احداث سردربهای تاریخی بازار قدیم تبریز
احداث سردربهای ورودی بازار قدیمی تبریز توسط شهرداری منطقه8
بازار تبریز از بزرگترین بازارهای سرپوشیده جهان و یکی از شاهکارهای معماری ایرانی است. این بازار در سال ۱۱۹۳ هجری قمری بر اثر زلزله با خاک یکسان شد، اما طولی نکشید که به همت مردم شهر بازسازی شد .
بازار تبریز هم اکنون به طول یک کیلومتر بزرگترین مجموعه به هم پیوسته و مسقف دنیاست و در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ثبت شدهاست .
طاقها و گنبدهای مقرنس بلند آن، سازههای آجری به هم پیوسته، آرایش مغازهها، کثرت تیمچهها، وجود انواع مشاغل و تعداد زیادی مدرسه و مسجد که در کنار سراهای بازرگانی قرار گرفتهاند، این بازار را نمونهای عالی از محیط تجارت و زندگی اسلامی و شرقی ساختهاست. سبک معماری، کثرت سراها و تیمچهها و وجود تعدادی مدرسه و مسجد نیز به این مجموعه اهمیت و امتیازی خاص دادهاند. از تاریخ بنای اولیه مجموعه بازار تبریز اطلاعی در دست نیست لیکن اکثر مورخین و جغرافی نویسان و جهانگردان اسلامی و خارجی که از قرن چهارم هجری تا عهد قاجار از تبریز دیدن نمودهاند اسناد مهم و مدارک ارزندهای را درباره بازار و وضع بازرگانی تبریز ارائه دادهاند. از مقدسی ـ یاقوت، مارکوپولو، ابن بطوطه، حمدالله مستوفی، کلاویخو، جان کارت رایت انگلیسی، شاردن، جملی کاردی جهانگرد ایتالیایی و دهها سیاح و مورخ دیگر مطالب جالب توجهی به جای مانده که دال بر اهمیت مجموعه بازار در دورههای مختلف بودهاست. وجود مدارس و مساجد تاریخی مهم و معروفی چون مسجد جامع، مدرسه حاج صفرعلی، مدرسه صادقیه در این بازار نیز گواه بر پیشینه تاریخی این مجموعه بنا میباشد .
بازار کنونی تبریز مربوط به اواخر زندیه (یعنی بعد از زلزلهای که در سال ۱۱۹۳ هجری قمری روی داد) و عصر قاجار میباشد. در زمان عباس میرزا که تبریز ولیعهد نشین و دارالسلطنه گردید. سراها و تمیمچهها و بازارهای عالی تازهای احداث شد .
بازار تبریز با طاقها و گنبدهای بلند آجری شامل بازار امیر، بازار کفاشان، راسته بازار، بازار حلاجان، یمینی دوز بازار، راسته کهنه، بازار حاج محمد حسین، بازار مشیر، بازار دلاله زن بزرگ، بازارچه صفی، بازار امیر ابوالحسن سرای حاج رسول، سرای حاج میرزا علی نقی، تیمچه و سرای شیخ کاظم، تیمچه حاج صفرعلی، تیمچه و دالان میرزا شفیع، تیمچه ملک، ... که به اختصار چند اثر اشاره میشود .
با توضيحات ارائه شده در مورد بازار تبريز ، شهرداري فرهنگي تاريخي منطقه 8 تبريز در صدد ساخت ورودي اين بازار کرده است و ساخت اين ورودي هاي با طرح سنتي هزينه اي بالغ بر 1.100.000.000 ريال در بر خواهد داشت .
در اولين گام ورودي کوچه صفي و ورودي کوچه انجمن احداث گرديد و در ادامه اين پروژه ورودي درب گجيل و عابر گذر روبروي بانک ملي در حال طي مراحل اداري طراحي را طي مي کند .شایان ذکر است ورودی طی سالهای قبل اجرا شده بود
پيش از اين ورودي بازار بزارزان ، پينه دوزان ، صاقيه و امير .ورودی شیشه گرخانه و بازار یمن دوزان نيز با همت شهرداري منطقه 8 احداث گرديده بود .
مطالب مشابه :
گزارشی از شهرک مبلمان و خودرو الماس تبریز
تبریز شهر آرزوها - گزارشی از شهرک مبلمان و خودرو الماس تبریز - 4-بازار خودرو.
بازار خودروی ترکیه در سال 2010
تبریز سر ایران است. - بازار خودروی ترکیه در سال 2010 - گزارش ها, تحلیل ها ی اقتصادي ,تجاري
پل بازار آذربایجان
تبریز شهر آرزوها بفرد در تبریز پروژه پل بازار آذربایجان مجتمع صنفی خودرو تبریز مجتمع
مجتمع صنفی خودرو تبریز کلنگ زنی شد
آغاز عملیات اجرایی بزرگترین مجتمع خرید و فروش خودرو در تبریز به گزارش وبلاگ تبریز شهر
تحقق تبریز اروپای ایران با افزایش خودروهای لوکس خارجی پلاک ارس در این کلانشهر زیبا
تبریز شهر آرزوها - تحقق تبریز اروپای ایران با افزایش خودروهای لوکس خارجی پلاک ارس در این
پیاده راه بزرگ محدوده بازار بزرگ تبریز
عملیات اجرایی پیاده راه بزرگ محدوده بازار تبریز با مبلمان و خودرو میارمیار
مجتمع تجاری غرب بازار تبریز
مجموعه بازارهای غرب بازار قدیم تبریز. تهران مجتمع صنفی خودرو تبریز مجتمع تجاری مهر
احداث سردربهای تاریخی بازار قدیم تبریز
بازار تبریز هم اکنون به طول یک کیلومتر بزرگترین مجموعه به هم پیوسته و مسقف دنیاست و در سال
گزارشی از کارهای مرمتی انجام یافته در بازار قدیم تبریز
تبریز شهر آرزوها - گزارشی از کارهای مرمتی انجام یافته در بازار قدیم تبریز -
بازار بزرگ تبریز جزو مقصدهای توریستی 2015
تبریز شهر آرزوها - بازار بزرگ تبریز شهر شهرک مبلمان و خودرو میارمیار پارکینگ
برچسب :
بازار خودرو تبریز