پایان نامه های علوم قرآنی
1 عنوان پايان نامه: حقيقت توحيد از ديدگاه قرآن
نويسنده : عزالدين حسني
دانشگاه : آزاد اسلامي كرج
تاريخ پايان نامه : 1377
استاد راهنما : ابوالقاسم امامي
چکيده : مباحث اين پاياننامه در هفت فصل تدوين شده است : در فصل اول معناي توحيد و اهميت آن بررسي شده است . در فصول دوم تا ششم انواع توحيد شامل توحيد در الوهيت، ربوبيت، عبادت، استعانت و فاعليت مورد بحث قرار گرفتهاند و در فصل هفتم آثار توحيد در زندگي فردي و اجتماعي انسان مسلمان بيان شده است . در هر يك از مباحث به آياتي چند از قرآن استشهاد شده است .
2 عنوان پايان نامه: حكمت قصص در قرآن كريم
نويسنده : اقدس معراجي فرد
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
تاريخ پايان نامه : 1375
استاد راهنما : ابوالقاسم امامي
چکيده : در اين پاياننامه مباحث ذيل مطرح شدهاند؛ ساختار هنري داستانهاي قرآن، تكرار قصص در قرآن، مهمترين اهداف قصص قرآن شامل اثبات نبوت پيامبر اسلام(ص)، ايجاد آرامش در آن بزرگوار ، تبيين اصول ديني، بيان اصول اخلاقي و عبرت گيري؛ بررسي تطبيقي قصص عهدين و قرآن، تصوير زن در قصههاي قرآن و نشاني قصص در آيات قرآن.
3 عنوان پايان نامه: حكمت و مشتقات آن در قرآن كريم
نويسنده : سوسن عرب بهمني
دانشگاه : ازاد اسلامي واحد كرج
تاريخ پايان نامه : 1376
استاد راهنما : ابوالقاسم امامي
چکيده : اين پاياننامه شامل چهار بخش به قرار ذيل است: در بخش اول آيات حاوي واژه حكمت و مشتقات آن گردآوري شده و در بخش دوم معناي لغوي حكمت و مشتقات آن با استفاده كتب لغت بيان شده و معناي اصطلاحي حكمت با توجه به نظريات فلسفي تبيين گرديده است . در بخش سوم به حكمت الهي و حكمت انبياء پرداخته شده و در بخش چهارم مشتقات حكمت چون حكم،حاكم و حكيم و محكم شرح داده شده است .
4 عنوان پايان نامه: حكمة القرآن في ضوء أفعال سورة لقمان
نويسنده : حامد فروزاني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد قم
تاريخ پايان نامه : ــ
استاد راهنما : فيروز حريرچي
چکيده : موضوع اين پاياننامه اعجاز ادبي قرآن در خصوص افعال سوره لقمان است . در آن با بهرهگيري از كتب لغوي چون معجم مفردات الفاظ القرآن ، الافصاح في فقه اللغة ، الفروق اللغويه، قاموس قرآن و نيز كتب تفير، كحمتها و ظرافتهاي لغوي افعال بيان شده است و در اين زمينه نظائر و مرادفات آنها ارائه گرديده است .
5 عنوان پايان نامه: حل مسأله شرور از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : سديفي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
تاريخ پايان نامه : 1377
استاد راهنما : سيد محمد باقر حجتي
چکيده : بحث شرور پيشينهاي كهن و گسترهاي فراخ دارد. از دير باز ميان متكلمان، فلاسفه و عرفا و دانشمندان ديگر مطرح بوده است. در آيات قرآن و روايات معصومين (ع) نيز نصوص قابل توجهي در خصوص آن به چشم ميخورد. در اين پژوهش به بررسي اين مسأله در حوزه قرآن و سنت پرداخته شده است .
6 عنوان پايان نامه: تزكيه در قرآن
نويسنده : اسماعيل حيدري
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد مركزي
تاريخ پايان نامه : 1379
استاد راهنما : محمد حسن تبرائيان
چکيده : پژوهش حاضر در هفت فصل با اين موضوعات تنظيم و تدوين يافته است: فصل اول ، انسان در آيينهي قرآن و حديث: صلصال،طين،مواد يا تعابير ديگر، نفخ روح، نفس، فطرت، قلب، عقل؛ فصل دوم، بررسي اجمالي كاركردها و مقايسهي ابعاد وجودي انسان: فكر و انديشه،تمايلات و غرايز، احساسات و عواطف ،هوي و هوس؛ فصل سوم، مروري بر نظام علت و معلول: مبحث فاعليت الهي،مفهوم تقدير، مفهوم قضا، سرنوشت انسان، جبر و اختيار ؛ فصل چهارم، بررسي اجمالي در ديدگاه برخي مكاتب فكري: تلازم شناخت جهان و انسان، انسان در بينش مادي،انسان در بينش اديان؛ فصل پنجم،مباني اخلاق: تعريف اخلاق، تعريف وجدان،رابطهي وجدان با اخلاق،پايهي اخلاق؛ فصل ششم، نقش شيطان در اضلال انسان: ابليس در قرآن و حديث، وسواس ، تزيين،وعده، تسويل، ولايت، غفلت ؛ فصل هفتم،بررسي معناي لغوي و اصطلاحي تزكيه : تزكيه ،معناي اصطلاحي و تفسيري ،تزكيه در قرآن و حديث.
7 عنوان پايان نامه: تأثير قرآن بر فرهنگ و تمدن غرب
نويسنده : احمد قليان
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
تاريخ پايان نامه : 1375
استاد راهنما : محمد تقي آشتياني
چکيده : مباحث اين پايان نامه عبارتند از: تأثير قرآن در ظهور و شكوفايي علوم اعم از علوم تجربي و عقلي, تقدم مسلمانان بر مردم مغرب زمين در علوم تجربي, قوانين و نظامات قرآن و چگونگي ارتباط آن با تكامل جامعه ي بشري, نقش برخي از فرق اسلامي در شكل گيري تمدن اسلامي, علم از ديدگاه قرآن, انگيزه ي قرآن از طرح مباحث طبيعي, تفاوت اسلام و مسيحيت از نظر موضعگيري نسبت به علم و ...
8 عنوان پايان نامه: بررسي موارد لغوي، صرفي ، نحوي و بلاغي سوره يوسف (ع)
نويسنده : محمد علي ابوالحسني
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
تاريخ پايان نامه : 1374
استاد راهنما : محمود شكيب
چکيده : در اين پاياننامه غرايب لغوي و مشكلات صرفي و نحوي و ظرافتهاي بلاغي سوره يوسف بر اساس تفاسير و كتب لغت بررسي شده است. اين اثر تفسير ادبي سوره يوسف به شمار ميرود.
