انواع دوربین های مدار بسته
بله ، با استفاده از DVR هایی که قابلیت ارسال اطلاعات را در اینترنت دارند به سادگی می توان
تصاویر را بوسیله خطوط ADSL انتقال داد . ( توجه : سرعت خط ADSL در صورتی که درخواست ارسال تصاویر با سرعت معمولی را داشته باشید باید از 128 بیشتر باشد . )
در ضمن انتقال تصویر به صورت Dial up ( خط تلفن ) هم امکان پذیر است . با این تفاوت که کیفیت تصاویر کم است و سرعت انتقال نیز به ازای هر 8 ثانیه 1 عکس می باشد .
با ADSL تصاویر به صورت Real Time انتقال می یابد .
آیا دوربین های CCTV قابلیت دید در شب را دارند ؟
بله ، دوربین های CCTV بسته به نوع آن قابلیت دید در شب را به صورت رنگی یا سیاه سفید
دارند .
P/T/Z Camera ها چه هستند ؟
این دوربین ها قابلیت PAN , Tilt , Zoom را دارا می باشند .
Pan : حرکت لنز دوربین به صورت افقی ( راست و چپ)
Tilt : حرکت لنز دوربین به صورت عمودی ( بالا و پایین)
Zoom : حرکت لنز به سمت سوژه ( بزرگنمایی تصویر)
Dome Camera ها چه هستند ؟
این دوربین ها شکل گنبدی دارند و قابلیت نصب بر روی سقف اطاقها و یا هر مکان دیگری را دارند . این دوربین ها می توانند درست زیر خود را نیز نشان دهند و نقطه کوری نداشته باشند . لنز این دوربین ها نیز قابلیت Zoom و چرخش را دارا هستند .
دوربین های Speed Dome چه هستند ؟
این دوربین ها دقیقا مانند دوربین های دام ( Dome ) می باشند با این تفاوت که سرعت Zoom و Pan و Tilt آنها با سرعت بسیار بیشتری است . این دوربین ها می توانند در کمتر از 3 ثانیه270 درجه چرخش داشته باشند .
تفاوت دوربین های CCTV و IP Camera ها در ارسال تصاویر توسط اینترنت چیست ؟
دوربین های IP Camera به صورت مستقیم به اینترنت وصل شده و از طریق اینترنت قابلیت کنترل دارند . ولی دوربین های CCTV غالبا به واسطه DVR است که به اینترنت متصل شده و انتقال تصاویر صورت می گیرد .
برای آگاهی از انواع کارایی های سیستم های مدار بسته به بخش پکیج های دوربین مدار بسته بروید و یا بر روی اینجا کلیک کنید .
دوربين هاي مداربسته :
اين نوع دوربين ها كه منحصرا براي كنترل نظارتي ساخته شده اند نسبت به ديگر دوربين ها(وبكم و دوربين فيلم برداري و....) داراي پردازش تصوير فوق العاده بالايي بوده كه براي ضبط و انتقال تصوير نياز است.اين دوربين ها با توجه به محلي كه در آن نصب ميشود و كارايي كه از آن انتظار درايم به دسته هاي مختلفي تقسيم ميشوند.
دوربين هاي مينياتوري:
اين دوربين ها به دليل حجم كم و لنز بسياركوچك خود قابليت مخفي شدن رو دارد كه قيمت آن نصبت به مدل (كارخانه سازنده.زاويه ديد.شفافيت تصوير و ...) فرق مي كند.
دوربين هاي صنعتي :
اين نوع دوربين ها بيشتر براي محيط هاي صنعتي استفاده ميشود ولي مي توان براي ديگر محيط ها هم استفاده كرد كه نسبت به كارايي كه از آن انتظار ميرود (ديد در شب . قابليت زوم و ...) تقسيم بندي ميشود.
دوربين هاي نيمه صنعتي :
اين دوربين ها تقريبا تمام مزاياي دوربين هاي صنعتي را دارد ولي حجم اين نوع دوربين كمتر از دوربینهای صنعتي است. و از اين نوع دوربين ها كمتر در محيط هاي صنعتي استفاده مي شود. كاربرد اين دوربين ها را مي توان محيط هاي كارگاهي . مسكوني و محيط هاي نصبتا كوچك نام برد.
دوربين هاي دام :
اين نوع دوربين ها بدليل شكل نيمه كروي خود بيشترين زاويه ممكن را ميتواند پوشش دهد. از ديگر مزيت اين دوربين ها اين است كه ميتواند محيط زير خود را هم نمايش دهد .نامحسوس بودن حركت اين دوربين از ديگر مزاياي آن بوده كه قابليت دنبال كردن تصوير را نيز دارا مي باشد.
