مشاهیر
=== مشاهیر ***
(((چند نمونه از دانشمندان برجسته تسوج))) :
الف) ملا مراد تسوجي : ملا مراد تسوجی فرزند ميرزاخان در تسوج متولد شده نژاد او به سلسلهی انصار منتهی ميشود از شاعران سدهی يازدهم هجری قمری و از معاصران قلی بيگ است و مؤلف قصص خاقاني كه در فاصلهی سالهاي 1085 ـ 1073 تاليف شده)
ب) ثابت تسوجی : نامش ابراهيم از معاصرين فتحعلي شاه قاجار ميباشد شعر تركی به غايت نيكو ميگفت از اشعارش در دسترس نبود و نام اين شاعر در حديقهالشعرا آمده است.
ج) ملا عبدالنبي تسوجي : نادرهی دوران و اعجوبهی زمان بوده و در عهد دولت شاه سلطان حسين صفوي در سنه 1117 در شهر تسوج متولد شده، فرزند اوجاق قلي تسوجی كه از شاگردان ملا رفيع گيلانی ميباشد و به واسطه اين عالم از علامه مجلسی روايت به نام (النبی الطسوجی) ميكرده و بدين جهت ملقب به (ملا عبدالنبی الواوی المجلسی بواسطه ملا رفيع گيلانی) بوده است.
د) احمد تسوجی : آقا احمد فرزند علی اشرف آقا تسوجی است كه در سال 1232 هـ.ق (1195 شمسي) متولد شده وی يكي از مردان فاضل، عالم و شاعر و از شاگردان شيخ مرتضی انصاری است. از تاليفات او ميتوان از كتابی به عنوان «كشكول» نام برد.
هـ) ملا عبداللطيف طسوجي : از فضلای عهد فتحعلی شاه و محمد شاه و اوايل عهد ناصری است. اين شخص مردی فاضل بوده و كتاب لغت برهان قاطع را كه دارای انحلاط فراوان می باشد در زمان سلطنت محمد شاه اصلاح كرده است.
خ) ميرزا محمود : ميرزا محمود در فن لغت و فن شعر و بعضی استحضارات ديگر اولين دانشمند اين كشور بوده است وی به تعليم و تدريس مظفرالدين ميرزا وليعهد اشتغال داشته در سنه 1295 هـ.ق وفات يافته است.
ج) ميرزا محمد ملاباشي طسوجي : برادر ميرزا محمود كه با همان لقب به جای وی منصوب شده است اين ملا باشی همان است كه به شركت حجتالاسلام ثيّر از باب مطابيه هر يك پانصد بيت عربی مشتمل بر فتاوی مضحكه كردهاند .
ع) ميرزا عبدالله طسوجي : يكی از دانشمندان گمنام طسوج ميرزا عبداله طسوجی است كه مرد فاضل و دانشمندی عالی قدر بود وی در زمان حسينقلی خان دنبلی حاكم و كلانتر تبريز ميزيسته و كتابی به نام «رياض الجنه» را به نام حسين قلی خان به رشتهی تحرير درآورده و دربارهی زلزله سال 1194 هـ.ق تبريز شرح مفصلی در آن كتاب آورده و به كشته شده فرزند برومند حسينقلی خان دنبلی نيز اشاره كرده است.
غ) سيد محمدهاشم موسوی طسوجی مرندی خويی (سال تولد 1295 وفات 1358هـ) : سيد محمد هاشم فرزند عالم زاهد حاجی ميرعبداله موسوی ميباشد حاجی ميرعبداله موسوی از اولاد مير ملك تسوجی بوده كه به كشكسرای مرند رفته در آنجا فوت كرده است. نسب وی با بيست و پنج واسطه به امام موسی بن جعفر (ع) منتهی ميشود.
ف) سيد علی اكبر موسوی تسوجی : حضرت آيت الله سيد علي اكبر موسوی تسوجی فرزند آقا سيد حسين در سال 1319 هـ.ق در تسوج به دنيا آمد و در حوزههای نجف و تبريز درس خواند وی در نجفاشرف به درجهی اجتهاد نایل آمد. از او كتابی در علم هندسه و كتابی ديگر بنام «التخليص و التشريح» در ادبيات، حاشيهای نيز در مستمسك آقای حكيم و بغص اشعار عرفانی به زبان عربی به يادگار مانده است.
ق) هم چنین «محمد تسوجی» در سال ۱۳۰۹ خورشیدی حمام معروف شیخ سلماس را بنا کرد.
ک)از شخصیت های برجسته زمان حال شهر تسوج می توان استاندار توانمندومحبوب آذر بایجان شرقی در دوران ریاست جمهوری جناب آقای دکتر احمدی نژادیعنی جناب آقای دکتر احمد علی رضا بیگی رانام برد که ایشان از ناحیه شهری دیزج شیخ مرجان این شهر تاریخی ،ومتولد1336 شمسی می باشند
مطالب مشابه :
آگهی های استخدام سراسر کشور
سوالات عمومی آزمون استخدامی - آگهی های استخدام سراسر کشور - آگهي هاي استخدام(شرکت نفت
تغییر پیش شماره تلفن های ثابت آذربایجان شرقی
ایران استخدام به شكايات استان واقع دراستانداری. ها در فرودگاه بین المللی تبریز.
بخشنامه بودجه سال 1393 شهرداري هاي كشور
ایران استخدام. به شكايات استان واقع دراستانداری. ها در فرودگاه بین المللی تبریز.
مشاهیر
ایران استخدام. به شكايات استان واقع دراستانداری. ها در فرودگاه بین المللی تبریز.
بوستان و گلستان، مثنوی و هزار و یک شب در لیست صد اثر داستانی برتر دنیا
ایران استخدام. به شكايات استان واقع دراستانداری. ها در فرودگاه بین المللی تبریز.
طرح جامع چیست؟
ایران استخدام. به شكايات استان واقع دراستانداری. ها در فرودگاه بین المللی تبریز.
درجه بندي
ایران استخدام. به شكايات استان واقع دراستانداری. ها در فرودگاه بین المللی تبریز.
پیام نوروزی امام جمعه بخش تسوج به مناسبت فرا رسیدن سال نو
نقشه شهر-تبریز. ایران استخدام هيات حل اختلاف و رسيدگي به شكايات استان واقع دراستانداری.
برچسب :
استخدام دراستانداری تبریز