گزارش کارورزی کامپیوتر

فهرست
معرفی محل کارورزی : 3
مسئول کار ورزی : 4
مشخصات کار اموز : 4
مقدمه: 4
4G چیست؟ 4
سایر گونه‌های 4G چه هستند؟ 5
نسل چهارم  تلفن همراه ( 4G ) 6
مفهومی جدید از نسل چهارم. 8
شبکه‌های ‏G‏4 و 6‏‎IPV‎. 10
استفاده از تکنولوژی soft-switch. 11
سوئيچينگ مداري.. 12
سوئيچينگ بسته‌اي.. 12
میزان کاربرد سرويس تلفن اينترنتي(VOIP) در دنيا 13
ورود به کسب و کار با نسل ۴ تلفن همراه 14
فن‌آوری نسل چهارم (G4) بی‌سیم. 14
بررسی وضعیت یک ساله توسعه تکنولوژی باند پهن در دنیا؛ 14
سرعت LTE در قیاس با سرعت سرویس‌های کابلی اینترنت خانگی چطور است؟ 15
هزینه استفاده از LTE چقدر است؟ 16
استراتژی تجاری‌سازی و نقش آن در توسعه LTE و وایمکس... 17
تجارت؛ هدف اصلی وایمکس... 17
انبوه داده‌ها در عصر کنونی.. 19
نسل چهارم شبکه‌های موبایل ایران در پیچ‌ و خم قوانین. 19
نتیجه گیری.. 19
مراجع. 20
منابع. 21
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  معرفی محل کارورزی :
شرکت ثمین با بیش از 10 سال سابقه در امر تجارت الکترونیک و خدمات رفاه کارت و ثمین کارت بزرگترین شرکت در این بخش بوده و در اکثر شهر ها و استانهای کشور نمایندگی و فعالیت و جهت رفاه حال مردم با اکثر ارگانهایی که نیاز مردم را تامین میکنند قرارداد بسته و کارتهای تخفیف برای انها صادر مینماید که در نمایندگی کرج و تهران این شرکت حدودا 400 نفر پرسنل در بخش بازاریابی و فروش و کارمند اداری مشغول بکار میباشند . مسئول کار ورزی :
سرکار خانم آزاده حمدالهی که با سن کمی که دارند توانسته اند چنین فعالیتی بزرگ را انجام دهند . مشخصات کار اموز :
نام و نام خانوادگی :
دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات دانشگاه ............
 
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  مقدمه: 4G چیست؟
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4G چهارمین و جدیدترین نسل از تکنولوژی‌های مخابراتی برای ارسال و دریافت اطلاعات از طریق شبکه‌های موبایل است. سریع‌تر از نسل قبلی است و به شبکه‌ها ظرفیتی بالاتر از نسل 3G (نسلی که هم اکنون بر روی اکثر تلفن‌های همراه اروپا و آمریکا مورد استفاده است) را می‌دهد. تعریف فنی 4G توسط یکی از آژانس‌های اروپایی سازمان ملل متحد ارائه شده. تعریف بازاریابی آن هم هست، که البته خیلی سست ولی برای اکثر مردم مناسب است.
چه کسی به 4G احتیاج دارد؟
 
