهکه از سال۱۶۳۸ تا آن زمان در کاخ رئیس‌جمهور بود، به‌آن محل انتقال یافت. به‌احتمال قوی در سال‌های۱۶۶۱ و۱۶۶۳، ترجمهکتاب مقدس به‌زبان بومیان آن سرزمین، توسطجان الیوت در همین کالج به‌چاپ رسید. باتوجه به‌حمایت‌های مالی که دانشگاه برایپیشرفت اهداف خود از خارج دریافت نمود، از همان آغاز تأسیس به‌اهمیتشایانی دست یافت. منشور مصوبه دانشگاه هاروارد تا سال۱۷۰۷،مرجع اساسی و تغییر‌ناپذیر اداره‌ی دانشگاه به‌شمار می‌رفت. بر مبنای اینمنشور، سازمانی مرکب از یک رئیس و یک خزانه‌دار و پنج استاد به‌طور رسمیمقررات اداری دانشگاه را وضع نموده و به‌امور مالی و هزینه کردن وجوهدریافتی، نظارت مستقیم داشتند. این سازمان به‌وسیله هیئت ناظرانی که درسال۱۶۴۲ تعیین شده بود، کنترل می‌شد. کم‌کم اوضاع و احوال ایجاب کرد که هیئتاداره‌کننده‌ی دانشگاه، از استادان مقیم آن تشکیل شود. امروزه دانشکده‌هایگوناگون، دارای هیئت‌های قانون‌گذاری هستند که مستقیماً عهده‌دار نظم وبرقراری آرامش در محیط دانشکده می‌باشند. در اوان تأسیس این دانشگاه، هیئتناظران از بین نمایندگان مشترک ایالت (دولت) و کلیسا تشکیل شده و دولت کهمؤسس و مدیر کالج بود سازمان هاروارد را یک بنگاه دولتی تلقی کرده که دراین راستا اختلافات تنگ‌نظرانه و متعصبانه نیز نمایان بود و سرانجام اینکشمکش‌ها به ‌سود دانشگاه هاروارد پایان یافت. در سال۱۷۸۰ کالج هارواردبهدانشگاه هارواردتغییر یافت. نخستین مدیران و رهبران کالج طبعاً کلیسا بود، اما در پیتغییراتی که در ترکیب هیئت ناظران پدیدار شد، دانشگاه هاروارد از زیرکنترل روحانیت و سرانجام از قید سیاستمداران دولتی رهایی یافت. از سال۱۸۶۵ هیئت مدیره‌ی دانشگاه از بین دانش‌آموختگان پیشین آن برگزیده شد و کنترل دانشگاه را به‌طور کامل به‌عهده گرفت.

 دوران پرآشوب

در نیمه دوم قرن هفدهم میلادی هنگامی که اتحاد میان پیوریتان‌ها از نظر سیاست ومذهب عملی شد، بار دیگر عقایدروحانیون انجیلیدر عقاید مذهبی دانشگاه مشکلات متعددی پدید آورد. افراد محافظه‌کار بار دیگر در هیئت ناظران رخنه کردند. تاریخ این کالج از سال۱۶۷۳ تا۱۷۲۸ بسیار پرآشوب بود، یکی از عوامل مهم این ناآرامی‌ها، تأسیسدانشگاه ییل به‌وسیلهمحافظه کاران نیوانگلندبود که به‌دنبال ناکامی‌های خود در اداره‌ی دانشگاه هاروارد، اقدام به بنای این دانشگاه نمودند.

 دوران نوین

نخستین رئیس هیئت مدیره دانشگاه هاروارد در سال۱۷۹۲ انتخاب و در سال۱۸۰۵ کرسی دانشکده الهیاتاین دانشگاه، به‌استادی مؤمن و موحد واگذار شد. سرانجام در سال۱۸۴۳،هیئت ناظران دانشگاه، به‌ریاست یک روحانی و مرکب از اشخاص شایسته آغازبه‌کار کرد. عبادت و نمازگذاری که تا آن زمان در دانشگاه هاروارد اجباریبود، در سال۱۸۸۶ از صحنه دانشگاه برچیده شد. پیرو این تغییر و تحول، روند تشکیلاتی و اداریدانشگاه هاروارد از مسیر عقیدتی و سیاسی بنیان‌گذارانش خارج شد. امروزهدانشگاه هاروارد و دانش‌آموختگان آن در ارتباط و همبستگی کامل باپیشرفت‌های فکری مردم ایالات متحده آمریکا قرار دارد.

