بررسی مضرات BTS و گوشی های تلفن همراه

مقدمه:
با توجه به افزایش رو به رشد و سریع تکنولوژی ارتباطات سیار در جامعه آشنایی افراد از مضرات و خطرات ناشی از آن ضروری می باشد.لذا دراین مقاله سعی می شود نظرات مختلف محققان وکارشناسان در باره گوشی تلفن همراه و BTS مورد بررسی قرار گیرد.

1- آزمایش بر روی تخم مرغ

مدتی قبل، یکی از خبرگزاریهای بین اللملی گزارشی از آزمایش یک تخم‌مرغ در کنار یک موبایل را منتشر کرده بود که آن تخم مرغ بعد از گذشت زمانی سفت شده بود.
در عکس‌هایی که با استفاده از دوربین‌های حساس حرارتی گرفته شده است، دیده می شود که یک تخم مرغ را در مقابل یک موبایل روشن در حال صحبت کردن گذاشتند و پس از گذشت یک ساعت، تقریباً نیمی از آن سفت شده بود، زیرا عملکرد امواج مایکرویو موبایل مانند امواج مایكروویو‌های خانگی است که هم اکنون در آشپزخانه‌ها وجود دارد.

با مشاهده این آزمایش به خوبی می توان به عمق این فاجعه و مضرات امواج موبایل برای سلامتی انسان پی برد. ببینید که این امواج با تخم مرغ چه کرد، همین کار را با سلول‌های مغز ما می‌کند.

2- آزمایش بر روی خرگوش

در سوئد روی یک خرگوش آزمایش جالبی انجام دادند. یک خرگوش را کنار یک موبایل گذاشتند که آن موبایل همواره روشن بود. در این مدت هم تغذیه کاملی به آن می‌دادند.
پس از 2 ماه خون و سلول‌های خرگوش را برای آزمایش به آزمایشگاه بردند و نتیجه جالب توجهی را اعلام کردند؛ آن خرگوش با ادامه این وضعیت بیشتر از یک سال زنده نمی‌ماند.
حال باید ببینیم اگر روی یک انسان چنین آزمایشی انجام دهند نتیجه چه می‌شود! اگرچه فکر نکنم کسی داوطلب این آزمایش پیدا شود.
نمونه نسبی آزمایش شده این کار برای انسان را می‌توانید در افرادی ببینید که شغلشان مرتبط با رادارهای نظامی است. آن‌ها طول عمر بسیار کمی دارند و یا بسیاری از آن‌ها در زمان سالخوردگی به بیماری هایی مبتلا می‌شوند كه در افراد عادی كمتر دیده می‌شود.

آیا گوشی های موبایل باعث سرطان می شوند؟
افراد زیادی می خواهند جواب این سؤال را بدانند. تلفن های موبایل از سال 1980 میلادی مورد استفاده قرار گرفته اند. هر چند ظرف سالیان گذشته استفاده از موبایل به طور وحشتناكی افزایش پیدا كرد و عمومیت یافت و این رشد همچنان ادامه دارد.

هیچ جواب قطعی برای این سؤال كه آیا گوشی های موبایل سبب بروز سرطان می شود یا خیر وجود ندارد به این دلیل كه اطلاعات موجود در این زمینه فقط با مطالعات مختصر بدست آمده است. اگر چه چندین تحقیق معتبر در این زمینه وجود دارد كه نشان می دهد تاكنون مدركی كه بتواند بین گوشی های موبایل و سرطان رابطه برقرار كند در دست نیست.

امروز مردم زمان بیشتری را در مجاورت تلفن های موبایل می گذرانند و این باعث می شود مطالعاتی كه هم اكنون یا در آینده انجام می شود قطعیت بیشتری پیدا كنند. این مطالعات در زمینه تأثیر موبایل بر تومورهای با رشد كم در مغز در زمان های طولانی تر ادامه دارد.

تلفن های موبایل از فركانس های رادیویی با انرژی سطح پایین استفاده می كنند. تاكنون مشاهده نشده است كه قرار گرفتن در معرض فركانس های رادیویی با انرژی سطح پایین باعث بروز مشكلاتی در سلامتی شود.