4G بیشتر برای کسانی که موبایل‌های هوشمند، تبلت و لپ‌تاپ دارند مناسب است. کسانی که اغلب وقتی که خارج از محدوده پوشش وای-فای هستند، نیازمند سرعت بالا برای مرور وب،‌ استفاده از اپلیکیشن‌ها و کار با ایمیل می‌باشند. مثلاً وقتی در تاکسی هستید، 4G می‌تواند سرعتی یکسان یا حتی بالاتر نسبت به وای-فای منزل یا دفتر کار به شما بدهد. در هتل‌ها و فرودگاه‌ها نیز 4G اغلب سریع‌تر از وای-فای همگانی مستقر در این مکان‌ها است. سایر گونه‌های 4G چه هستند؟
Sprint از یک تکنولوژی به نام WiMax استفاده می‌کند. T-Mobile و AT&T از تکنولوژی HSPA+ که ورژنی از 3G با سرعت بالاتر از ورژن‌های قبلی است، استفاده می‌کنند و آن را به عنوان 4G جا زده‌اند که بسیاری از کارشناسان فنی از آن با نام «4G تقلبی» یاد می‌کنند. شبکه‌ Sprint در سال جاری به LTE تغییر خواهد یافت و T-Mobile نیز در سال 2013 به این جرگه خواهد پیوست.
سرعت 4G چقدر است؟
ادعاها و البته تست‌های عملکرد، بستگی به نوع دستگاه، موقعیت مکانی، و زمان دارند. در بسیاری از تست‌ها، تلفن‌های 4G، تبلت‌ها، و مودم‌های لپ‌تاپ‌ها، به طور کلی سرعتی از 3 تا 20 برابر سرعت دانلود دستگاه‌های 3G را رقم زده‌اند. LTE پادشاه سرعت در بین تکنولوژی‌های 4G است. دستگاه‌های LTE که تست شده اند، به طور میانگین سرعت‌ دانلودی بین 10 تا 20 مگابیت بر ثانیه را داشته‌اند، که به کرات به بالای 30 مگابیت بر ثانیه هم رسیده است. سایر گونه‌های 4G عموماً سرعت‌های دانلودی زیر 10 مگابیت بر ثانیه را در تست‌ها رقم زده‌اند.‌ ولی تمام آنها از 3G بهتر بوده‌اند. سرعت دانلود با استفاده از 3G، در تست‌ها بر روی تمام شبکه‌ها و تعداد زیادی از دستگاه‌ها، به طور میانگین زیر 2 مگابیت بر ثانیه بوده است. نسل چهارم  تلفن همراه ( 4G ) 
رشد سیستمهای تلفن سیار ، افزایش کاربران اینترنت و بالا رفتن انتظار و نیازهای کاربران ، مانند تقاضای دسترسی به اینترنت با کیفیت بالا از طریق سیستم های بی سیم ، منجر به طراحی سیستم هایی شده است که قادر به برآورده کردن نیازها می باشند.
کابران سرویس های مخابراتی در آینده ، ترجیح می دهند که سرویسهای مشابهی را که از شبکه های ثابت دریافت می کنند از یک محیط بی سیم نیز در اختیار داشته باشند.
البته انتظار نمی رود که عملکرد بهتر را قربانی حرکت پذیری بیشتر نمایند. چراکه آنها در هر صورت از ابزارهای مخابراتی ساکن هم استفاده خواهند کرد ، بنابراین بهترین راهکار این است که سیستم های بی سیم با شبکه های ثابت مجتمع شوند. به همین منظور شبکه های بی سیم به سرعت در حال تکامل و حرکت به سمت شبکه های تماماً IP هستند. شبکه های تلفن قدیمی ( شبکه های سلولی نسل دوم ) مانند GSM ، که فقط برای انتقال صوت مورد استفاده قرار می گیرند ، ذاتاً دارای فناوری سوئیچ مداری هستند.
شبکه های نسل 5/2 مانند GPRS ، مدل گسترش یافته شبکه های نسل دو هستند که از فناوری سوئیچ مداری برای انتقال صوت و از سوئیچ بسته ای برای تبادل دیتا استفاده می کنند.
فناوری سوئیچ مداری ایجاب می کند که کاربران بر مبنای زمان سنجیده شوند نه بر مبنای میزان دیتای انتقال داده شده چراکه پهنای باند فقط برای کاربر اختصاص داده شده است. در مقابل ، فناوری سوئیچ بسته ای ، پهنای باند را بیشتر مورد استفاده قرار داده و به بسته های هر کاربر اجازه رقابت برای بدست آوردن پهنای باند را می دهد و کاربها را برمبنای میزان دیتای انتقال داده شده ، مورد حسابرسی قرار می دهد. بنابراین حرکت به سمت استفاده از سوئیچ بسته ای و به طبع آن شبکه های IP یک امر طبیعی است.
شبکه های نسل سه ( UMTS ) قصد داشتند مشکلات متعددی که نسل های 2 و 5/2 با آن روبرو شده بودند را برطرف کنند. از جمله این مشکلات می توان به سرعت پائین و وجود فناوری های نا همخوان و سازگار ناپذیر ( CDMA/ TDMA ) در کشورهای مختلف اشاره کرد.
انتظاراتی که از نسل 3 وجود داشت ، افزایش پهنای باند به 128 کیلوبیت بر ثانیه و در ماشین ها 2 مگابیت بر ثانیه در کاربردهای ثابت بود. ولی در واقعیت ، خروجی نسل 3 نه روشن بود و نه مشخص.
البته یک قسمت از این مشکل به این مسئله بر می گردد که تامین کنندگان و ارائه دهندگان شبکه های ارتباطی در اروپا و آمریکای شمالی ، در حال حاضر از استانداردهای مجزایی برای نگهداری و پشتیبانی استفاده می کنند و بدنه این استانداردها باعث ایجاد تفاوتهایی در فناوری واسطه های هوایی آنها می شود.
در ضمن سوالات مالی متعددی هم وجود دارد که باعث تردید در مرغوبیت شبکه های نسل 3 می شود و این نگرانی وجود دارد که در بسیاری از کشورها ، نسل 3 مورد توجه واقع نشود. در مجموع تمامی مسائل و نگرانی ها باعث ایجاد رقابت و تمایل به استفاده از فناوری های بی سیم نسل 4 شد.
شبکه های نسل چهارم یا 4G ، نامی است که به سیستم های تلفن همراه مبتنی بر IP که دسترسی را از طریق یک مجموعه از واسطه های رادیویی تامین می کند ، داده شده است.
شبکه های 4G برقراری بهترین سرویس اتصال ، رومینگ و فراگشت بی سیم را ارائه می کند و از طرفدیگرچندین واسط دسترسی رادیویی مانند ( GPRS,HIPERLAN,WLAN,BLUETOOTH ) را به یک شبکه واحد که کاربر از آن استفاده می کند ، تبدیل خواهد کرد.
با این ویژگی کاربران خواهند توانست به سرویسهای مختلف دسترسی پیدا کرده و پوشش بیشتری داشته باشند. در ضمن ، راحتی استفاده از یک وسیله واحد را نیز تجربه کنند. ( وسیله ای که در آینده جایگزین گوشیهای تلفن همراه فعلی خواهد شد).
از طرفی دیگر یک صورتحساب را با کاهش کل هزینه دسترسی داشته و دسترسی بی سیم قابل اعتمادی را حتی در صورت از دست دادن یک یا چند شبکه داشته باشند.
در حال حاضر 4G یکی از ابتکارات DR برای فائق آمدن بر محدودیتهای موجود و برطرف کردن مشکلات 3G است که نتوانسته به وعده های خود در زمینه عملکردها و خروجی های مختلف عمل کند.
در عمومی ترین سطح ، ساختار 4G شامل سه منطق پایه ارتباطی است :
شبکه های شخصی PAN ( مانند Bluetooth ) ، نقاط دسترسی محلی با سرعت بالا در شبکه های که شامل فناوری های LAN بی سیم ( WLAN ) هستند ، ( مانند HIPERLAN  و IEEE 16، 802 ) و ارتباطات سلولی.
با این اوصاف 4G برای محدوده وسیعی از دستگاههای تلفن همراه که از جابجائی های عمومی پشتیبانی میکنند ، بکار خواهند رفت.
هر دستگاه قادر خواهد بود که با اطلاعات مبتنی بر اینترنت که برای شبکه ای که در آن لحظه به وسیله دستگاه استفاده می شود، تعریف شده است ، تعامل داشته باشد. به طور خلاصه ،ریشه های شبکه 4G بر مبنای ایده محاسبات منتشر شونده است. ابزاری که در این راستا قابل استفاده است ، آماده رادیو نرم افزار (SDH) است.
رادیو های SDH دستگاه هایی مانند تلفن همراه سلولی ،PDA ها ،PC ها و تمامی محدوده سایر دستگاه ها را برای دریافت امواج هوایی به منظور رسیدن به بهترین روش ممکن ارتباطی ، با بهترین قیمت ، آماده و امکان پذیر می سازد.
در یک محیط SDR ، که توابعی که سابقا نقط در سخت افزار اجرا می شدند،( مانند : تولید سیگنال رادیوئی انتقال و تنظیم سیگنال رادیوئی دریافت و ...) به وسیله نرم افزار انجام می شوند بنابراین رادیو قابل برنامه ریزی بوده و قادر به ارسال در یک محدوده وسیع فرکانسی است.
 
