معرفی رشته نقشه کشی صنعتی

 

   

 

تعریف و هدف   2

 

هدف این دوره تربیت کارشناس نقشه کشی صنعتی فردی است که دانش و مهارتهای لازم را درزمینه های طرحی منظور اجرادر کارشناس علمی – کاربردی در رشته نقشه کشی صنعتی است که براساس نظام اموزشهای طراحی و تدوین شده است . کارشناس نقشه کشی صنعتی فردی است که دانش و مهارتهای لازم را در زمینه های طراحی منظور اجرای در طرحهای مختلف را فرا گرفته باشد.

 

ضرورت و اهمیت

 

با توجه به پیشرفت تکنولژی در جهان و ضرورت خود کفایی در صنایع کشور نیاز مبرم صنایع در زمینه طراحی و نقش اهمیت تربیت نیروی انسانی کارامد در این رشته بیش از پیش احساس می شود. بدیهی است اجرای این برنامه و تربیت در رشته مذ کورمی تواند گام موثری در امر پیشرفت. تقویت و بهینه سازی تولیدات صنعتی گردد.

 

نقش و توانایی فارغ التحصیلان به ترتیب اولویت

-          

-         طراحی و تهیه  نقشه مکانیزم های مختلف(قالبها. قیدها. ماشین ها. قطعات صنعتی و ...)

-         نقشه برداری صنعتی (مهندسی معکوس)

-         تهیه اجساد و مدارک فنی

-         اموزش پرسنل تحت سرپرستی

-         بازرسی و کنترل

-         نقشه کشی صنعتی (استفاده ازنرم افزارهای مختلف جهت تهیه نقشه های صنعتی)

-          

-         مشاغل قابل احراز

-         مسول اداره دفاتر فنی و نقشه کشی

-         طراح مکانیزم. قالب ها. قیدها. ماشین ها. و ...

-         نقشه کشی پیشرفته

-         طراح قالبهای صنعتی

-         مسول کنترل و اندازه گیری های هندسی و کیفیت سطوح

 

طول دوره و شکل نظام

 

طول  2تا3سال است که دروس عملی و نظری ان بصورت واحد ارایه می گردد به طوری که هر واحد نظری معادل هر واحد ازمایشگاهی 32ساعت . هر واحد کارگاهی معادل 48 ساعت و کاراموزی معادل 120 ساعت در طول نیمسال هر دروس ازمایشگاهی و کارگاهی که بصورت یک واحد (مستقل)ارایه می گردد می تواند. به ترتیب 48 و 64 ساعت باشد و فرم 16 هفته معادل یک نیمسال تحصیلی است.

 

    3                       نقشه کشی صنعتی

 

در این قسمت قصد داریم به بررسی نقشه کشی صنعتی . که یکی از دروسهای مهندسی صنایع که بطورغیرمستقیم با این رشته در ارتباط بپردازیم.

-         تاریخجه نقشه کشی صنعتی

-         نقشه کشی صنعتی. استانداردهای ان و جایگاه ان در صنعت

-         سرفصل های درس نقشه کشی صنعتی برای رشته مهندسی صنایع

-         معرفی کتاب های نقشه کشی صنعتی

-         معرفی نرم افزارهای نقشه کشی صنعتی

-         کاربرد نقشه کشی صنعتی در مهندسی صنایع

تاریخجه نقشه کشی صنعتی

در زمان های قدیم حتی سال های قبل از میلاد برای نشان دادن و معرفی قطعات و وسایل صنعتی از نقشه هایی استفاده می کرده اند که بطور کامل گویا نبوده و از قواعدی که همگان ان را درک کنند بهره ای نداشته است و در موقع نقشه خوانی با مشکلاتی روبرومی شوند تا اینکه اقای لعوناردو داونچی نقاش و مجسمه ساز ایتالیایی(1510-1459)طراحی را ارایه نمود و ظبق قواعدی جسم سه بعدی را روی صفحه ی دو بعدی با رسم تصاویر نشان داد که دراین حال نقشه ها گویا تر و قابل فهم تر شد .