9 عنوان پايان نامه: ترجمه (المستشرقون و الدراسات القرآنيه)
نويسنده : كبرا باباشاه
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران شمال
تاريخ پايان نامه : 1373
استاد راهنما : سيد محمد باقرحجتي
چکيده : مورد ترجمه، بخش اخير كتاب « درسات قرآنيه» تأليف محمد حسين علي صغير است . مباحث اين بخش عبارتند از ، تعريف خاورشناسي و انگيزههاي آن، موضوعات مورد اهتمام خاورشناسان نظير تاريخ قرآن، ترجمه قرآن،نشر آثار قرآني و بررسيهاي موضوعي درباره قرآن، ارزيابي تلاشهاي خاورشناسان در بررسيهاي قرآني، فهرست بررسيهاي خاورشناسان در مورد قران . در اين پايان نامه ضمن ترجمه تحقيقاتي نيز صورت پذيرفته است .
10 عنوان پايان نامه: ترجمه بحثي از كتاب (مذاهب التفسير الاسلامي) گلدزيهر
نويسنده : علي اشرف رضائي
دانشگاه : دانشگاه تهران
تاريخ پايان نامه : 1354
استاد راهنما : سيد محمد باقرحجتي
چکيده : اين پاياننامه حاوي ترجمه پنجاه صفحه از كتاب مذاهب التفسير الاسلامي است و مباحث ذيل را در بردارد: بررسي وجوه مختلف تفسيري، نمونههايي از تفسير به مأثور، بررسي تفسير طبري و چگونگي روش تفسير او، معرفي شيوهها و كتب تفسير كلامي، بخصوص تفسير اعتزالي مثل تفسير كشاف زمخشري و غرر و درر سيد مرتضي، شايان ذكر است كه گلدزيهر سيد مرتضي شيعي مذهب را معتزلي خوانده است .
11 عنوان پايان نامه: توبه و توابين از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : محمد هادي ايزدي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
تاريخ پايان نامه : 1374
استاد راهنما : شاهرخ محمد بيگي
چکيده : اين پايان نامه در خصوص يكي از موضوعات اخلاقي است . نويسنده توبه را به عنوان يكي از ملكات اخلاقي مورد بحث قرار داده و پس از تعريف لغوي و اصطلاحي آن، آيات و روايات مربوط را بررسي كرده است .
12 عنوان پايان نامه: آداب طلب رزق در قرآن و حديث
نويسنده : عباس برغاني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
تاريخ پايان نامه : 1377
استاد راهنما : محمدعلي فشاركي
چکيده : اين پژوهش در دو بخش با اين موضوعات تنظيم و تدوين شده است: در بخش اول، كلياتي دربارهي رزق آمده است، مانند: معاني، مصاديق و مصادر رزق، رزاقيت الهي، جايگاه رزق و بهرهمنديهاي دنيوي، حكمت و مشيت الهي در توزيع و تقسيم رزق، رعايت اعتدال در طلب رزق، مهمترين وظايف انسان در برابر رزق، توصيفات قرآني رزق، رزق در عالم حيات پس از مرگ؛ در بخش دوم، موانع و اسباب رزق بيان شده است.
13 عنوان پايان نامه: آداب معاشرت در قرآن و حديث
نويسنده : عبدالله عبداللهي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
تاريخ پايان نامه : 1379
استاد راهنما : علي اوسط ابراهيمي
چکيده : پاياننامهي حاضر از سه فصل با اين مباحث تشكيل يافته است: فصل اول، كليات دربارهي معاشرت: معناي لغوي معاشرت و كاربرد آن در قرآن كريم، اهميت معاشرت و فوائد آن، الگوهاي معاشرت، موجبات و عوامل حسن معاشرت؛ فصل دوم، آداب معاشرت با خويشاوندان، معاشرت با فرزند، معاشرت با همسر، آداب معاشرت با ارحام؛ فصل سوم، آداب معاشرت با ديگران: معاشرت با همسايه، معاشرت با دوستان، معاشرت با معلمان، معاشرت با شاگردان، معاشرت با برادران ديني، معاشرت با بينوايان و محرومان، معاشرت با سالخوردگان، معاشرت با زيردستان.
14 عنوان پايان نامه: آراي اختصاصي علامه طباطبايي در تفسير الميزان
نويسنده : حسين پهلواني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
تاريخ پايان نامه : 1377
استاد راهنما : محمدعلي لساني فشاركي
چکيده : اين تحقيق شامل سه بخش با اين موضوعات است: بخش اول، روش تفسيري علامه طباطبايي در الميزان: جايگاه احاديث در تفسير الميزان، جايگاه سياق، جايگاه اقوال صحابه و تابعين، نمونهاي از قصص قرآني در الميزان، ترتيب تفسير آيات در الميزان، جايگاه آيات الاحكام در الميزان؛ در بخش دوم، متن عربي آراي علامه طباطبايي در ذيل سورههاي حمد، بقره، آل عمران و نساء و در بخش سوم، ترجمهي فارسي آنها آمده است.
15 عنوان پايان نامه: آراي تفسيري ابيابن كعب
نويسنده : خداوردي كريمي نژاد
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
تاريخ پايان نامه : 1377
استاد راهنما : محمدعلي لساني فشاركي
چکيده : اين تحقيق در دو بخش تنظيم و تدوين شده است. در بخش اول، شرح حال و زندگاني ابيبن كعب آمده و بخش دوم در خصوص متون روايات تفسيري ابيبن كعب است و در آن روايات تفسيري ابيابن كعب كه ذيل 38 سوره از سورههاي قرآن آمده، فراهم شده است. در ضميمه اين پاياننامه نظر آيت الله خوئي در زمينهي نزول قرآن به هفت حرف بيان شده است.
16 عنوان پايان نامه: آراي خليل بن احمد در تفسير تبيان
نويسنده : جعفر علي اميدي نجف آبادي
دانشگاه : دانشگاه تهران
تاريخ پايان نامه : 1350
چکيده : در اين پايان نامه نخست شرح حالي از خليل و كتاب او در مقدمه به دست داده شده، سپس 140 لغت كه شيخ طوسي در تفسير خود در خصوص آنها به آراي خليل بن احمد استشهاد جسته، گردآوري شده است.
17 عنوان پايان نامه: آزادي و مسؤليت از نظر قرآن و سنت
نويسنده : فاطمه سادات ميرآقاسي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد شمال
تاريخ پايان نامه : 1377
استاد راهنما : علي قائمي
چکيده : تحقيق حاضر مشتمل بر ده بخش با اين عنوانهاست: بخش اول، معنا و مفهوم آزادي و مسئوليت؛ بخش دوم، آزادي انسان: نظر انديشمندان و علماي اسلام دربارهي آزادي انسان، ديدگاه قرآن دربارهي آزادي انسان، ديدگاه روايات دربارهي آزادي انسان؛ بخش سوم، تعهد انسان: تعهد از نظر انديشمندان غيراسلامي و علماي اسلام؛ بخش چهارم، مسئوليت انسان: ديدگاهها و ريشههاي مسئوليت، اسلام و مسئوليت؛ بخش پنجم، در زمينهي مسئوليت: در زمينهي خود، در مورد خدا، در خصوص جامعه و طبيعت؛ بخش ششم، نوع مسئوليت: مسئوليت انسان در رابطه با مسائل سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي؛
18 عنوان پايان نامه: تفسير موضوعي قرآن
نويسنده : حبيبالله زارعي
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
تاريخ پايان نامه : 1378
استاد راهنما : محمد رضا آشتياني
چکيده : يكي از روشهاي تفسير قرآن، كه در سده اخير بيشتر بدان توجه شده، تفسير موضوعي قرآن است. در اين پاياننامه، برخي از مباني و جوانب تفسير موضوعي بررسي شده و مطالب آن در نه فصل به اين شرح است: فصل اول، تبيين « تفسير» و « تفسير موضوعي»، بررسي سه قسم تفسير موضوعي و تفاوت آن با تفسير ترتيبي وقرآن به قرآن؛ فصل دوم، انواع تفسير شامل(1) تفسير مفردات، (2) تفسير آيات، (3) تفسير موضوعي؛ فصلهاي سوم تا ششم، تاريخچه تفسير موضوعي، عوامل روي آوردن به اين نوع تفسير و اهميت و مباني نظري آن؛ فصل هفتم، بررسي روش تفسير موضوعي؛ دو فصل اخير، دلايل عقلي و نقلي در باب جواز تفسير موضوعي و پاسخ به شبهات مطرح شده درباره اين روش.
