گزارش نویسی (قسمت اول - مقدمه)
مقدمه
گزارش و گزارش نویسی مقولهای است که از دیرباز مورد توجه انسانها بوده و اکنون هم است. گزارش در واقع مستند ساختن وقایع و اتفاقاتی است که در یک فعالیت رخ میدهند. بنابراین اگر گزارشی از کاری داده نشود، آن فعالیت در همانجا تمام میشود و دیگران از آن بیخبر میمانند. یکی از علتهای پیشرفت سریع علم در قرون اخیر پخش سریع گزارش دستاوردهای علمی در سراسر جهان بود. انسانها برای اینکه بتوانند فعالیتهای خود را به صورت گویا و شفاف به اطلاع دیگران برسانند، چهارچوب و قواعدی کلی برای نوشتن گزارشهای خود تهیه و تدوین کردند که با پیشرفتهای علم این چهارچوبها نیز تغییر مییابند.
گزارش نویسی در کوهنوردی سابقهای برابر با این رشته دارد، زیرا کوهنوردان به علت عدم تماشاگر مجبور بودند فعالیتهای خود را تحت عنوان گزارش در اختیار دیگران قرار دهند.
همانطور که گفتیم گزارش نویسی قدمتی بسیار دارد و گزارش دادن یعنی، اطلاع دادن فعالیتها به دیگران. امروزه در ایران به دلیل فقر مطالعاتی بسیاری از دادن گزارش به صورت اصولی خودداری میکنند و یا در صورت ارائه گزارش غالبا پر از ایرادهای فنی میباشد. اکثر کوهنوردان سعی میکنند گزارشهای خود را به صورت شفاهی ارائه دهند. اگرچه این نوع گزارش بیتاثیر نیست ولی نه اثر بخش است و نه ماندگار.
امروزه کتابهای بسیاری وجود دارد که شیوههای نوشتن گزارش در آنها آموزش داده شده. اما بزرگترین مشکل برای کوهنوردان این است که اکثر این کتابها مخصوص گزارشهای اداری و سازمانی میباشند و هیچ کدام به صورت تخصصی به موضوع کوهنوردی و یا حتی سفر نپرداختهاند.
با توجه به این مشکلات تصمیم بر آن گرفتم که مجموعهای پیوسته و کامل از گزارش نویسی را ارائه دهم. مجموعهای که در حال حاضر در پیش رو دارید مشتمل بر سه فصل میباشد که در زیر دربارهی هر فصل شرح مختصری داده شده است.
- فصل اول: عنوان این فصل «گزارش چیست؟» میباشد. در این فصل تعاریفی از گزارش و گزارش نویسی ارائه شده و سپس اهمیت گزارش نویسی از دیدگاه سازمانی، بیانیهی تیرول و حقوقی مورد توجه قرار گرفته. بعد از آشنایی با تعریف و اهمیت گزارش نویسی توضیحی کوتاه در مورد تاریخچهی گزارش داده شده. در این فصل شما با زبان و کاربرد جمله در گزارش آشنا میشوید و در پایان به شما گفته خواهد شد که باید گزارش را بر اساس خواننده تنظیم کنید.
- فصل دوم: این فصل مهمترین فصل این مجموعه میباشد، زیرا تمام هدف کار در این قسمت قرار گرفته. عنوان این فصل روش نوشتن گزارش است. در شروع شما با ارکان یک گزارش آشنا میشوید و میفهمید که در هر گزارش سه رکن اصلی وجود دارد که گزارش باید بر مبنای آنها تنظیم شود. پس از آن وارد مرحلهی اصلی یعنی چهار ایستگاه گزارش نویسی میشوید در این قسمت شما به طور کامل مراحل نوشتن یک گزارش را یاد خواهید گرفت. پس از این قسمت شما با نحوه آراستن و تنظیم گزارش آشنا خواهید شد و در آخر مواردی که باید در یک گزارش کوهنوردی رعایت شوند را یادآور میشویم.
- فصل سوم: در این فصل انواع گزارشها مورد بحث و بررسی قرار گرفته و چندین نوع تقسیمبندی ارائه گردیده و در پایان هم توضیحی در مورد گزارش اداری کوهنوردی داده شده است.
مطالب مشابه :
فن گزارش نویسی
علم و معرفت - فن گزارش نویسی - اجتماعی- فرهنگی و معلوماتی علم و معرفت 3- گزارش فنی :
نمونه سوال گزارش نویسی فنی دانشگاه اکباتان
نمونه سوال گزارش نویسی فنی دانشگاه اکباتان. نمونه سوالات امتحانی را از اینجا دانلود کنید.
اهمیت و روش گزارش نویسی (نحوه تهیه گزارش رساله پایان دوره تحصیلی و پروژه پایان درس)
مهندسی برق - اهمیت و روش گزارش نویسی (نحوه تهیه گزارش رساله پایان دوره تحصیلی و پروژه پایان
گزارش نویسی و مکاتبات اداری 1
گزارش نویسی و و کشفیات تازه خود می پردازد و به گزارش خود کاملاً جنبه علمی و فنی می دهد و
شیوه گزارش نویسی(1)
هر چی تو بخوای - شیوه گزارش نویسی(1) - هر چی تو فنی و مهندسی
نحوه گزارش نویسی کارآموزی
جهان سرامیک - نحوه گزارش نویسی کارآموزی 9-2- بررسی یک مشکل فنی ( مشکل چیست؟ از چه
گزارش نویسی (قسمت اول - مقدمه)
یخار - گزارش نویسی (قسمت اول - مقدمه) - دست نوشته ها دیدگاه ها و نظرات شخصی
گزارش آقای حسن حسنی
گزارش نویسی در مددکاری اجتماعی (دانشگاه فنی و حرفه ای (دانشگاه فنی مهندسی شماره 1 کرمانشاه)
برچسب :
گزارش نویسی فنی