سپس دانشمندان و ریاضی دانان اروپایی فعالیت او را دنبال کردند تا اینکه گاسبارمایژ اهل فرانسه در سال 1798 هندسه رسمی را نمود و این علم پایه و رشته نقشه کشی صنعتی شد و امروزه از همان اصول استفاده می شود .

نقشه کشی صنعتی و جایگاه ان در صنعت

نقشه کشی صنعتی همان زبان تکنیک یا زبان صنعت است. زبانی که تراوس فکر مهندسان و طراحان را به تصور می کشند .

مهارت نقشه خوانی و نقشه کشی در مهندسی مانند سواد خواندن و نوشتن می باشد.

نقشه کشی در حقیقت وحی زبان محاوره در علوم مهندسی می با شد که اطلاعات موردنیاز از یک قطعه . ماشین. سازه . و یا یک طرح را به وشنی و بدون ابهام بیان می کند. این اطلاعات شامل شکل هندسی. نحوه قرار گرفتن و اتصال اجزا مختلف.

و مشخصات فیزیکی و هر گونه اطلاعات ضروری می باشد. بنابراین هر مهندس لازم  است که به  این زبان مسلط باشد و می تواند به راحتی از طریق ان به تبادل اطلاعات با سایر مهندسین بپردازند. حداقل مهارت مورد نیاز برای یک مهندس نقشه خوانی است و البته تو صیه می شود که نقشه کشی را به بطور حرفه ای نیز بداند . هر مقدار تسلط به نقشه خوانی و نقشه کشی بیشتر باشد . شخص سریعتر وراحت یر می تواند ایده های خود را به دیگران مستقل کند و ایده های دیگران را درک کند.

در حقیقت نقشه حاوی تمام اطلاعات اعم از اندازه قطعه. جنس قطعه . مقدار پرداخت و یا هر سوال دیگر که ممکن است برای تراشکاری هنگام تراش قطعه پیش بیاید . (نتیجه می گیریم که یک تراشکار حرفه ای نیز باید علم نقشه کشی را بلد باشد )

در واقع می توان گفت که نقشه کشی در صنعت مانند پلی است که دفاتر طراحی را با کارگاه های ساخت تولید مرتبط می سازد/.

 

استانداردهای نقشه کشی

 

نخستین موسسه ملی استاندارد در سال 902 در انگلستان و سپس در 1916 در هلند و 1917 در المان تاسیس شد . دنبال ان استاندارد DIN که استاندارد صنعتی المان است گسترش پیدا کرد و در زمینه نقشه کشی صنعتی فعالیت وسعی اغاز شد در سال 1926 اتحادیه ای متشکل از 20 موسسه استاندارد ملی از کشورهای مختلف به نام اتحادیه بین المللی موسسات استاندارد ملی استاندارد(ISO) تشکیل شد . اما با پیشرفت تکنولوژی و نیاز به ارتباط صنعتی بین شرکت ها . لزوم ایجاد یک سازمان بین المللی استاندارد مورد توجه قرار گرفت و در سال 1947 سازمان ISO تشکیل شد شروع به کار نمود .

کشور ایران در سال 1333 اولین موسسه استاندارد خود ا تاسیس نمود و در سال 1360 به عضویت ISOدرامد .

اعضای کشورها از استانداردهای مخصوص به خود استفاده می کند ولی در کل می توان گفت که تفاوتی عمده باهم دارند برای اشنایی بیشتر شما استانداردهای چند کشور (یا قاره )اورده شده است.

4

 

استاندارد کشور یا قاره             علامت اختصار

امریکا                              NSIA

اروپا                                CE

استرالیا                             SAA      

کانادا                                CSA

ایران                                ISIRI

انگلستان                            BSI

ایتالیا                                UNI

روسیه                              GOST

ژاپن                                JISC              

فرانسه                              NF

 

سرفصل ها ی  نقشه کشی صنعتی برای مهندسی صنایع

 

سرفصل های نقشه کشی صنعتی نیز مانند کتاب ها بستگی به دانشگاها دارد ولی بطورمی توان به عناوین زیراشاره کرد :

 

-         مقدمه ای بر نقشه کشی صنعتی و کاربردان

-         معرفی صفحات اصلی تصویرو اصول رسم تصاویر

-         تعریف و ترسیم تصویر یک جسم بر روی یک صفحه

-         رابطه هندسی بین تصاویر مختلف

-         رسم تصویراز روی مدلهای ساده

-         رسم تصویریک جسم به کمک تصاویر معلوم ان

-         تعریف برش و قراردادهای مربوطه

-         برش و نیم برش ساده . برش و نیم برش شکسته و ...