مفهومی جدید از نسل چهارم
در پایان سال۲۰۱۰ اتحادیه بین‌المللی مخابرات دو شبکه جدید به نام‌های LTE-Advanced و WirelessMAN-Advanced۲ را بر پایه نسل چهارم موبایل معرفی کرد و به این ترتیب، وایمکس نیز به زیرمجموعه نسل چهارم افزوده شد. اواسط سال۲۰۱۱ شرکت سوئدی اریکسون در همکاری با آژانس Post and Telecom (سازمان دولتی مخابرات سوئد) فن‌آوری جدید Advanced LTE (LTEپیشرفته) را در استکهلم آزمایش کرد که می‌تواند سرعت شبکه‌های موبایل را به ۱۰ برابر سرعت شبکه‌های فعلی نسل چهارم برساند.
این فن‌آوری جدید با افزایش سرعت انتقال داده‌ها روی شبکه‌های موبایل از حدود ۱۰۰مگابیت بر ثانیه LTE و وایمکس کنونی به حدود یک گیگابیت امکان بارگذاری یک فیلم در فرمت «دی‌وی‌دی» را تنها در مدت هشت ثانیه امکان‌پذیر می‌کند. اریکسون در این آزمایش از سه کانال ۲۰مگاهرتزی استفاده کرد و توانست سرعت بارگذاری را به حدود ۹۴۰ مگابیت بر ثانیه (نزدیک به گیگابیت بر ثانیه) برساند. این در حالی است که سرعت پیشرفته‌ترین فن‌آوری نسل فعلی LTE در حدود ۸۰ مگابیت بر ثانیه است. در این راستا دولت سوئد اعلام کرده قصد دارد تا سال۲۰۲۰ بین ۸۵ تا ۹۰ درصد از اینترنت خانگی و شرکتی را به سرعت حداکثر ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه برساند و اریکسون نیز در تلاش است تا اولین مرحله LTE Advanced را تا سال۲۰۱۳ در سطح تجاری عرضه کند. براین اساس سازمان ارتباطات رادیویی اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU-R) نیز «ارتباطات سیار بین‌المللی پیشرفته» (IMT-Advanced) را برپایه نیازهای استانداردهای نسل چهارم تعریف کرد و حداکثر سرعت سرویس G4 را برابر با ۱۰۰ مگابیت برثانیه برای ارتباطات پرحرکت (در قطار‌ها و خودرو‌ها) و یک گیگابیت بر ثانیه را برای ارتباطات کم‌حرکت (عابرپیاده و کاربران بی‌حرکت) پیش‌بینی کرد.
از یک سیستم نسل چهارم انتظار می‌رود که به مودم‌های بی‌سیم رایانه‌های لپ‌تاپ، تلفن‌های‌همراه هوشمند و سایر دستگاه‌های موبایل یک راه‌حل باندپهن IP پایه مطمئن و فراگیر ارائه کند.
مشخصات و ویژگی های نسل چهارم
1 – سرعت بالا: سیستم های 4G باید سرعت پیک بیش از 199 مگابیت بر ثانیه را درحالت ساکن و میانگین 20 مگابیت برثانیه ارائه دهند.
2 – ظرفیت بالای شبکه : ظرفیت شبکه باید حداقل 10 برابر بیشتر از سیستم های 3G باشد که این مقدار زمان Download یک فایل 10 مگابیت را در سیستم های  4G به 1 ثانیه کاهش می دهداین زمان در سیستم های  3G معادل 200 ثانیه برآوردشده است. از طرف دیگر قابلیت ارائه ویدئو با کیفیت بالا به تلفن ها و تجربه واقعیت مجازی در صفحات نمایش گوشی ها را نیز ارائه می کند.
3 – فراگشت سریع و بی سیم بین شبکه های مختلف : شبکه عای بی سیم 4G باید از جابجایی عمومی بین شبکه های تلفن همراه و شبکه های بی سیم مختلف پشتیبا نی کنند.
4 - پشتیبانی از چند رسانه های نسل جدید: شبکه 4G باید قادر به پشتیبا نی از مقدار زیاد دیتای انتقالی با سرعت بالا و با هزینه های معمول باشد. شبکه‌های ‏G‏4 و 6‏‎IPV‎
هدف ‏G‏4 این است که تکثر و فراوانی موجود در بین ‏شبکه‌های موبایل را با یک شبکة مرکزی استاندارد ‏جهانی که مبتنی بر ‏IP‏ باشد و بتواند ویدئو، دیتا و ‏صوت را پشتیبانی کند، جایگزین نماید که این کار ‏سرویس‌های یکپارچه صوت، تصویر و دیتا را برای تمامی ‏میزبانان موبایل که کاملاً بر مبنای ‏IP‏ هستند، تأمین ‏خواهد کرد.‏
در واقع هدف اصلی ارائه سرویس‌های چند رسانه‌ای بی‌سیم ‏به کاربرانی است که از طریق تکنولوژی‌های دسترسی ‏ناهمگن به یک ساختار تماماً ‏IP‏ دسترسی دارند. پروتکل ‏IP‏ ‏در واقع به عنوان یک پیوند دهنده بین شبکه‌های مختلف ‏برای تأمین ارتباطات عمومی و حرکت‌پذیری، عمل می کند. ‏
یک شبکة بی‌سیمIP ‎، پروتکل مخابراتی سیستم سیگنالینگ ‏شمارة 7  ‏‎(SS7)‎‏ که واقعاً یک عامل زائد می‌باشد، را ‏تغییر می‌دهد. زیرا ارسال سیگنال ‏SS7‎‏ بخش زیادی از ‏پهنای باند شبکه را مصرف می‌کند حتی در زمانی که هیچ ‏ترافیکی سیگنالینگی وجود ندارد. (علت این امر این ‏است که این سیستم از مکانیزم ‏Setup‏ مکالمه برای رزرو ‏کردن پهنای باند استفاده می‌کند که اسلاتهای زمانی / ‏فرکانسی در امواج رادیویی این کار را انجام نمی‌دهند). ‏از طرف دیگر شبکه‌های ‏IP‏ بدون اتصال هستند و تنها ‏زمانی از اسلاتها استفاه می‌کنند که دیتایی برای ارسال ‏داشته باشند بنابراین در این حالت بهینه ترین ‏استفاده از پهنای باند موجود انجام خواهد شد. ‏
امروزه ارتباطات بی سیم بیشتر بر پایة صوت استوار می ‏باشند و این در حالی است که تحقیقات نشان می دهد رشد ‏ترافیک دنیای بی سیم به صورت نمایی به نسبت تقاضای ‏ترافیک صورت، در حال افزایش است. به خاطر اینکه لایة ‏هسته ‏IP‏ به صورت ساده ای قابل درجه بندی می‌باشد و ‏برای رودرویی با این چالش مناسب است. هدف ما در ‏واقع یکی کردن شبکه های صوت، دیتا و چند رسانه ها ‏است. استفاده از تکنولوژی soft-switch
سوئیچ نرم افزاری (SoftSwitch ) سافت سوئیچ را میتوان به عنوان یک سوئیچ نسل جدید تعریف کرد که یکی از مهمترین ویژگیهای آن ، دارا بودن محیط ایجاد خدمات است .سوئیچهای نسل جدید انعطاف پذیرتر هستند .چرا که آمیزه ای از مقیاس پذیری بالا ، محیط باز برای ایجاد خدمات ،عیب یابی و مدیریت از راه دور بوده و بالاترین دسترسی پذیری را ایجاد می کنند .سافت سوئیچ  مجموعه ای از پروتکل ها ،تجهیزات و کاربردهایی است که با جبران کلیه کاستی های موجود در سوئیچهای  مداری به عنوان یک گره کنترل در شبکه NGN  عمل می نماید .نقطه تمایز آنها با سوئیچ مداری در تفکیک عملیات کنترل و پردازش مکالمه و عملیات سویچینگ و اجرای آنها در واحدهای مجزاست.سافت سوئیچ کنترل شبکه NGN   را به عهده داشته و پیکربندی آن بر اساس سرویس ها و کاربران متفاوت همچون شبکه PSTN   و PLMN  و IN   تعریف میشود .نرم افزار استریسک ( Asterisk )نرم افزاری میباشد که بر روی اکثر سیستم های عامل قابل اجراست اما به علت منبع باز بودن (open source ) و مبتنی بر متن  ، بر روی سیستم عامل لینوکس کارایی بهتری دارد . از پروتکلهای مهم آن SIP  و IAX   می باشد .این نرم افزار در شبکه مورد استفاده ،نقش یک سرور را برای تماس های  VOIP ایجاد میکند.استریسک در حال حاضر به عنوان یک سافت سویچ یکی از اعضای مؤثر دنیای شبکه های نسل آینده (NGN  ) می باشد .با رشد ارتباطات مبتنی برشبکه های کامپیوتری ( IP Based  ) استریسک با اقبالی روزافزون روبروست.رایگان بودن،راحتی نصب و راه اندازی ، انعطاف پذیری، در تعارض نبودن با سیستمهای مخابراتی سنتی ،امنیت و صحت عملکرد ، کلاسترینگ ، در دسترس بودن و رمزنگاری تبادلات، موجب شده اندکه اگر نه بالاتر ،شانه به شانه سیستمهای  TDM Based بایستد.استریسک به شما اجازه ساخت برنامه هایی نظیر PBX   ، VOIP Gateway ،  IVR    را می دهد .