« اماکن دیدنی استان ایلام»
شهرستان ايلام
شهرستان ايلام به مركزيت شهر ايلام و در سال 1308 شمسي در خاور و شمال خاوري ده بالا و در منطقهاي كه حسين آباد (منسوب به حسين قلي خان والي) ناميده ميشد و در جوار ساختمانهاي به جا مانده از والي ، بنا گرديد و با به توجه به سابقهي تاريخي منطقه و تصويب فرهنگستان ايران، ايلام ناميده شد.
ديوارههاي سنگي و دامنههاي جنگلي كوههاي مانشت، سيوان، شلم و سياه كوه، به شكل دژي وسيع شهر و دشتهاي اطراف آن را برگرفته است.
شهر ايلام در مركز جغرافيايي استان قرار نگرفته است. از اين رو، موقعيت آن تا حدودي كه اهميت ارتباطي و تجارتي آن را محدود ميكند، به طوريكه محصولات بخشها و روستاهاي دور دست به استانهاي ديگر صادر ميشود.
اما ايجاد شبكهي راهها و اتصال مراكز شهري به ايلام مخصوصاً نزديكي با مرزبا وجود آب و هوايي نسبتاً مناسب و مساعد، مركزيت سياسي، وجود مؤسسات رفاهي و… به آن موقعيتي ويژه، داده است.
بخش مركزي ايلام داراي دهستانهاي ميشخاص و حومه 36 روستاست. توتون از مهمترين محصولات دهستان ميشخاص است. چوار، يكي از بخشهاي شهرستان ايلام در 18 كيلومتري شهر ايلام و بر سر راه اصلي ايلام – ايوان – اسلام آباد غرب قرار گرفته است.
مراكز ديدني و زيارتگاهي:
1- قلعهي والي 2- كاخ فلاحتي 3- سنگنوشتههاي قوچعلي 4- قلعهي اسماعيل خان 5- پشت قلعه ي چوار 6- بقعهي حاجي بختيار 7- مقبرهي مهدي بالله
2- شهرستان ايوانغرب:
شهرستان ايوان در شمالغربي استان ايلام قرار دارد. اين شهرستان از شمال به استان كرمانشاهان از شرق به شهرستان شيروان، از جنوب به شهرستان ايلام و درغرب به كشور عراق محدود ميشود و مركز آن شهر ايوان است. اين شهر با برخورداري از آب و هواي مناسب و قرار گرفتن بر سر راه ايلام ـ كرمانشاه و داشتن اراضي حاصلخيز و مجاورت با رودخانهي كنگير، وجود كشاروزي و دامپروري و… داراي اهميت و اعتبار خاصي است. اين شهرستان داراي 2 بخش، چهار دهستان و 86 روستاست.
روستاي خوران با داشتن سرابي گوارا و باغهاي زيبا، يكي از تفرجگاههاي اهالي است. بخش زرنه، از نظر پيشينه و قدمت تاريخي داراي ارزش فراواني است.
جمعيت شهرستان ايوان طبق سرشماري سال 1375 معادل 746/45 نفر است.
مراكز ديدني و زيارتگاهي:
1- آتشكدهي سياهگل
2- طاق شيرين و فرهاد
3- قلعهي شميران
4- پل شيرهپناه
5- تپههاي زرنه و نرگس
6- غار طلسم
7- بقعهي حاجي حاضر
8- امامزاده سيد عبدالله.
3- شهرستان شيروان و چرداول:
مركز شهرستان شيروان و چرداول، شهري به نام سرابله كه در كنار رود سرابله قرار دارد. شهرستان شيروان و چرداول شامل سه بخش شيروان، مركزي (چرداول و آسمانآباد) و هليلان است.بخش شيروان از دهستانهاي كارزان، لومار وزنگوان تشكيل شده است . تمامي اراضي اين بخش به صورت دره اي نسبتاً وسيع بين دو رشته كوه «چرمين ولنه» از يك سو و «مانشت و سيوان » از سوي ديگر گسترده شده است كه به وسيله ي رودخانه ي شيروان و چشمه سارهاي جانبي آن آبياري ميشود. مركز اين بخش، شهر لومار است. جمعيت اين شهرستان طبق سرشماري سال 1375، 76052 نفر است.
