شیوه نامه هاي ضروري در مراحل خرج
فهرست
۱- مراحل خرج و تعاریف آن
2- تراز مناطق به چند قسمت تقسیم می شود
3- نمونه اسناد ارسالی مناطق به اداره کل
4- مغایرت بانکی و موارد مغایرت
5- مراحل چرخش سند در اداره کل
6- اطلاعات عمومی
مراحل خرج
1- تشخیص 2- تامین اعتبار 3- تعهد 4- تسجیل 5- حواله 6- درخواست وجه 7-هزینه
تشخیص ( ماده 17 ق.م .ع ): عبارتست از تعیین و انتخاب کالا و خدمات و سایر پرداختهایی که تحصیل یا انجام آنها برای نیل به اجرای برنامه های دستگاههای اجرائی ضروری است.
تامین اعتیار ( ماده 18 ق. م . ع ): هرفقره ازدستور خرجهای صادره باید جهت تامین اعتبار لازم به ذیحسابی ارسال گردد. مسئولیت این مرحله به استناد ماده 53 ق .م .ع به عهده ذیحساب است . از این رو ذیحساب در هامش هرفقره مجوز خرج ، به واحد اعتبارات دستور اقدام صادر می نماید . مسئول این واحد در صورتی که آن طرح یا برنامه دارای اعتبار تخصیص یافته در فصل و برنامه باشد نسبت به تامین اعتبار لازم اقدام نموده و مبلغ آن را در دفاتر روزنامه و کل و در دفتر معین به برنامه مربوط ، ثبت می نماید ومشخصات آن را در حاشیه مجوز خرج مورد نظر درج نموده و آن را امضاء می کنند وپس از تایید ذیحساب جهت سایر مراحل انجام خرج به واحد ذیربط ، به واحد ذیربط اعاده می دهد . در حال حاضر نگاهداری حساب اعتبارات اکثر دستگاههای اجرایی به صورت مکانیزه از طریق کامپیوتر انجام می شود . بدیهی است در صورت عدم اعتبار کافی در فصل و برنامه مربوط و یا مغایرت دستور خرج با قوانین و مقررات ، ذیحسابی مکلف است این موضوع را کتبا" در حاشیه مجوزخرج واصله ، درج و گواهی نماید . بنابراین ایجاد تعهد در مورد کلیه مجوز خرجها ، منوط به تامین اعتبار می باشد . با توجه به اینکه عمر اجرای اکثر به قریب طرحها ی دستگاههای اجرایی بیش از یک سال مالی است اصطلاحا" طرح ادامه دار می باشد، ذیحسابی در مورد چنین طرحهایی ذیحسابی باید به استناد بند ب تبصره 34 قانون پنجساله اول ، بند الف تبصره 5 قانون پنجساله برنامه دوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی و بندهای الف وب ماده 61 قانون پنجساله سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی ، ملاک ایجاد تعهد در موافقتنامه مربوط قرارداد ،یعنی به میزان اعتبار همان سال تامین اعتبار نماید .
مرحله تعهد ( ماده 19 ق.م .ع ): مجوز خرجهای صادره پس از تامین اعتبار ، زمانی به مرحله تعهد می رسند که دینی بر ذمه دستگاه اجرایی ذیربط ایجاد نموده باشند. این دین ناشی از ارائه خدماتی نظیر لیست حقوق و مزایایی که در قبال کار انجام شده تنظیم می گردد و یا تحویل کالایی که پس از انجام خرید طبق تشریفات قانونی صورت می گیرد و یا قراردادهایی که برابر مقررات منعقد گردیده و به مرحله اجرا در آمده و یا احکامی که مراجع قانونی نظیر آرای صادره توسط دادگاه صالحه توام با بار مالی صادر گردیده ، حسب مورد برای دستگاه اجرایی تعهدآور است .
