آلودگي صوتي در كلانشهرها ، پلور ، آزمايشگاه شيمي آب

 به نام خداوند بخشاینده مهربان

 

درباره نويسنده واهداف وبلاگ

حبيب ماهري كارشناس ومشاور امور محيط زيست، با 30 سال سابقه وتجربه، عاشق طبيعت ايران زمين هستم وهدفم بالا بردن فرهنگ زيست محيطي جامعه از طريق فراهم كردن اطلاعات مورد نياز است. اين وبلاگ سعي دارد، مسايل زيست محيطي را مورد نقد وبررسي قراردهد

آزمايشگاه شيمي آب (مرجع و معتمد) سازمان حفاظت محيط زيست

آناليز و اندازه گيري

پارامترها:

(PH,COD,BOD,TDS,TSS,EC,DO)

قليائيت كل(كربنات و بيكربنات)

سختي كل،كلسيم،منيزيم،كدورت،دترجنت،كلرايد،فسفات،آمونياك،سولفات،نيترات ونيتريت.

بخش هوا- منابع ثابت: NO,NO2,CO,CO2,O2,NOx,SO2,CxHy,H2S

منابع سيار: PM10

 

تماس با بهار طبيعت:

[email protected]

 

                       

http://www.blogsky.com/users/blogs/logo/jafary21.gifhttp://www.blogsky.com/users/blogs/logo/jafary21.gif

http://www.blogsky.com/users/blogs/logo/jafary21.gif

deer2.gifdeer2.gif                

بهار طبيعت

  

آلودگي صوتيدر كلانشهرها

 

آلودگي صوتي در كلانشهرها بتدريج در رده معضلاتي مانند ترافيك و آلودگي هوا قرار مي‌گيرد. نيمروزي پاييزي در يكي از خيابان‌هاي شهرمان: بوق بنزي روي پيكان مدل61 بسته، يك سيستم پخش صوتي ميليوني روي آن نصب كرده، ارتفاع خودرو را با برداشتن بخشي از كمك فنرها پايين آورده است تا زمين و زمان توجه‌شان به اين اعجوبه خودروسازي جهان جلب شود! از صبح تا شب با بالا و پايين كردن خيابان‌هاي شهر، همه را با آن اصوات ناهنجار بهره‌مند مي‌كند! حتي از جلوي مامور راهنمايي و رانندگي هم رد مي‌شود، نه معاينه فني دارد و نه مقررات را رعايت مي‌كند، اما با آن بوق بنزي و سيستم صوتي‌اش، بقيه رانندگان را عاصي كرده است. هر بوق او سوهاني است كه براعصاب شهروندان اين شهر كشيده مي‌شود، بدون اين‌كه نگراني از مجازات آن داشته باشد! رشد بي‌رويه جمعيت در كنار توسعه صنعتي كلانشهرها، مشكلات عديده‌اي براي شهرنشينان به ارمغان آورده كه آلودگي صوتي يك مورد ازمهم ترين معضلات زيستي به شمارمي رود. سروصداي زياد و در واقع همان آلودگي صوتي طولاني‌مدت، قدرت شنوايي را چنان تدريجي و بدون درد و رنج از بين مي‌برد كه شما متوجه اين زوال تدريجي نخواهيد شد. هرچند طي سال‌هاي اخير با به صدا درآمدن زنگ خطر، اثرات مخرب آلودگي صوتي بر زندگي ساكنان كلانشهرها، حساسيت‌ها توسط دولت و مسوولان شهري برانگيخته و برنامه‌ها و طرح‌هاي متعددي براي انتقال مشاغل و صنايعي كه حضور آنها در سطح شهر موجب بروز آلودگي صوتي مي‌شود، ارائه شده، اما بيم آن مي‌رود در صورت عدم چاره‌انديشي موثر در آينده‌اي نه‌چندان دور، اين مساله همرديف با معضلات لاينحل ديگري مانند ترافيك و آلودگي هوا در كلانشهرهاي كشور قرار گيرد.