كارت هاي DVR:
این کارت ها مسئولیت دریافت تصاویر ضبط . نمایش و انتقال تصویر را به عهده دارد.بعد از ضبط کردن تصاویر شما می توانید با وارد کردن رمز و ساعتی مورد نظر اتفاقاتی را که در آن لحظه رخ داده را ببینید.
کواد:
این دستگاه وظیفه تقسیم صفحه مانیتور به چندین قسمت را دارد که بدین وسیله می توان تصاویر دوربینها را همزمان بر روی یک مانیتور تماشا کرد.
ویدئو صنعتی:
این دستگاه تصاویر مورد نظر را بر روی یک فیلم معمولی به مدت 1288 ساعت (چهل روز) ضبط می کند که قیمت آن به مراتب پايين تر از (DVR) بوده و كارايي آن نيز بسيار ساده تر است.
دستگاه ضبط تصاویر دیجیتالی (stand alone dvr)
این دستگاهها وظیفه ضبط تصاویر را بر عهده دارند.یک یا چند عدد هارد در داخل دستگاه قرار می گیرد و تصاویر بر روی هارد ذخیره می گردند.
در طراحی یک سیستم مداربسته باید موارد زیر در نظر گرفته شود:
1- ورودی درب ها :
در اکثر موسسات و فروشگاهها، هتل ها ، ادارات و ... وضعیت درب ورودی به گونه ای است که اختلاف شدت نور داخل و بیرون درب ورودی بسیار زیاد می باشد ، بنابراین در هنگام ورود افراد به موسسه و یا فروشگاه اکثر دوربینها با مشکل تنظیم مناسب نور پشت تصویر مواجه هستند.پارامتر BLC از پارامترهایی است که تمامی دوربینهای مدار بسته با تکنولوژی CCD از آن بهره مند هستند.این پارامتر امکان تشخیص چهره فردی که وارد اداره می شود را فراهم می سازد.دوربینهای مدار بسته LG با فراهم آوردن کلیه امکانات فوق و داشتن قابلیت wide dynamic مناسبترین گزینه جهت انتخاب می باشند.
2- گاو صندوق ها و خزانه ها :
از آنجایی که گاو صندوق ها و خزانه ها از سطح امنیتی بالایی برخوردار می باشند ، دوربینهای مداربسته در این بخش به عنوان لایه پشتیبان در نظر گرفته می شود.در این موقعیت قالبا" از دوربینهای DOME COLOR CAMERA با لنز ثابت استفاده می گردد.دوربینهای دام ال جی با داشتن حداقل S/NR>50 و TVL>470 ، مناسبترین گزینه برای این کاربردها می باشد.
3- باجه ها ، کارگاهها و انبارها :
شاید یکی از مهمترین بخشهای کاربرد سیستم دوربین های مدار بسته در موسسات ، باجه ها و محل کار کارمندان می باشد.در این موقعیت ها ، شناسایی چهره مشتریان پس از وقوع هر گونه مشکلی مهمترین وظیفه سیستم مدار بسته خواهد بود . بر این اساس در این بخش نیز از دوربین های با کیفیت بسیار بالا استفاده خواهیم کرد.
از سوی دیگر به سبب حفظ آرامش و زیبایی محیط برای کلیه همکاران عزیز و مشتریان محترم از دوربین های گنبدی شکلCAMERACOLOR DOME قابل نصب بر روی دیوار و سقف در محیط های اداری استفاده خواهیم کرد و در محیط های بیرونی و کارگاهها از دوربینهای کیفیت بالا با کاورOUT DOOR استفاده می نماییم.در این مورد نیز به جهت دستیابی به بهترین تصویر از لنز های با فاصله کانونی متغیر استفاده می نماییم .دوربین های دام علاوه بر حفظ زیبایی محیط از قابلیت اعتماد بسیار بالا تری نیز بر خوردارند.
4- سیستم کنترل مرکزی :
مرکز کنترل دیجیتال پیشنهادی باید دارای یکی از استاندارد های معتبر بین المللی و همچنین دارای مدرک استانداردمدیریت کیفیت (ISO9001) باشند.
مرکز کنترل دیجیتال پیشنهادی باید :
1) قادر به پشتیبانی پروتکلهای اینترنت و مخابراتی PSTN ,ISDN و به ویژه انواع پروتکل DSL باشد .
2) مدولار ،قابل ارتقا و RACK MOUNT,PC BASE باشد.