-         تعریف تصویر مجسم و کاربرد ان و طبقه بندی تصاویر مجسم

-         تصویر مجسم قایم

-         تصویر مجسم مایل

-         تصویر مرکزی(پرسپکتیو)

-         اتصالات و نحوه رسم انها

-         تقاطع خط با صفحه و تقاطع صفحه با صفحه و ...

-         تعریف سطوح استانه ای و مخروطی و تقاطع خط و سطح با انها

-         تقاطع سطوح دوارانی با هم

-         گسترش احجام

-         تصویرکمکی با استفاده از تغییر صفحه

-         رسم فنر ها و چرخدنده ها

-         اندازه گیری صنعتی

-         علایم سطوح . تلرانس ها و انطباقات

-         اصول مرکب کردن نقشه ها

-         کاربرد کامپیوتر در نقشه کشی صنعتی

 

کتاب های نقشه کشی صنعتی

 

اکثر اساتید دانشگاه های کشور به جای معرفی یک کتاب جزوه هایی را با توجه به سبک و سلیقه خود در اختیار دانشجویان قرار می دهند و از انها می خواهند که از ان جزوه بجای کیاب استفاده کننده . ولی اگر بخواهیم معروفترین و پر کاربرد ترین کتاب ها را معرفی کنیم باید از دو کتاب خوب  نقشه کشی صنعتی 1و2 جناب مهندس مرجانی  انتشارات دانشگاه یزد که در دو جلد مجزابرای علاقه مندان تهیه شده است و دیگری تحسین بر انگیز جناب دکترحسین خوشکیش و مهندس حبیب اله حدادی  که این کتاب نیز در انتشارات دانشگاه علم و صنعت ایران در دو جلد چاپ شده است نام برد . کتابهای نقشه کشی صنعتی ولی نژاد انتشارات طراح نیز را کتابهایی است که با توجه به اینکه بیشتر به نقشه خوانی . تاکید دارد نیشتر مورد استفاده دانشجویان مهندسی صنایع است .

البطه علاقه مندان می توانند کتاب های نقشه کشی فنی و حرفه ای که بطور تقریبا کاملی بسیاری از مهمترین سر فصل های نقشه کشی صنعتی مهندسی صنایع را تحت پوشش قرار داده را نیز مورد مطالعه قرار دهند.

 

 

 

 

 

برگه دوم

 

 

  1              معرفی نرم افزارهای نقشه کشی صنعتی

 

امروزه ستفاده از نرم افزارهای کامپیوتری را در اکثر به اتفاق دفاتر طراهی مهندسی می توان مشاهده کرد به جهان می توان گفت دیگر از طراحی و نقشه های دستی جیزی نیست . قطعات در محیط های نرم افزاری طراحی می شوند و مکانیزم انها قبل از ساخت نمونه واقعی در چنین محیط هایی شبیه سازی می شوند و در حین عمل شبیه ساری طراحی مشخص می شود و در نتیجه بدون صرف هزینه ساخت می توان پس از حصول اطمینان از صحت طراحی شروع به ساخت نمونه واقعی و در نتیجه تولید محصول پرداخت .

این امر باعث سده تا شکل بازار عرضه و فروش محصولات از حالت سنتی و نمایشگاهی رفته رفته به شکل الکترونیکی تبدیل شود . طراحی قطعات در محیط های نرم افزاری این امکان را فراهم می کند تا دو شرکت سازنده در دو نقطه جهان بتوانند براحتی با یکدیگر در امر ساخت یک محصول همکاری کنند .