مرحله تسجیل ( ماده 20 ق .م .ع ): ذیحساب دستگاه اجرایی به منظور تعیین میزان بدهی قابل پرداخت بر اساس اسناد و مدارک ارائه شده طی مراحل مذکور ، این اسناد را باید از دو جنبه مورد بررسی قراردهد . یکی از دیدگاه موازین حسابداری دولتی و دیگری از لحاظ تطبیق با قوانین و مقررات مالی و محاسباتی ، در صورتی که صحت وسقم مدارک از این دوجنبه اثبات شود ، سند تنظیمی دال بر ایجاد دین ، قابل احتساب به حساب قطعی است . در غیر این صورت حسب مورد نسبت به واخواهی آن اسناد به طور مستدل و مستند و کتبی اقدام خواهد نمود ، تا پس از رفع موارد واخواهی ، بتوان آن را به حساب قطعی منظور و در دفاتر و صورتهای مالی ثبت و منعکس کرد .
مرحله حواله ( ماده 21 ق .م .ع ): هریک از اسناد تسجیل شده با حواله ای که بالاترین مقام دستگاه اجرایی و یا کسانی که این اختیار کتبا " به آنها ازطرف ایشان تفویض گردیده ، جهت تادیه تعهدات و بدهیهای قابل پرداخت از محل اعتبار مربوط به عهده ذیحساب صادر می گردد .
درخواست وجه (ماده 22 ق . م . ع ): درخواست وجه سندی است که ذیحساب برای دریافت وجه بمنظور پرداخت حواله های صادر شده موضوع ماده 21 این قانون و سایر پرداختیهایی که بموجب قانون از محل وجوه متمرکز شده در خزانه می باشد حسب مورد از محل اعتبارات و یا وجوه مربوط عهده خزانه در مرکز و یا عهده نمایندگی خزانه در استان در وجه حساب بانکی پرداخت دستگاه اجرایی ذیربط صادر می کند .
هزینه (ماده 23 ق .م . ع ): هزینه عبارت از پرداختهایی است که به طور قطعی به ذینفع در قبال تعهد و یا تحت عنوان کمک یا عناوین مشابه با رعایت قوانین و مقررات مربوطه صورت می گیرد .
تراز به چهار گروه قابل تقسیم می باشد:
الف:ابلاغی
ب: اختصاصی
ج: بازنشستگی
د: تملک داراییهای سرمایه ای
الف: ابلاغی
ابلاغی به دو طریق انجام می گیرد 1- سند قطعی 2- تنخواه
سند قطعی بدین معنی است که مناطق با توجه به اسناد و مدارک مثبته که مطابق با قانون است هزینه می کند و درقبال آن وجه دریافت می نماید .
تنخواه بدین صورت است که مبلغی ابتدا به مناطق پرداخت می شود و مناطق طی ظرف زمانی معین نسبت به هزینه کرد آن اقدام و اسناد هزینه را جهت تسویه به اداره کل ارسال می نماید .
قابل ذکر می باشد که مبالغ هزینه باید مطابق با فصل و برنامه مربوطه انجام شود.
ب:اختصاصی
اسناد اختصاصی به دو طریق انجام می گیرد 1- سند قطعی 2- تنخواه
سند قطعی بدین معنی است که مناطق با توجه به اسناد و مدارک مثبته که مطابق با قانون است هزینه می کند و درقبال آن وجه دریافت می نماید .
تنخواه بدین صورت است که مبلغی ابتدا به مناطق پرداخت می شود و مناطق طی ظرف زمانی معین نسبت به هزینه کرد آن اقدام و اسناد هزینه را جهت تسویه به اداره کل ارسال می نماید .
لازم به ذکر می باشد که مناطق کلیه درآمدهای اختصاصی را ابتدا باید به حساب حساب تمرکز درآمدهای اختصاصی اداره کل (شماره حساب ........) واریز نمایند و هر گونه واریز درآمد اختصاصی مستقیما به حساب مناطق ممنوع می باشد .مناطق باید فیش های واریز شده را جهت ثبت به اداره امور مالی – کارشناسی اعتبارات تحویل نمایند .
ج:بازنشستگی
درحا ل حاضر در مناطق به غیر از کسورات بازنشستگی از بقیه سر فصل ها استفاده نمی شود .