مراكز درماني روي مرز آلودگي

بررسي‌ها نشان مي‌دهد مراكز آموزشي كلانشهرها از گزينه‌هاي اصلي در معرض آلودگي صوتي هستند. مراكز درماني و بيمارستان‌هاي تهران نيز از اين قاعده مستثنا نيستند؛ به‌طوري‌كه 95 درصد آنها در معرض آلودگي صوتي بيش از حد مجاز قرار دارند. تعداد مراكز آموزشي در مجاورت آلودگي صوتي بيش از حد مجاز در مناطق مختلف نيز متفاوت است، اما در تمام مناطق اكثر مراكز آموزشي با مشكل آلودگي صوتي بيش از حد مجاز دست به گريبان‌اند. تحقيقات انجام شده در شركت كنترل كيفيت هواي تهران بيانگر اين است كه حدود 671 مركز آموزشي شهر تهران در معرض آلودگي صوتي غيرمجاز هستند. علاوه بر اين، در مناطق و محدوده‌هاي نزديك بزرگراه‌ها و خيابان‌هاي پرتردد آلودگي صوتي بالاتر از حد استاندارد است و به همين دليل اكثر نقاط شهر از نظر آلودگي صوتي در وضعيت ناسالم قرار دارند.

اختلالات عصبي، پيامد آلودگي صوتي

كارشناسان معتقدند اگرچه ممكن است ساكنان منازل حاشيه اتوبان‌ها و اماكن پرسروصدا از روي عادت، مشكل زيادي براي خوابيدن نداشته باشند، ولي به طور يقين آلودگي صوتي اثرات نامطلوبي روي جسم و روح فرد مي‌گذارد. بررسي‌ها نشان مي‌دهد 22 درصد افراد ساكن در اطراف فرودگاه به خاطرآلودگي صوتي ناشي از پرواز و فرود هواپيماها دچار اختلال خواب شده و در صورت مواجهه با سطح زيادتري از سروصدا تا حدود 50 درصد دچاراختلال در خواب مي‌شوند. زندگي در محدوده فرودگاه‌ها حداقل تا 5 سال افراد را با فشارخون بالا، اختلالات عصبي‌ و كاهش زمان خواب مواجه كرده و بروز اضطراب‌هاي ناخواسته را در پي دارد. تحقيقات كارشناسان از واقعيت تلخ ديگري نيز پرده برمي‌دارد، اين‌كه آلودگي صوتي نه فقط موجب عدم‌تمركز حواس فرد شده بلكه زندگي در محيط‌هاي پرسروصدا احتمال بروز انواع بيماري‌هاي قلبي و عروقي را افزايش مي‌دهد.

ديوارهاي صوتي آمدند

كارشناسان معتقدند نصب ديوارهاي صوتي اطراف بزرگراه‌‌ها مي‌تواند تا حدودي به كاهش ميزان آلودگي صوتي كمك كند. از سال 78 با راه‌اندازي واحد صوت در شركت كنترل كيفيت هواي تهران، ماموريت جديد كارشناسان اين شركت هم براي سنجش وضعيت آلودگي صوتي شهر تهران و شناسايي و استخراج نقاط بحراني آغاز شد و از سال 84 برنامه‌ريزي‌ها براي يافتن راهكارهاي كنترل آلودگي‌هاي صوتي در دستور كار قرار گرفت. نكته: سال گذشته شوراي شهر، شهرداري تهران را موظف به تهيه طرح جامع كاهش آلودگي صوتي كرد تا بر مبناي آن مشخص شود طي سال‌هاي آينده چه راهكارها و طرح‌هايي براي كاهش آلودگي‌صوتي پايتخت بايد اجرايي شود.

نصب ديوارهاي صوتي در شرايط فعلي بهترين راهكار براي كاهش اثرات مخرب آلودگي صوتي در كلانشهرها و از جمله پايتخت مي باشد. هرچند نصب ديوارهاي صوتي هزينه ‌بر است اما به هر حال راهكاري است كه سال‌هاست در كشورهايي همچون آلمان و هلند و بسياري از كشورهاي ديگر كه با معضل آلودگي صوتي مواجه بودند، اجرايي شده است. اولين نمونه ديوارهاي صوتي به‌طور غيرشفاف و از جنس بتن يا آجري بودند كه در پايانه اتوبوس‌هاي پارك وي واقع در تقاطع چمران ـ وليعصر نصب شدند اما از آنجا كه نصب اين ديوارهاي بتني از لحاظ زيبايي شناختي به شهر آسيب مي‌زد از اين پس قرار شد اگر ديوار صوتي هم در شهر نصب مي‌شود ديوارهاي شفاف باشد. دومين ديوار صوتي نيز سال 89 در منطقه 2 شهرداري تهران واقع در بزرگراه چمران به سمت گيشا با ارتفاع 5‌/‌5 متر و طول 600 متر نصب شده است. اولويت بعدي، نصب ديوار صوتي در بزرگراه كردستان است كه 600 متر طول و 5‌/‌5 متر ارتفاع دارد و هم اكنون مراحل مناقصه آن به اتمام رسيده و در صورتي كه اعتبار آن هرچه سريع‌تر تامين شود، عمليات اجرايي آن آغاز خواهد شد. در بزرگراه همت حدفاصل مدرس تا شيخ فضل‌الله معضل آلودگي صوتي به عنوان يكي از نقاطي كه در معرض آلودگي صوتي بالايي قرار دارد، اولويت بعدي براي نصب ديوار صوتي است. شايد اين‌كه جنس اين ديوارهاي صوتي بتني باشد يا سيماني و اين‌كه براحتي تخريب نشوند و راحت بتوان آنها را تميز كرد، جزو نكات مهمي باشد كه در نصب اين ديوارها بايد حتما مد نظر قرار گيرد اما نكته اصلي اين است كه ديوارهاي صوتي نبايد هيچ درز و شكافي داشته باشند تا بتوانند تاثير‌گذاري لازم براي كاهش آلودگي صوتي محدوده مذكور را داشته باشند. يك ديوار صوتي با شرايطي كه گفته شد، تا 15 دسي بل معادل 85 درصد در كاهش آلودگي صوتي موثر است.