به طور مثال فرض کنید ایرانی به یک شرکت چینی سفارش طراحی و ساخت یک قالب را می دهد استفاده از طراحی به کمک کامپیوتر باعث می شود که شرکت سازنده مدلی را که می خواهد بسازد در اختیار شرکت سفارش دهنده قرار می دهد پس از چندین بار رد و بدل پرونده های کامپیوتری در اخر با توافق طرفین نمونه واقعی ساخت و فرستاده می شود قبل از شروع به توضیح دستگاه طراحی شده توضیحاتی درباره چگونگی طراحی توسط کامپیوتر مفید است .

چگونگی استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری بستگی به هدف نهایی طراح دارد. به عنوان مثال اگر هدف از طراحی صرفا مدل سازی و تهیه نقشه های صنعتی از مدل تهیه شده باسد . باید به سراغ نرم افزار های مدل سازی رفت ولی امکان دارد شخص طراح بخواهد علاوه بر مدل سازی به کمک کامپیوتر به تحلیل و برسی سینماتیکی با دینا میکی یک مکانیزم عمل مدل سازی هستند که از ان می توان به

AUTOCAD. desktop. Mechanical. solldworks. catla. و غیره این نرم افزارها ی CAD(computer alded deslgn) معروفند. هر کدام از این نرم افزار ها در یک یا چند جعبه از طراحی نسبت به بقیه برتری دارند .

حال ما در این قسمت به معرفی نرم افزار مهم نقشه کشی می پردازیم و تا حدودی شما را با امکانات انها اشنا می کنیم .

 

AUTO CAD

 

این نرم افزارجزو محبوبترین نرم افزارهای نقشه کشی است و امروز دیگر کسی وجود ندارد که در رشته های همچون عمران و مکانیک (وحتی صنایع اگر در قسمتهایی از صنعت همچون قطغه سازی یا خودروسازی مشغول به کار گرفته شوند. )مشغول به کار یا تحصیل باشد ولی نرم افزار اتوکد را نشناسد.

این نرم افزار تحت نسخه های مختلف توسط کمپانیAutodesk ارایه گردیده است که می توان به قدیمی ترین نسخه های ان یعنی اتوکد 2.5اشاره کرد . در این نرم افزارامکاناتی در اختیار کاربر قرار گرفته که کاربر می تواند به سهولت و در کمترین زمان ممکن انوای نقشه های دو بعدی و سه بعدی را ایجاد کند .

البته باید خاطر نشان کرد که با توجه به طراحی شدن نرم افزارهای پیشرفته دیگری دردنیای سه بعدی که در قسمت فوق نیز به انها اشاره شد کمتر کسی از امکانات سه بعدی اتوکد استفاده می کند . ولی هنوز نیز بی شک اتوکد یگانه نرم افزار نقشه کشی دو  بعدی در کارخانجات صنعتی و مراکز عمرانی در ایران می باشد .

solidworks

 

Solidworks از قوی ترین نرم افزارهای موجود در زمینه طراحی و مدل سازی قطعات صنعتی به شمار می رود .

در این نرم افزار علاوه بر ایجاد مدل سازی سه بعدی از قطعات صنعتی ایجاد مجموعه های مونتاژپیچیده مشکل از ده ها قطعه دیگر نیز به سادگی امکانپذیر می باشد. با استفاده از این نرم افزارها یک طراح صنعتی به راحتی می تواند از نماهای مختلف یک مدل سه بعدی نقشه های صنعتی تهیه نماید و به همین منظور کلیه امکانات جانبی که برای ایجاد نقشه های صنعتی مورد نیاز می باشد اعم از انوای استانداردها نمادهای ویژه اندازه گذاری و تلرانس گذاری هندسی فراهم شده است با ارایه ابزارD3 to 2D از نسخه plus200به بعد امکان تبدیل ترسیمات دو بعدی به مدل های سه بعدی نیز در این نرن افزارمی شود انجام داد .

مزید ویژهsolidworks بر دیگر نرم افزارهای مدل سازی کارایی بالاو در عین حال سادگی کار با ان می باشد . این نرم افزار از همان المان های بصری و گرافیکی ویندوز جهت ارتباط با کار بر سود می برد و به همین علت کاربران ویندوز به سرعت با محیط کار زیبای ان انس می گیرند.

