گزارش كارورزي شركت صنايع نورد فولاد گلستان
بسمه تعالي
دانشگاه آزاد اسلامي واحد علي اباد كتول
Aliabad azad Islamic university
شركت صنايع نورد فولاد گلستان
Industrial foolad golestan co
موضوع: گزارش كارورزي
Subject:work note
تهيه كننده : م چ(870945521)
استاد كارورزي:
سرپرست مستقيم كارورزي:
Master : farsian ENG work
مقدمه :
با سلام وصلوات بر محمد وآل محمد(ص)
در ساليان گذشته بدليل گسترش روز افزون نيازهاي بشر و وجود معادن غني زير زميني وذهنيت خلاق در متالوژي مواد و كاني ها گام هاي موئثري در جهت بهبود و راحتي در زندگي انسانها بوجود آمده است . اهميت تكنولوژي مواد به گونه اي است كه دانستن نوع مواد وكارايي آن ميتواند راه گشاي بسياري از مجهولات موجود در زندگي ما با شد .مثلا ما ميدانيم كه نسبت استحكام عناصر گوناگون در برابر ضربات يا فشارهاي مختلف و حرارت و... فرق ميكند مانند: چوب نسبت به آهن و فولاد نسبت به آهن و جيوه وطلا و... حتي رسانش و هادي بودن و بسياري از اين قبيل . پس ما ميدانيم كه چه عناصري را در كجاها بايد استفاده كنيم . يا اگر هم ندانيم ميتوانيم به كساني كه سالها درباره اين موارد در دانشگاه ها يا به صورت تجربي مطالعه وپژوهش كرده اند مراجعه نماييم در هر صورت مطالعات بشر هم اكنون به اين نتيجه رسيده است كه فولاد در برابر هم ضربه و هم فشار و موارد ديگر نسبت به ساير فلزات و آلياژ هاي ديگر در عين استحكام مقرون به صرفه نيز ميباشد . پس در كاربرد هاي مختلف كه ما نمونه هاي آن را ميتوانيم در اطراف خود مشاهده كنيم استفاده از فولاد روز به روز افزايش يافته و فناوري ساخت و توليد آن نيز روز به روز نسبت به گذشته بهتر شده است . وجواب نيازهاي بشر را تا حدود قابل ملاحظه اي داده است .
تاريخچه و موقعيت شركت فولاد نورد گلستان:شركت فولاد نورد گلستان در سال 1388 به همت بخش خصوصي در استان گلستان ودر شهرستان مينودشت راه اندازي گرديد و اين امر موجب رونق بخش صنعت و اشتغال منطقه گرديد در اين راستا اين شركت با همت مضاعف مسئولان ارشد تا پايه با هدف توليد ميلگرد در سايزهاي مختلف با دستگاه ها وتجهيزات مدرن و پيشرفته و با بهره گيري از كنترل كننده هاي منطقي برنا مه پذير (PLC) شروع به كار نموده و بدليل تقاضاي زياد بازار به صورت تمام وقت در حال فعاليت مي باشد. ميتوان گفت كه اين شركت بدليل موقعيت غير صنعتي منطقه و حتي در نيمه شمالي كشور بي نظير مي باشد بدليل وجود تحريم هاي گسترده عليه كشور عزيزمان جمهوري اسلامي ايران و قطع وابستگي به بيگانگان در زمينه فولاد وصنايع وابسته ما نيازمند همچين صنايعي در كشور هستيم كه بحمداله اين امرتحقق پيدا كرده است .
كل شركت فولاد گلستان را ميتوان در نگاه اول به چهار قسمت اصلي تقسيم كرد :
1- ساختمان توليد كارخانه : اين بخش حاصل اتحاد تمامي قسمتهاي كارخا نه مي باشد كه در نهايت منجر به توليد محصول ميگردد از تجهيزات ارزشمند و با تكنولوژي روز اروپا استفاده شده است مانند مسيري است كه داراي چندين مرحله ارتقاء محصول است . عمده تجهيزات بكار رفته در اين بخش را به اختصار ميتوان بترتيب زير بيان نمود :الف) كوره ب ) HMD ج)pinch role چ)غلطك ح) stand ها د)loop former ه)cooling sys و) قيچي ي) جرثقيل هاي حمل مواد خام و محصول و ساير تجهيرات سطحي و زير سطحي و وسايل مرتبط .