طرح جامع كاهش آلودگي صوتي

سال گذشته شوراي شهر، شركت كنترل كيفيت هواي شهرداري تهران را موظف به تهيه طرح جامع كاهش آلودگي صوتي شهر تهران كرد تا بر مبناي آن مشخص شود طي سال‌هاي آينده چه راهكارها و طرح‌هايي براي كاهش آلودگي صوتي پايتخت بايد اجرايي شود. سازمان حفاظت محيط زيست، سازمان استاندارد، وزارت بهداشت، وزارت صنايع و پليس راهور ديگر سازمان‌هايي هستند كه موظفند در اين پروژه با شهرداري تهران همكاري كنند و البته نمايندگان اين دستگاه‌ها در جلسات كارشناسي كه طي اين مدت تا زمان تدوين نهايي طرح تشكيل مي‌شوند، حضور دارند. در اين طرح وظايف هر سازمان و وزارتخانه به روشني تعيين شده است، اين‌كه هم‌اكنون شرايط چگونه است و تا 10 سال آينده بايد به كجا برسيم؟

كارشناسان شركت كنترل كيفيت هواي شهرداري تهران 6 ماه ديگر فرصت دارند روي اين طرح جامع آلودگي صوتي پايتخت كار كنند و پس از اتمام آن را به شوراي اسلامي شهر تهران ارسال كنند تا پس از تصويب اين پيشنهاد براي بررسي و تصويب نهايي به هيات دولت ارسال شود و پس از آن، اين طرح براي شهرداري و ديگر سازمان‌ها و وزارتخانه‌هاي مذكور براي اجرايي شدن ابلاغ خواهد شد. اگر پيش‌بيني‌ها درست از آب در بيايد، طرح جامع آلودگي صوتي شهر تهران از نيمه دوم سال 91 اجرايي خواهد شد و يك برنامه‌ريزي 10 ساله براي آن در نظر گرفته شده است. هر چند حساسيت شهروندان به مشكل آلودگي صوتي و اثرات مخرب آن بر جسم و روح ساكنان كلانشهرها هنوز در مقايسه با معضلات ديگر شهري همچون ترافيك و آلودگي صوتي برانگيخته نشده، اما با توجه به اين اصل كه پيشگيري بهتر از درمان است، ضروري است مسوولان پيش از اين‌كه آلودگي صوتي نيز به معضل لاينحلي تبديل شود، از هم‌اكنون راهكارهاي موثري براي كنترل مشكل آلودگي صوتي بويژه در كلانشهرها به اجرا درآورند.