امکان ورود پرونده های سایر نرم افزار های طراحی نیز به محیط این نرم افزار فراهم شده است پس از ارایه ابزار D3toD2  بسیاری از کاربران نرم افزارهای مخصوص ترسیمات دو بعدی نظیر AotoCAd از این نرم افزارجهت تبدیل  ترسیمات دو بعدی خود به مدل های سه بعدی استفاده می کنند . این ویژگی و بسیاری از مزایای دیگر که در این مجال کوتاه امکان بارگوکردن انها نمی باشد باعث شده است که اکنون شرکت solidworks دامنه فعالیت خود را بیش از پیش گسترش داده و از  طریق 320 نمایندگی به فروش محصولات خود در 70 کشور دنیا بپردازند .

دانشجودان عزیز می توانند برای یاد گیری هر چه بهتر این نرم افزاربه کتاب کامل و  جامع اقای paulTran ترجه اقای مهدی عاصی لاهیجانی با عنوان کارگاه عملی solidworks از انتشارات کانون بشر علوم مراجعه کنند .

2

کاربرد نقشه کشی صنعتی در مهندسی صنایع

 

صنعت قطعه سازی در کشور ما شامل مجموعه ای از واحد های صنعتی کوچک می  باشد . ازاین واحدهای صنعتی دارای دانش مهندسی کافی نبوده و به صورت تجربی و سنتی کار تولید را انجام می دهند . در این واحدها که عموما با مدیریت غیر عملی نیز اداره می شوند حتی از مهندسی مکانیک و متالورژی هم استفاده چندانی نمی شوند چه برسد به مهندسی صنایع !دلیل وجود چنین صنایع در داخل کشور محیط غیر رفاقتی و ناسالم صنعت  کشور است که سبب می شود مسایلی غیر از مسایل فنی و کیفیت تولید در سوداوری واحدهای صنعتی دخالت داشته باشد. البته باید وجود صنعت کاران بدون تحصیلات دانشگاهی که بصورت تجربی به تولید می پردازند نیز اشاره کرد. دلیل دیگر این مساله کوچک بودن این واحدهای تولیدی می باشد که به انها اجازه نمی دهند یک کادر فنی – مهندسی قوی و کارامد را در خود پرورش دهند . مهندس صنایع در صورتی که حجم تولید از میزان خاصی فراتر برود . نقش خود را می تواند ایفا کند و در کارگاه های تولیدی کوچک اصولا پارامترهای زیادی برای بهینه سازی وجود ندارد. اما در مورد واحدهای قطعه سازی با اندازه بزرگ و مدیریت عملی مهندسی صنایع در موارد زیر می تواند موثر باشد: برنامه ریزی تولید .برنامه ریزی پرسنلی . برنامه ریزی انبارداری. برنامه ریزی نگهداری و تعمیرات . کنترل کیفی . یافتن موانع و مشکلات سوداوری کارخانه و رسیدن به راه حل هایی که کارخانه بتواند به اهداف تولیدیخود دست یابد . به عنوان مثال مهندس صنایع باید میزان حجم تولید . ساعات کاری. تعداد شیفت های کاری. میزان انبار مواد اولیه و محصولات: ترتیب مراحل تولید. ترتیب چرخش کارو ... را طوری تهیه نماید که به حداکثربهره وری دسترسی پیداکند. بعضی هزینه ها شامل هزینه سرمایه.  پرسنلی. هزینه ماشین الات . هزینه تعمیرات و... را بتواند کاهش دهد و در عوض به تولید بیشتری دست پیداکند. همچنین مهندس صنایع باید یک برنامه ریزیکامل برلی تعمیرات ماشین الات موجود  در کارخانه ایجاد کند بطوری که تعمیرات ماشین الات در زمان های مشخص و برنامه ریزی شده انجام شود و قطعات یدکی مورد نیاز در زمان های مشخص فراهم گردد بطوری که  خرابی یک دستگاه سبب توقف بی مورد خط تولید و ضرر ناشی از عدم کارکرد نشود . مساله دیگر کنترل کیفیت محصولات تولیدی جهت تضمین کیفیت کالامی باشد.