19 عنوان پايان نامه: تفسير و تأويل آيات قرآن مجيد در دفتر پنجم مثنوي معنوي
نويسنده : ناهيد بهزادنيا
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
تاريخ پايان نامه : ــ
استاد راهنما : محمد يوسف نيري
چکيده : اين پاياننامه از دو بخش تشكيل شده است. در بخش اول، با عنوان درآمدي بر موضوع تحقيق از اين موضوعات بحث شده است: 1ـ قرآن در آييه انديشهها: اوصاف و محتواي قرآن، آثار و بازتاب قرآن در جوامع بشري، سبك و اسلوب نگارش قران،شرايط درك قرآن، قرآن از ديدگاه عرفا، قرآن از ديدگاه دانشمندان جهان؛ 2،تفسير و تأويل: تعريف تفسير. تعريف تأويل، رابطه تفسير و تأويل،تفاوت تفسير و تأويل، منابع لازم را براي تفسير و عوامل مؤثر در فهم تأويل قرآن، آگاهان به علم تأويل، سير تفسير و ويژگيةاي آن در قرن اخير، روشهاي تفسير قرآن، روشهاي تأويل قرآن، گروههاي مهم تأويلي، عرفا و تفسير قرآن؛ 3. معرفي تفاسير مورد استفاده در اين پاياننامه: تفسير القرآن الكريم، تفسير كشف الاسرار، تفسير ابوالفتوح رازي، تفسير الميزان؛ 4. مولانا و مثنوي؛ 5. قرآن و مولانا. در بخش دوم، تحت عنوان تفسير و تأويل آيات قرآن در دفتر پنجم مثنوي، 102 موضوع كه در ابيات مثنوي آيات قرآن تفسير و تأويل شده، بررسي گرديده است؛ نظير: ابراهيم در جستجوي راز معاد، آز نفس، از خوف فقر در فقر و حرص زيستن.
20 عنوان پايان نامه: تفسير و تأويل آيات قرآن مجيد در مخزنالاسرار نظامي
نويسنده : محبوبه مفضل
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
تاريخ پايان نامه : 1378
استاد راهنما : غلامرضا افراسيابي
چکيده : در پژوهش حاضر ابياتي از مخزن الاسرار نظامي كه در آنها آياتي از قرآن كريم تفسير و تأويل شده گردآوري و به كمك تفاسير بررسي گرديده و مطالب آن در شش فصل با اين عنوانها به نگارش درآمده است . فصل اول، قرآن و سخن بزرگان؛ فصل دوم، زندگي و آثار نظامي؛ فصل سوم، مفاهيم لغوي و اصطلاحي تفسير و تأويل؛ فصل چهارم، معرفي تفاسير مورد مراجعه در پاياننامه: روض الجنان و روح الجنان، كشف الاسرار و عدةالابرار، تفسير الميزان في تفسير القرآن، تفسير القرآن الكريم؛ فصل پنجم، تفسير و تأويل آيات قرآن و ديدگاه نظامي: در اين فصل به 46 مورد از ابيات نظامي كه وي در آن به تفسير و تأويل آيات قرآن پرداخته بررسي شده است؛ در فصل ششم، از مباحث پاياننامه نتيجهگيري گرديده است.
21 عنوان پايان نامه: تقوا از ديدگاه قرآن
نويسنده : زهره برقعي
دانشگاه : دانشگاه قم
تاريخ پايان نامه : 1373
استاد راهنما : احمد بهشتي
چکيده : پاياننامه حاضر شامل پنج فصل با اين موضوعات است: تقوا در لغت، ماهيت تقوا، مراتب تقوا حاوي تقوا در فكر، عمل، سياست، جنگ، گفتار، اقتصاد و دوستي؛ زمينهسازهاي تقوا شامل شناخت خداوند، شناخت نفس، بهرهگيري از قرآن، توجه به معاد و مجازات اخروي؛ موانع تقوا از قبيل فراموشي خدا و خود و گناه؛ آثار تقوا چون ايمان به غيب و پيامبران، آرامش روح، گشايش مشكلات، محبت، گذشت، رفتارنيك. اتحاد ، سبقت در نيكيها، حفظ نظام اجتماع، انفاق،آباداني،فلاح اخروي، امنيت و آرامش و زندگي پربركت.
22 عنوان پايان نامه: تكبر در قرآن
نويسنده : احمد خزندي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
تاريخ پايان نامه : 1377
استاد راهنما : حسن تبرائيان
چکيده : در اين پاياننامه تكبر در آيات قرآن كريم در سه بخش به اين شرح بررسي و نگارش شده است: فصل اول، معني لغوي و اصطلاحي كبر و مشتقات آن: معناي كبر، معني لغوي و اصطلاحي كبر و مشتقات آن: معناي كبر، اقسام تكبر، فرق ميان عجب و كبر، اقسام استكبار و ...؛ فصل دوم، تكبر در قرآن: سيماي متكبران در قرآن، پيامدها كبر؛ فصل سوم، تكبر از منظر نهجالفصاحه: تعريف كبر، آثار و عواب كبر، اسباب تكبر، درجات نفوذ كبر و ....؛ فصل چهارم، تكبر از منظر نهجالبلاغه: كبريايي مختص خداوند است،فرجام تكبر ابليس و ....
23 عنوان پايان نامه: توحيد از ديدگاه قرآن
نويسنده : مالك نيامي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد خوي
تاريخ پايان نامه : 1373
استاد راهنما : نجمي
چکيده : برخي از مهمترين موضوعاتي كه در اين پاياننامه مورد بحث قرار گرفته،به اين شرح است : فوايد خداشناسي نظير آرامش رواني؛ براهين اثبات خدا مانند برهان نظم، برهان حركت جوهري، برهان فطرت؛ صفات خدا مانند پيراستگي خدا از رؤيت و مكان داشتن،علم مطلق، حكمت، عدل؛ دلايل توحيد نظير وحدت هستي، برهان تمانع؛ ريشههاي شرك چون تقليد،تخيل؛ مراتب توحيد از قبيل توحيد صفاتي، توحيد ذاتي، توحيد عبادي، توحيد افعالي.