سياه‌بيشه

عبور از پيچ و خم‌هاي جاده‌اي باريك با دره‌هاي عميق كه گاه آدم را به وحشت مي‌اندازد، تاوان رسيدن به يك بهشت زميني است. عبور از اين باريكه راه، توام با هيجاني دلهره‌آور است و گرچه پس از ساليان دراز، مسافران زيادي خطرات اين راه را براي رسيدن به آن بهشت زميني به جان خريده‌اند و از آن عبور كرده‌اند، اما هنوز پرخطر باقي مانده است و هماورد مي‌طلبد! شايد روزي اين باريكه راه نيز روزگار بهتري را به خود ببيند و مسافران بدون هراس از خطرات پيش‌رو، از آن با امنيت بيشتري عبور كنند. حتما مي‌دانيد جاده چالوس شهرت خاصي، هم در زيبا بودن و هم در پرمخاطره بودن دارد. بسياري از گردشگران كه مقصدشان رفتن به شهرهاي استان مازندران است از آن عبور مي‌كنند، اما بسياري هم زيبايي‌هاي همين جاده و روستاهاي اطراف آن را نمي‌بينند و از كنارش مي‌گذرند. ما هم به شما پيشنهاد مي‌كنيم اين بار سري به روستاهاي زيباي اطراف اين جاده وسوسه‌انگيز بزنيد تا براي هميشه خطرات‌ اين جاده را از ذهنتان پاك كند. درست در كنار جاده چالوس، مناظر زيبايي نهفته كه بايد براي ديدن آن توقف كنيد. يكي از آن همه روستاهاي سحرانگيز، «سياه‌بيشه» است؛ يعني همان روستايي كه بر سر در مغازه‌هاي كنار جاده آن، كيسه‌هاي سفيد ماست چكيده آويزان است. آخر اينجا ماست و دوغش شهره است و حتما بايد از آن خورد و نوشيد تا مزه سياه‌بيشه به خاطرتان بماند! شما در هر فصلي از سال كه از اين جاده عبور كنيد، خود را ميان مه و ابري غليظ و گاه سياه رنگ خواهيد ديد؛ حال و هوايي كه حس شاعرانگي عجيبي به آدم مي‌دهد. اصلا به دليل همين مه سياه‌رنگ، روستا را سياه‌بيشه ناميده‌اند. بخشي از روستا كه پايين‌تر از سطح جاده قرار گرفته است، چشم‌انداز بسيار زيبايي دارد؛ خانه‌هاي متراكم شيرواني‌دار و اغلب زنگ زده. اگر شما نيز در مسيرتان در اين روستا توقف كرديد، تمام زمان خود را به خريد از مغازه‌ها اختصاص ندهيد، مي‌توان با چند ساعت ماندن، يك گردش كوتاه، اما مفرح و سرشار از نشاط در اين روستا داشت. در حال حاضر يك سد در نزديكي روستا در حال ساخت است كه در روزگاري نه‌چندان دور مي‌تواند به يكي از مكان‌هاي ديدني و محل اتراق مسافران تبديل شود. البته تا حدودي اهالي روستا از اين بابت دلخورند چراكه برخي از خانه‌ها و مزارع به دليل ساخت همين سد از بين رفته‌اند و مهم‌تر اين‌كه آنها در هراسند كه اين محل بعد از بهره‌برداري جايي براي اتراق مسافران شهري گاه بي‌ملاحظه‌اي شود كه اطراف سد را به زباله‌داني تبديل كنند. البته بهتر است اميدوار باشيم اينچنين نمي‌شود، ولي به هر حال مردم روستا نگرانند كه نكند طبيعت زيباي محل زندگي‌شان رفته‌رفته زير گام‌هاي بي‌ملاحظه از بين برود. سياه‌بيشه، مردماني دارد شيرين لهجه و دوست ‌داشتني. مردماني كه گردشگران، بخشي از زندگي آنها شده‌اند. هر روز زندگي را با نگاه پرسشگر و شوق‌انگيز مسافران آغار مي‌كنند و با پاسخ‌هاي ساده به پايان مي‌رسانند. در سياه‌بيشه يك زندگي طبيعي، اما پرشور و هيجان جريان دارد.

آبشارهايي دست‌نيافتني

در كنار اين روستا، آبشارهاي طبيعي و مناظري وجود دارد كه بازديد از آنها بدون داشتن وسايل و تجهيزات كافي امكان‌پذير نيست. يكي از آنها بعد از روستاي سياه‌بيشه قرار دارد، در يك تنگه به نام «هزار چم» چند آبشار بكر و زيبا از ميان درختان وحشي جنگلي فرو مي‌ريزند كه با هر ريزش خود هزاران واژه در ذهن آدم روان مي‌سازند. توصيه مي‌شود ديدن اين آبشارها را به فصل و هواي مناسب موكول كنيد و حتما با تجهيزات لازم و با حضور يك راهنماي محلي به آنجا برويد. فعلا در اين هواي خنك پاييزي به قدم زدن در روستا و گپي دوستانه با اهالي خونگرم آن بسنده كنيد، ولي اين آبشارهاي ديدني را به گوشه ذهنتان بسپاريد تا زمان مناسب فرا رسد. شايد اين را بتوان يك اصل كلي در سفر دانست كه نبايد جاده را همين طور گرفت و رفت. جاذبه‌هاي طول مسير يك بخش جدي از سفر هستند. در هر راهي مناظر زيادي وجود دارد كه هر كدام چشمان شما را به خود خيره مي‌كند؛ جاهايي مانند سياه‌بيشه كه به يقين آن را با خاطره‌اي سپيد ترك خواهيد كرد.