سالن ماساچوست: محل کار رییس دانشگاه

 

پیشگامان دانش و فرهنگ در هاروارد

در زمینه علوم و ادبیات و فلسفه چهره‌های شناخته شده‌ای از این دانشگاه دانش‌آموخته شده‌اند که امروزه از مشاهیر جهان محسوب می‌شوند.

 

 

سالن آننبرگ در کالج هاروارد

 

موزه‌ها و کتاب‌خانه دانشگاه

در محوطه این دانشگاه موزه‌های متعددی، ازجملهموزهٔ هنر فوگ وجود دارد که در آن تابلوهای نقاشی و مجسمه‌ها و آثار چاپ شده قرن هیجده و نوزدهاروپا وآمریکا، به‌تماشا گذاشته‌شده‌است. کتابخانهاین دانشگاه نه تنها قدیمی‌ترین مجموعه فرهنگی در آمریکا بلکه با شعبات خود، بزرگ ترین کتابخانه دنیاست و در حال حاضر دارای۱۴٬۵۰۰٬۰۰۰جلد کتاب،رساله و میکروفیلم می‌باشد. بنیاد دانشگاه هاروارد با سرمایه‌ای معادل۲۵،۹میلیارد دلار، ثروتمندترین دانشگاه جهان است. این دانشگاه دارایرشته‌های علوم انسانی، طبیعی، دندان پزشکی، الهیات،آموزش و پرورش، حقوق وپزشکی می‌باشد. علاوه‌براین در مؤسسات وابسته به‌آن، دوره‌های ویژهخاورشناسیوروسیه‌شناسی، تدریس می‌شود.پروژه ی تاریخ شفاهی ایران در مرکز ایران شناسی این دانشگاه به مدیریتحبیب لاجوردی انجام می‌شود.

 

 تعداد دانشکده‌های هاروارد

دانشگاه هاروارد دارای ده دانشکده با یکصد و شصت رشته تحصیلی می‌باشد.

 

مرکز علم در کالج هاروارد

 منابع:

 




مطالب مشابه :


معرفی دانشکده ی حقوق دانشگاه هاروارد

معرفی دانشگاه هاروارد : دانشگاه هاروارد یک دانشگاه خصوصی در شهر کمبریج ، واقع در ایالت




گزارش سمینارعلم و دین دانشگاه کمبریج-مریم سادات جوادیون

معرفی سمینار: همایش علم ودین در دانشگاه کمبریج و دانشکده سنت ادموند برگزار شده و موسسه فارادی.




معرفی دانشگاه هاروارد

معرفی دانشگاه هاروارد ابتدا دانشکده نو در منطقه کمبریج نام داشت و در سال 1638 میلادی




معرفی برترین دانشگاههای جهان/ دانشگاه هاروارد

معرفی برترین پیوریتان و وزیر امور داخلی آمریکا که استاد یکی از شعبه‌های دانشگاه کمبریج




معرفی برترین دانشگاه های دنیا / هاروارد در صدر دانشگاه های جهان

تحصیل در دانشگاههای معتبر جهان - معرفی برترین دانشگاه های دنیا / هاروارد در صدر دانشگاه های




رتبه بندی دانشگاه های جهان در سال 2014-2013 توسط مؤسسه QS + جدول

ترین ها - رتبه بندی دانشگاه های جهان در سال 2014-2013 توسط مؤسسه qs + جدول - به روایت آمار




رشته سیاستگذاری عمومی در دانشگاه کمبریج

سیاستگذاری عمومی - رشته سیاستگذاری عمومی در دانشگاه کمبریج - یحیی کمالی www.yahyakamali.ir




آشنایی با دانشگاه های کشورهای مختلف دنیا

معرفی دانشگاه هاروارد: Harvard University ، قدیمی‌ترین مؤسسهٔ فرهنگی آمریکاست که در کمبریج در




معرفی دانشگاه های میلیاردرها

جهان,فناوری,it - معرفی دانشگاه های میلیاردرها - 10- دانشگاه کمبریج تعداد میلیاردر: 11 نفر کل




برچسب :