24 عنوان پايان نامه: ثقلين در انديشه حضرت زهرا(س)
نويسنده : سيده كبري عظيمي
دانشگاه : دانشگاه قم
تاريخ پايان نامه : 1379
استاد راهنما : سيد رضا مؤدب
چکيده : پاياننامه حاضر به بررسي قرآن و عترت در كلمات حضرت زهرا اختصاص دارد و در سه فصل به نگارش درآمده است: در فصل اول كلياتي چون خلاصاي از زندگي حضرت زهرا،جلوههاي علمي آن حضرت و ضرورت توجه به قرآن و عترت آمده است؛ در فصل دوم با عنوان فاطمه و قرآن از جايگاه قرآن در سخنان آن حضرت و استشهاد و استدلال به آيات قرآن در كلام او بحث شده است و فصل سوم با نام فاطمه و عترت يه معرفي عترت و دفاع از آنان در كلام آن حضرت اختصاص يافته است.
25 عنوان پايان نامه: جامعه سالم از ديدگاه قرآن
نويسنده : رضا حاج خليلي
دانشگاه : دانشگاه تهران
تاريخ پايان نامه : 1378
استاد راهنما : محمد علي مهدوي راد
چکيده : اين تحقيق مشتمل بر دو بخش است: در بخش اول، با عنوان كليات اين موضوعات بررسي شده است: تعريف جامعه؛ منشأ پيدايش جامعه؛ مرز جامعه اسلامي اعتقادي است، نه جغرافيايي؛ سلامت جامعه؛ اصالت فرد يا جامعه؛ تأثير متقابل فرد و جامعه؛ قانونمندي جامعه؛ تحول و تطور جامعه. در بخش دوم به اين موضوعات پرداخته شده است: دينمداري؛ شايستهسالاري يا حكومت صالحان؛ آزادي و حريت انساني؛ اصالت معنويت؛ عدالت خواهي؛ عقلگرايي؛ حيات امر به معروف و نهي از منكر؛ تولي و تبري؛ توجه به علم در تامين سلامت جامعه؛ صبر و شكيبايي.
26 عنوان پايان نامه: جايگاه حضرت آدم و حضرت ابراهيم(ع) در قرآن و عرفان و تصوف (مظاهر خلافت و امامت)
نويسنده : ام البنين جلالي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات
تاريخ پايان نامه : 1379
استاد راهنما : محمد اسدي گرمارودي
چکيده : در اين پژوهش با استناد به آيات و تفاسير و كتب عرفاني به جايگاه حضرت آدم(ع) به عنوان مظهر خلافت الهي انسان كامل و حضرت ابراهيم(ع) به عنوان مظهر امامت كه تأويل همان خلافت حضرت آدم(ع) است، پرداخته شده است. در بخش اول، ريشه عرفان و تصوف و تفسير و تأويل و مصادر و مأخذ تفسير و رموز عرفاني و رمزگرايي در داستان پيامبران بيان شده است. در بخش دوم كه راجع به حضرت آدم(ع) است، ابتدا داستان آدم(ع) و سپس خلافت الهي انسان كامل و اعتراض ملائكه و علم اسماء و هبوط و توبه و ارتباط داستان بنياسرائيل با حضرت آدم(ع)و ابراهيم ( ع) بررسي شده است و بخش سوم به داستان حضرت ابراهيم(ع) اختصاص دارد و در آن آيات مربوط به ويژگيهاي آن حضرت ذكر گرديده است كه از آن جمله خليل بودن، بتشكني، رؤيت ملكوت، داستان پرندگان، انداختن وي در آتش، روياي صادقه، ذبح فرزند، جوانمردي، مهماننوازي و ساختن كعبه و مهمتر از همه امامت وي است و سپس رابطه داستان آدم(ع) با بنياسرائيل و خاندان ابراهيم (ع) بيان شده است.
27 عنوان پايان نامه: جبر و اختيار از ديدگاه قرآن و سنت، فلسفه و كلام و عرفان
نويسنده : محمد مهدي گرجيان عربي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات
تاريخ پايان نامه : 1376
استاد راهنما : غلامحسين ابراهيمي ديناني
چکيده : اين تحقيق در يك مقدمه و پانزده فصل با اين موضوعات تنظيم و تدوين شده است: تاريخچه و علت بحث، آراي مستشرقين در زمينه جبر و اختيار در اسلام، بيان شبهات مربوط به جبر و اختيار و پاسخ به آن، نظريه كسب و نقد آن، آزادي و اختيار از منظر اگزيستانسياليسم، بررسي اجمالي جبر اجتماعي، بررسي جبر تاريخي، جبر و اختيار و وجدان و اخلاق، بررسي مسأله در آيات و روايات، امر بينالامرين، رابطه جبر و اختيار با قضا و قدر، بررسي جبر و اختيار از منظر فلاسفه و متكلمين، علم الهي و مسأله جبر و اختيار، ماهيت اختيار در فلسفه غرب، اراده خدا و مسأله جبر و اختيار.
28 عنوان پايان نامه: جريان شناسي اساطير و خرافات در جامعه ديني
نويسنده : ابراهيم بهرامي آهنگر محله
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
تاريخ پايان نامه : 1378
استاد راهنما : احمد عابدي
چکيده : پاياننامه حاضر در شش فصل با اين مباحث تنظيم و نگارش شده است: فصل اول، بررسي لغت خرافه و اسطوره؛ فصل دوم، علل پيدايش اعتقاد به خرافات ، جهل و ناداني، تقليد كوركورانه، ضعف معيشتي و مادي،عدم وجود عدالت اجتماعي كه اين مورد باعث اعتقاد به بخت و شانس و اقبال در جامعه ميشود.تمايل بشر به افسانه و قهرمان سازي و اسطورهسازي؛ فصل سوم، اقاسم خرافات: خرافات در اعمال و عقايد و آداب و رسوم اجتماعي و ...، خرافات فردي و اجتماعي؛ فصل چهارم، نمونههايي از عقايد و عادات خرافي : سحر و جادو و سعد و نحس ايام؛ فصل پنجم ، زمينههاي پيدايش خرافات از جمله واقعه كربلا و مسأله شفاعت ؛فصل ششم، نقش اسلام در مبارزه با خرافات و پرورش افكار بشر: دعوت مردم به تعقل و تفكر و پرهيز از تقليد كوركورانه .
29 عنوان پايان نامه: جريانشناسي نفاق در قرآن كريم
نويسنده : مريم هاشميان
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
تاريخ پايان نامه : 1378
استاد راهنما : محمد علي مهدوي راد
چکيده : اين پاياننامه درباره نفاق و منافقان در آيات قرآن نوشته شده و داراي سه فصل با اين موضوعات است: فصل اول، كلياتي درباره موضوع؛ فصل دوم، نفاق و منافقان: نفاق و ابعاد آن، اشارهاي به شخصيت و صفات منافقان در قرآن كريم؛ فصل سوم، نفاق در بستر تاريخ از نگاه قرآن:منافقان بعد از هجرت، منافقان بعد از جنگ بدر، منافقان بعد از جنگ احد، منافقان بعد از جنگ احزاب.