پلور

تا مي‌گويند پلور، ياد آب معدني مي‌افتيم غافل از اين كه اين روستاي خوش آب و هوا آنقدر جاذبه در خودش و اطرافش دارد كه حيف است براي يك بار هم كه شده شال و كلاه نكنيم و سر از آنجا در نياوريم؛ حتي حالا كه ننه سرما از راه رسيده و بار و بنه‌اش را زمين گذاشته است. رفتن به پلور و حواشي گردشگري مفرحش، آنقدر ساده است كه به يك جو دل خوش، همت و چند اسكناس ناقابل نياز دارد و بس. حتما شستتان خبردار شد كه برخورداري از خودروي شخصي از ضروريات اين روستاي نزديك تهران نيست. خودروهاي عمومي در انتهاي بزرگراه شهيد بابايي ظرف حدود يك ساعت، شما را به اين روستا مي‌رسانند؛ روستايي كه جاذبه‌هاي توريستي اطرافش از نظر شهرت، كم از خودش ندارند و نزديكش كه شويد، قابي از آسمان با پس‌زمينه دماوند به شما خوشامد خواهد گفت. طبق تقسيمات جغرافيايي، پلور فرزند استان مازندران محسوب مي‌شود، اما پاخور تهراني‌ها در آنجا آنقدر زياد است كه خيلي از آنها اين روستا را جزئي از تهران مي‌دانند كه البته اين طرز تلقي هميشه صداي اعتراض مازندراني‌ها را به آسمان برده است. بجز آب و هواي خوش و پاك اين منطقه كه يك پاي ثابت جذب گردشگر در آن محسوب مي‌شود، باورهاي قديمي مبني بر وجود گنج‌هاي پنهان و نشستن پاي صحبت ريش‌سفيدان پلور ـ كه بيشترشان به دليل يافت شدن سفالينه، آبگينه‌هاي كهنسال و وجود حجاري‌هايي به شكل ماهي و... روي ديواره قلعه دختر گمان مي‌برند زير خاك پلور، گنج‌‌هايي خفته‌اند و خيلي از آنها از تلاش‌هايشان براي يافتن اين دفينه‌ها خاطره‌ها ساخته‌اند ـ مي‌تواند به عنوان بخشي از تاريخ شفاهي و سينه به سينه، گردشگران زيادي را به اين محل بكشاند. البته پر بيراه هم داستانگويي نمي‌كنند چون چشم خيلي‌ها تا به حال به سفالينه‌ها و آبگينه‌هاي فراوان متعلق به دوران پارت، ساساني و اوايل ظهور اسلام در اينجا روشن شده است. قصه جذاب ديگري كه پلوري‌ها تعريف و با آن گردشگران را به روستاي خود دعوت مي‌كنند، درباره چشمه و قلعه دختر است. كافي است از جاده هراز عبور كنيد تا اين چشمه را ببينيد. در همين جا كوه سنگي با ويرانه‌هاي يك بناي تاريخي هم با نگاهتان بازي مي‌كند. سوراخي كه در نزديكي اين ويرانه‌ها، داخل يك صخره وجود دارد، شايد نشان از اين داشته باشد كه روزگاري مسير گذر آب از كنار اين ويرانه امروزي بوده است.بومي‌ها در روستاي پلور، قصه‌هاي متفاوتي مي‌گويند كه ريشه در اسطوره و باورهاي كهن آنها دارد. داشت فراموشمان مي‌شد كه بنويسيم روستاييان پلور بر اين باورند كه در گذشته‌هاي خيلي دور در بالاي اين كوه و دورن قلعه، دختراني بودند در خدمت يك پادشاه افسانه‌اي بي‌نام كه آب را پرستش مي‌كرده‌اند. اين قلعه باستاني شباهت زيادي با قلعه دختر فيروزآباد (شيراز) دارد و برخي مستندات تاريخي موجود نشان مي‌دهد كه در اين قلعه كه پيشنهاد مي‌كنيم بازديد از آن را در فهرست سفرهاي پاييزي‌تان جا بدهيد، مراسم آييني برگزار مي‌شده است. اين كوه كه جايگاه قلعه دختر به حساب مي‌آيد، در ميان روستاييان پلور به «بچه دماوند» معروف بوده و كتيبه‌اي كه در قلعه دختر در ارتفاع 700‌ متري نصب شده، از گذر زمان و تخريب مصون مانده است.