2- پست برق كارخانه : اين بخش وظيفه تامين برق كارخانه را در رنج هاي مختلف ولتاژي و جرياني بر عهده دارد از وظايف ديگر اين بخش ميتوان به ثبت كليه وقايع و بار كارخانه توسط تابلو هاي بكار رفته اشاره كرد . توسط دو ورودي خطوط فشار قوي از طرف پست شهرستان گنبد كاووس و كلاله تغذيه ميگردد براي درك و تصور بهتر عمل اين بخش مي توان به عملكرد پاور كامپيوتر اشاره كرد كه با داشتن چندين خروجي مختلف برق مورد نياز cpu –modem- hard discو غيره را تامين مي كند .اگر بخواهيم تمامي قسمتها وتجهيزات بكار رفته در اي بخش را توضيح دهيم منجر به دور شدن از محور اصلي بحث خواهد شد. بدين منظور فقط به اشاره خلاصه ميكنم .
:a ) برق گير b)CVT c)لاين تراپ d)بريكر e)فشار سنج S F 6 f)سكسيونر g) ترانس قدرت h) فيوز ها و تپچنجر ها i) باسبار j) بريكر k) اينورتر l) شارژر m)تابلو فرمان وحفاظت و غيره
3-تصفيه خانه و cooling drive : وظيفه اين بخش اينست كه آب هاي خروجي از كارخانه را كه به شدت آلوده به مواد روغني و براده ها در حين فرايند توليد گرديده وهمچنين گرم شده تاحدود قابل توجهي به حالت استاندارد تبديل كند تا بتوان دوباره از ان در چرخه توليد استفاده كرد وجود تصفيه خانه و sys cooling در كارخانه توليد فولاد نورد گلستان نقش حياتي بر عهده دارد اين بخش داراي يك اتاق مونيتورينگ مي باشد كه توسط اپراتور آموزش ديده كليه مراحل مربوطه ( مخزنهاي سبز رنگ – حوض هاي بزرگ – كفكشها و...) تحت كنترل است .
4- اتاق كنترل برق كارخانه : اين اتاق شاهرگ كارخانه است ميتوان گفت فرايند توليد توسط تكنولوژي بكار رفته در اين كارخانه بدون تعريف اين اتاق بي معني است .كليه مراحل از بدو توليد تا ابتداي بارگيري را مي توان توسط شبكه هوشمند و مونيتورينگ منحصر بفرد تعبيه شده ملاحظه كرد . نمونه كنترل كننده هاي صنعتي استفاده شده قادر است تا بر كيفيت توليد- تعيين سايز محصول و... نظارت كرده ودر مواقع ضروري و بروز اشكال آلارم هاي لازم را بدهد اين اتاق توسط مهندسين برق كنترل مي گردد .وظيفه يك مهندس در اين اتاق اين است كه بر نحوه عملكرد الكتريكي هربخش نظارت كرده و ايرادات موجود را برطرف نمايد وهمچنين گزارشات روزانه روتين بخش را تهيه كند .
مواردي كه لازم است در مورد فولاد وخواص مختلف آن بدانيم به شرح ذيل بيان ميدارم:
خواص فيزيكي مواد :
خواص فيزيكي باعث تغيير در ساختمان شيميايي اجسام نمي گردد . از خواص فيزيكي اجسام ميتوان قابليت هدايت حرارت و قابليت هدايت جريان الكتريسيته و جرم مخصوص ونقطه ذوب را نام برد .
الف -قابليت هدايت حرارت در هر جسم :
عبارت است از قدرت هدايت حرارت واحد طول جسم بر واحد مساحت مقطع آن . عناصر فلزي از مهمترين هاديها به شمار مي روند و در بين فلزات به تر تيب نقره و مس و آلمينيوم بيشترين قابليت هدايتي را دارند .
ب-قابليت هدايت الكتريسيته هر جسم:
عبارت است از قدرت هدايت الكتريسيته واحد طول هر جسم بر واحد سطح مقطع آن . در بين فلزات به ترتيب نقره و مس و آْمينيوم قابليت هدايت الكتريكي بيشتري دارند.
ج-جرم مخصوص:
عبارت از جرم واحد حجم هر جسم را جرم مخصوص آن جسم مي گويند جرم مخصوص مواد مختلف به نوع ماده و اندازه تراكم ذرات متشكله ان بستگي دارد .
چ-نقطه ذوب:
درجه حراررتي است كه يك ماده از حالت جامد به حالت مايع تبديل مي شود مواد خاص نقطه ذوب مشخصي دارند به عنوان مثال نقطه ذوب يخ صفر درجه سانتي گراد است .
خواص مكانيكي مواد :
عبارت است از مقاومت فلزات در مقابل تاثيرات عوامل مكانيكي . از خواص مكانيكي مي توان به استحكام و سختي و الاستيسيته اشاره كرد .
الف -استحكام:
به مقاومتي كه اجسام در مقابل نيروي خارجي از خود نشان ميدهند گفته مي شود و مقدار ان به نحوه تاثيري نيروي خارجي وهمچنين به نيروي جاذبه بين مولكولي انها بستگي دارد .