30 عنوان پايان نامه: جلوهگاه تلميح در مخزنالاسرار نظامي (آيات قرآني، احاديث، اشارات داستاني، تاريخي، مذهبي، اساطير)
نويسنده : پروين كوشكي
دانشگاه : دانشگاه تهران
تاريخ پايان نامه : 1378
استاد راهنما : برات زنجاني
چکيده : در اين پژوهش ابياتي كه در مخزن الاسرار نظامي در آنها آيات قرآن كريم يا احاديث معصومان(ع) و يا داستانها و اسطورههاي تاريخي تلميح و اشارهاي شده، استخراج و تشريح گرديده است. مطالب اين پاياننامه در سه بخش با اين عنوانها تنظيم و تدوين شده است: بخش اول، تأثير قرآن در مخزن الاسرار؛ بخش دوم، تأثير احاديث در مخزن الاسرار؛ بخش سوم، اشارات داستاني.
31 عنوان پايان نامه: تصحيح و تحقيق كتاب « المفردات في غريب القرآن» راغب
نويسنده : حسنعلي شربتدار
دانشگاه : دانشگاه اصفهان
تاريخ پايان نامه : 1374
استاد راهنما : سيد علي ميرلوحي
چکيده : يكي از ارزشمندترين كتابايي كه در شرح لغات دشوار قرآن تأليف شده، مفردات راغب اصفهاني است. نظر به اينكه در نسخ چاپي اين كتاب اغلاط فراواني به چشم ميخورده، نويسنده اين پاياننامه در صدد برآمده آن را بر اساس هشت نسخه خطي موجود در ايران و دو نسخه چاپي مقابله و تصحيح نمايد. وي اشعار و احاديث آن را نيز مورد تحقيق قرار داده و به شرح و مأخذيابي آنها پرداخته است.
32 عنوان پايان نامه: دعا و اسرار و آثار آن در الميزان
نويسنده : حسين پنجعليزاده
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
تاريخ پايان نامه : 1374
استاد راهنما : محمد علي لساني
چکيده : در اين پاياننامه همه آيات مرتبط با دعا و مباحثي كه علامه طباطبايي در تفسير آن آيات مطرح كردهاند، نقل شدهاند. در صورت لزوم مطالبي نيز از ديگر منابع در توضيح مباحث علامه آمده است . مآخذ علامه نيز در خصوص آن مباحث شناسايي و مشخصات كامل آنها در پاورقي ذكر شده است . در بخش پاياني ضميمهاي حاوي دعاهاي پيامبران افزوده شده است .
33 عنوان پايان نامه: بررسي جهاد درلسان قرآن و حديث
نويسنده : منصور قصري زاده
دانشگاه : دانشگاه تهران
تاريخ پايان نامه : 1376
استاد راهنما : قاسم فائز
چکيده : اين پاياننامه كه به بررسي جهاد در قرآن و حديث اختصاص دارد در يازده فصل تنظيم شده كه عناوين آنها عبارتند از : فلسفه جهاد ، نيت در جهاد، اقسام جهاد، فضليت جهاد، تشويق به جهاد،با چه كساني بايد جنگيد، ويژگيهاي سپاه اسلام، ارزشهاي اخلاقي در جهاد،تاكتيكهاي جنگ، عوامل شكست و پيروزي در جهاد، مرگ و شهادت .
34 عنوان پايان نامه: اصول و مباني تفسير علمي قرآن كريم و نقد و ارزيابي تفاسير منتخب علمي عصر حاضر
نويسنده : علي مطوري
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
تاريخ پايان نامه : 1374
استاد راهنما : عباسعلي عميد زنجاني
چکيده : شناخت شيوه تفسير و سابقه تاريخي و ارزيابي موضوع اين رساله است . ابوحامد غزالي نخستين كسي است كه نظريه اشتمال قرآن بر علوم اولين و آخرين را مطرح كرد . پس از وي ، فخر رازي، زركشي و ديگران اين نظريه را ترويج كردند. در دوره معاصر بر اثر پيشرفت سريع علوم، پيدايش مكاتب جديد اجتماعي ـ اقتصادي ـ و فلسفي، و مبارزات ضد استعماري و احياگرانه ديني، نگرش علمي به قرآن كريم دستخوش تحولات چشمگيري شده است . بسياري از انديشمندان اسلامي به انگيزه پاسداري از حريم قرآن كريم ، رفع شبه « نزاع علم و دين » و نماياندن اعجاز علمي قرآن كريم، به اين شيوه تفسيري علاقهمند شده و آن را توسعه بخشيدهاند. مخالفان تفسير علمي نيز با تأكيد بر نقش انسانسازي قرآن كريم،توقع بيان مسائل علمي از قرآن را از شأن اين كتاب عزيز ، به دور ميدانند . لذا از داخل نمودن علوم طبيعي در تفسير ، نهي نمودهاند. به نظر ميرسد چنانچه مفسر رعايت حدود و ضوابط يك تفسير مقبول را بنمايد و با محور قرار دادن قرآن كريم، بخواهد در پرتو علوم بشري، وسعت ميدان نگرش خود را در تفسير بيفزايد و از تحميل يافتههاي علمي بر قرآن بپرهيزد،تفسير علمي او از مصاديق « تفسير به راي » نخواهد بود.
35 عنوان پايان نامه: اعتبار عقل از نظر قرآن
نويسنده : مريم حسيني الموسوي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
تاريخ پايان نامه : 1375
استاد راهنما : غلامحسين ابرهيمي ديناني
چکيده : در اين پايان نامه اعتبار عقل از نظر قرآن كريم مورد بررسي قرار گرفته و از اين موضوعات بحث شده است : اعتبار عقل و تفكر، حقيقت و معاني عقل در ديدگاههاي گوناگون، اولوالالباب از ديدگاه قرآن ، ارزش تفكر در قرآن، معرفت حقيقي در ديدگاه قرآن معرفت عقلي است، و جايگاه بيعقلان در ديدگاه قرآن.
36 عنوان پايان نامه: اعتدال در قرآن
نويسنده : مرجانه مهديزاده
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران شمال
تاريخ پايان نامه : 1374
استاد راهنما : سيد محمد باقر حجتي
چکيده : اين پاياننامه در چهار فصل نوشته شده است . در بخش اول بحث لغوي عدل و اعتدال آمده، در بخش دوم پيرامون عدل و اعتدال در قرآن بحث شده و از اوصاف سه گروه ظالم و مقتصد و سابق ، اسوههاي عدالت و اعتدال و نيز نمونههاي ظلم و بيعدالتي سخن رفته است . بخش سوم با نام تعادل از ديدگاه نهج البلاغه به بررسي ابعاد تعادل، زمينههاي تعادل و ارزش تعالي اختصاص دارد . بخش چهارم درباره مفهوم اعتدال و عدل از نظر علماي اخلاق است و در آن ، فضيلت عدالت و رابطه آن با محبت ،حلم و عفو بررسي شده است .