و همچنین میتواند جهت تبادلات صوتی ،تلفنی ، تصویری ، Call Center و یا یکپارچه سازی نرم افزارهای اتوماسیون اداری و ERP   و …مورد بهره برداری قرار گیرد .نرم افزار الستیکسElastix سیستمی ارتباطی محسوب میشود که شامل مجموعه ای از نرم افزارها در کنار یکدیگر به صورت یکپارچه عمل میکنند و از طریق رابط گرافیکی (GUI  ) و کاربر پسند راه اندازی و تنظیم می شوند .ضریب اطمینان بالا ، ماژولار بودن و سهولت استفاده از این سیستم ارتباطی آن را به بهترین گزینه در میان سیستمهای ارتباطی مبتنی بر نرم افزار متن باز Asterisk نموده است .از امکانات این نرم افزار پشتیبانی ویدیویی ،مجازی سازی ،سیستم ارسال فاکس وارده به ایمیل ،رابط صورتحساب ،قابلیت راه اندازی دوباره ،گزارش کارکرد تماسهای ورودی و خروجی ، همچنین میزان استفاده از کانالها ،ماژول صندوق پستی ،پشتیبانی از زبانهای مختلف ،رابط ایمیل تحت وب  و…  می باشد .از پروتکلهای مهم آن ZAP  ، IAX2  ، SIP   و Custom  می باشد . از ترکیب asterisk   و نرم افزار free pbx   و اضافه کردن چند ماژول ساده دیگر مثلا فاکس میتوان نرم افزاری با کارایی الستیکس ایجاد نمود.
اشاره:
در يك شبكه مخابراتي، گيرنده و فرستنده مستقيماً به هم متصل نمي‌شوند، بلكه بين آنها يك زيرشبكه وسيع ارتباطي وجود دارد كه نقش برقراركننده ارتباط را به عهده دارد. در اين شبكه‌ها انتقال اطلاعات، به دو روش صورت مي‌گيرد: سوئيچينگ مداري و سوئيچينگ بسته‌اي. آشنايي اجمالي با اين دو روش، از جهت بيان مقدمه فني بحث لازم است: سوئيچينگ مداري
در اين روش براي انتقال اطلاعات بين دو كاربر، ابتدا عمليات سيگنالينگ (فرايندي كه ارتباط بين مبدا و مقصد را ايجاد مي‌كند؛ مانند شماره‌گيري در تلفن) بين مبدأ و مقصد صورت مي‌گيرد. در مرحه بعدي يك كانال ارتباط فيزيكي بين مبدا و مقصد بر قرار مي‌گردد كه از طريق آن اين دو نقطه مي‌توانند به تبادل اطلاعات بپردازند. در روش سوئيچينگ مداري، اگر كانالي توسط گيرنده و فرستنده اشغال شود، براي هيچ كاربر ديگري مقدور نخواهد بود كه با اين دو كاربر ارتباط برقرار كند و بايد تا آزاد شدن كانال، منتظر بماند. به عبارت ديگر تا زماني كه ارتباط بين دوكاربر قطع نشده، كانال به طور اختصاصي در اختيار آنان خواهد بود هر چند كه اطلاعاتي ردوبدل نشود. سوئيچينگ بسته‌اي
در اين روش، اطلاعات به قطعات كوچكي به نام بسته، تقسيم مي‌شود و ضمن اضافه كردن اطلاعات لازم براي بازسازي اصل پيام، هر بسته به طور جداگانه به مركز سوئيچ ارسال مي‌گردد. در اين روش، وقتي يك بسته توسط ورودي سوئيچ دريافت شد، در حافظه سوئيچ ذخيره مي‌گردد تا يك خط براي ارسال آن آزاد شود.
ماهيت شبكه‌هاي سوئيچ بسته‌اي به گونه‌اي است كه به كاربران اجازه مي‌دهد از يك پهناي باند به صورت اشتراكي استفاده نمايند. به همين دليل، شبكه‌هاي سوئيچينگ بسته‌اي نسبت به شبكه‌هاي سوئيچينگ مداري كه هر كاربر به صورت اختصاصي پهناي باند را در اختيار دارد، بسيار ارزان‌تر هستند. ارزان بودن و گستردگي شبكه‌هاي سوئيچينگ بسته‌اي، طراحان تجهيزات مخابراتي را بر آن داشته است تا اين تجهيزات را به گونه‌اي طراحي كنند كه بتوانند بر مبناي شبكه‌هاي سوئيچينگ بسته‌اي به ارائه سرويس بپردازند.
يكي از گسترده‌ترين و پركاربردترين شبكه‌هاي سوئيچينگ بسته‌اي، شبكه اينترنت است. اين شبكه كه بر اساس پروتكل IP عمل مي‌نمايد، تحولي عظيم در صنايع مخابراتي به وجود آورده است؛ به طوري كه اكثر سازندگان تجهيزات مخابراتي، به توليد تجهيزات مبتني بر پروتكل IP روي آورده‌اند. میزان کاربرد سرويس تلفن اينترنتي(VOIP) در دنيا
در سال‌هاي اخير، طراحان تجهيزات مخابراتي امكاني را فراهم آورده‌اند تا بتوان از طريق شبكه اينترنت، ارتباط صوتي برقرار نمود كه با توجه به استفاده كاربران اينترنت از پهناي باند به صورت اشتراكي، اين ارتباط بسيار ارزان‌تر از شبكه های معمولی است .اين سرويس كه در واقع ارائه کننده سرويس صوتي از طريق شبكه اينترنت است،  (Voice Over IP) يا VOIP ناميده مي‌شود و در دهه اخير با استقبال فراوان كاربران روبرو شده است. نمودار زیر ، رشد تعداد خطوط VOIP را در آمريكا از سال 1999 تا 2007 نشان مي‌دهد. همان‌طور كه ديده مي‌شود، در سال 1999 تعداد خطوط  VOIP ، حدود 50 هزار خط بوده است كه اين تعداد در سال 2004، به 6.5 ميليون خط افزايش يافته است و سال 2007، به حدود 19 ميليون خط رسیده است.
ورود به کسب و کار با نسل ۴ تلفن همراه فن‌آوری نسل چهارم (G4) بی‌سیم
فن‌آوری نسل چهارم موبایل که LTE (تکامل بلندمدت) نام دارد نخستین‌بار در سال ۲۰۰۹ از سوی کمیسیون اروپا ارائه شد. این فن‌آوری در واقع نسل چهارم استانداردهای بی‌سیم تلفن‌های‌همراه و جانشین استانداردهای نسل دوم و نسل سوم است.
LTE توانایی اپراتورهای شبکه را افزایش می‌دهد و موجب می‌شود که این اپراتور‌ها پهنای باند با حداکثر سرعت را به تعداد بیشتری از کاربران و با نازل‌ترین قیمت عرضه کنند. این فن‌آوری می‌تواند تحولی در بازار مخابرات موبایل ایجاد کند. همچنین LTE پیشرفته می‌تواند سرعت پهنای باند را تا یک گیگابیت بر ثانیه عرضه کند که این سرویس به کاربران اجازه می‌دهد از تمام سرویس‌های آن‌لاین مثل تماشای تلویزیون اینترنتی با وضوح تصویر بالا یا فیلم آن‌لاین استفاده کنند. در همین حال LTE از طیف رادیویی به روشی بسیار موثر استفاده کرده و شبکه‌های موبایل را به‌طور کامل دیجیتالی می‌کند و موجب می‌شود که تلویزیون‌های آنالوگ تبدیل به تلویزیون‌های دیجیتال شوند. به این ترتیب می‌تواند سیگنال‌ها را از نقاط بسیار دور‌تر نسبت به آنچه فن‌آوری‌های فعلی GSM دریافت می‌کنند دریافت کرده و در عین حال مصرف انرژی را کاهش داد. از آنجا که LTE می‌تواند پهنای باند موبایل را در مناطق کم‌جمعیت نیز عرضه کند شکاف دیجیتالی میان فضاهای شهری و روستایی را کاهش می‌دهد و این درحالی است که بررسی‌ها نشان از آن دارد که تا پایان سال ۲۰۰۸ حدود ۲۳درصد از جمعیت روستایی اتحادیه اروپا هنوز امکان اتصال به اینترنت را از طریق DSL نداشتند. بررسی وضعیت یک ساله توسعه تکنولوژی باند پهن در دنیا؛
امروزه دو اصطلاح «تکامل بلندمدت» (LTE) و شبکه «وایمکس» به‌عنوان دو مفهوم بنیادی در توسعه باندپهن بی‌سیم موبایل شناخته می‌شوند و در شرایطی که LTE هنوز در بسیاری از کشور‌ها نخستین گام‌های رشد خود را می‌پیماید، وایمکس توانسته است به ابزار کاربردی که امکان دسترسی به یک شبکه پرسرعت اینترنت را برای اهداف اقتصادی فراهم می‌کند تبدیل شود. در این گزارش با نگاهی اجمالی به آنچه طی یک‌سال گذشته در دنیا بر توسعه تکنولوژی باندپهن بی‌سیم گذشت، مزایای فن‌آوری‌های جدید ارتباطی و نقش این فن‌آوری‌ها پس از تجاری‌سازی در توسعه اقتصادی کشور‌ها و نیز برنامه‌های کشورهای مختلف جهان در این راستا مورد بررسی قرار گرفته است.
اصطلاح 4G چه فرقی با دیگر اصطلاح تبلیغاتی این روزها یعنی LTE دارد؟

