شبکه های بی سیم (بخش 2)
تکنولوژی شبکه های بیسیم:
تکنولوژی شبکههای بیسیم، با استفاده از انتقال دادهها توسط اموج رادیویی، در سادهترین صورت، به تجهیزات سختافزاری امکان میدهد تا بدون استفاده از بسترهای فیزیکی همچون سیم و کابل، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
شبکههای بیسیم بازهی وسیعی از کاربردها، از ساختارهای پیچیدهیی چون شبکههای بیسیم سلولی -که اغلب برای تلفنهای همراه استفاده میشود- و شبکههای محلی بیسیم (WLAN یاWireless LAN) گرفته تا انوع سادهیی چون هدفونهای بیسیم، را شامل میشوند.
از سوی دیگر با احتساب امواجی همچون مادون قرمز، تمامی تجهیزاتی که از امواج مادون قرمز نیز استفاده میکنند، مانند صفحه کلیدها، ماوسها و برخی از گوشیهای همراه، در این دستهبندی جای میگیرند. طبیعیترین مزیت استفاده از این شبکهها عدم نیاز به ساختار فیزیکی و امکان نقل و انتقال تجهیزات متصل به اینگونه شبکهها و همچنین امکان ایجاد تغییر در ساختار مجازی آنهاست. از نظر ابعاد ساختاری، شبکههای بیسیم به سه دسته تقسیم میگردند : WWAN، WLAN و WPAN.
مقصود از WWAN، که مخفف Wireless WAN است، شبکههایی با پوشش بیسیم بالاست. نمونهیی از این شبکهها، ساختار بیسیم سلولی مورد استفاده در شبکههای تلفن همراه است. WLAN پوششی محدودتر، در حد یک ساختمان یا سازمان، و در ابعاد کوچک یک سالن یا تعدادی اتاق، را فراهم میکند. کاربرد شبکههای WPAN یا Wireless Personal Area Network برای موارد خانهگی است. ارتباطاتی چون Bluetooth و مادون قرمز در این دسته قرار میگیرند.
شبکههای WPAN از سوی دیگر در دستهی شبکههای Ad Hoc نیز قرار میگیرند. در شبکههای Ad hoc، یک سختافزار، بهمحض ورود به فضای تحت پوشش آن، بهصورت پویا به شبکه اضافه میشود. مثالی از این نوع شبکهها، Bluetooth است. در این نوع، تجهیزات مختلفی از جمله صفحه کلید، ماوس، چاپگر، کامپیوتر کیفی یا جیبی و حتی گوشی تلفن همراه، در صورت قرارگرفتن در محیط تحت پوشش، وارد شبکه شده و امکان رد و بدل دادهها با دیگر تجهیزات متصل به شبکه را مییابند.
تفاوت میان شبکههای Ad hoc با شبکههای محلی بیسیم (WLAN) در ساختار مجازی آنهاست. بهعبارت دیگر، ساختار مجازی شبکههای محلی بیسیم بر پایهی طرحی ایستاست درحالیکه شبکههای Ad hoc از هر نظر پویا هستند.
ساختار يك (WLAN):
در يك ساختار WLAN، يك دستگاه فرستنده و گيرنده مركزي، Access Point یا AP خوانده ميشود با استفاده از كابل شبكه استاندارد به شبكه محلي سيمي متصل ميگردد. در حالت ساده، گيرنده AP وظيفه دريافت، ذخيره و ارسال داده را بين شبكه محلي سيمي و WLAN بعهده دارد. AP با آنتني كه به آن متصل است، ميتواند در محل مرتفع و يا هر مكاني كه امكان ارتباط بهتر را فراهم ميكند، نصب شود.
هر كاربر ميتواند از طريق يك كارت شبكه بيسيم (Wireless Adapter) به سيستم WLAN متصل شود. اين كارتها به صورت استاندارد براي رايانههاي شخصي و كيفي ساخته ميشوند. كارت WLAN به عنوان واسطي بين سيستم عامل شبكه كاربر و امواج دريافتي از آنتن عمل ميكند. سيستم عامل شبكه عملاً درگير چگونگي ارتباط ايجاد شده نخواهد بود.
امروزه استاندارد غالب در شبكههاي WLAN، IEEE802.11 ميباشد. گروهي كه بر روي اين استاندارد كار ميكند در سال 1990 با هدف توسعه استاندارد جهاني شبكه سازي بيسيم با سرعت انتقال 1 تا 2 مگابيت در ثانيه شكل گرفت. استاندارد مذكور با نام IEEE802.11a شناخته ميشود. استاندارد IEEE802.11b كه جديدتر است، سرعت انتقال را تا 5/5 و 11مگابيت در ثانيه ميافزايد.
WLANها از دو توپولوژي زیر حمايت ميكنند:
- Ad Hoc Topology
- Infrastructure Topology
در ادامه دو توپولوژی فوق را بررسی می کنیم...
رجوع به صفحه مقالات و پروژه های برنامه نویسی
مطالب مشابه :
بهترین هدفونهای موجود در بازار
اگر به دنبال خرید یک جفت هدفون بیسیم هستید گزینه های این هدفون چون کوچک و ظریف است
هدفون طرح بیتس مدل Tour
MP3 Player بی سیم با طراحی بی نظیر خوشبختانه این هدفون کوچک از این آزمایش ها سربلند بیرون
شبکه های بی سیم (بخش 2)
شبکههای بیسیم بازهی وسیعی چون هدفونهای بیسیم، را و در ابعاد کوچک یک سالن
امنیت در شبکههای بیسیم
شبکههای بیسیم یی چون هدفونهای بیسیم، را و در ابعاد کوچک یک سالن یا
آشنایی با شبکه های بی سیم (Wireless Lan)
آشنایی با شبکه های بی سیم یی چون هدفونهای بیسیم، را و در ابعاد کوچک یک سالن یا
رور سی
دستگاهی کوچک اما مزیت دیگر آن داشتن هدفون بی سیم است که برای جستجو در مکان های کوهستانی
راه های اتصال بی سیم وبا سیم گوشی و تبلت و لپتاپ به تلویزیون
بر کامپیوترها، در برخی تبلتها مثل سرفیس 2 مایکروسافت یک پورت کوچک هدفون باشد، به بی
شبکه های بی سیم و انواع WWAN , WLAN , WPAN
شبکه های بی سیم و انواع wwan , wlan , wpan
برچسب :
هدفون بی سیم کوچک