بخش مركزي شامل دهستانهاي شباب و آسمان آباد است. در اين بخش، رودخانههاي كله شاخ (سنگ سفيد)، سيمره و زنجيره جريان دارد. كشت در بيشتر اراضي، به صورت ديم است.
مراكز ديدني و زيارتگاهي:
1- قلعهي سام
2- آتشكدهي موشكان
3- شهر تاريخي سرابكلان
4- بقعهي عباس شيروان
5- بقعهي عباس رودبار
6- مقبرهي سيد علي
7- بقعهي باقر در بخش شيروان
4- شهرستان مهران:
مركز اين شهرستان، شهر مهران است كه در ساحل چپ رودخانه كنجانچم واقع شده است و با مرز عراق بيش از چند كيلومتر فاصله ندارد. مهران قبلاد منصورآباد خوانده ميشد. در سال 1309 با تصويب فرهنگستان زبان ايران، به «مهران» تغيير نام داد.
در بخش مركزي مهران، مخازن نفت وگاز طبيعي كشف، و چاههايي در آن حفر گرديده است. دشت هاي مهران به خاطر پيوستگي كوه و دشت با يكديگر، داراي اهميت سوق الجيشي و تاريخي است.
اين شهرستان داراي جمعيتي معادل 46981 نفر و داراي سه بخش مهران، صالح آباد و اركواز ملكشاهي است. بخش صالحآباد در دشت نسبتاً وسيع هيژدانه واقع شده است و در سالهاي پر باران. يكي از مناطق حاصلخيز استان محسوب ميشود.
مراكز ديدني و زيارتگاهي:
1- قلعهي كنجانچم
2- سنگ نوشتهي گل گل ملكشاهي
3- سنگ نوشتهي تختخان
4- تپههاي چغاآهوان و چغاگلان
5- بقعهي سيد حسن
6- امامزاده علي صالح
7- بقعهي پير محمد.
5- شهرستان دهلران:
مركز اين شهرستان، شهر دهلران است كه در قديم الايام به آن دهلُران ميگفتند. دهلران در دامنهي جنوب و جنوب غربي ديناركوه قرار دارد.
اين شهرستان داراي سه بخش زرينآباد، مركزي و موسيان و 6 دهستان است.
بخش مركزي از 14 روستا و آبادي تشكيل شده است . اكثر آباديها در اثر جنگ تحميلي خالي از سكنه شدو بعد از جنگ دوباره بازسازي و اسكان در آنها صورت گرفته است.
بخش موسيان در حد فاصل دهلران و استان خوزستان قرار دارد. از اين بخش رودخانههاي دويرج و چيغاب «مورموري» عبور ميكند. در اين بخش به دليل حاصلخيزي زمينهاي كشاورزي محصولات متنوع جاليزي به دست ميآيد. در بخش موسيان چاههاي نفت فراواني حفر شده و داراي منابع عظيم نفتي است.
بخش زرينآباد به مركزيت شهرك پهله، از زمانهاي قديم تاكنون، محل سكونت بوده و آثار باستاني فراواني در آن به چشم ميخورد. شهرك ميمه يكي از نواحي خوشآب و هوا پر جمعيت زرينآباد است.
بر اساس سرشماري سال 1375 شهرستان دهلران داراي جمعيتي معادل 53299 نفر است.
مراكز ديدني و زيارتگاهي:
1- تپههاي پيش از تاريخ چون علي كش، تپه سبز، تپه موسيان
2- سنگ نوشته ميمه
3- قلعه شياق
4- بقعهي ابراهيم
5- بقعهي سيد ناصرالدين
6- بقعهي سيد ابراهيم قتال
7- بقعهي عباس
8- چشم قير
9- غار خفاش
6- شهرستان آبدانان:
مركز اين شهرستان، شهر آبدانان است و به لحاظ جمعيت و وسعت، دومين شهر استان محسوب ميشود. آبدانان داري دو شهرستان و چهار دهستان است. اين شهر در دامنهي جنوبي كبيركوه و در دره ي با صفا رودخانهي آبدانان در شمال مقبرهي امامزاده سيدصلاحالدين محمد قرار دارد. اين شهرستان به لحاظ نظامي، كشاورزي و دامداري اهميت دارد. بر اساس سرشماري سال 1375 داري جمعيتي معادل 47652 نفر است.