LTE مخفف عبارت Long Term Evolution (تکامل بلند مدت) است که سریع‌ترین و باثبات‌ترین گونه از 4G به حساب می‌آید‫. و به اعتقاد اکثر کارشناسان فنی، نزدیک‌ترین تکنولوژی به استانداردهای تعیین شده از طرف سازمان ملل است. LTE در ابتدا توسط Verizon به کار گرفته شد، که آن را در 200 منطقه ارائه کرد. AT&T نیز به کارگیری آن را شروع و تاکنون در 28 منطقه خدمات LTE را ارائه کرده است. Sprint و T-Mobile نیز در حال چرخش به سمت استفاده از LTE هستند، که البته هنوز هیچ شهری را تحت پوشش آن قرار نداده‌اند. بنابراین در عمل، بحث ما محدود به دو اوپراتور می‌شود. سرعت LTE در قیاس با سرعت سرویس‌های کابلی اینترنت خانگی چطور است؟
با وجود اینکه LTE یک تکنولوژی بی‌سیم است، ولی در بیشتر موارد، از اکثر سرویس‌های کابلی اینترنت خانگی در امریکا سریع‌تر است. بر اساس آمار Akamai که یک شرکت بزرگ ارائه‌کننده اینترنت است، میانگین سرعت پهنای باند در امریکا در فصل سوم سال 2011 نزدیک به 6.1 مگابیت بر ثانیه بوده است.
LTE  در قیاس با WI-FI چطور عمل می‌کند؟
 