البطه شاید بعضی از کارهای فوق در هر کارخانه ای برای بهینه سازی نیاز باشد ولی مساله ای که بسیارمهم است این است که وقتی مکانیک و متالورژیو ... ارتباط برقرارکند اگرزبان نقشه کشی را بلد نباشدیعنی اینکه زبان صحبت کردن با انهارا بلد نیست و نمی تواند در کار خود موفق باشد پس یک مهندس صنایع لااقل باید ازنقشه خوانی سردربیاوردو گرنه هیچ وقت نمی تواند برسیستم تولیدی کارخانه تسلط کافی داشته باشد و انطور که می خواهدامور رابه جریان در اوردو کارخانه را اداره کندو بچرخاند.

 دراین میان نقشه خوانی ویاطراحی فقط یک کار کوچک دردست مهندس است که بایدبه ان مسلط باسدولی به هیچ وجه کاری که از مهندس صنایع انتظار می رودنقشه خوانی یا طراحی به طورحرفه ای و کامل(مانندیک مهندس نقشه کشی .یک طراح صنعتی یا یک مهندس مکانیک) نیست. بلکه در حدیکه نتواندوظیفه ای که در بالا نیز به ان اشاره شدرابه راحتی انجام دهد.

3

طراحی صنعتی دانشگاه واشگتن:

Urilvctsity Of Washington lndustriai Design

رشته طراحی صنعتی محور

رشته اموزشی:

 

طراحی صنعتی یکی از9رشته هنرهای زیبا(BFA)دردانشگاه واشنگتن است. برای گرفتن مدرکBFAدررشته طراحی صنعتی دانشگاه واشنگتن دانشجویان موظفند که دوره های پیش نیازکالج علوم و هنرهارامی گذرانندو بعداز ان دروس طراحی صنعتی رادردانشگاه سپری کنند.

مدت اولین سال تحصیل در دانشگاه. دانشجویان دروس اصولی و بنیادی رامی گذرانند تا امادگی لازم را برای کار برروی درس ها اگاهی کسب کنند. و همچنین توانایی های مخصوص در زمینه های طراحی. رنگ. طراحی سه بعدی. تفکر منتقدانه و شیوه حل مسایل را کسب کنند.

و از برطرف شدن نیاز های اساسی و هسته ای. داوطلبان برای تحصیل در رشته طراحی صنعتی درخواست دهند و بعد از ان در کلاس های معارفه به نام"ART261"با ارایه مجموعه ای ازکاهایشن شرکت کنند."ART261"یک کلاس ازمایشی خواهد بود. 15نفراز25نفری که این کلاس ها پذیرفته شده اند. نهایتا برای تحصیل دررشته طراحی صنعتی در دانشگاه واشنگتن پذیرفته خواهند شد.

طراحی صنعتی به کمک انجام دادن یک سری پروژه های کارگاهی متمرکز تدریس می شود . پیچیدگی و محتوای پروژه هادر طول 3سال تحصیل در این رشته. به منظور ارتقای توانایی های دانشجویان در زمینه طراحی و پیداکردن دید منتقدانه دراین زمینه. افزایش خواهد یافت.

 

سال اول

سال اول دانشگاه فرصتی است برای شناخت هرچه بیشتر ویژیگی های حرفه طراحی صنعتی . همچنین فرصتی است برلی درک فلسفه و گرایشات این رشته. دانشجویان در انجام دادن فعالیت های کارگاهی فعل خواهند شدودر حین یادگیری به گروه های ویژه ای تقسیم خواهند شد. ورک شاپ هاو تکالیف ویزه. دانشجویان رابا ابزارها و روشهای موجود جهت فعالیت در یک فرایند کاری طراحی صنعتی اشنا خواهد کرد . برتواناییهای بنیادین و ارتباطی دانشجویان تاکید میشود. نظیر. مدل سازی. اسکیس زدن و نحوه ارایه کردن تصویری طرح ها در بحث ها و گفتگوهای کلاسی. دانشجویان شروع می کنند به یادگیری اهمیت مفهوم:چگونگی و به چه نحوی طراحی|(Design)با شخص و مکانی مرتبط می شود . پیچیدگی و مهارت مورد نیاز در تکالیفی که بر عهده دانشجویان قراردارد. در طول سال افزایش می یابد . حتی گاهی اوقات تکالیف در قالب پروژه های کاری گروهی بزرگ قرارمی گیرند.