- سختي : مقاومتي كه اجسام در مقابل نفوذ جسم خارجي از خود نشان ميدهد
ب-الاستيسيته :
اجسامي يافت ميشوند كه تحت تاثير نيرو در انها تغيير شكل حاصل شده وپس از برداشتن نيرو به حالت اوليه خود بر مي گردند . اين خاصيت برگشت پذيري را الالستيسيته مينامند . لاستيك و فنر دو نمونه از اجسامي هستند كه الاستيسيته خوبي دارند.
خواص تكنولوژيكي مواد :
قابليت چكش خواري – ريخته كري- جوشكاري و براده برداري مواد را خواص تكنولوژيكي مواد مي گويند .
الف -قابليت چكش خواري:
قابليت تغيير شكل مواد را به كمك نيروي فشاري و ضربه قابليت چكش خواري مينامند به عنوان مثال فولاد – مس – برنج را ميتوان تحت تاثير نيروي فشاري تغير شكل داد و عملياتي مانند نورد كاري – خمكاري وكوره كاري را روي آنها انجام داد ولي چدن قابليت چكش خواري را ندارد.
ب -قابليت جوشكاري:
موادي قابليت جوشكاري دارند كه بتوان آنهار ا به كمك حرارت يا حرارت تو ام با فشار به صورت مذاب به يكديگر متصل كرد . فولاد ها و مواد مصنوعي وفلزات غيرآهني قابليت جوشكاري دارند.
طبقه بندي مواد :
مواد خامي كه در طبيعت وجود دارند .مثل سنگهاي معدني- زغالها – نفت خام – در دورانهاي مختلفي به وجود امده اند كه ار انها ميتوان مواد كار مثل فولاد – چدن - آلياژهاي آلمينيوم و مواد صنعتي و مصنوعي براي ساخت ابزارها و وسايل و ماشين آلات تهيه كرد.
توليد آهن خام با روش احياي مستقيم :
در سالهاي اخير براي ذوب اهن از كوره هاي مخصوصي استفاده ميكنند در انها عمل احيا به طور مستقيم انجام مي گيرد . روشهايي كه براي اين منظور مورد بهره برداري قرار ميگيرند متنوع اند ودر انها ممكن است كه از سوختهاي جامد (كك) ويا گازي استفاده شود . استفاده از روش احياي مستقيم با گاز در كشورهايي كه داراي منابع گاز طبيعي هستند باعث مي شود كه بتوان با سرعت بيشتر و هزينه كمتر سنگ آهن را به آهن خام تبديل كرد . اتوماتيك كردن و كنترل تاسيسات آن نيز به مراتب ساده تر از كوره بلند است.
در اين روش احياي سنگ اهن بدون ذوب انجام مي شود واهن خامي كه از اين نوع كوره ها بدست مي ايد اهن اسفنجي نام دارد كه 92 تا 96 درصد آهن خالص دارد و از ان در كوره هاي الكتريكي براي تهيه فولاد استفاده مي شود.
توليد فولاد از آهن خام:
آهن خام بدست امده از كوره بلد محصولي است كه ناخالصيهاي زيادي دارد و به خاطر داشتن كربن زياد (3 تا 4 درصد ) قابليت شكل پذيري چكش خواري – و جوشكاري ندارد . بنابراين لازم است كه طي عملياتي مقدار كربن آن را كاهش داد و ساير عناصر موجود در آهن خام (گوگرد – فسفر و منگنز) را به حد قابل قبولي رساند.
براي تهيه فولاد از اهن خام سفيد روشهاي مختلفي به كار مي رود كه در تمامي انها سعي بر اين است كه با سوزاندن و يا خارج كردن عناصر غير ضروري فولاد مورد نظر بدست ايد. تعدادي از اين روشها در زير اشاره شده است :
1-روش توماس – بسمر
2- روش L-D
3- روش زيمنس –مارتين
4- كوره قوس الكتريكي
تاثير عناصر در فولاد ها :
عناصري كه به همراه آهن در فولادهاي آلياژي يا غير الياژي وجود دارند شامل دو گروه فلزات و غير فلزات هستند و مي توانند بر حسب مورد استفاده و روي خواص فولادها اثرات مطلوب يا نا مطلوب داشته با شند.
فرم دادن فولادها :
فولادهارا پس از خروج از كوره هاي مربوطه فرم مي دهند و يا به صورت نيمه ساخته به بازار عرضه مي كنند . عملياتي كه براي اين منظور انجام ميگيرند به خصوصيات و يا انتظاراتي دارند كه بايد به اين گونه قطعات در صنعت براورده كنند. فولادها را پس از تهيه ريخته گري مي كنند ويا در كارگاه هاي نورد به فرمهاي مختلفي در مي اورند . فولادهايي كه به طريقه ي ريخته گري فرم داده مي شوند به فولاد ريخته معروفند و چنانچه با روش نورد كاري فرم داده شوند به نيمه ساخته ها شهرت دارند .