37 عنوان پايان نامه: اعجاز تاريخي قرآن كريم
نويسنده : سيد محسن موسوي
دانشگاه : دانشگاه تهران
تاريخ پايان نامه : 1373
استاد راهنما : محمدعلي مهدوي راد
چکيده : موضوعات مورد بررسي در اين پاياننامه عبارتند از : سابقه كتابشناختي معجزات تاريخي،فوائد و مضامين قصص قرآن، روش تاريخنگاري قرآن ،تعريف واژههاي نبأ ،قصه، غيب، تاريخ، اعجاز،رابطه غيبيات و معجزات تاريخي، بازگويي حقايق تاريخي توسط پيامبراني، توافق اخبار تاريخي قرآن با بخش غير محرف عهد جديد و عهد قديم، عدم وجود تخالف و تضاد وخرافه در قصص قرآن،حضرت لوط و يعقوب در تورات، پيوند اعجاز تاريخي اعجاز بياني قرآن كريم ، اعجاز در تكرار قصص قرآن.
38 عنوان پايان نامه: اعجاز قرآن
نويسنده : احمد رمضاني
دانشگاه : مركز آموزش عالي تربيت مربي عقيدتي ـ سياسي
تاريخ پايان نامه : 1374
استاد راهنما : زينالعاليدن نجفي
چکيده : در اين پاياننامه موضوعات زير بررسيشدهاند: تعريف لغوي و اصطلاحي اعجاز، شرايط اعجاز، قرآن معجزه ابدي، ضرورت شناخت اعجاز قرآن، اعجاز لفظي قرآن، در حوزه فصاحت و بلاغت، عدم اختلاف در اسلوب، جاذبه قرآن،و اعجاز علمي آن مشتمل بر كرويت زمين، جاذبه زمين، حركت زمين، حيات در ساير كرات، اخبار غيبي قرآن همچون ورود پيامبر (ص) و مسلمانان به مكه و فتح آن، كثرت نسل پيامبر(ص9، شكست و پيروزي روم ، نابودي ابولهب ـ اعجاز تشريع قرآن ـ در داشتن ضمانت اجرايي احكام و سازگاري آنها با تمدنها و فطرت آدمي. پاسخ به شبهاتي پيرامون اعجاز قرآن مانند تناقض در آيات،تحريف قرآن، ناهماهنگي با قواعد نحوي، نظريه صرفه و …
39 عنوان پايان نامه: اعجاز و ايجاز قرآن
نويسنده : برهانالدين داغ
دانشگاه : دانشگاه تهران
تاريخ پايان نامه : 1372
استاد راهنما : عبدالمهدي يادگاري
چکيده : اين پاياننامه در ترجمه و تحقيق كتاب « اشارات الاعجاز» نوشته بديعالزمان سعيد نوري است . در آن اعجاز و ايجاز لفظ و تعبير قرآن در موضوعات گوناگون تبيين شده است . اين موضوعات عبارتند از : تفسير سوره حمد،ايمان به غيب، صدقه، ايمان به آخرت، ماهيت ، كفر، منافقين، حقيقت عبادت، دلايل توحيد، نبوت ، قيامت و آخرت، آسمانهاي هفتگانه و سر خلافت بشر.
40 عنوان پايان نامه: اعداد در آينه قرآن زبان عرفان و جهان
نويسنده : امير قزاقي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
تاريخ پايان نامه : 1376
استاد راهنما : اميرمحمود انوار
چکيده : با توجه به اين نكته كه بسياري از اشياء و امور و معاني با عدد خاصي همراهند، در اين پايان نامه سعي شده است در چهار حوزه آيات قرآن، ادبيات ، عرفان و جهان مادي به معرفي معدودات و راز و رمز اعدادشان پرداخته شود.
41- عنوان پايان نامه: اعراب ثلاثين سوره مع صرفها و بيانها
نويسنده : علي آقا داداش نژاد
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
تاريخ پايان نامه : 1376
استاد راهنما : محمود شكيب
چکيده : در اين پايان نامه سيسوره از سورههاي قرآن كريم از لحاظ صرفي و نحوي و بلاغي بررسي شده؛ و در صورت لزوم برخي سورهها به تفصيل شرح داده شدهاند.
42 عنوان پايان نامه: اعراب سورتي الروم و لقمان و صرفهما و بلاغتهما
نويسنده : سيدنورالدين حسيني
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
تاريخ پايان نامه : 1375
استاد راهنما : فيروز حريرچي
چکيده : اين پايان نامه به زبان عربي نوشته شده و در آن سوره روم و لقمان به رويه ادبي تفسير شدهاند . ترتيب بحث در آن چنين است كه نخست يك يا چند آيه ذكر شده، سپس به ترتيب نكات صرفي، نحوي و بلاغي آنها بيان گرديده است .
43 عنوان پايان نامه: افسانه غرانيق
نويسنده : فاطمه تهامي
دانشگاه : دانشگاه تهران
تاريخ پايان نامه : 1369
استاد راهنما : علي دواني
چکيده : در اين پايان نامه يكي از احاديث مجعول، معرف به افسانه غرانيق مورد نقد قرار گرفته است . مضمون اين حديث چنين است كه ـ پناه بر خدا ـ شيطان آياتي را در سوره نجم به پيامبر اسلام (ص) القاو آن حضرت از روي غفلت بر مردم قرائت كرده است . موضوعات مورد بحث در اين پژوهش عبارتند از : خلاصه افسانه غرانيق، بحث لغوي درباره غرانيق ، نصوص مرتبط با اسفانه غرانيق و موضع مفسران و مورخان در مسأله غرانيق .
44 عنوان پايان نامه: افسردگي و حزن در آيات، روايات و روانشناسي
نويسنده : محمد تقديري
دانشگاه : مركز تربيت مدرس حوزه علميه قم
تاريخ پايان نامه : 1374
استاد راهنما : احمد بهشتي
چکيده : در اين پايان نامه افسردگي و حزن با توجه به آيات و روايات و علم روانشناسي مورد بررسي قرار گرفته است. در ابتدا، مفهوم افسردگي و نظريات مختلف درباره افسردگي، جايگاه افسردگي در روانشناسي غرب و بحرانهاي زندگي و پيدايش افسردگي، سپس حزن و مفهوم آن، ارتباط حزن با افسردگي، علل و زمينههاي پيدايش حزن و افسردگي، و آثار افسردگي بيان شده است و در پايان روشهاي مختلف درمان افسردگي و حزن معرفي شده است .
45 عنوان پايان نامه: الاعراب و البيان في سوره المنمل
نويسنده : توفيق رجبي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
تاريخ پايان نامه : 1374
استاد راهنما : اميرمحمود انوار
چکيده : در اين پاياننامه نكات صرفي، نحوي، بياني و بلاغي سوره نمل اعم از تشبيه، استعاره، مجاز و كنايه مورد بررسي قرار گرفتهاند. در ضمن اختلاف قرائات آيات نيز بيان شده است .
46 عنوان پايان نامه: الاعلال و الابدال في القرآن كريم
نويسنده : مرتضي برزگر
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
تاريخ پايان نامه : 1375
استاد راهنما : اميرمحمود انوار
چکيده : در اين پاياننامه كلمات قلب يا ابدال بررسي و به ترتيب حروف الفبا آورده شدهاند. هر كلمه نخست به فارسي ترجمه شده، سپس نكات صرفي آن مانند فعل، اسم، مجرد،مزيد، نوع حرف عله و نوع ابدال يا قلب بيان شده است.