مرتفع‌ترين آبشار مازندران

حيف است آدم تا پلور برود، اما يك توك پا براي تماشاي يكي از بزرگ‌ترين آبشارهاي استان مازندران نرود. صداي ريزش آب از بالاي آبشار 50 متري شاهاندشت در دل روستايي به همين نام 65 كيلومتر مانده به آمل، توجه مسافران را به خود جلب مي‌كند. شايد برايتان جالب باشد كه بدانيد قلعه ملكه قلاع يا ملك بهمن يا قلعه فرشته كه از بزرگ‌ترين قلاع كوهستاني البرز به شمار مي‌رود، در كنار آبشار شاهاندشت قد برافراشته و سال 1005 هجري به دستور شاه عباس صفوي فتح شده، استحكامش را مديون سنگ و ساروج و مخلوطي از شير، تخم‌مرغ و نوعي خاك خاص است. تماشاي اين قلعه با اين مصالح نامتعارف كه با گذشتن از روستاي وانا و حدود 15 دقيقه پياده‌روي نمايان مي‌شود، خودش يك پا جاذبه توريستي است.

درياچه قزل‌آلا

دلتان مي‌خواهد شنا كردن ماهي‌هاي قزل‌آلاي خال قرمز و رنگين‌كمان را از نزديك ببينيد؟ درياچه امامزاده علي(ع) در نزديكي آب اسك در جاده هراز پر است از اين جور ماهي‌ها كه با شنا كردنشان مسحورتان مي‌كنند. اين درياچه حدود 80 كيلومتر با تهران فاصله دارد، از ما به شما نصيحت؛ وقتي به پلور رفتيد، بازديد از اين گزينه را فراموش نكنيد. هم به تماشاي ماهي‌ها بنشينيد، هم كف درياچه را كه پر از گياهان خاص دريايي است، نظاره‌گر باشيد.

دلخواه صخره‌نوردها

براي ورزشكارها هم جايي در پلور فراهم شده تا حوصله‌شان سر كه نرود هيچ، بشاش و سرحال برگردند سر خانه و زندگي‌شان. ديواره‌هاي صخره‌نوردي در مجتمع كوهستاني پلور با مساحتي بيش از 900 مترمربع در 3 بخش سرطناب، بولدرينگ و سرعت، اوقات خوشي را براي اين دسته از گردشگران تدارك مي‌بيند.

ديدار با ديو سپيد

بلندترين قله ايران در همسايگي پلور آرام نفس مي‌كشد. دماوند، كوهي كه سر از افسانه‌هاي اساطيري و ديوان شعرا در آورده در دوران چهارم زمين‌شناسي موسوم به دوران هولوسين تشكيل شده، از اين نظر جوان محسوب مي‌شود و از 38500 سال پيش كه فوران كرد، تا امروز خفته است. اين آتشفشان لقب بلندترين آتشفشان خاورميانه را هم يدك مي‌كشد. همه كه پاي فتح كردن اين قله 5 هزار و خرده‌اي متري را ندارند؛ بنابراين ما به نقل از آنهايي كه دستي در كار دارند، مي‌نويسيم كه قطر دهانه آتشفشان حدود ۴۰۰ متر است، درياچه‌اي يخي، مركز آن را پوشانده و در حاشيه آن دودخان‌هايي وجود دارد كه باعث زرد شدن رنگ زمين‌هاي اطراف شده است. حالا كه فصل سرماست ولي اگر در فصل بهار به دامنه اين كوه بياييد، دشتي از شقايق هوش از سرتان مي‌برد. شانستان بزند و در يك روز آفتابي يا وقتي هوا صاف است سر از اين نقطه دربياوريد، آن وقت تهران، ورامين، قم و سواحل درياي خزر زير پايتان است؛ باور نمي‌كنيد؟ پس بياييد و ببينيد.