مراكز ديدني و زيارتگاهي:
1- هزار در
2- پشت قلعه
3- قلعههزاراني
4- بقايايي شهر جوليان
5- مقبرهي سيد صلاحالدين محمد
6- بقعهي شيخ پيرمحمد
7- بقعهمنصور بوالحسن
8- بقعهي عبدالرحيم در سياه گاو
7- شهرستان درهشهر
مركز آن درهشهر است. اين شهر در آبرفتهاي سيمره و در كنار ويرانههاي شهر تاريخي سيمره و در دو سوي مسير رودخانهي درهشهر، جايي كه تپه ماهورهاي دامنهي شمالي كبيركوه خاتمه مييابد، قرار دارد. درهشهر كنوني از چند روستاي بهم پيوسته تشكيل شده است. اطراف اين شهر را مزارع آبي و ديمي با خاك حاصلخيز فراگرفته است.
مزارع كشاورزي درهشهر به وسيلهي آب رودخانههاي سيمره، سيكان و چشمهسارهاي كوچك ديگر آبياري ميشود و حفر چاههاي عميق و نيمه عميق كمبود آب را تأمين مينمايد. در مزارع روستاهاي درهشهر ضمن كانت برنج، گندم و جو، محصولات صيفي نيز بدست ميآيد. اين شهرستان داراي دو بخش مركزي و بدره است جمعيت درهشهر طبق سرشماري سال 1375، 53501 نفر است.
مراكز ديدني و زيارتگاهي:
۱- تلهاي سرگچله
۲- تپه تيغن
۳- تنگه بهرام چوبين
۴- بقعهي عباس
۵- پل گاوميشان
۶- بقعهي بابا سيفالدين
۷- چهار طاقي
۸- بقعهي حاجي نام
۹- شهر تاريخي
۱۰- بقعهي جابر
۱۱- پل چمنشت
۱۲- بقعهي پير محمد و …
۱۳- دژ شيخ مكان
مطالب مشابه :
نگاهی به عملکرد سازمان نظام مهندسی ساختمان
هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam - نگاهی به عملکرد سازمان نظام مهندسی ساختمان - هفته نامه ی
اقدام مثبت نظام مهندسی ایلام
سازمان نظام مهندسی کشاورزی ومنابع طبیعی استان ایلام در اقدامی بجا و قابل تقدیر اسامی
سخن شورای نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام
عضو شورای نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام گفت: کشور اکنون در مقطعی از تاریخ
اقلیم وجغرافیا در ایلام
مهندسی آبخیزداری اقلیم وجغرافیا در ایلام اجتماعي پديدآمده است كه امروزه به نظام
افزایش 15 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 94 / افزایش تعرفهها توجیه منطقی ندارد
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان ایلام با تاکید بر اینکه عملکرد سازمان نظام مهندسی
بانک شماره موبایل پروژه های در حال ساخت کشور بانک شماره موبایل انبوه سازان ، ساختمان سازان ، پیمانکا
بانک شماره همراه اعظای نظام مهندسی کل کشور به تفکیک ( ایلام 1300 - دهلران 600 - مهران 500 )
« اماکن دیدنی استان ایلام»
مهندسی آبخیزداری - « اماکن دیدنی استان ایلام» - ×××(مقالات وتحقیقات در زمینه های مهندسی
دانلود وظایف مجری بر اساس مقررات ملی ساختمان
وبلاگ جامع و تخصصی مهندسی عمرانCivil20 به همت مهندس مهدی جوهری عضو نظام مهندسی استان ایلام.
دانلود شرح خدمات مهندسان ناظر ساختمان
مهندسی عمران معماری شهرسازی Civil 20 تهیه توسط مهندس مهدی جوهری عضو نظام مهندسی استان ایلام.
دانلود طراحی دستی سقف تیرچه و بلوک
وبلاگ جامع و تخصصی مهندسی عمران به کوشش مهندس مهدی جوهری عضو نظام مهندسی استان ایلام
برچسب :
نظام مهندسی ایلام