در آمریكا سازمان غذا و دارو (FDA) و كمیته ارتباطات فدرال(FCC) راهبردهایی را ارائه كرده اند كه مقدار مجاز انتشار امواج رادیو فركانسی را برای گوشی های موبایل تعیین كرده است.

اندازه گیری قرار گرفتن در معرض امواج موبایل با SAR كه مخفف عبارت Specific Absorption Rate می باشد.
SAR مقدار انرژی جذب شده توسط بدن را می سنجد. SAR مجاز در آمریكا 1.6 وات بر كیلوگرم است. براساس آزمایشات FCC این میزان امواج بسیار كمتر از مقداری است سبب بروز تغییراتی در حیوانات آزمایشگاهی شود. در آمریكا هر كارخانه سازنده گوشی های موبایل باید مقدار SAR هر مدل گوشی خود را به FCC اعلام كند.

اگر چه بروز مسئله در اثر استفاده دراز مدت بعید می رسد. ولی با رعایت نكته هایی می توان میزان ریسك را كاهش داد.

مكالمه های طولانی مدت خود را با تلفن های سنتی انجام دهید.
از گوشی های موبایلی استفاده كنید كه دارای آنتن برای نصب در خارج خودرو هستند.
از هندز فری یا هدست استفاده كنید و گوشی را دور از بدن خود قرار دهید.
میزان SAR منتشر شده از گوشی خود را بدانید. ( در دفترچه راهنمای گوشی به دنبال این اصطلاح بگردید هرچه میزان آن کمتر باشد ضرر آن در مکالمات طولانی تر نسبت به سایر گوشیها با مقادیر بالاتر کمتر خواهد بود)

كودكان و گوشی های موبایل

معمولاً مطالعات و آزمایشهای انجام شده بر روی بزرگسالان و افراد 18 سال به بالا بوده است و استفاده از گوشی های موبایل توسط كودكان چند سالی است كه مرسوم شده است بنابراین آثار آن بر كودكان نامعلوم است. اما رعایت نكات گفته شده میزان ریسك احتمالی را برای كودكان كاهش می دهد.

موبایل و رانندگی
خطر تصادف در حال صحبت كردن با موبایل بسیار بیشتر از خطر سرطان است. تحقیقات نشان دهنده این است كه در پاسخ دادن به تلفن در حال رانندگی توجه را از جاده به مكالمه تلفن برمی گرداند. این تحقیقات مدعی هستند كه مشكل این است كه مكالمه سبب حواس پرتی راننده می شود و نه خود موبایل. بنابراین استفاده از هندس فری خطر تصادف را كاهش نمی دهد.
یکی دیگر از نظری که مطرح می باشد نظر یکی از اساتید دانشگاه تهران است:
دكترعلی اكبر موسوی موحدی، استاد و پژوهشگر برجسته مركز تحقیقات بیوشیمی - بیوفیزیك دانشگاه تهران(IBB) در گفت‌و‌گو با خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) با بیان این‌كه پرتو‌های الكترومغناطیسی دارای استفاده‌های مثبت و منفی هستند، گفت: امواج و میدان‌های الكترومغناطیسی كه در گستره وسیعی از انرژی و فركانس‌ها با خواص متفاوت ساطع می‌شوند، نقش مثبت و منفی در زندگی جانداران و گیاهان ایفا می‌كنند. این اشعه هم در طبیعت و هم در صنعت موجود است، با این تفاوت كه وجود اشعه الكترومغناطیسی در طبیعت بهینه بوده ولی باید در صنعت به صورت بهینه استفاده شود.
معاون پژوهشی سابق دانشگاه تهران از تلفن‌های همراه به عنوان یكی از پرمصرف‌ترین تجهیزات دارای امواج الكترومغناطیس یاد كرد و گفت: نقش منفی میدان‌های الكترومغناطیسی و اثرات سوء آن بر سیستم‌های زیستی به دلیل عدم دستورالعمل معین، آموزش صحیح بهره‌برداری و استفاده بهینه از سیستم‌های ارتباطی و مخابراتی به ویژه عدم آشنایی كاربران از تداخل و تزاحم‌های استفاده همزمان تلفن همراه با وسایل دیگر مانند رایانه، میكروفر، تلویزیون، استفاده از داروهای خاص یا داشتن بیماری و ... است.