((جهت مطالعه ))
دراجرای ماده(128)قانون محاسبات عمومی کشورو به استناد ماده(10)آئین نامه اجرائی جزء(1) بند(و) تبصره(19)قانون بودجه سال 1386 کل کشور موضوع تصویبنامه شماره 8313/ت 37142ه مورخ 25/1/1386هیئت محترم وزیران دستورالعمل حسابداری دریافت وپرداخت وجوه حقوق ومزایای مستمر کارکنان رسمی وپیمانی دستگاه های اجرائی ملی واستانی مشمول جزء(1) بند(و)تبصره یاد شده که طی نامه شماره 142/400/2مورخ27/3/1386 به تائید دیوان محاسبات کشوررسیده است به شرح زیر برای اجراءابلاغ میگردد.
1 - ذیحساب یا مقام مجاز درخواست کننده دستگاههای اجرائی یاد شده بایستی درمرکز واستان مطابق نمونه فرمهای درخواست وجه حسب مورد از اداره کل خزانه یا خزانه معین استان به انضمام لیست ویا لوح فشرده (CD)حقوق وفوق العاده مستمر قانونی مندرج در احکام کارگزینی وحق عائله مندی واولاد ماهیانه کارکنان رسمی وپیمانی از جمله مطالبات پرداخت نشده سال 1386 آنان (تفاوت احکام سال1386)وکسور بازنشستگی وحق بیمه و حق درمان سهم دولت و سایرکسور را با ذکر کد ملی آنان و به تفکیک همراه خلاصه لیست ویا لوح فشرده (CD)و یک نسخه از احکام حقوقی مربوط(برای یکبار)حداکثر تا بیستم هرماه درخواست وجه تهیه وجهت بررسیهای لازم، تطبیق لیستهای ارسالی با احکام کارگزینی، تغییرات ماه ومقررات مربوط درمرکز به اداره کل خزانه ودر استان به خزانه معین استان ارائه نمایند.
2 - برای واریز کسور تکلیفی متعلقه شامل مالیات، بازنشستگی سهم دولت وکارمند، بیمه تامین اجتماعی سهم دولت وکارمند وبیمه خدمات درمانی سهم دولت وکارمند حسابهای جداگانه ای به ترتیب برای سازمان امورمالیاتی کشور، سازمان تامین اجتماعی، سازمان بیمه خدمات درمانی کارکنان دولت، صندوق بازنشستگی کشوری وسایر صندوقهای بازنشستگی وحمایتی دستگاههای اجرائی، در مرکز نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و دراستانها نزد بانک ملی ایران افتتاح گردیده است.
3 - باتوجه به اینکه طبق ماده (1) آئین نامه اجرائی یادشده اعتبارات مربوط به حقوق ومزایای مستمر قانونی مندرج دراحکام کارگزینی کارکنان رسمی وپیمانی اعم از حقوق ، انواع فوق العاده های مستمر، حق عائله مندی و اولاد و پاداش پایان سال (عیدی) شاغلین وکسور بازنشستگی وحق بیمه و حق درمان سهم دولت (کارفرما)کارکنان یاد شده از سقف اعتبارات هزینه ای اعم از برنامه ای ویا ردیف متفرقه دستگاه اجرائی مربوط برای اضافه کردن به سقف ردیف 503933 کسر و مراتب به آن دستگاه ابلاغ می شود با توجه به ثبت قبلی اعتبارات مصوب دردفاتر ثبت زیر انجام شود.
