رانندگی در شب
رانندگی در شب
برای خیلی از ما رانندگی در شب سخت تر از رانندگی در روز است. معمولا بین نیمه شب تا 6 صبح پُرمخاطره ترین زمان از نظر تصادف و بروز حوادث است. رانندگی ایمن در شب نیازمند آمادگی و توجه بیشتر به محیط اطراف است.
واکنش سریع رانندگان با قدرت بینایی آن ها رابطه ی مستقیم دارد و این در حالی است که در شب قدرت تشخیص رنگ ها و وسعت میدان بینایی کاهش می یابد. از آن جا که تصادفات منجر به مرگ در شب چند برابر روز است، در رانندگی های شبانه تان به نكته های زیر توجه كنید:
1. وسیله ی نقلیه ی خود را به طور منظم چک کنید تا مطمئن شوید از تجهیزات مناسب نوری برخوردار است.
چراغ های جلو، پشت، راهنما و چراغ پلاک را در صورت شکستگی تعویض کرده و همیشه آن ها را پاک و تمیز کنید.
2. به یاد داشته باشید که چراغ ها به تدریج و در طی زمان نور خود را از دست می دهند یا تنظیم آن ها به هم می خورد. هرچند وقت یک بار چراغ ها را تنظیم کنید.
3. هنگام برخورد با اتومبیلی که از رو به رو می آید، از نور پایین استفاده کنید. اگر ماشین مقابل با نور بالا حرکت می کند از سرعت خود بکاهید و به منتهی الیه سمت راست بروید تا از نور شدید او در امان باشید. چراغ های جلویی را به موقع و با هدف به کار ببرید تا موجب کاهش دید سایر رانندگان نشود.
4. در شهر نمی توانیم از نور بالا استفاده کنیم و در جاده های بیرون شهر باید با ماشین جلویی 150 متر فاصله داشته باشیم تا بتوانیم نور بالا استفاده کنیم. برای اینکه نور بالای ماشین های روبرو چشم را اذیت نکند به هیچ وجه نگاه مستقیم به نور چراغ های ماشین روبرو نکنید. بلکه خطوط کنار جاده یا وسط جاده را در نظر بگیرید و حرکت کنید.
5. بعضی مواقع ماشین پشت سر نور بالا انداخته که باعث اذیت شدن چشمها میشود. ابتدا سعی میکنیم با روشن کردن چند ثانیه ای فلاشر، راننده را مطلع کنیم.
اگر باز هم چراغهای خود را نور پایین نکرد کافی است ضامن زیر آیینه ی وسط را فشار داده یا به سمت خود بکشید. این عمل موجب تغییر زاویه ی آیینه شده و نور شدید عقب به حالت مات دیده می شود. وقتی وضعیت عادی شد ضامن را به حالت اول بر می گردانیم.
وقتی که غروب می شود یا روشنایی روز، به تاریکی می رود، بدترین زمان برای رانندگی است. در این زمان نور طبیعی بی اثر و رفت و آمد هم بیشتر از شب است.
رانندگان باید برای تشخیص به نور چراغ های اتومبیل خود و نور چراغ های اتومبیل های دیگر و یا چراغ های راه اتکا کنند.
چراغ های بالا و پُرنور اتومبیل باید اجسام را تا 110 متری و چراغ های پایین تا حدود 30 متری روشن کنند.
6. در تاریک روشنی غروب هم چراغهای جلو را روشن کنید. این کار شاید در دید شما تاثیر نگذارد اما باعث میشود که رانندگان دیگر شما را ببینند.
7. تمام نکات ایمنی رانندگی در شب را بلافاصله بعد از غروب خورشید اجرا کنید.زیرا در این دقایق چشم شما در حال تطابق با نور موجود است و میزان خطای دید در این زمان به حداکثر میرسد.
8. مشکلات بینایی چشم سبب بدتر شدن وضعیت رانندگی می شود.حتما مراقب سلامتی چشم هایتان باشید. اما صرف نظر از سلامت چشم، رانندگی در شب فشار بیشتری به آن وارد می کند و موجب خستگی بیشتر می شود. پس اگر دچار مشکلات بینایی هستید حتما به چشم پزشک مراجعه کنید و عینک خود را همیشه همراه داشته باشید.
9. قبل از این که در شب رانندگی کنید از وضعیت خیابان ها و حتی جاده ها اطلاع حاصل کنید. به علایم راهنمایی رانندگی از جمله تابلوها، وسایل نقلیه، موتورسیکلت ها، دوچرخه ها، عابرین پیاده و همچنین حیوانات بیشتر توجه کنید.
10. رانندگی با سرعت زیاد در شب، خطر را چند برابر می کند. چرا که شما فقط می توانید محدوده روشن شده توسط چراغ های تان را ببینید.
در سرعت بالا وقتی چیزی جلوی ماشین می آید یا در وضعیت های خطرناک عکس العمل شما کندتر است. پس احتمال وقوع حوادث بیشتر می شود.
11. فاصله ی خود را با خودروهای عقبی و جلویی حفظ کنید.
