پی کی یو،و فاوسیم چيست.

با آزمایش ساده غربالگری خون در نوزاد سه تا پنج روزه می توان بیماری های پی کی یو، و فاوسیم را شناسایی کرد. به این صورت که سه قطره خون از پاشنه پای نوزاد سه تا پنج روزه در مراکز مربوطه گرفته می شود. آزمایش های مربوط به این بیماری ها روی خون نوزاد انجام شده و در صورت مثبت شدن هر یک از آن ها مشکوک بودن نوزاد از نظر ابتلای به این سه بیماری مطرح می شود. پس از آن به والدین (سرپرست) نوزاد اطلاع داده می شود تا برای تشخیص قطعی (تائید) اقدام كنند.
چنانچه ابتلای نوزاد به هر یک از این بیماری ها تایید شود، برای درمان به بیمارستان منتخب ارجاع می شود و تحت نظر متخصصین، راهنمایی ها و خدمات لازم ارائه یا درمان آغاز می شود.
بیماری فنیل کتون اوری (پی کی یو0) Feniketonuria (P.K.U)
"پی کی یو" یک بیماری ارثی و مادرزادی است که بیشتر دستگاه عصبی بدن را درگیر می کند. وضعیت بدنی نوزاد در این بیماری هنگام تولد عادی یا بدون علامت (کودک با ظاهر سالم) است اما به تدریج در کودک مبتلا، علائم اختلال های عصبی و عقب ماندگی ذهنی مشاهده می شود. البته بهره هوشی کودک مبتلا پس از درمان طبیعی خواهد بود.
هر چقدر ابتلا به این بیماری دیرتر تشخیص داده شود، عقب ماندگی ذهنی هم شدیدتر خواهد شد. بنابراین با تشخیص به موقع ابتلا به "پی کی یو" و شروع مصرف شیر و غذابی مخصوص تحت نظر متخصص و کارشناس تغذیه، می توان از افزایش عوارض بیماری پیشگیری کرد.
بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید Hypothyriodism
کم کاری مادرزادی تیروئید یا "هیپوتیروئیدیسم" یک بیماری ارثی و مادرزادی است که مهمترین علت عقب ماندگی ذهنی در نوزادان به شمار می آید. در این بیماری وضعیت بدنی نوزاد مبتلا ممکن است هنگام تولد عادی یا بدون علامت (کودک با ظاهری سالم) باشد اما احتمال آن می رود که برخی علائم از جمله کاهش دمای بدن، عدم تمایل به خوردن شیر، بزرگی زبان ،کبودی دست و پا، خشکی پوست و یا زردی بیش از سه روز در نوزاد ظاهر شود.
در حقیقت علت اصلی این بیماری ناشناخته است، اما کمبود ید و ازدواج های فامیلی از عوامل موثر بروز آن هستند. هر چه ابتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید دیرتر تشخیص داده شود، ممکن است علاوه بر عقب ماندگی ذهنی و علائم ذکر شده، عوارضی نظیر کوتاهی قد، لالی و کاهش شنوایی نیز افزوده شود. بنابراین با تشخیص و درمان تخصصی به موقع ابتلا به این بیماری می توان از افزایش عوارض بیماری پیشگیری کرد.
بیماری فاوسیم (کمبود آنزیم) G6PD
این بیماری نوعی بیماری ارثی و مادرزادی است که عامل ابتلای آن کمبود آنزیمی به نام G6PD تشخیص داده شده است. ظاهر فرد یا نوزاد مبتلا به فاوسیم سالم است و در صورت تماس فرد مبتلا با عوامل خطر مانند برخی داروها و مواد غذایی از جمله باقلا یا ابتلا به برخی عفونت ها، عوارض ناشی از پارگی سلول های قرمز خون یعنی زردی یا کم خونی، مشاهده می شود و در صورت تماس با عوامل خطر، علائم بیماری در هر سنی ظاهر می شوند.
هر چه ابتلا به "فاوسیم" دیرتر تشخیص داده شود، ممکن است بیمار به طور مکرر نیاز به بستری شدن در بیمارستان و تزریق خون داشته باشد، بنابراین با تشخیص به موقع ابتلا به فاوسیم به ویژه در دوران نوزادی و آموزش والدین برای پرهیز از عوامل خطر می توان بروز عوارض را کاهش داد.


مطالب مشابه :


فلاپ اسپرت پی کی. نیو پی کی

☆ فروش انواع فلاپ اسپرت ☆ - فلاپ اسپرت پی کی. نیو پی کی - - ☆ فروش انواع فلاپ اسپرت ☆




پی کی یو،و فاوسیم چيست.

با آزمایش ساده غربالگری خون در نوزاد سه تا پنج روزه می توان بیماری های پی کی یو، و فاوسیم را




عکس ماشین پی کی pk

عکس ماشین های اسپرت - عکس ماشین پی کی pk, این وبلاگ هر هفته با پست های زیاد اپ میشه پس اگه از




مشکلات خودروی پی کی

H 0 t R@c3 - مشکلات خودروی پی کی - با سلام خدمت تمامی دوستان عزیز . از شما دوست گرامی میخوام که




بیماری فنیل کتون اوری (پی. کی. یو. Phenylketonuria یا PKU ) چیست؟

حروف P، K و U به ترتیب از اوّل کلمه های Phenyl ،keton و Urea گرفته شده است. پی کی یو یک بیماری ارثی است




فنیل کتونوری

علت پی کی یو:فنیل آلانین که به اختصار فی نامیده میشود یک اسید آمینه است و قسمتی از تمام




برچسب :