معادل مبلغ اعتبارات کسر شده بابت حقوق ومزایای مستمر قانونی مندرج در احکام کارگزینی وحق بازنشستگی وبیمه های سهم دولت و پاداش پایان سال (عیدی)کارکنان رسمی وپیمانی
حساب دستگاه اجرائی (بدهکار)×××
حساب اعتبارات مصوب (بستانکار)×××
4 – درخواست وجه معادل مبلغ حقوق و مزایای مستمر ماهیانه کارکنان یاد شده و کسور سهم دولت مطابق درخواست وجه ارسالی به اداره کل خزانه یا خزانه معین استان حسب مورد
درخواست وجه حقوق و مزایای مستمر ماهیانه (بدهکار)×××
حساب کنترل تخصیص (بستانکار)×××
5 – پس از ارسال چک مبلغ خالص حقوق و مزایای مستمر کارکنان در وجه بانک پرداخت کننده حقوق و مزایا برای واریز مبلغ خالص قابل پرداخت به حساب بانکی کارکنان توسط اداره کل خزانه یا خزانه معین استان حسب مورد و اخذ تائیدیه و واریز کسور متعلقه به حسابهای مذبور و واریز سایر کسور به حساب بانک پرداخت دستگاههای اجرائی مربوط بر اساس لیست یا لوح فشرده (CD) حقوق و مزایای مستمر ماهیانه کارکنان مطابق درخواست وجه و سایر مدارک واصله
حساب موقت بانکی (بدهکار)×××
مالیات ارسالی (بدهکار)×××
حق بازنشستگی ارسالی سهم کارمند و سهم دولت (بدهکار)×××
بیمه تامین اجتماعی ارسالی سهم کارمند و سهم دولت (بدهکار)×××
بیمه خدمات درمانی ارسالی سهم کارمند و سهم دولت (بدهکار)×××
بانک پرداخت اعتبارات هزینه دستگاه اجرائی مربوط بابت سایر کسور کارکنان (بدهکار)×××
درخواست وجه حقوق و مزایای مستمر ماهیانه (بستانکار)×××
6 – پس از دریافت تائیدیه از بانک یا بانک های پرداخت کننده حقوق و مزایای مستمر کارکنان دستگاه اجرائی مربوط مبنی بر واریز خالص قابل پرداخت به حساب کارکنان و با توجه به تائیدیه واریز کسور متعلقه به حسابهای مربوط
هزینه حقوق و مزایای مستمر کارکنان (فصل اول برنامه مربوط)(بدهکار)×××
هزینه بازنشستگی ، بیمه تامین اجتماعی ، بیمه خدمات درمانی سهم دولت (فصل ششم برنامه مربوط)(بدهکار)×××
حساب موقت بانکی (بستانکار)×××
مالیات وصولی (بستانکار)×××
حق بازنشستگی وصولی سهم کارمند و سهم دولت (بستانکار)×××
بیمه تامین اجتماعی وصولی سهم کارمند و سهم دولت (بستانکار)×××
بیمه خدمات درمانی وصولی سهم کارمند و سهم دولت (بستانکار)×××
سایر کسور وصولی کارکنان (بستانکار)×××
7 – ثبت واریز کسور متعلق به کارکنان به حسابهای مربوط توسط ذیحسابی دستگاه اجرائی مربوط
سایر کسور ارسالی کارکنان (بدهکار)×××
بانک پرداخت اعتبارات هزینه (بستانکار)×××
8 – احتساب اعتبارات پرداخت حقوق ، فوق العاده های مستمر ، بازنشستگی ، بیمه تامین اجتماعی و بیمه خدمات درمانی سهم دولت (کارفرما) به سقف اعتبارات مربوط موضوع ماده (7) آئین نامه اجرائی یاد شده معادل ارقام هزینه بند (6) فوق بر حسب برنامه و فصول هزینه
الف – اعتبارات مصوب (بدهکار)×××
دستگاه اجرائی (بستانکار)×××
ب – تخصیص اعتبار (بدهکار)×××
اعتبارات مصوب (بستانکار)×××
بدیهی است در پایان سال ضمن تکمیل و ارائه فرم صورت خلاصه اعتبارات هزینه بر حسب فصول هزینه (خلاصه افزایش و کاهش فرم 12)که در آن ارقام وجوه دریافتی از محل ردیف 503933 از اداره کل خزانه و یا خزانه معین استان حسب مورد را نشان می دهد همراه عملکرد هر یک از برنامه ها بر حسب فصول هزینه با احتساب افزایش اعتبارات موضوع بند (8) به شرح فرم (12) مذکور تکمیل و به انضمام حساب نهائی در موعد مقرر برای درج در صورتحساب عملکرد سالانه بودجه کل کشور در مرکز به اداره کل تمرکز و تلفیق حسابها و روشهای حسابداری و در استان به سازمان امور اقتصاد و دارائی استان و همچنین برای درج در گزارش تفریغ بودجه به دیوان محاسبات کشور ارائه گردد .