میدان الكترومغناطیسی تلفن همراه، نقش تخریبی در ارگانیسم‌ها، بافت‌ها، سلول‌ها، پروتیین‌ها و آنزیم‌ها دارد

این استاد بیوشیمی فیزیك تصریح كرد: اثر سوء میدان‌های الكترومغناطیسی به ویژه میدان تلفن همراه به صورت فزاینده نقش تخریبی در بدن، ارگانیسم‌ها، بافت‌ها، سلول‌ها و ماكروملكول‌های حیاتی مانند DNA، پروتیین‌ها و آنزیم‌ها خواهد داشت.
دكتر موسوی موحدی با بیان این كه در حال حاضر سیستم‌های تلفن همراه دارای فركانس 940 مگا هرتز است كه به بیشتر بافت‌های بدن از جمله مغز و حتی گوشت و ماهیچه‌ها آسیب می‌زند، ابراز عقیده كرد كه نباید به تلفن همراه به عنوان وسیله‌ای بی خطر نگاه كرد و هر كس هر اندازه كه تمایل داشت از آن استفاده كند؛ بلكه كاربرد تلفن همراه باید همانند مصرف دارو، محدود و كنترل شده و اصلاحا دارای دوز مشخص باشد؛ به طوری كه یك فرد تنها ساعاتی از روز را می‌تواند از موبایل استفاده كند و پس از آن حق استفاده دوباره از آن را نخواهد داشت.

دوز استفاده از تلفن همراه برای مبتلایان به بیماری‌های گوناگون متفاوت است
استاد مركز تحقیقات بیوشیمی - بیوفیزیك دانشگاه تهران تصریح كرد: مساله مهم دیگری كه باید مورد توجه محققان قرار بگیرد، دوز مشخص استفاده از موبایل برای مبتلایان به بیماری‌های گوناگون است؛ مثلا، میزان استفاده از تلفن همراه در افراد دیابتی كه در برابر امواج آسیب‌پذیرتر از افراد سالم هستند باید متفاوت باشد.

دكتر موسوی موحدی در ادامه با اشاره به تحقیقات پژوهشگران مركز بیوشیمی - بیوفیزیك دانشگاه تهران در زمینه «اثرات میدان الكترو مغناطیسی تلفن همراه (940 MHz) روی هموگلوبین خون» به ایسنا گفت: در این تحقیق، امواج موبایل را به مدت 20 تا 60 دقیقه بر روی هموگلوبین عادی و بیمار تاباندیم، سپس ساختار و عملكرد مولكول هموگلوبین را كه وظیفه حیاتی حمل اكسیژن از ریه به بافت‌ها را بر عهده دارد مطالعه كردیم. یافته‌های تحقیق نشان داد اندركنش میدان الكترومغناطیسی تلفن همراه با هموگلوبین موجب تغییرات ساختاری در آن و كاهش پیوند اكسیژن با پروتیین می‌شود.

وی توضیح داد: اختلال در عملكرد هموگلوبین، موجب آزاد سازی اكسیژن بیشتر در بافت و در نهایت بروز ناهماهنگی در واكنش‌های بدن می‌شود.