اصول طراحی

بنیان های سازمانی طراحی

پایه های طراحی سه بعدی

تاریخ طراحی

بنایی با :کارکردن باچوب. اسکیس زدن سریع. مدل سازی و ساختن سریع مدل اولیه

(Rapid Prototyping) نحوه ایده پردازی و هویت بخشیدن به روش های تحقیق وازمایش. نحوه تکامل تدریجی طراحی. اشنایی با ارایه(Presentation) طراح. پیاده سازی طرح همکاری و مشارکت در طراحی

 

سال دوم

 

پایان سال دوم دوره . به منظور ازمایش و ارتقای توانمندی هایی است که در سال پیش کسب شده است و همچنین فرصتی است برای تقویت هر چه بیشتر توانایی های تفکر انتقادی. دانشجویان سال دوم رشته طراحی صنعتی در هر فصل 2درس کارگاهی می گذرانند. در دو فصل انتدایی سال دوم دانشجویان کلاس های کارگاهی با موضوعات نزدیک به هم را می گذرانند تا تجرنیات یادگیری تکاملی برای ان ها ایجادشود Art322که به روش های ساخت تمرکز دارند. کلاس تکاملی

Art322می باشد که با هدف بررسی استراتژی طراحی به منطور کشف پتانسیل های بدیع موجود در ماده ای چون چوب وروشهای ساخت ان تعبیه است . در این کلاس جنبه عملی رشته طراحی صنعتی با کسب تجربیات در ساخت قطعات و ریخته گری تا حدی تامین می شود . کلاسArt422با توانCAID(طراحی صنعتی به کمک کامپیوتر)که در این سال تخصیلی قراردارد کاملابا کلاسArt317که با موضوع تکمیل طرح با استفاده از رسانه های دیجیتال می باشد. مرتبط است . پروژه های این کلاس ها توسط استاد و به فراخور نوع نیازی که متناسب با زمان در صنعت یا حرفه طراحی صنعتی وجود دارد و از پرداختن به ان را ضروری می داند. انتخاب می شوند. هر چه به انتهای سال دوم دوره نزدیک می شویم دانشجویان امادگی بیشتری را تجربه کردن مدیریت درس های سخت تر و متفاوت تر پیدا می کنند. بنابراین انها می توانند دو درس کارگاهی متفاوت از هم را بگذرانند. کلاس Art318بر روی روش های طراحی تکنولوژیکی

(بوم شناسی)متمرکز است و کلاسArt321در ارتباط با طراحی مبلنان است.

 

4       مواد و روش های ساخت :

 

فراینده های ساخت . ریخته گری و مدلسازی. مواد مورد نیاز برای ساخت . طراحی با مواد ترکیبی . طراحی برای ساخت.

 

توری طراحی

 

طراحی 2بعدی به کمک کامپیوتر. طراحی سه بعدی به کمک کامپیوتر. طراحی و ساخت صفحه اینترنتی. ارایه طرح

 

طراحی بوم شناسی

 

دوره عمر محصول . طراحی با دوام. طراحی با هدف تجزیه پذیر بودن. بازیافت پذیری و قابلیت استفاده مجدد . استفاده بهینه از مواد. تفاوت های مواد. ارزیابی قابلیت استفاده دوباره محصول.

 

تمرین طراحی

 

طراحی مبلمان . روش های پیشرفته تحقیق . طراحی عوامل انسانی . تکامل فرمی محصول . اسکیس و رندر پیشرفته . مدلسازی پیشرفته . ارایه رقابتی طرح.