سي‌ام تيرماه سال ۸۷ اين كوه كه از سال 81 به عنوان اثر طبيعي ملي در زمره مناطق چهارگانه ارزشمند از نظر حفاظت محيط زيست قرار داشت، به عنوان نخستين اثر طبيعي ايران در فهرست آثار ملي ثبت شد. يك دست لباس گرم، كوله‌پشتي، آذوقه كافي، بدن آماده و كفش مناسب، راه رسيدن به قله را هموارتر مي‌كند. باتجربه‌ها گفته‌اند آسان‌ترين مسير صعود به قله، جبهه جنوبي و دشوارترين آنها جبهه شمالي است. سه جبهه شمالي، جنوبي و شمال شرقي در نزديكي روستاها قرار گرفته‌اند و همچنين همگي داراي جان‌پناه در ميان راه هستند.

آبشار يخي ـ بلندترين آبشار خاورميانه ـ در ارتفاع 5100 متري در مسير جنوبي واقع است و تنها در تابستان‌ها آب دارد.

حرف از پناهگاه‌ها شد؛ خوب است بنويسيم كه در پناهگاه گوسفندسرا واقع در كوهپايه  (در ارتفاع ۲۹۵۰ متري) بارگاه سوم در يال جنوبي (در ارتفاع ۴۱۵۰ متري) پناهگاه سيمرغ در يال غربي (در ارتفاع ۴۱۵۰ متري) پناهگاه تخت فريدون در يال شمال شرقي (در ارتفاع ۴۳۶۰ متري) و جان‌پناه فلزي در جبهه شمالي در ارتفاع ۴۰۰۰ متري به روي كوهنورداني كه از سنگ و صخره و سرما نترسيده و خود را به كوهستان سپرده‌اند، باز است و انواع خوراكي‌ها در انتظار آنها.

اهل فن، يخچال‌هاي معروف دماوند را هم به اين شرح فهرست كرده‌اند:

يخچال سيوله (جبهه شمالي)، يخچال دوبي سل (جبهه شمالي)، يخچال عروسك‌ها (جبهه شمالي)، يخچال دره يخار (شمال شرقي)، يخچال شمال غربي و يخچال غربي.

سفر به شهر بركه‌ها (بندرعباس)

پيش رفتگي اقيانوس هند در دل زمين‌هاي جنوبي ايران، موجب به وجود آمدن خليج كم‌عمق و وسيعي شد كه از زمان‌هاي دور به «خليج فارس» شهرت يافت و سواحل نيلگون آن سرنوشت شهرها و زمين‌هاي اطراف اين استان را با آب‌هاي خليج فارس پيوندي ناگسستني داد به طوري كه نيمي از شهرهاي ساحلي به صورت بندري تجاري و اقتصادي درآمده است. شايد مهم‌ترين و اصلي‌ترين جاذبه گردشگري بندرعباس هم آب‌هاي گرم و ساحل وسيع اين شهر باشد كه مخصوصا در نيمه دوم سال و تعطيلات نوروزي ميزبان بسياري از مسافران و گردشگران است. از مهم‌ترين ديدني‌هاي سواحل جنوبي بندرعباس جنگل‌هاي حراست كه گونه خاصي از اكوسيستم گياهي در جنوب ايران را در بر گرفته است و درختاني در آن قرار دارد كه در ناحيه جزر و مدي آب دريا ريشه دوانده‌اند و از آب شور تغذيه مي‌كنند؛ ديدن جنگل‌هاي نيمه شناور در آب دريا و ماهي خزنده يكي از پديده‌هاي شگفت‌انگيز در جنوب ايران است. يكي ديگر از چشم‌نوازترين ديدني‌هاي بندرعباس كه توجه هر بيننده‌اي را در بدو ورود به شهر جلب مي‌كند معبد هندوهاست كه در خيابان امام خميني و روبه‌روي بازار روز قرار دارد. اين معبد در قرن دوازدهم هجري توسط برخي تجار هندي و به منظور رفع نيازهاي هندوهاي مقيم بندرعباس ساخته شده و يكي از نشانه‌‌هاي مهم ارتباط فرهنگي و هنري ميان ايران و هند است و اساس ساختمان اين معبد از يك اتاق چهارگوش مياني تشكيل شده كه روي آن گنبدي قرار گرفته است. در سفر به بندرعباس بازديد از حمام گله‌داري را از دست ندهيد كه تنها حمام باقيمانده از شهر قديم بندرعباس است و در سال‌هاي اخير به عنوان اثر ملي به ثبت رسيده است. قدمت اين حمام به دوره قاجاريه مي‌رسد و تاريخ احداث آن هم اواخر قرن سيزدهم هجري قمري است. اين حمام وقفي متعلق به مسجد گلهداري و واقف آن تجارتخانه حاج شيخ احمد گله‌داري است كه دليل نامگذاري‌اش هم همين نام واقف است. اما مجموعه بركه‌هاي باران، يكي ديگر از جاذبه‌هاي چشم‌نواز بندرعباس است كه شامل 6 آب‌انبار مرتبط به هم بوده و در عصر صفويه ساخته شده است و در فضاي پردرخت و سرسبزي در ميانه شهر قرار دارد. اين بنا كه داراي گنبدهاي منحصر به فرد و زيبايي است، در سال‌هاي اخير با تغيير كاربري به صورت موزه آب، ميزبان گردشگران است و در آن انواع وسايل سنتي و قديمي مربوط به تهيه آب از چرخ چاه و وسايل حفر قنات و كوزه‌هاي حمل آب به چشم مي‌خورد.