پرتوهای تلفن همراه، ساختار و عملكرد هموگلوبین خون را دگرگون می‌كند
این استاد بیوشیمی فیزیك تاكید كرد: اثرات سوء تغییر ساختاری هموگلوبین خون تحت تاثیر امواج تلفن همراه تنها به آزادسازی بیش از حد اكسیژن در بافت محدود نمی‌شود، بلكه بر سایر وظایف هموگلوبین هم تاثیر منفی می‌گذارد.
دكتر موسوی موحدی با اشاره به این‌كه همین پدیده در بررسی اثرات امواج در بیماران تالاسمی هم مشاهده شد، تصریح كرد: در این مورد از نظر ساختار هموگلوبین، ساختمان سوم آن كه عامل اصلی عملكردهای این مولكول است، دچار تغییر شد.
موسوی موحدی ادامه داد: البته پژوهش های دیگری توسط دیگر محققان صورت پذیرفته است و اثر اشعه الكترو مغناطیسی تلفن همراه روی ساختار پروتیین‌ها، آنزیم‌ها و DNA نشان داده كه اشعه موبایل موجب پارگی رشته‌های DNA می‌شود و به طور كلی بحث توارث و ژن را درگیر می كند.

بدترین شكل تداخل در استفاده همزمان از موبایل و مایكروفر است

این استاد دانشگاه تهران در گفت‌و‌گو با ایسنا افزود: پاره شدن رشته‌های DNA بسیاری از بیماری‌ها را به دنبال دارد كه یكی از مهمترین آنها بیماری سرطان است كه امكان دارد این بیماری به علت درگیری DNA به نسل‌های بعدی هم منتقل شود.

استفاده از تلفن همراه در مكان‌های مسقف و شهرهای آلوده همانند تهران دوز خاصی دارد
وی در عین حال بر اثرات تداخل استفاده از تلفن همراه و وسایل دیگر مانند مایكروفر، كامپیوتر و همچنین مصرف داروهای مختلف را بسیار حائز اهمیت دانست، تصریح كرد: تداخل استفاده از تلفن همراه و وسایل یاد شده اثرات سوء امواج تلفن همراه را تشدید می‌كند.

دكتر موسوی موحدی با بیان این كه بدترین شكل تداخل در استفاده همزمان از تلفن همراه و مایكروفر است، تصریح كرد: از سوی دیگر شرایط استفاده از تلفن همراه در اثرات آن تعیین كننده است به عنوان مثال استفاده از تلفن همراه در مكان‌های مسقف و شهرهای آلوده همانند تهران دوز خاصی را طلب می‌كند كه امیدواریم با شروع تحقیقات بتوان دوز استفاده از موبایل برای هر فرد مانند زن، مرد، كودك و غیره مشخص كرد.
بدترین شكل مكالمه، قرار دادن تلفن هنگام كنار گوش است
قرار دادن تلفن همراه در كمر، آسیب‌های جدی به دستگاه تناسلی انسان وارد می‌كند
دكتر موسوی موحدی با بیان این‌كه تلفن همراه در مواقع عدم استفاده باید بیش از یك متر با كاربر فاصله داشه باشد، تصریح كرد: صحبت با تلفن همراه باید در فضایی باز و حداكثر به مدت یك دقیقه باشد. بهترین حالت در هنگام پیاده روی هم گذاشتن تلفن همراه داخل كیف و البته بهترین حالت ممكن خاموش كردن است!
استاد مركز تحقیقات بیوشیمی ــ بیوفیزیك دانشگاه تهران در پایان با تاكید بر این كه در صنعت باید با سرمایه‌گذاری مناسب در زمینه اثرات میدان‌های مغناطیسی روی انسان و محیط زیست تحقیق شود، ابراز امیدواری كرد كه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم بخشی از بودجه خود را صرف تحقیقات در زمینه اثرات تلفن همراه بر سلامتی شهروندان كرده و دوز موبایل را برای هر فرد و یا بیمار تعیین كند.