وای-فای گونه ای از اینترنت بی‌سیم وابسته به یک سرویس اینترنت کابلی است. بنابراین اگر میانگین سرعت اینترنت کابلی امریکا معادل 6.1 مگابیت بر ثانیه باشد، وای-فای هم در همین حدود خواهد بود. ولی در مکان‌های عمومی، وای-فای اشتراکی اغلب بسیار کندتر از LTE است. در تست‌هایی که در فرودگاه دالز (Dulles) در نزدیکی واشینگتون، و همین‌طور در هتلی خارج از بوستون با استفاده از iPad جدید انجام شده، سرعت وای-فای اشتراکی زیر 1 مگابیت بر ثانیه بوده. ولی در هر دو محل، با iPad جدید و با استفاده از LTE شبکه Verizon، به سرعت میانگین 32 مگابیت بر ثانیه دست یافته اند.
هزینه استفاده از LTE چقدر است؟
قیمت‌ها بر اساس دستگاه مورد استفاده و شرکت طرف قرارداد فرق می‌کند. Verizon و AT&T از قیمت‌گذاری پلکانی استفاده می‌کنند، که بر اساس آن شما برای استفاده از حجم‌های بالاتر و بالاتر، باید به طور تصاعدی مبالغ بیشتری را هم بپردازید. اما با وجود اینکه در LTE مردم دیتای بیشتری مصرف خواهند کرد و در نتیجه به بسته‌های حجمی بزرگتری نیاز خواهند داشت، کمپانی‌ها تا کنون قیمت‌ها را برای LTE افزایش نداده‌اند. به عنوان مثال: اگر iPad جدید را تحت شبکه Verizon خریداری کنید، قیمت‌های LTE از 20 دلار در ماه برای 1 گیگابایت دیتا، تا 80 دلار در ماه برای 10 گیگابایت تعیین شده است. استراتژی تجاری‌سازی و نقش آن در توسعه LTE و وایمکس
T-Mobile، چهارمین اپراتور بزرگ امریکا در فوریه ۲۰۱۲ طرح‌های جدیدی را برای کاهش هزینه‌های نسل چهارم، عرضه LTE، گسترش مناطق تحت پوشش و افزایش بسته‌های هدیه ارائه کرد. فیلیپ‌هام، مدیر اجرایی «تی موبایل» اعلام کرد که این اپراتور شبکه تکامل بلندمدت (LTE) را در سال۲۰۱۲ عرضه و تجاری‌سازی آن را از سال۲۰۱۳ آغاز خواهد کرد. درحال‌حاضر «تی موبایل» حدود ۵ درصد از بازار اپراتورهای موبایل امریکا را در اختیار دارد. این اپراتور برای گسترش و توسعه LTE باید حدود چهار میلیارد دلار هزینه کند. این اپراتور در تلاش است تا فن‌آوری نسل چهارم موبایل را در فضایی که تحت‌پوشش کامل قرار دارد با سرعت ۷۲ مگابیت در ثانیه ارائه کند و این درحالی است که این شرکت درحال‌حاضر از سرعت ۴۲ مگابیت در ثانیه روی شبکه HSPA+ نسل سوم حمایت می‌کند. در همین حال «هم کنش‌پذیری جهانی برای دسترسی ریزموج» (WiMAX) نوعی فن‌آوری ارتباطات است که امکان دسترسی به اینترنت پرسرعت را به‌صورت بی‌سیم در یک فضای جغرافیایی وسیع فراهم می‌کند.
بازبینی «وایمکس» در سال۲۰۰۵ دسترسی به سرعت حداکثر ۴۰ مگابیت در ثانیه را ارائه می‌کرد که با به‌روزرسانی که در سال۲۰۱۱ ویژه جایگاه‌های ثابت انجام شد این سرعت حداکثر به یک گیگابیت در ثانیه رسید.
براین اساس «وایمکس» را می‌توان بخشی از فن‌آوری نسل چهارم (G4) و زیرمجموعه فن‌آوری ارتباطات بی‌سیم عنوان کرد که قادر است اینترنت را در فضای بیش از ۳۰ متر دامنه بی‌سیم روترهای «وای- فای» رایج در شبکه‌های داخلی (LAN) عرضه کند. عنوان این فن‌آوری در «گردهمایی وایمکس» که در ژوئن۲۰۰۱ با هدف ترویج و توسعه یک «مطابقت و هم کنش‌پذیری استاندارد» شکل گرفت انتخاب شد. این گردهمایی، «وایمکس» را به‌عنوان «فن‌آوری تواناسازی استاندارد پایه تحویل باندپهن بی‌سیم به‌روشی متفاوت از کابل و DSL» توصیف کرد که می‌تواند با سرعت بیش از ۷۵ مگابیت درثانیه داده‌ها را انتقال دهد و به گسترش رشد اقتصادی پس از تجاری‌سازی بینجامد. تجارت؛ هدف اصلی وایمکس
Sprint ارائه‌دهنده جهانی سرویس‌های اینترنت، دیتا و صدا و مهم‌ترین رقیب اپراتور امریکایی Clearwire معتقد است هرچند «تکامل بلندمدت» (LTE) به‌عنوان پیروزی نسل بعدی باندپهن بی‌سیم شناخته می‌شود اما باوجود این، هدف اصلی وایمکس رشد در عرصه تجاری است. درحقیقت، شانس اینکه یک کاربر، تلفن‌همراه هوشمند خود را مجهز به باندپهن وایمکس کند بسیار پایین است به‌رغم این مسئله، Sprint سرویسی با عنوان G4 Enterprise WAN for Business راه‌اندازی کرده است که می‌تواند اتصال پرسرعت را بدون استفاده از کابل‌های فیزیکی تضمین کند. این شرکت تنها در مدت ۱۵روز پس از انعقاد قرارداد یک مودم خارجی کلاس تجاری را نصب می‌کند که انتقال داده‌ها به‌صورت نامحدود و با سرعت بارگذاری سه یا شش‌مگابیت در ثانیه و سرعت ارسال فایل ۲. ۵مگابیت در ثانیه را امکانپذیر می‌کند. به گفته Sprint، درحال‌حاضر که زیرساختهای لازم برای حمایت LTE به حد کافی رشد نکرده است وایمکس می‌تواند به‌عنوان یک راه‌حل مطلوب در استفاده از یک باندپهن پرسرعت بی‌سیم مدنظر قرار گیرد و این اپراتور نیز توانسته است فرصت خوبی را برای به‌کارگیری از پهنای باند سریع به‌دست آورد.
کشورهای اروپایی فن‌آوری‌های نسل چهارم را آزمایش می‌کنند
فن‌آوری‌های جدید نسل چهارم LTE از ۱۶ تا ۲۲فوریه ۲۰۱۲ در شهر تورین ایتالیا آزمایش شد. نسل جدید شبکه‌های موبایل که با اصطلاح G4 معرفی می‌شوند پس از Tacs، Gsm (نسل دوم) و Umts (نسل سوم) گامی چشم‌گیر در پیشرفت ارتباطات سیار و به‌ویژه باندپهن بی‌سیم به شمار می‌رود که از نظر تئوری سرعت ۱۰۰ مگابیت در ثانیه در زمان بارگذاری و ۵۰ مگابیت در ثانیه در زمان ارسال فایل را امکان‌پذیر می‌کند.
اولین آزمایش LTE در فروشگاهی در شهر تورین توسط وودافون و تله‌کام ایتالیا و در حضور مردم انجام شد. نتایج این آزمایش سرعت ۹۰ مگابیت در ثانیه دانلود و بیش از ۳۰ مگابیت در ثانیه ارسال فایل را با دو عملیات هم‌زمان نشان داد که درحال‌حاضر در سطح تجاری تنها از طریق فیبرنوری می‌توان به چنین سرعتی دست یافت.
شاید قابل توجه باشد که برای بارگذاری یک دی‌وی‌دی با حجم حداکثر ۴. ۷ گیگابایت حداقل ۸۰ دقیقه با یک ADSL خانگی با سرعت ۱۰ مگابیت در ثانیه و تقریبا سه ساعت با یک کلید USB اینترنت نسل سوم زمان نیاز است، اما در آزمایشی که روی LTE انجام شد بارگذاری تنها هفت دقیقه به‌طول انجامید.
ولی اپراتور‌ها در عمل و براساس پاسخ به نیاز کاربر می‌توانند سرعت بارگذاری ۲۰ تا ۴۰ مگابیت در ثانیه را ارائه کنند که این سرعت به کاربر اجازه می‌دهد به‌راحتی به‌صورت آن‌لاین بازی ویدئویی درحال حرکت انجام دهد و از تلویزیون اینترنتی استفاده کند.
طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته نه‌تنها تله‌کام، بلکه تمام اپراتور‌ها از سال۲۰۱۳ عرضه تجاری شبکه نسل چهارم را در ایتالیا آغاز می‌کنند. انبوه داده‌ها در عصر کنونی
با توجه به دنیای ارتباطی که با آن مواجه هستیم، یکی دغدغه‌‌های بزرگ توسعه‌دهندگان تلفن همراه، موضوع انتقال اطلاعات در این حوزه می‌باشد. هر روز سرعت‌های بیشتری برای انتقال اطلاعات در نظر گرفته می‌شود و در ادامه بسترهای لازم برای این موضوع به وجود می‌آیند. پس همه به سوی انتقال بسیار سریع اطلاعات، خصوصا در اینترنت حرکت می‌کنند. کارشناسان معتقدند که نسل چهارم شبکه‌های تلفن همراه می‌تواند تا اندازه‌ای این نگرانی را در صنعت تلفن همراه کاهش دهد. نسل چهارم شبکه‌های موبایل ایران در پیچ‌ و خم قوانین
چند سالی ست که نسل ۳ام شبکه های موبایل، موسوم به ۳g در بسیاری از کشورهای جهان به بهره برداری رسیده است، اما هنوز در کشورمان این نسل مورد استفاده قرار نگرفته است. البته قرار است تا کمتر از یک ماه دیگر این خدمات توسط شرکت تامین تلکام در ایران اجرایی و سیم‌کارت‌های این اپراتور وارد بازار شوند. لازم است بدانیم که طبق پروانه‌ی اپراتور سوم، تامین تلکام به مدت دو سال به صورت انحصاری نسل سوم شبکه را در اختیار خواهد داشت و اپراتورهای دیگر هیچ حقی برای ارائه‌ی این خدمات ندارند. نگاهی کوتاه می‌اندازیم به ارائه‌ی شبکه‌ی ۴g در ایران و حرف‌ و حدیث‌هایی که در این رابطه چند وقتی ست شکل گرفته است.
 