استفاده از آزبست براي هميشه ممنوع شد

قائم مقام سازمان حفاظت محيط زيست گفت: به‌كارگيري هر گونه آزبست در فرآيند توليد محصولات كارخانجات و كارگاه‌ها براي هميشه ممنوع شد. علي محمد شاعري در گفت‌وگو با فارس با بيان اين‌كه وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف شده است از ثبت سفارش براي واردات هر گونه آزبست خودداري كند و حداكثر تا پايان شهريور 91 جايگزين‌هاي مناسبي براي توليد داخل معرفي و اقدام كند، افزود: طبق اين مصوبه سازمان حفاظت محيط زيست بايد برتمام واحدهاي توليدي و صنعتي نظارت داشته باشد تا از ثبت و توليد مواد آزبستي در اين واحدها جلوگيري شود. براساس يكي از بندهاي مصوبه صرفاً توليدكنندگان لوله‌هاي فشاري آب و فاضلاب تا پايان شهريور 91 مي‌توانند از آزبست سفيد خالص نوع (كريزوتايل فاقد ترموليت) و با رعايت تمام اصول و مقررات ايمني زير نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي فقط براي توليد اين لوله‌ها استفاده كنند.شاعري بيان كرد: پس از طي اين مهلت، توليدكنندگان لوله‌هاي فشاري آب و فاضلاب نيز مشمول اين مصوبه مي‌شوند و از شهريور91 واردات آزبست سفيد به طور كامل ممنوع خواهد شد.وي ادامه داد: مهلت مقرر در اين مصوبه غيرقابل تمديد است و هر گونه واردات ساير آزبست‌ها براي توليد انواع قطعات خودرو مانند لنت ترمز، صفحه كلاج و مصالح ساختماني مانند ايرانيت و نظاير آن به‌طور كامل ممنوع شده است.


مطالب مشابه :


آلودگي صوتي در كلانشهرها ، پلور ، آزمايشگاه شيمي آب

آلودگي صوتي در وضعيت پلور و حواشي گردشگري آب و هواي خوش و پاك اين




گزارش نشست دوستان وبلاگ نویس در بام ایران

ها در محل حاضر بودند و دوستان را سوار کردند و عازم پلور شدیم بيني وضعيت آب و هواي




گزارش برنامه غار گل زرد

غار گل زرد در منطقه پلور و در مراتع شمالي روستاي منظريه قرار پيش بيني وضعيت آب و هواي




جشنواره حفاظت از شقایق های پلور

آمل - پلور- قرارگاه پلور. پیش بینی آب و هوای سبلان 3000 وضعيت آب و هواي شهر تان




صعود زمستاني انفرادي و يك روزه دماوند

باد شديد و هواي ابري.قرار شد به پلور رسيديم و بعد از خريد آب معدني و كمي تنقلات به




گزارش برنامه صعود قله دماوند از جبهه غربی

مواجه شديم. پس از طي كردن اين ترافيك سنگين به پلور رسيديم. پيش بيني وضعيت آب و هواي




گزارش تراورس قله دماوند از مسیر شمال /شمال شرقی به جنوبی

وضعيت آب آشاميدني : 22 از گوسفند سرا به سمت پلور و از انجا به سمت اراك ادامه آب و هواي




معرفي پدر آب وهواشناسي ايران

ديكشنري آنلاين gis پيش بيني وضعيت هواي درباره آب و هواي منطقه پلور و امام




گزارش صعود به قله دماوند از مسیر یال داغ

وضعيت آب و هواي ساعت 10 با آژانسی سر جاده پلور رفتیم و با همان اتوبوسی که آمده




برچسب :