مضرات BTS :
فاصله‌ی قرار گرفتن بخش فرستنده و گیرنده‌ی آنتن‌های BTS تلفن همراه كه امواج از آن‌ها خارج می‌شود تا زمین، بگونه‌ای است كه ضرری متوجه افراد نیست.
تمام امواج الكترومغناطیسی فی‌الذات مضر نیستند، بحث مضر بودن امواج برای آسیب‌رسانی به بدن انسان به قدرت فرستنده، شدت تشعشع و زمانی كه فرد در برابر آن قرار می‌گیرد، بستگی دارد.
محاسبات و اندازه‌گیری‌های صورت گرفته در مورد مضر بودن امواج BTSهای تلفن همراه نشان می‌دهد، فاصله‌ی قرار گرفتن بخشی از آنتن كه امواج از آن خارج می‌شود، تا سطح زمین و محل رفت و آمد افراد بگونه‌ای است كه ضرری متوجه مردم نیست.
تا امروز در سایر كشورها نیز كه زودتر از ما نسبت به نصب همین نوع تجهیزات با شرایط فعلی اقدام كردند، گزارش مستندی مبنی بر مضر بودن تشعشعات مذكور ارائه نشده است و اخیرا گزارشی از شبیه‌سازی برای دریافت تاثیرات امواج در آزمایشگاهی خارج از كشور دریافت شده كه نشان می‌دهد امواج در باند فركانسی و شدت تشعشعات موجود به انسان صدمه نمی‌رساند.
آنتن‌ها بگونه‌ای نصب شده كه شدت امواج الكترومغناطیس ساطع شده از آن‌ها در سطح زمین، بسیار پایین‌تر از حد مجاز است و هیچ‌گونه ضرری ندارد.
سازمان انرژی اتمی در سایت پارك پردیسان، مطالعاتی بر روی امواج در ارتفاع 1/5 متری برابر با قد متوسط یك انسان انجام داده كه نشان می‌دهند امواج منتشره بسیار ضعیف هستند، همچنین امواج ارتفاع 3 متری با فاصله‌ی افقی 4 متر از آنتن، شدتی برابر نیم وات در متر مربع داشتند كه تقریبا یك صدم حد میدان مجاز استانداردهای بین‌المللی است.
شدت حد مجاز، حدی است كه اگر توان از آن بیشتر شود، كه احتمال ضرررسانی امواج الكترومغناطیسی پیش‌بینی شود.
بر اساس گزارش سازمان انرژی اتمی، شدت پرتوها در شرایط فعلی آنتن‌های BTS نصب شده در منازل مسكونی مجاور آن‌ها بسیار كمتر از حد مجاز بر اساس استانداردهای موجود و بلامانع است.
همچنین وزارت بهداشت هم با استناد به گزارشات سازمان جهانی بهداشت عنوان كرده كه قرار گرفتن ایستگاه‌های BTS خطری برای مردم ندارد به شرط آن كه خروجی از BTSها از شرایط موجود استاندارد، تجاوز نكرده و فاصله‌ی ایمنی 3 تا 5 متری اطراف آن‌ها رعایت شوند.
چنانچه فرد به طور دایم در مقابل تشعشعات یك دكل BTS تلفن‌همراه قرار داشته باشد، بر روی انسان تاثیر منفی می‌گذارد.
هنوز جواب قطعی برای تاثیرات تشعشعات آنتن‌های BTS بر روی انسان وجود نداشته و دقیقا كسی نتوانسته ثابت كند، این تشعشعات برای انسان مشكل‌زا و یا غیر مشكل‌زا هستند
زمانی كه افراد با BTSها فاصله‌ی زیادی دارند، میزان تشعشع اثر كمی خواهد داشت، اما چنانچه فرد به طور دایم در مقابل تشعشعات یك دكل قرار داشته باشد، بر روی انسان تاثیرگذار خواهد بود.
میزان تاثیر امواج الكترومغناطیسی آنتن‌های BTS تلفن‌همراه با توجه به شدت و مدت زمان قرار گرفتن فرد در برابر آن بیشتر می‌شود.
آنتن‌های BTS مورد استفاده در شبكه‌ی تلفن‌همراه، كم قدرت و در مقایسه با فرستنده‌های مخابراتی مانند رادار و یا سیستم‌های پر قدرت، از توان پایین‌تری‌ برخودار هستند.