3) قادر به انجام همزمان موارد ذیل باشد:
· نمایش تصاویر با کیفیت مطلوب
· آرشیو بدون وقفه و دایم تصاویر با کیفیت مطلوب
· نمایش تصاویر آرشیو
· انتقال و نمایش تصاویر زنده از طریق شبکه و خطوط مخابراتی
· انتقال و نمایش تصاویر آرشیو از طریق شبکه و خطوط مخابراتی
· دریافت فرامین کنترلی در محل
· دریافت فرامین کنترلی از طریق شبکه و خطوط مخابراتی
مرکز کنترل دیجیتال پیشنهادی باید امکان ارتباط نرم افزاری و تبادل اطلاعات با سیستم اعلام سرقت ، سیستم اعلام حریق ، سیستم کنترل تردد، را در صورت نیاز دارا باشد. به گونه ای که در صورت نیاز با یک نرم افزار از توانمندی های تمامی تجهیزات بهره برداری شود .
مرکز کنترل دیجیتال پیشنهادی باید قابلیت تنظیم سرعت و کیفیت متفاوت ضبط را مستقلا برای هر یک از ورودی های تصویر را دارا باشد.
حداقل سرعت نمایش و ضبط تصاویر مورد تایید توسط دستگاه DVR 25فریم در ثانیه برای کل تصاویر می باشد.
این دستگاه می بایست قابلیت ارایه تصویر ضبط شده ای با ظرفیت حداقل 30 کیلو بایت برای هر فریم را دارا می باشد.
5- محیط خارجی موسسه :
به منظور ایجاد بازدارندگی نصب یک دستگاه دوربین بر در اصلی و در ورودی در نظر گرفته شده است با این روش متخلفین از حضور دوربین مدار بسته مطلع میگردند و این موضوع میتوانند عامل بازدارنده قوی محسوب گردد. در این راستا استفاده از دوربین های مخصوص محیط های بیرونی با قابلیت تصویر برداری در روز و شب HIGH RESOLUTION DAY/NIGHT CAMERA مورد نیاز میباشد.باتوجه به ابعاد مختلف موسسه و شرایط متفاوت نصب میتوان از لنزهایی با فاصله کانونی متغیر و قابلیت تنظیم نور اتوماتیک استفاده نمود. برای برخی از موسسات دوربین های DOME TYPE گزینه مناسب تری هستند.
شرایط ارگونومی اتاق کنترل دوربین های مدار بسته
این مقاله در رابطه با ارگونومی سیستم دوربین های مدار بسته (CCTV) آگاهی می دهد. راهنمایی است درخصوص چگونگی طراحی ظاهر فیزیکی اتاق کنترل مانند نور، نشستن، ایستگاه کاری و مانیتورهای دوربین های مدار بسته در راستای افزایش کارایی، سلامت، ایمنی و راحتی اپراتورها. - مزایای ارزیابی ارگونومیک اتاق کنترل را شرح می دهد.- پیرامون ریسک های موثر بر کارایی، سلامت و ایمنی اپراتور، ناشی از طراحی ضعیف و ناکافی اتاق های کنترل ارائه اطلاعات می نماید.
کلمات کلیدی
ارگونومی.دوربین مدار بسته.ایستگاه کاری.کنترل پانل.WRULDs
تعریف ارگونومی:
اهداف ارگونومیک شامل بهبود و اصلاح عملکرد انسان، سلامت و ایمنی و راحتی فرد با طراحی محیط کار و تجهیزات موجود در آن، شیوه های کارکردن و انجام وظایف می باشد. سودمندی دوربین های مدار بسته در یک سیستم امنیتی و محرمانه به کیفیت اطلاعاتی که از آنها به دست می آید وابسته است. نوع طراحی اتاق های کنترل بر عملکرد اپراتورها در دستیابی موفق به اطلاعات به موقع و بدون خطا توسط سیستم های دوربین مدار بسته تأثیر خواهد داشت.
اپراتورها به نحو بسیار موثرتری انجام وظیفه خواهند کرد، اگر:
- با راحتی بر روی صندلی هایی که طراحی ارگونومیک شده اند نشسته باشند.
- مانیتورها در وضعیت خوب و صحیح [ از نظر ارگونومیک ] نصب شده باشند.
- میزان روشنایی برای دیده بانی تصاویر دوربین ها مناسب باشد.
هزینه ها و مزایای اجرای ارزیابی اتاق کنترل:
- افزایش کارایی اپراتورها
- تشخیص مشکلات بالقوه اتاق کنترل که بر کارایی، سلامت و ایمنی اپراتور تأثیر منفی دارند.
- ارتقاء فرهنگ بهداشت و ایمنی در اتاق کنترل. این موضوع شامل آگاهی دادن به اپراتورها درمورد خطرات ممکن و راه های پیشگیری از آنها می شود.