 
  نتیجه گیری
در این گزارش نسل سوم تلفن‌های همراه، به طور کلی و بدون ارائه جزئیات مورد بررسی قرار گرفت. تکنولوژی معرفی شده توسط 3G، محصولات موبایل را قادر می¬سازد خدمات بسیار متنوعی را ارائه دهند.
حرکت از GSM (نسل دوم) به سوی UMTS (نسل سوم)، بستر منـاسبی را برای اپراتور‌های موبایـل فراهم می‌کنـد که به کمک آن می‌توانند سرویس‌های کسترده‌ای را ارائه نمایند، شبکه 3G با استفاده از استانداردهای IMT2000 قابلیت استفاده کامل از اینترنت با سرعت بالا و بهینه سازی در پخش و ارسال مولتی مدیا، امکان مکالمه تصویری، پخش برنامه‌های تلویزیونی از طریق موبایل، و موارد دیگری که در این مقاله به آنها اشاره شد، را فراهم کرده‌است، IMT2000 سرعتی برابر 2 مگابیت بر ثانیه را ایجاد می‏نماید. ساختار شبکه 3G بر اساس پایگاه‏های IP می‏باشد.[5]
اگرچه شبکه نسل سوم در شناساندن خود در تمام دنیا موفق عمل کرده‌است، اما هنوز بحث‌هایی در خصوص ارایه کنندگان این شبکه و کاربران آن وجود دارد. از جمله مواردی را که می‌توان به آن اشاره داشت و از همه مهمتر است، شارژ این شبکه‌است. در واقع می¬توان اینگونه گفت که زیر ساخت‌های شبکه 3G در طرح ریزی‌ها و برقراری ارتباطات بسیار موفق عمل خواهد کرد.
امّا نکته مهم‏تر اینجاست که صنعت مخابرات بی‏سیم باز هم پا را فراتر گذاشته و انجمنی را برای طراحی و تولید شبکه‏های جدیدتری با نام 4G یعنی نسل چهارم موبایل ایجاد نموده‏اند. در مجموع ساده‏ترین توضیح برای 4G ارتقای سطح مخابراتی و افزایش باندها برای زیاد شدن سرعت و همچنین وسعت دادن شبکه، ایجاد سرویس‏های مختلف و البته قیمت‏های مقرون به صرفه تر می‏باشد.
 