د:تملک
تعریف طرح تملک داراییهای سـرمایه ای
" منظور از اعتبار مجموعه عملیات و خدمات مشخصی است که بر اساس مطالعات توجیهی ، فنی و اقتصادی و اجتماعی که توسط دستگاه اجرایی انجام می شود طی مدت معین برای تحقق بخشیدن به هدفهای برنامه توسعه پنج ساله به صورت سرمایه گذاری ثابت شامل یا مطالعه برای ایجاد دارایی سرمایه ای اجرا می گردد و منابع مورد نیاز اجرای آن از محل اعتبارات مربوط به تملک داراییهای سرمایه ای تامین می شود و به دو نوع انتفاعی و غیر انتفاعی تقسیم می گردد.
حسابرسی طرح های تملک داراییهای سرمایه ای
در حسابرسی طرح های تملک داراییهای سرمایه ای می بایست به نکات زیر توجه شود:
1- تشریفات معاملات دولتی طی شده باشد ( موضوع مواد 79 ،80 ، 81 ، 82 ، 83 ، 84 و 88 ق.م .ع و اصلاحیه آن )
2- در صورتی که به طریق مناقصه انجام گرفته ، صورتجلسه مربوط براساس قوانین و مقررات موضوعه تدوین شده باشد .
3- عملیات طرح با موافقت نامه منطبق باشد .
4- آیین نامه تضمینات جهت معاملات دولتی در مورد اخذ ضمانت نامه تعهد انجام کار و پیش پرداخت رعایت گردد.
5- صورتمجلس تحویل کارگاه تنظیم شده باشد .
6- در هنگام پرداخت صورت وضعیت ها ، کسور قانونی نظیر مالیات ، بیمه ، سپرده ، استهلاک پیش پرداخت و سایر کسور دقیقا" محاسبه و مبلغ خالص طبق بخشنامه شماره 3986 / 290 / 55 / م مورخ 3/ 9/ 86 وزارت امور اقتصادی و دارایی باید انجام گیرد .
7- ضرایب صورت وضعیتها دقیقا " محاسبه شود .
8- کسور قانونی که از صورت وضعیت ها کسرشده ، بموقع به حسابهای مربوطه واریز شود .
9- در طرحهای امانی ،مثلا" خرید مصالح آیین نامه معاملات دولتی موضوع ماده 80 قانون محاسبات عمومی و تبصره (1 ) ماده (3) قانون برگزاری مناقصات مصوب 1383 رعایت شود . تشریفات معاملات خرید ، در مورد خرید کاملا" رعایت شود .( موضوع مواد 79 ، 80 و 81 ق .م .ع )
10- مجوز خرید معمولا" ذیل درخواست خرید کالا " که بر اساس نیاز واحد درخواست کننده تنظیم گردیده است ، صادر شود ودر ذیحسابی تامین اعتبار شده باشد . کالاهای خریداری شده پس از اعمال حساب در دفاتر یا کارت انبار و صدور قبض انبار و حواله انبار با اخذ رسید ، تحویل واحد درخواست کننده شود .
11- در صورتی که مبلغ صورت وضعیت قطعی از 25 درصد مبلغ اولیه قرارداد تجاوز نماید ، باید دستوراتی را که توسط کارفرما و یا ناظر در مورد تغییرات مقادیر کار ( ماده 29 شرایط عمومی پیمان ) و کارهای جدید ( ماده 30 شرایط عمومی پیمان ) به پیمانکار ابلاغ شده است ارا ئه شود .
12-به هنگام استرداد 50 درصد سپرده حسن انجام کار ، مفاصا های بیمه ، در صورت استفاده از شن و ماسه و سنگ لاشه به ترتیب مفاصا از استانداری و صنایع و معادن اخذ شده باشد .