سال سوم

 

در این مرحله از دانشجویان طراحی صنعتی انتظار می رود که قادر باشند که بر روی پای خودشان بایستنند . انگیزه فعالیت مستقل و بدون نظارت را داشته باشند. در سال اخر دوره دانشجویان برای به عهده گرفتن این نقش خطیر اماده می شوند در این زمان با دانشجویان چون طراحانی رفتار می شود که قادر به دفاع از طرح ها و استاندارد های خودشان در مقابل نقدهای خارجی هستند . دانشجویان با چالش های جدیدتر روبرو خواهند شد . برنامه ریزی پیچیده تری خواهند داشت و از طرف استادان تکالیف جدی تر و حرفه ای تری خواهند گرفت . پروژه های این دوره طولانی تر خواهند بود و نیاز به تحقیقات و بررسی ها دقیقتر و مدیریت هوشمندانه تری خواهند بود . اوج فعالیت های سال اخر دوره در "پروژه پایه"پیدا می کند. پروزه ای که توسط خود دانشجو انتخاب و مدیریت می شود که اثار دانشجویان در هفته اخر فصل بهار در گالری ژاکوب لارنس واقع در دانشکده هنر دانشگاه واشنگتن به نمایش گذاشته می شوند.

 

طراحی رشته نقشه کشی عمومی ویژه خواهران

 

در راستای توسعه کمی و کیفی رشته نقشه کشی عمومی با توجه به نیاز صنعت و تغییرات سریع تکنولوژی. کمیسیون تخصصی رشته فوق پیشنهاد ایجاد و توسعه رشته نقشه کشی عمومی ویژه خواهران را مورد بررسی قرارداد. در همین ارتباط درس جدیدی تحت عنوان"تکنولوژی و کارگاه نقشه کشی"در کمیسیون فوق مطرح شد و پس از بحث و بررسی جداول هدف محتوا. بارم بندی . بودجه بندی . فهرست تجهیزات و... برای ان تهیه و تدوین و به تصویب رسید. درس مذکور به لحاظ اشنایی و توانمدی ساختن هنر جویان برای تهیه و ترسیم نقشه های ساخت از روی  قطعات و کلانزیم های ساده  و همچنین به لحاظ دشواری حضور خواهران در کارگاه های ماشین افزار این درس . جایگزین مناسبی برای درس کارگاه ماشین افزار می باشد .

اعضای کمیسیون تخصصی رشته فوق در حال برنامه ریزی محتوای جدید برای درس "محاسبات فنی 2"با دیدگاه ارایه توانمندی های مربوط به رشته نقشه کشی صنعتی می باشند. در همین ارتباط سر فصل اولیه برای ارسل به استان ها جهت بهره مندی از اظهار نظر و پیشنهاد های سر گروه های اموزشی و سایر هنر اموزان تهیه شده است.    


مطالب مشابه :


رشته های هنرستان در یک نگاه

شده و در هنرستان های فنی و حرفه ای / کشاورزی و کارو دانش مشغول به رشته نقشه کشی




معرفی رشته های هنرستان پسرانه کارو دانش عبابخش شهرستان بروجرد

هنرستان کارو دانش عبا بخش در رشته های 1-جوشکاری 2-نقشه کشی ساختمان 3-تابلوسازی برق صنعتی




آشنایی با رشته های فنی وحرفه ای وکارددانش

آشنایی با رشته های فنی وحرفه نقشه کشی دانش آموزان علاقه مند به ادامه تحصیل در




آشنایی با رشته ها شاخه های فنی و حرفه ای و کاردانش برای علاقه مندان انتخاب این رشته ها

اطلاعات رشته هاي فني و اعتلای سطح فرهنگ و دانش عمومی و پرورش کمالات و نقشه کشی




معرفی رشته های شاخه فنی وحرفه ای و..............

فنی و حرفه ای / کشاورزی و کارو دانش مشغول رشته نقشه نقشه کشی و نقشه خوانی و محاسبه




معرفی رشته نقشه کشی صنعتی

هدف این دوره تربیت کارشناس نقشه کشی صنعتی فردی است که دانش و کارو را طوری رشته نقشه




بارم بندي و بودجه بندي نقشه كشي و معرفي منابع آموزشي

آموزش نقشه کشی با سر گروه این رشته هما هنگی گروه نقشه کشی کارو دانش استان




بانک سوالات

این وبلاگ با هدف استفاده دانش آموزان و همکاران هنرستان امام حسین(ع) نقشه کشی درجه 2;




برچسب :