- مشارکت به سمت:
- اینکه ارزیابی ریسک به عنوان لازمه وضع قوانین ایمنی و بهداشت گردد.
- دریافت بیمه های کیفیت مانند ISO 9000
ارزیابی اتاق کنترل دوربین های مداربسته نیازمند سرمایه گذاری به موقع و تلاش بوده و ممکن است منجر به صرف سرمایه های اضافی و هزینه های جاری گردد که این هزینه ها باید با مزایای کار در تعادل باشند.
ملاحظات ساختمانی:
ممکن است که در انتخاب محل برای اتاق کنترل محدودیت وجود داشته یاشد لیکن هرگونه تلاشی باید درجهت لحاظ نمودن فاکتورهای معماری زیر صورت گیرد:
اندازه و شکل اتاق کنترل:
اتاق کنترل باید به اندازه کافی بزرگ بوده به نحوی که بتوان اسباب و وسایل و تجهیزات را در آن جای داد و فضای کافی برای کارکردن افراد وجود داشته باشد. اگر اتاق کنترل خیلی کوچک یا شکل ناموزونی از نظر ظاهری داشته یا دارای ستون ها و یا سقف شیب دار باشد، طراحی آن با محدودیت روبرو خواهد شد. دوم اینکه می تواند بر نحوه قرارگیری مانیتورها تأثیر گذارده که این امر علاوه بر اینکه توانایی اپراتور را در اسکن کردن تصاویر چندگانه دوربین محدود می کند، وی را در معرض خطرات ایمنی و آسیب به سلامت قرار می دهد.
همچنین باید فضای کافی برای نگهداری از تجهیزاتی که باید در مواقع ضروری بدون ایجاد وقفه در روند طبیعی کار اتاق کنترل مورد استفاده قرار گیرند وجود داشته باشد. اگر احتمال می رود که سیستم دوربین های مدار بسته در آینده گسترش یابد، باید فضای کافی برای ایستگاه های کاری اضافی و تجهیزات با رعایت شرایط ارگونومیک وجود داشته باشد.
نقاط ورود - خروج:
نقاط ورودی - خروجی باید به گونه ای طراحی شوند که تردد ویلچر و نیز آوردن قطعات بزرگ وسایل به درون اتاق کنترل آسان باشد.
سرویس های بهداشتی:
توالت ها و محوطه های استراحت (هواخوری) باید نزدیک اتاق کنترل باشند زیرا هنگامیکه یک نفر اپراتور درحال انجام وظیفه باشد، درصورت استفاده از این تسهیلات توسط وی، اتاق کنترل بدون مراقب و خالی خواهد ماند.
پنجره ها:
پنجره ها باید در هر جایی از اتاق کنترل که امکان استفاده از نور طبیعی وجود دارد تعبیه شوند. نور طبیعی از نظر بیشتر مردم به نور مصنوعی برتری دارد زیرا نمایی از دنیای خارج را نشان می دهد. باید برای کنترل میزان نور ورودی، پرده تعبیه شود و مکان پنجره نسبت به مانیتورها و خط سیر میدان دید اپراتورها، در بهترین وضعیت قرار گرفته باشد.
مطالب مشابه :
انواع دوربین های مدار بسته
دانلود مقالات برق - انواع دوربین های مدار بسته - ارائه دهنده انواع مقالات در زمینه مهندسی برق
انواع مدار مجتمع
فراتر از کتاب - انواع مدار مجتمع - علمی مدار مجتمع خطی یک ic خطی عمل تقویت یا سایر اعمال
انواع ترانزیستورها
انواع ترانزیستور اتصال امیتر مشترک مدار امیتر مشترک بیشتر از سایر روشها در مدارهای
انواع کنتاکتور+نحوه اتصال سیم ها به کنتاکتور در تابلو های برق صنعتی
تجربه ها - انواع کنتاکتور+نحوه اتصال سیم ها به کنتاکتور در تابلو های برق صنعتی - محلی برای
انواع شیرهای پنوماتیک وتوضیح عملکرد شان برروی مدار
هیدرولیک و پنوماتیک - انواع شیرهای پنوماتیک وتوضیح عملکرد شان برروی مدار - آموزش شیر و
انواع مختلف دوربین های مدار بسته
فروشگاه دوربين مداربسته - انواع مختلف دوربین های مدار بسته - فروش انواع دوربين هاي مداربسته
انواع مدارهای هیدرولیک
آموزش شیر و مدارهای کنترل هیدرولیک و پنوماتیک-تصاویر-نقشه های علمی مدار
انواع دوربین مدار بسته
دوربین های مداربسته-قیمت دوربین مداربسته-نصب و اجرا-فروش وپخش -آموزش دوربین مدار بسته
برچسب :
انواع مدار