 
 
 
 
 
  مراجع
 
J. Korhonen, “Introduction to 3G Mobile Communications”, second edition, Artech House, Boston, London, 2003
• Holma, H., A. Toskala, “WCDMA for UMTS: Radio Access For Third Generation Mobile Communications”, New York, Wiley, 2000
• Webb, W., Z. Zvonar, P. Jung, K. Kammerlander, “Advanced Speech Call Items in GSM Evolution Towards 3rd Generation Systems”, Kluwer Academic Publisher,1999
• Robert C. Qiu, Wnewu Zhu, Ya-Qin Zhang, “Third-Generation Beyond (3.5G) Wireless Networks and Its [4] Applications”, IEEE Commun, 2002
• A. Clapton, “Future mobile networks: 3G and beyond”, The institution of electrical engineers, London, UK, 2001
• http://www.ictna.ir/article/archives/004675.html
• http://www.umtsworld.com/applications/applications.htm
• http://www.bisim.org/article/a18.htm
• http://homepages.uel.ac.uk/u0227598/
• http://www.iribnews.ir/Printable.aspx?news_num=146628
• http://www.centralclubs.com/viewtopic.php?p=117335
• http://www.phalls.com/vbulletin/showthread.php?t=38576
 
منابع:
گروه علمی تحلیلی طیف مخابرات
گروه نرم افزاری ایستگاه

شبکه کانون های تفکر تکنولوژی و اقتصاد کشور



مطالب مشابه :


دانلود رایگان گزارش کارآموزی مقطع کارشناسی+کامپیوتر-نرم افزار

×مقاله آباد اینجاست× - دانلود رایگان گزارش کارآموزی مقطع کارشناسی+کامپیوتر-نرم افزار




گزارش کارآموزی کامپیوتر

تحقیق های دانش آموزی و دانشجویی - گزارش کارآموزی کامپیوتر -




گزارش کارورزی کامپیوتر

مرجع تخصصی پایان نامه و مقاله - گزارش کارورزی کامپیوتر - مدیریت شبکه -مهندسی شبکه -طراحی سایت




کارآموزی طراحی و برنامه نویسی کامپیوتری

دانلود گزارش کارآموزی و کارورزی - کارآموزی طراحی و برنامه نویسی کامپیوتری - دانلود گزارش




کلاس توجیهی اساتید پروژه، کاربینی و کارورزی گروه کامپیوتر(کاردانی و کارشناسی)

مرکز آموزش عالی علمی کاربردی تهران3 - کلاس توجیهی اساتید پروژه، کاربینی و کارورزی گروه




برچسب :