47 عنوان پايان نامه: البلاغي مفسراً
نويسنده : علي الاوسي
دانشگاه : دانشگاه تهران
تاريخ پايان نامه : 1374
استاد راهنما : سيد محمد باقر حجتي
چکيده : اين پاياننامه كه به زبان عربي نوشته شده است و به معرفي محمد جواد بلاغي و روش تفسير او در آلاء الرحمن اختصاص دارد ،مطالب آن در سه بخش تنظيم شده است . در بخش اول عصر و زندگي بلاغي و در بخش دوم روش او در تفسير قرآن بررسي شدهاند، در اين بخش قواعدي كه بلاغي تفسير خود را بر آن بنيان نهاده و نيز علوم قرآن از ديدگاه او مورد بررسي قرار گرفتهاند. بخش سوم به معرفي ويژگيهاي تفسير بلاغي اختصاص دارد . در اين بخش گرايهاي اجتماعي و اعتقادي بلاغي تبيين شده است.
48 عنوان پايان نامه: التشبيه في القرآن الكريم
نويسنده : روحالله قرباني
دانشگاه : آزاد اسلامي قم
تاريخ پايان نامه : 1372
استاد راهنما : محمد علي آذرشب
چکيده : اين پاياننامه به زبان عربي نوشته شده و مباحث آن عبارتند از : تعريف واژگان و ادات و اقسام و اغراض ، تشبيه، تشبيه تمثيل در قرآن ، تشبيه مرسل و مفصل و مجمل در قرآن، تشبيه بليغ در قرآن، تشبيه مقلوب در قرآن. در اين پاياننامه پس از معرفي هر يك از اقسام تشبيه، شواهدي از آيات قرآن آورده و بررسي شده است . منابع اين پژوهش عبارتند از : قرآن كريم،تفاسير ادبي مانند تفسير كشاف و كتب بلاغت و ديوانهاي شاعران و شورح آنها.
49 عنوان پايان نامه: الخطاب في الكتاب (خطاب در قرآن )
نويسنده : محمد جواد قاسمي نيكآبادي
دانشگاه : دانشگاه تهران
تاريخ پايان نامه : 1370
استاد راهنما : آذرتاش آذرنوش
چکيده : در اين پاياننامه ابتدا زندگينامه بدرالدين زركشي و تأليفات او شرح داده شده است . سپس، « خظاب » در سه بخش مورد بررسي قرار گرفته است : در بخش نخست ، به معناي لغوي خطاب، واژه خطاب در قرآن كريم،خطاب در اصطلاح علم اصول، خطاب در عرفان،خطاب در علم اخلاق و… پرداخته شده است . در بخش دوم،از وجوه مخاطبات و خطاب در قرآن سخن به ميان آمده است و در بخش سوم خطاب خداوند به انبياء اعظم بررسي شده است .
50 عنوان پايان نامه: الشواهد النحويه في القرآن الكريم
نويسنده : اسحاق يحيي زاده، نيمچاهي
دانشگاه : دانشگاه تهران
تاريخ پايان نامه : 1376
استاد راهنما : اميرمحمود انوار
چکيده : در اين پاياننامه كه به زبان عربي نوشته شده است، سعي شده كه پس از طرح هر يك از مباحث نحوي شاهدي از آيات قرآن آورده شود و در صورت نيافتن شاهد قرآني، شاهدي از حديث نبوي ذكر گردد. ترتيب مباحث آن چنين است كه پس از ذكر انواع بناء و اعراب،نخست مبنيها و سپس معربها اعم از مرفوعات و منصوبات و مجرورات و توابع مورد بحث قرار گرفته و براي هر يك شاهدي ياد شده است.
51 عنوان پايان نامه: تحليل و بررسي ديدگاهها
نويسنده : اسمر جعفري
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
تاريخ پايان نامه : 1377
استاد راهنما : محمد علي مهدوي راد
چکيده : در پاياننامه حضار ديدگاههاي مختلف دانشمندان فريقين درباره آيه « انما يريد ليذهب عنكم الرجس اهل البيت و يطهركم تطهيراً» در شش فصل بررسي شده و موضوعات آن به اين قرار است: فصل اول، كلياتي درباره موضوع؛ فصل دوم، اهل بيت و آيه تطهير و مسئله آينده امت؛ فصل سوم، واژهشناسي الفاظ آيه ؛ فصل چهارم، بررسي اقوال درباره آيه تطهير؛ فصل پنجم،بررسي نتايج حاصله از آيه تطهير؛ فصل ششم، سير تاريخي استدلال ائمه به آيه تطهير.
52 عنوان پايان نامه: پژوهشي د رشيوه ها و عملكردهاي سياسي _ اجتماعي انبياء د رقرآن
نويسنده : كاظم زارع
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
تاريخ پايان نامه : 1375
استاد راهنما : ابوالفضل شكوري
چکيده : اين پايان نامه د رشش فصل تنظيم گرديده است. هدف كلي آن بررسي شيوه سياسي _ اجتماعي انبياء درقرآن است. درفصل اول, ضرورت مباحث سياسي ـ اجتماعي درقرآن با پنج دليل به اثبات رسيده و در فصل دو م اصول سياسي انبياء مورد بررسي قرار گرفته است. در فصل سوم, عوامل موفقيت انبياء در حركت سياسي اجتماعيشان و در فصل چهارم, موانع سياسي ـ اجتماعي موجود د رنهضت انبياء مورد بحث قرار گرفته است. در فصل پنجم, از لغزش ها و انحرافات سياسي ـ اجتماعي نهضت انبياء كه توسط پيروانشان صورت گرفته بود, بحث شده است. د رفصل ششم, نهضت پيامبر اسلام (ص) در سرزمين جزيره العرب و حكومت اسلامي او در مدينه به عنوان بهترين و جامع ترين الگوي نهضت و حكومت انبياء معرفي شده است. نتيجه اي كه از اين تحقيق به دست آمده اين است كه: بعثت انبياء صرفاً جنبه ي ارشادي نداشته بلكه آنان در هر عصر خود سياستمداران لايق و شايسته اي بوده اند كه براي اصلاح جوامع بشري از گمراهي و جهالت قيام كرده و در مبارزات خود داراي حكمت و سيره سياسي خاصي بوده اند.
