روش مطالعه ی زبان انگلیسی در کنکور سراسری

زبان انگلیسی در کنکور سراسری

دوستان...سؤالات درس زبان کنکور سراسری از سال ۸۸ به بعد طبق بودجه‌بندی زیر طرح‌شده‌اند:

تعداد سؤالات

مبحث

۱۰

Part A: Grammar & Vocab

5

Part B: Cloze Test

10

Part C: Reading Comprehension

مجموع: ۲۵ سؤال

 

اگر مباحث گرامر و لغت را مباحث حفظی درس زبان و مباحث کلوز و درک متن را مباحث مفهومی درنظربگیریم، ۴۰ درصد سؤالات محدود به کتاب‌های درسی و مباحث حفظی هستند درحالی‌که ۶۰ درصد سؤالات متن‌ها خارج از کتاب و مباحث مفهومی و مهارتی به‌حساب می‌آیند.

نکته: درس زبان در چند سال اخیر به یکی از دشوارترین دروس عمومی کنکور تبدیل‌شده‌است، که بنظر من چند دلیل عمده داشته:

  1. کم‌شدن اهمیت مباحث حفظی و زیادشدن مباحث مفهومی [اهمیت درک مطلب]
  2. قرارداشتن درس زبان در انتهای دفترچه دروس عمومی که احتمال کم‌آوردن وقت را برای داوطلب بالا می‌برد و البته دشوارتر‌شدن سؤالات دروس عمومی دیگر در سال‌های اخیر نیز به این مسئله [مدیریت زمان] دامن‌زده‌است.
  3. ذهنیت غلط دانش‌آموزان درباره درس زبان سال چهارم به‌دلیلی سادگی و کلیشه‌ای بودن بیش از حد امتحانات و کتاب‌های سال‌های اول تا سوم ؛در حالی که کتاب زبان سال چهارم و در نتیجه امتحانات آن با تجربه قبلی دانش آموزان کاملا متفاوت است.

کتاب‌های منبع طرح سؤال درس زبان در کنکور

سؤالات درس زبان از کتاب‌های سال سوم و چهارم طرح می‌شوند. البته سؤالات گرامر و لغت محدود به کتب درسی هستند که معمولاً ۶۰ تا ۷۰ درصد سؤالات‌شان از کتاب سال چهارم و بقیه از کتاب سال سوم است.

طبیعتاً سؤالات کلوز و متن، از کتب درسی برداشت نمی‌شوند و متونی خارج از کتاب هستند و انتظار می‌رود که داوطلب با یادگیری تکنیک‌های متن‌خوانی بتواند به آن‌ها پاسخ دهد.

شیوه‌ی مطالعه

توصیه می‌کنم یک دانش‌آموز متوسط، هفته‌ای ۳ ساعت درس زبان را مطالعه کند. بهتربن شیوه‌ی برنامه‌ریزی هم، مطالعه هر روزه است یعنی روزی نیم‌ساعت یا حداکثر یک روز در میان یک ساعت؛ به‌عبارت دیگر باید مطالعه‌ی درس زبان در طول هفته پخش شود و هرگز در یک روز متمرکز نگردد؛ زیرا اصولاً مطالعه زیاد در یک روز، در دراز مدت تأثیری ندارد و نهایتاً مطالب آموخته‌شده تا یکی دو روز در ذهن فرد باقی‌می‌ماند. این تکرار در فواصل معین است که باعث به‌ذهن‌سپاری مطلب و جاگیری آن در حافظه بلند مدت می‌شود.

 

 مطالعه گرامر

-   لازم است دانش‌آموز در ابتدای سال تحصیلی دو تا سه هفته را صرف یادآوری اصول اولیه گرامر کند. دانش‌آموزان عزیز می‌توانند با مراجعه به کتاب‌های درسی سال اول و دوم دبیرستان یا جزوه‌های درسی درس زبان در سال‌های پایه این کار را انجام دهند.

-     مباحث پایه‌ای گرامر که خصوصاً مهم هستند عبارتند از: تعاریف نقش‌ها (اسم، صفت، فعل، قید و …) ساختار جملات (خبری، پرسشی، تعجبی و …)، شیوه‌ی سؤالی و منفی‌کردن جملات و بحث زمان‌ها.

-     در ابتدای مطالعه گرامر هر درس کتاب های سال سوم و چهارم، بخش آموزش گرامر آن درس را از کتاب زبان انتشارات مبتکران مطالعه نمایید و سؤالات تألیفی گرامر را پاسخ دهید. سپس بعد از دو روز، سؤالات کنکورهای اخیر آن مبحث را از همان کتاب بررسی نمایید.

-      اگر به سؤالی پاسخ غلط دادید، آن سؤال را به‌طریقی مشخص نمایید تا بعدا دوباره مرور گردد.