توان BTS‌ ها به طور طبیعی در حد 20 یا 30 وات است كه در ارتفاعات پایین‌تر قدرت آن‌ها به جهت نیاز به پوشش كمتر، كاهش می‌یابد.
بیشتر تشعشعات، موازی با سطح زمین و به گونه‌ای قرار می‌گیرند كه ما در مقابل حداكثر قدرت آن‌ها قرار نمی‌گیریم و در نتیجه تشعشعات مذكور با توان پایین مشكلی برای انسان ایجاد نمی‌كند، مگر زمانی كه فرستنده‌های BTS مستقیما بر روی پنجره قرار داشته باشند.
اگر فرد زمان زیاد و در فاصله‌ی كمتر از 10 متر از آنتن‌های روی دكل BTS و در برابر امواج واقع شود در دراز مدت ممكن است تاثیرات و عوارضی بر روی مولكول‌ها و یا گرم شدن بدن انسان ایجاد نماید.
میزان تاثیر امواج الكترومغناطیسی آنتن BTS تلفن‌همراه با توجه به شدت و مدت زمان قرار گرفتن فرد در برابر آن بیشتر می‌شود.
تشعشعات الكترومغناطیسی همیشه بر سلامت انسان تاثیر داشته‌است، در همین ارتباط تحقیقاتی در جامعه‌ی آمریكا، بر روی تاثیر امواج الكترومغناطیسی تلفن‌همراه بر روی مغز انسان صورت گرفت كه نشان می دهد میزان تاثیرگذاری با توجه به شدت بیشتر فركانس و زمان زیاد قرار گرفتن فرد در برابر امواج بیشتر می‌شود.
هر چقدر به امواجی كه از آنتن‌های BTS تلفن همراه ساطع می‌شود فرضا آنتن‌هایی كه پشت بام و یا حیاط منزل واقع شدند و افراد دایما در مقابل آن قرار می‌گیرند، نزدیك‌تر باشیم، خطرناكتر خواهد بود.
به همین خاطر یافتن مكان‌ مناسب برای نصب آنتن‌های BTS تلفن همراه از مشكلات اصلی است كه سرویس پروایدرهای آمریكا با آن مواجه هستند.
قوی‌ترین امواج زمانی به بدن می‌رسد كه فرد زیر آنتن‌های BTS قرار داشته باشد، اما هر چه از فاصله‌ی 5 كیلومتری آنتن‌ها دورتر شویم، امواج قدرت خود را از دست خواهد داد.
قرار گرفتن در معرض تشعشع فركانس، با سطوح بالا می‌تواند به جهت گرم شدن بافت بیولوژیك بدن خطر ناك باشد.
سال‌ها است این مساله مشخص شده كه قرار گرفتن در معرض تشعشعات فركانس‌های رادیویی بالا به این خاطر كه انرژی فركانس رادیویی می‌تواند بافت بیولوژیكی را به سرعت گرم كند، خطرناك است.
بافت بدن انسان،‌ هنگام قرار گرفتن در معرض تشعشع به دلیل عدم توانایی بدن برای مقابله با پراكنده كردن گرمای اضافی آسیب می‌بیند.
انرژی فركانس رادیویی با توان یك تا 10 میلی وات بر سانتیمتر و بالاتر می‌تواند گرمایی قابل اندازه‌گیری اما نه در حدی كه الزاما به بافت بیولوژیك بدن صدمه برساند، ایجاد كند، سطوح انرژی فركانس رادیویی محیطی مانند تشعشعات BTS كه مردم به طور روزانه با آن رو به رو هستند، بسیار كمتر از سطوح انرژی لازم برای افزایش دمای بدن است.
چند سال پیش مقالاتی علمی به خصوص در خارج از كشور منتشر شد كه از مشاهدات تاثیرات بیولوژیكی سطح پایین امواج حكایت می‌كرد، با این وجود در بسیاری از موارد، تحقیقات بعدی قادر به تكرار كردن این تاثیرات نبودند، لذا هیچ تصمیم قاطعی در مورد این كه این تاثیرات ممكن است باعث ایجاد خطر سلامتی برای انسان شود وجود نداشته است.