12. در مورد سبقت در شب خیلی دقت کنید چرا که ممکن است چیزهایی در خارج از محدوده ی دید شما باشند. اگر شک دارید هرگز این کار را انجام ندهید. . موقع سبقت گرفتن به شرطی که تابلوی سبقت ممنوع نباشد یا خط ممتد نباشد که بیشتر سر پیچها این تابلو هست، اگر دو چراغ ماشین روبرو را یک چراغ دیدیم میتوانیم سبقت بگیریم و اقدام به این کار میکنیم در غیر این صورت دیگر اقدامی برای سبقت نکنید چون خطرناک است.
اگر ماشین پشت سر ماشین روبرو در حال سبقت گرفتن باشد و حس کنید نمیتواند به موقع خودش را کنار بکشد و امکان برخورد داشته باشید ماشین را کمی سمت راست جاده بکشید.
خیلی جاده های برون شهری شانه خاکی ندارد پس مواظب باشید ماشین را زیاد سمت راست نکشید و به خط کنار جاده دقت کنید. جایی مطمئن بودید شانه خاکی وجود دارد و البته همسطح جاده بود (چون در شب شاید نتوانید درست تشخیص بدهید) اگر یک طرف ماشین را در خاکی انداختید با همان سرعت ماشین را به جاده هدایت نکنید چون باعث چپ شدن ماشین میشود. حتما در همان حال که نصف ماشین در خاکی است سرعت را پایین بیاورید و بعد ماشین را کامل وارد خیابان کنید. راهنما و کنترل پشت سر فراموش نشود
همیشه این نکته را در نظر داشته باشید تصادف شاخ به شاخ بدترین نوع تصادف است که 90% مرگ به همراه دارد. اگر چنین چیزی حس کردید حتما ماشین را به راست هدایت کنید.
13. هنگام رانندگی در شب سیگار نکشید. نیکوتین سیگار و منوکسیدکربن حاصل از سوختن آن، بینایی شما را کاهش می دهد.
14. اگر خسته و خواب آلود هستید هرگز در شب رانندگی نکنید. اگر مجبور به رانندگی هستید، قبل از آن کمی استراحت کنید. چای یا نوشیدنی بنوشید. کمی نرمش سبک انجام دهید و سپس اقدام به رانندگی کنید.
15. با سرعتی بین 15 تا 20 کیلومتر، كمتر از سرعت روز حرکت کنید.
16. به یاد داشته باشید سرعت کم و هوشیاری مداوم، لازمه ی رانندگی بی خطر در شب هستند.
17. به خاطر داشته باشید که هنگام بارندگی سطح خیابان و جاده بسیار لغزنده تر است.
حال اگر قصد دارید در شب های زمستان و هنگام بارندگی رانندگی کنید، باید بیشتر دقت کنید و علاوه بر بستن زنجیر چرخ در هنگام برف و یخ، با سرعت بسیار کمتر از شب های معمول رانندگی کنید.
18. از مصرف نوشابه های الکلی خودداری کنید. الکل نه تنها قابلیتهای رانندگی شما را کاهش میدهد بلکه موجب افسردگی و خمودگی میشود.
19. در مسیرهای طولانی برای خوردن یک غذای سبک و انجام چند حرکت کششی توقف کنید. اگر بیش از حد خسته هستید توقف کرده و استراحت کنید.
20. اگر خودرو شما مشکلی دارد تا حد امکان از جاده کنار کشیده و با روشن کردن چراغهای فلاشر ، استفاده از مثلثهای شب نما و یا روشن کردن چراغ داخل اتوموبیل رانندگان دیگر را از موقعیت خود مطلع کنید.
مطالب مشابه :
تابلوی تست بینایی سنجی مخصوص آقایان!
!نبيني باختي - تابلوی تست بینایی سنجی مخصوص آقایان! -
تابلوی بینایی سنجی مخصوص مردان
اشک ها و لبخند ها ::جوک پارتی:: - تابلوی بینایی سنجی مخصوص مردان - - اشک ها و لبخند ها ::جوک پارتی::
ضوابط تأسیس دفتر کار بینایی سنجی
- پروژکتور و تابلوی تشخیص عیوب انکساری 9- مدارک مورد نیاز جهت صدور مجوز دفتر کار بینایی سنجی
اجرای طرح بینایی سنجی در مهد کودک
پیش دبستانی و مهد کودک گلهای زندگی - اجرای طرح بینایی سنجی در مهد کودک - باغچه ای امن و مطمئن
رانندگی در شب
مشکلات بینایی چشم سبب بدتر شدن موقع سبقت گرفتن به شرطی که تابلوی سبقت ممنوع نباشد یا
تنبلی چشم یا آمبلوپی (Amblyopia):
آمبلیوپی نوعی کاهش بینایی است که در آن نمی داد و در روی تابلوی اسنلن سنجی و آمار وبلاگ
زنبور عسل
سیستم بینایی زنبورهای عسل شود شبیه تابلوی موزاییکی است و هر سنجی می تواند حتی
نمونه اقدام پژوهی
1- ارجاع دادن مرصاد با معرفی نامه از طرف دبستان به شنوایی سنجی بینایی سنجی تابلوی نقّاشی
100 نکته ایمنی مدرسه
تابلوی کلاس (معاینات بهداشتی درمانی دانش آموزان شامل، بیماریابی، بینایی سنجی
برچسب :
تابلوی بینایی سنجی