شیوه‌ی مطالعه‌ی واژگان

-      توصیه می‌کنم در ابتدای سال تحصیلی، به مدت دو تا سه هفته لغات کتاب‌های درسی سال‌های قبل را مرور نمایید.

-     تأکید می‌کنم لیست‌های بلندبالا که صرفاً لغات را با معنی فارسی ارائه می‌دهند و دانش‌آموز را بدون هیچ‌گونه دسته‌بندی منطقی یا مثال و متنی کاربردی، با واژگان روبرو می‌نمایند، فاقد هرگونه فایده و اثر هستند. شیوه‌ی صحیح آموزش لغت این است که واژگان را در دسته‌بندی‌های موضوعی و منطقی و نیز همراه با مثال های کاربردی و متنوع فرابگیریم. برهمین‌اساس دانش‌آموز باید لغات هر درس را ابتدا در سه یا چهار جلسه‌ی مطالعاتی مطابق با بخش آموزش لغات کتاب زبان انتشارات مبتکران فرا بگیرد و سپس سؤالات چهارگزینه‌ای آن کتاب را در دو یا سه نوبت مطالعاتی دیگر حل و بررسی کند.

    بهتر است تست‌های سطح اول را بدون گرفتن وقت و با تأکید بر بعد آموزشی و سپس تست‌های کنکور را با گرفتن وقت و با تأکید بر بعد آزمایشی حل و بررسی نمایید.

     توجه فرمایید تست‌های سطح دوم مخصوص داوطلبان کنکور اختصاصی زبان یا داوطلبان بسیار قوی که به دنبال درصد ۱۰۰ هستند می‌باشد (و بقیه‌ی دانش‌آموزان لزومی به حل آن‌ها ندارند).

      یادتان باشد کلید یادگیری واژگان تکرار و نیز فراگیری در مثال و جمله است.

شیوه‌ی مطالعه و فراگیری تکنیک‌های متن‌خوانی

     برخی تصور می‌کنند تنها شرط لازم برای درک یک متن دانستن معنی همه لغات آن است که دیدگاهی کاملاً نادرست است. اگر شما روی تکنیک‌های متن‌خوانی تسلط داشته‌باشید، ممکن است مفهوم یک متن را حتی با ۱۰ لغت ناآشنا به‌راحتی بفهمید و به سؤالاتش به‌درستی پاسخ دهید.

    حین مطالعه‌ی هر درس، یک جلسه را به مطالعه تکنیک متن‌خوانی از بخش آموزش خواندن کتاب زبان مبتکران اختصاص دهید و سپس در دو جلسه‌ی بعدی به حل و بررسی متن های درک‌مطلب و کلوزهای آن درس از همان کتاب بپردازید.

     ازآن‌جایی‌که بحث reading comprehension از مباحث مهارتی است باید بدانید که مهارت حاصل جمع یادگیری تکنیک و تمرین فراوان است. برای تمرین فراوان می‌توانید از کتاب درک متن به زبان ساده نوشته دکتر شهاب اناری انتشارات مبتکران استفاده فرمایید.

 در صورت تمایل شما عزیزان بزودی برنامه ای تفصیلی برای مطالعه ی این درس ارائه خواهم نمود.

 

موفق و موید باشید 


مطالب مشابه :


لیست لغات انگلیسی در سطوح مختلف به صورت دسته بندی شده

لیست لغات انگلیسی در سطوح مختلف به (دوره دومدبیرستان نمونه دولتی وبلاگ درس




بانک سوالات زبان انگلیسی مقطع دبيرستان

مونه سئوال درسی زبان انگلیسی پایه راهنمايي و دبیرستان و تستهای عربی عمومی




ده شغل خدمات عمومی به انگلیسی به همراه توضیح آنها

(دوره دومدبیرستان نمونه لغات دبیرستان و ده شغل خدمات عمومی به انگلیسی به




روش مطالعه ی زبان انگلیسی در کنکور سراسری

اول و دوم دبیرستان یا جزوه‌های درسی درس زبان در سال‌های پایه لغات هر درس را




چند سوال و جواب ساده انگلیسی در مورد اطلاعات شخصی

(دوره دومدبیرستان نمونه دولتی شهید مفتح لغات انگلیسی. انگلیسی پایه




مترادف لغات زبان انگلیسی پیش دانشگاهی

(دوره دومدبیرستان نمونه لغات دبیرستان و ده شغل خدمات عمومی به انگلیسی به




ده چیستان جالب انگلیسی همراه با جواب

(دوره دومدبیرستان نمونه لغات دبیرستان و ده شغل خدمات عمومی به انگلیسی به




اصطلاحات عامیانه انگلیسی - سری دوم

اصطلاحات عامیانه انگلیسی - سری دوم لغات دبیرستان و انگلیسی پایه




برچسب :