میشمرغ
ميش مرغ که پاهاي قوي دارد کمتر پرواز ميکند.اين پرنده بسيار زود رم و محتاط است و با اينکه پروازش قوي است، اغلب در مقابل خطر ميدود يا مخفي ميشود. نر و ماده اين پرنده شبيه به هم هستند ولي نرها جثه بزرگتري دارند.
پرنده نر بالغ نوار بلوطي رنگي در ناحيه سينه دارد و پرهاي سبيلمانندي مرکب از موپرهاي سفيد در دو طرف صورت آن ديده ميشود. ميش مرغها، بيشتر در کشتزارهاي مسطح مانند مزرعههاي گندم، نخود، يونجه و... زندگي ميکنند. تغذيه اين پرنده بسيار متفاوت و شامل مواد گياهي و حيواني مختلف است که گاهي حشرات، قورباغه و سوسمار نيز مي خورد.
در بهار که زمان جوجه آوري است آشيانه خود را در قسمتهاي انبوه اين مزارع ميسازند اما در پاييز و زمستان نيز ميتوان آنها را در مزارع درو شده مشاهده کرد. ميش مرغها به محض احساس خطر، به طرف نقاط مرتفع پرواز ميکنند و در آنجا به ديده باني ميپردازند.
به عقيده پرنده شناسان دشت "سوتاو" بوکان مهمترين زيستگاه پرنده ميش مرغ در کشور است. اين مکان به دليل شرايط مطلوب و منحصر بفرد خود به مهمترين زيستگاه پرنده نادر ميش مرغ در سطح کشور تبديل شدهاست.
اخيرا از سوي اداره کل حفاظت از محيط زيست آذربايجان غربي اين منطقه به عنوان پناهگاه ميش مرغ در آذربايجان غربي اعلام شدهاست.
محل زيست اين پرنده در آذربايجان غربي مناطق "آزاد"، "باجوند" و "کاني سيب" در مهاباد و "دشت سوتاو"، "حماميان" و "ينگجه" در بوکان است. اين پرنده طي سالهاي گذشته به دليل محدود شدن زيستگاههاي طبيعي، شکار بيرويه و اختلال در مناطق زيست و تخمگذاري آن، در معرض تهديد انقراض قرار گرفتهاست.
ميش مرغ يک پرنده نادر در جهان به شمار ميرود که در فهرست سرخ اتحاديه بينالمللي حفاظت از جمعيت و منابع طبيعي قرار گرفتهاست.
مطالب مشابه :
الاغ شیر را کشت
حفاظت شکار و طبیعت. محیط زیست . الاغ شیر را
میشمرغ
شکار و حفاظت طبیعت. عکس طبیعت و
کشف چند گونه جانوری در استرالیا
حفاظت شکار و طبیعت - کشف چند گونه جانوری در استرالیا - محیط زیست - حفاظت شکار و طبیعت
لطفاً به این موجود زیبا نزدیک نشوید!
حفاظت شکار و طبیعت - لطفاً به این موجود زیبا نزدیک نشوید! - محیط زیست - حفاظت شکار و طبیعت
کلیاتی درباه مارهای ایران
حفاظت شکار و طبیعت - کلیاتی درباه مارهای ایران - محیط زیست - حفاظت شکار و طبیعت
پارک ملی خارتوران
حفاظت شکار و طبیعت - پارک ملی خارتوران - محیط زیست - حفاظت شکار و طبیعت
تصاویری از موجودات جدید
حفاظت شکار و طبیعت - تصاویری از موجودات جدید - محیط زیست - حفاظت شکار و طبیعت
پرنده الاچیق ساز
حفاظت شکار و طبیعت - پرنده الاچیق ساز - محیط زیست - حفاظت شکار و طبیعت
باغ دلگشا
باغ دلگشا شيراز و عمارت آن در سال 1351 هجري شمسي به شماره 912 در فهرست آثار ملي ايران ثبت شده است.
لاک پشت ماتا ماتا
حفاظت شکار و طبیعت - لاک پشت ماتا ماتا - محیط زیست - حفاظت شکار و طبیعت
برچسب :
حفاظت شکار و طبیعت