9نکته درباره ی مهد کودک

دانستنی‌هـا » خانه و خانواده

۹ نکته مهدکودک

تصمیم‌گیری‌ درباره اینکه فرزند کوچکمان را به مهد بفرستیم یا نه، یکی از تصمیم‌‌های مهم زندگی والدین است و اهمیت این تصمیم، به دلیل تاثیری است که در بهداشت روان فرزندمان خواهدگذاشت. بهترین شرایط برای کودک از بدوتولد تا...تاریخ انتشار: چهارشنبه، ١٣ شهریور ٩٢b4e44d07d019e6c2b5a272e3e800a1ec.jpg

تصمیم‌گیری‌ درباره اینکه فرزند کوچکمان را به مهد بفرستیم یا نه، یکی از تصمیم‌‌های مهم زندگی والدین است و اهمیت این تصمیم، به دلیل تاثیری است که در بهداشت روان فرزندمان خواهدگذاشت. بهترین شرایط برای کودک از بدوتولد تا پایان سال چهارم زندگی، این است که در خانواده و در دامن مادر باشد. در این دوران کودکی، دسترسی به مادر در هر لحظه که کودک به او نیاز دارد، بسیار مهم است بنابراین پیشنهاد و توصیه کارشناسان این است که در ۴ سال اول زندگی کودک در کنار او باشید اما برای همه مادرها این امکان‌ وجود ندارد. مثلا مادران شاغل به دلیل شرایط شغلی‌شان نمی‌توانند در خانه بمانند بنابراین فرزندشان را به مهدکودک می‌سپارند یا برای نگهداری او از افراد دیگری مانند مادربزرگ، خاله، عمه و گاهی پرستار کودک کمک می‌گیرند و از آنجا که برآورده نشدن نیاز کودک به دسترسی به مادر در هر لحظه‌ای که می‌خواهد، می‌تواند احساس اضطراب مزمنی را در او ایجاد کند شاید کمک گرفتن از دیگر اعضای خانواده یا پرستار کودک (قطعا پرستاری که صلاحیت این کار را دارد) که بتوانند وقت بیشتری را به‌طور خاص به کودک اختصاص دهند، گزینه بهتری باشد. به هر حال مادران عزیز باید در نظر داشته باشند در زندگی آنها، اولویت چیست و آگاهانه و بر مبنای آنها تصمیم بگیرند و مسوولیت تصمیم خود را نیز بپذیرند.

در سال چهارم زندگی کودک و ورود او به سال پنجم، فعالیت‌های اجتماعی، بازی با کودکان همسن و سال و یادگیری برخی مهارت‌های پایه برای ورود به فضای آموزشی اهمیت پیدا می‌کند.مهدکودک‌ها از پاسخ‌های مناسب برای رفع این نیاز کودک هستند. برای اینکه کودک به مهد عادت کند، رعایت چند نکته ضروری است:

۱) والدین باید در اجرای تصمیم خود قاطع باشند چون کودکان به راحتی اطمینان نداشتن والدین را درک می‌کنند و سعی خواهند کرد با روش‌های مختلف مثل گریه و بی‌تابی و... آنها را منصرف کنند پس اگر مطمئن نیستید، فعلا اقدام نکنید.

۲) مهدکودکی انتخاب کنید که پذیرش بالایی نسبت به کودک و توان جذب او داشته باشند.

۳) از چند ماه قبل از اینکه کودک را به مهد بسپارید، زمان‌های مشخصی را برای بازی با او اختصاص دهید تا نیازش به حضور شما به خوبی برآورده شود.

۴) با روش‌هایی مثل قصه گفتن یا بازی‌های نمایشی آرام‌آرام ذهن کودک را برای رفتن به مهدکودک به‌عنوان یک فعالیت جذاب و لذت‌بخش آماده کنید.

۵) هر زمان که موعد مهد رفتن کودک فرارسید، به او توضیح دهید: «می‌خواهی بری مهد که اونجا دوست پیدا کنی و... من هم پیش تو در مهد می‌مانم.»

۶) ابتدا با زمان‌های کوتاه، کودک را به آنجا ببرید و کم‌کم زمان را افزایش دهید.

۷) ابتدا در کلاس بمانید، بعد در راهرو یا حیاط بنشینید و بعد فضای مهد را ترک کنید.

۸) او را مطمئن کنید که می‌روید و به زودی برمی‌گردید.

۹) اگر قاطعانه تصمیم گرفته‌اید در مقابل گریه‌های او صبوری کنید.

نرگس خداخانی

پژوهشگر حوزه خانواده

منبع:دانشنامه ی آنلاین پرسیار


مطالب مشابه :


نقش دین در بهداشت روانی

نقش دین در بهداشت درباره ی نقش اسوه و سرمشق در آرامش روانی مربیان ش 19 ، مقاله ی :




تاثیر اطلاعات روانشناختی در پذیرش بیمارستان

رشته ی روانشناسی به هر زمینه ای می یک سری ارتباط کوتاه مدت بوجود اید که این




نقش مذهب در سلامت روان

او درباره ی مربیان ش 19 ، مقاله ی : مسعود جان بزرگی ، بررسی اثر بخشی روان درمانگری کوتاه




امام جمعه بیارجمند : ملت ایران تا کنون در همه ی زمینه ها پیروز بوده ود رمذاکرات هسته ای هم پیروزاست

ملت ایران تا کنون در همه ی ای ویا در محیطی بهداشت روح وروان را




اعلام نتایج فراخوان مقاله جهت شرکت در همایش(لیست شماره 3واصلاحیه آن لیست شماره 4)

اعلام نتایج مسابقات مقاله بهداشت وروان نگاهی به اختلال نافرمانی مقابله ای




9نکته درباره ی مهد کودک

9نکته درباره ی تاثیری است که در بهداشت روان های کوتاه، کودک را به آنجا




نقش خانواده در بهداشت روانی فرزندان

است جامعه ای که به سلامت جسم وروان اعضای آن توسط کوتاه مدت مقاله بهداشت




متن املا و روان خوانی نشانه ی (ژ)

اما حالا که دعوت شده ای درباره ی نیروگاه ها شبکه بهداشت ودرمان شهرستان




برچسب :