53 عنوان پايان نامه: پژوهشي د رنظام جايگزيني اسماء الهي د رفواصل آيات
نويسنده : افسانه اعتمادي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
تاريخ پايان نامه : 1375
استاد راهنما : محمد علي مهدوي راد
چکيده : در اين پايان نامه نخست درباره ي فاصله در قرآن كريم و صفات الهي به اختصار بحث شده است. سپس اسماء جايگزين شده در فرجام آيات مورد بررسي آماري قرار گرفته و جدول هاي گوناگوني از آنها ارائه شده است. به دنبال آن, اسماء الهي از لحاظ اسلوب و طرز بيان مورد بررسي كامل قرار گرفته و مختصات بارز ساختار بياني اسماء الهي تبيين گرديده است. سپس بحث درباره ي تقدم و تاخر در صفات زوج انجام پذيرفته و سيمايي از صفات زوج خداوند نشان داده شده است. همچنين در بيان اسماء الهي, اصل تناسب مخاطب با موضوع مورد بحث قرار گرفته است. همچنين مهمترين موضوعاتي كه در پايان آيات مشتمل بر اسماء الهي آمده بيان شده است. سپس, كيفيت ارتباط اسماء الهي با مضامين آيات مورد بحث قرار گرفته و به دنبال آن از ادب انبياء د ربيان اسماء الهي سخن رفته است.
54 عنوان پايان نامه: پژوهشي در نكات صرفي, نحوي و بلاغي سوره ي انبياء
نويسنده : موسي اسماعيل زاده
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران, مركزي
تاريخ پايان نامه : 1375
استاد راهنما : محمود شكيب
چکيده : در اين پايان نامه كه در زمره ي پژوهش هاي ادبي پيرامون قرآن است ابتدا به مباحثي مقدماتي مثل اهميت شناخت قرآن, شرايط آشنايي با قرآن, قصص قرآن, محتوا و غرض سوره ي انبياء پرداخته شده و سپس با نقل ترجمه ي آيات اين سوره, نكات صرفي, نحوي و بلاغي آن مورد بررسي قرار گرفته است.
55 عنوان پايان نامه: پژوهشي زبان شناختي درباره ي سبك و بافت قرآن كريم و ارزش هاي ادبي آن
نويسنده : سيد جمال ساداتيان
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
تاريخ پايان نامه : 1371
استاد راهنما : فضل الله نيك آيين
چکيده : اين پايان نامه كه به زبان انگليسي نوشته شده, به بحث و پژوهش زبان شناختي درباره ي سبك و بافت قرآن كريم و ارزش هاي ادبي آن با تكيه به دو سوره ي حمد و عاديات پرداخته است.
56 عنوان پايان نامه: تاريخ تفاسير ادبي تا قرن هشتم هجري
نويسنده : زهرا رجب زاده
دانشگاه : دانشگاه تهران
تاريخ پايان نامه : 1373
استاد راهنما : محمد علي مهدوي راد
چکيده : در اين پايان نامه ابتدا مفهوم واژه ي ادب و سپس ادبيات در عصر جاهليت , ويژگيهاي شعر و نثر دوره ي جاهلي و تأثير قرآن بر ادبيات عرب در صدر اسلام مطرح شده است. نيز اين مباحث آمده است: اعجاز ادبي قرآن و آثار و كتب مختلف د راين زمينه, تاريخ تطور تفاسير ادبي, ويژگيها و نمونه هايي از تفسيرهاي ادبي, اعراب و معاني قرآن, مفردات و معاني مفردات قرآن كريم, اعراب و قراءات در كشّاف و تفاسير مخ.
57 عنوان پايان نامه: تاريخ علم و فلسفه
نويسنده : بمانعلي دهقان منگابادي
دانشگاه : دانشگاه تهران
تاريخ پايان نامه : 1370
استاد راهنما : سيد جعفر سامي الدبوني
چکيده : اين پايان نامه مشتمل برسه فصل است و اين مباحث را در بر دارد: فصل اول, تفسير در اصطلاح صاحبان علوم, معناي لغوي و اصطلاحي تفسير, شرافت علم تفسير نسبت به ساير علوم, فرق بين تفسير و تأويلات و نظر علامه طباطبايي د رمورد معناي تأويلات؛ فصل دوم, قابل فهم بودن قرآن, اختلاف صحابه در فهم قرآ،, علل و عواملي كه موجب اختلاف صحابه در فهم قرآن, علل و عواملي كه موجب اختلاف صحابه در فهم قرآن شده است و پيامبر (ص), نخستين مفسر آن؛ فصل سوم, مفسران صحابه كه اولين آنها حضرت علي بن ابي طالب (ع) است.
58 عنوان پايان نامه: تاريخ و مبناي ترجمه قرآن
نويسنده : عبدالكريم بي آزار شيرازي
دانشگاه : آزاد اسلامي
تاريخ پايان نامه : 1371
استاد راهنما : سيد محمد باقرحجتي
چکيده : در اين پايان نامه تاريخ و مباني ترجمه قرآن كريم بررسي شده است. در ابتدا, مفهوم ترجمه و ترجمه به عنوان علم و فن, مسائل مورد اختلاف ميان فقها و انديشمندان اسلامي و ترجمه ي قرآن به اعتبار هدف مطرح شده و سپس به دلايل مخالفين ترجمه قرآن و نظر طرفداران ترجمه آن, انواع ترجمه هاي قرآن در هفت مورد و شرايط و مباني علمي و فني ترجمه تفسيري و مبناي هنري ترجمه آوايي قرآ، و نمونه هايي از ترجمه هاي قرآن پرداخته شده است. در پايان, تاريخ ترجمه هاي مختلف بيان شده است.
59 عنوان پايان نامه: تأثير آيات و احاديث در ديوان خواجوي كرماني
نويسنده : رويا احمد امرجي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
تاريخ پايان نامه : 1374
استاد راهنما : احمد رنجبر
چکيده : در اين پايان نامه پس از بيان مقدمه اي در اهميت آيات و احاديث در ادب پارسي, مواردي كه خواجوي كرماني در ابيات خود به آيه يا حديثي اشاره يا تصريح كرده, شناسايي و معرفي شده اند.
60 عنوان پايان نامه: تأثيرپذيري شاهنامه از امدا
مطالب مشابه :
نحوه تنظیم و نوشتن استشهادیه محلی
وبلاگ دفتر اسناد رسمی 4 سبزوار - نحوه تنظیم و نوشتن استشهادیه محلی - سردفتر: غلامرضا لندرانی
چگونه یک استشهادیه محلی بنویسیم؟
طغراجه - چگونه یک استشهادیه محلی بنویسیم؟ - نوشتن مطالب اجتماعی فرهنگی وتاریخی - طغراجه
خدمات مشاوره تلفنی خانواده حقوقی
نوشتن نامه اداری: 983. 8: نمونه رزومه کاری: 871. 9: استشهاد محلی: 813. 10: نامه درخواست
نحوه تنظیم و نوشتن استشهادیه محلی
آييننامه اجرايي قانون نحوه تنظیم و نوشتن بدين وسيله استشهاد و استعلام مي گردد
متن نامه های اداری و رسمی
درموقع نوشتن متن اصلی نامه همواره خود مدارک مربوط به ازدواج / تکفل / استشهاد محلی به
نحوه تنظيم دادخواست (نمونه فرم)
یادداشتهای حقوقی - نحوه تنظيم دادخواست (نمونه فرم) - پاسخگويي به سوالات در ارتباط با دعاوی
پایان نامه های علوم قرآنی
تبادل اطلاعات و نظرات - پایان نامه های علوم قرآنی - {وَمِنَ النَّاسِ مَن يَعْبُدُ اللَّهَ
برچسب :
نوشتن استشهاد نامه