خلاصه کلام:
انتشار بررسی آثار و مضرات دكل‌های برق، مخابرات و گوشی‌ تلفن همراه برای سلامتی انسان توسط مركز پژوهش‌های مجلس
مركز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به درخواست یكی از نمایندگان مجلس آثار و مضرات دكل‌های برق و مخابرات برای سلامتی انسان و فاصله معقول آن‌ها از محل‌های مسكونی را بررسی كرد.
دفتر مطالعات زیربنایی مركز پژوهش‌های مجلس، در پاسخ به درخواست سید فضل‌الله موسوی ـ نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ـ با استناد به نتیجه بررسی‌های محققان خاطرنشان كرد كه افرادی كه بیش از سایرین در معرض امواج الكترومغناطیسی هستند، معمولا در مراحل اولیه خواب فعالیت‌های مغزی بیش‌تری نسبت به سایرین داشته و احساس آشفتگی دارند.
هم‌چنین گزارش‌های علمی حاكی از آن است كه تلفن‌های همراه یكی از منابع اصلی تولید امواج الكترومغناطیسی هستند و دانشمندان بر این عقیده‌اند كه استفاده از این وسیله ارتباطی می‌تواند اثرات مخربی بر سلامت انسان داشته باشد.
برخی گزارش‌های ارائه‌ شده از سوی موسسات تحقیقاتی نیز حكایت از آن دارند كه امواج الكترومغناطیس اثر سویی بر سلامت انسان دارند و در همین ارتباط موسسات گوناگون استانداردهای متعددی برای تعیین سطح مضر بودن این امواج برای انسان ارائه كرده‌اند كه از زمان به اجرا گذاشته شدن این گونه استانداردها، سطح مضر بودن این امواج كاهش یافته است.
این گزارش پیرامون آثار و مضرات "احتمالی" ناشی از زندگی در زیر دكل‌های برق تصریح كرد كه حداكثر چگالی مغناطیسی در زیر یك خط انتقال برق 400 كیلوولت حدود 20 میكروتسلا است كه این مقدار چگالی در فاصله 15 متری از خط یاد شده به 2 تا 4 میكروتسلا كاهش می‌یابد و با توجه به استانداردهای اعلام شده جهانی، در خارج از حریم خطوط برق هیچ گونه خطری موجودات زنده و از جمله انسان، حیوانات و گیاهان را تهدید نمی‌كند.
هم‌چنین در سمت و سوی فرستنده‌های آنتن‌ مایكروویو نیز در نظر گرفتن فاصله 50 متری از پای دكل، برای دوری از تابش اشعه ناخواسته ضرورت دارد.
مركز پژوهش‌های مجلس در گزارش خود با اشاره به بررسی‌های محققان پیرامون مضرات گوشی‌های همراه افزود: بسته به میزان تشعشع دستگاه تلفن همراه و فاصله آن از بدن انسان، اثرات سوء آن كاهش یا افزایش می‌یابد كه كم شدن حافظه بلندمدت و كوتاه مدت، سردرد، افزایش فشارخون، بروز عوارض قلبی و نارسایی‌های كلیوی نمونه‌هایی از اثرات سوء گوشی‌های تلفن همراه بر بدن انسان به شمار می‌روند.


مطالب مشابه :


اعلام اسامي پرفروشترين گوشي هاي همراه ماه گذشته

گوشي آيفون شركت اپل است و رتبه هاي دوم و گوشی آدرس دفترچه راهنمای فارسی




کلمات کلیدی

سامسونگ ،دفترچه راهنمای گوشی ال جی ،دفترچه بررسی انواع گوشی اپل ،بررسی انواع




نوکیا ۷۰۱ درخشان‌تر از همه

نوکیا ۷۰۱ در بیشترین حد از روشنی، سه برابر از آی‌پد اپل گوشی هوشمند با دفترچه راهنمای




بررسی مضرات BTS و گوشی های تلفن همراه

بررسی مضرات bts و گوشی ماجرای نسل های موبایل، +hspa و اپل. ( در دفترچه راهنمای گوشی به




برچسب :