فولادهاي نيمه ساخته : پروفيل ها و ورق ها و ميله ها و نبشيها و شمشها را در صنعت نيمه ساخته گويند . براي تهيه نيمه ساخته ها روشهاي گوناگوني مانند نورد كاري پرس كاري و كشيدن و آهنگري وجود دارد . در كليه اين روشها بايستي ابتدا فولاد مذاب را به صورت بلوكهايي در اورد تا عمليات بعدي روي انها امكان پذير باشد . براي اين منظور از دو روش استفاده مي كنند .
الف :تهيه بلوك در قالب
ب:تهيه بلوك به روش ريخته گري
نورد كاري:
تغيير شكل دادن در اثر عبور از بين دو استوانه (نورد) گردان را نورد كاري گويند . در اثر نيرويي كه از دو طرف نورد ها براي تغيير فرم فولاد اعمال مي شود ملكولها به يكديگر نزديكتر مي شوند و اين عمل باعث افزايش استحكام فلز مي گردد .نورد كاري ممكن است به صورت گرم (800 تا 1250 درجه سانتي گراد ) و يا در حالت سرد انجام گيرد.نورد ها ممكن است داراي دو -سه يا چهار استوانه باشند . در نورد كاري بايد بلوكهايي را از قالب ها و يا روش هاي ريخته گري مداوم بدست مي ايند اماده كرد و سپس به كارگاهاي نورد برد . آماده كردن شامل مراحل گرم كردن تا درجه حرارت نورد كاري . نورد كاري اوليه براي تامين اندازه هاي كوچكتر – برش و توزين – زنگ زدايي و زدودن پوسته هاي سطح بلوكها مي شود.
فرآیند تولید :
ابتدا شمش های فولادی بعنوان مواد اولیه اصلی با جرثقیل سقفی از انبارمواد روی میز غلتان تخلیه وبا سیستم شارژینگ بتدریج وارد کوره گردیده و با عبور از نقاط دمای اولیه,دمای ثانویه و هم دمایی و جذب حدود 1200 درجه سانتیگراد دمای نهایی بصورت کاملا سرخ شده بوسیله سیخ از کوره خارج می گردد.
پس از خروج شمش از کوره عمل اکسیدزدایی اولیه با فشار آب و 5 مرحله(پاس)عبور از استند افقی شماره1 صورت می گیرد که با کاهش سطح مقطع در هر مرحله(پاس)بتدریج به طول آن اضافه می شود.سپس بنا به ابعاد محصول با عبور از12 استند افقی دیگر میلگردهای آج خورده و یا ساده بطول 36 متربا قیچی پروانه ای برش گردیده و برای کسب دمای محیط بسرعت به سمت بستر خنک کننده(کولینگ بد)دو طرفه هدایت میگردد. این محصول ضمن خنک شدن روی شاخه های بستر خنک کننده از دوطرف به سمت دو گیوتین بزرگ چپ و راست که جدا از هم کار می کنند. هدایت گردیده و با دسته بندی های لازم به طول12 متر برش. بندل بندی و نهایتا به انبار محصول حمل میگردند.
در اين جا لازم ميدانم مفاهيمي درمورد كنترل كننده هاي منطقي برنا مه پذير را در پنج فصل بيان كنم :
مطالب مشابه :
گزارش كارورزي شركت صنايع نورد فولاد گلستان
الکترونیک و مخابرات - Electronic & Communication corporation شركت صنايع نورد فولاد گلستان. Industrial foolad golestan co
كدهای مخفی
کانون سیدالساجدین علیه السلام گلستان مربوط را به شماره 2020 اس شركت مخابرات
راهنمای کامل پرداخت اینترنتی کارتهای عضو شتاب
شرکت مخابرات سیستم جامع گلستان وامیدبسیار دارم دوستان مرا به آدرس الکترونیکیCiMah.2020
ماهی قرمز در سفره هفت سین ایرانی جایی ندارد لطفاً ماهی قرمز نخرید
شرکت مخابرات 2020 از مخابرات. الملک را در کاخ گلستان به تماشا بشینیم و
نتایج هفته پایانی لیگ دسته دوم + جدول
خرید آنلای اینترنت 2020 از مخابرات. از این گروه تیم های اتکای گلستان و شهرداری تبریز به لیگ
قانون هواپیمایی کشوری
سیستم جامع دانشگاهی گلستان. مخابرات هواپیمایی و مواردتوقیف موقت یا لغو هر گونه اجازه
ماهی قرمز در سفره هفت سین ایرانی جایی ندارد لطفاً ماهی قرمز نخرید
فوتبال و کوه - ماهی قرمز در سفره هفت سین ایرانی جایی ندارد لطفاً ماهی قرمز نخرید - فوتبال و
برچسب :
مخابرات گلستان 2020