13- به هنگام تحویل قطعی موضوع پیمان از پیمانکار ، صورت وضعیت قطعی تنظیمی با توجه به صورت وضعیتهای قبلی دقیقا" محاسبه گرددبه نحوی که پیمانکار هیچگونه تعهدی نسبت به موضوع پیمان نداشته باشد.
14- مشخصات کامل فروشنده مانند آدرس ، شماره تلفن در فاکتور خرید قیدشود و در ذیل فاکتور خرید ، مامور مربوط گواهی نماید که کالا به نازلترین قیمت خریداری شده است .
15- در تمام خریدهای انفورماتیکی تا سقف چهل میلیون به اشخاص حقیقی یا حقوقی به متخصص واگذار شود .
16- در صورتیکه پیمانکار از طریق برگزاری مناقصه انتخاب شده باشد می بایست قبل از هرگونه پرداختهای قطعی و غیر قطعی اعلام وصول قرارداد از معاونت برنامه ریزی و راهبردی استانداری اخذ شود .
17- سرفصلها و دستورالعملهای حسابداری دولتی رعایت شده باشد .
معاملاتی که نیاز به برگزاری مناقصه ندارند موضوع ماده 79
1- در مورد معاملاتی که طرف معامله وزارتخانه یا موسسه دولتی و یا شرکت دولتی باشد .
2- در مورد خرید اموال و خدمات و حقوقی که به تشخیص و مسوولیت وزیر و یا بالاترین مقام دستگاه اجرایی در مرکز و یا بالاترین مقام دستگاه اجرایی در مرکز و یا استان و یا مقامات مجاز از طرف آنها منحصر بفرد بوده و دارای انواع مشابه نباشد .
3- در مورد خرید کالاهای انحصاری دولتی و یا سایر کالاهایی که دارای فروشنده انحصاری بوده و برای آنها از طرف دستگاههای ذیربط دولتی نرخهای معینی تعیین و اعلام شده باشد .
4- در مورد فروش کالاها و خدماتی که مستقیما " توسطوزارتخانه ها و موسسات دولتی تولید و ارا ئه می شود و نرخ فروش آنها توسط مراجع قانونی مربوط تعیین می گردد.
3-اسناد ارسالی به اداره کل با این فرمت ها تنظیم گردد
سند قطعی ابلاغی
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
12801 |
تامین اعتبار ابلاغی |
*** |
|
12901 |
ذخیره تامین اعتبار ابلاغی |
|
*** |
12901 |
ذخیره تامین اعتبار ابلاغی |
*** |
|
12801 |
تامین اعتبار ابلاغی |
|
*** |
13301 |
هزینه از محل اعتبارات ابلاغی |
*** |
|
14101 |
مالیات وصولی |
|
*** |
14201 |
مالیات ارسالی |
*** |
|
13401 |
بانک پرداخت اعتبارات ابلاغی ........... |
|
*** |
پرداخت تنخواه ابلاغی (در مناطق کاربرد ندارد)
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
12801 |
تامین اعتبار ابلاغی |
*** |
|
12901 |
ذخیره تامین اعتبار ابلاغی |
|
*** |
16201 |
تنخواه گردان ابلاغی |
*** |
|
13401 |
بانک پرداخت اعتبارات ابلاغی............... |
|
*** |
واریزی (تنخواه ) ابلاغی
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
16301 |
اسناد وصولی از عامل ذیحساب ابلاغی |
*** |
|
16201 |
تنخواه گردان ابلاغی |
|
*** |
13301 |
هزینه از محل اعتبارات ابلاغی |
*** |
|
16301 |
اسناد وصولی از عامل ذیحساب ابلاغی |
|
*** |
14101 |
مالیات وصولی |
|
*** |
14201 |
مالیات ارسالی |
*** |
|
12901 |
ذخیره تامین اعتبار ابلاغی |
*** |
|
12801 |
تامین اعتبار ابلاغی |
|
*** |
ثبت های مربو ط به جاری (اعتبارات هزینه ) ((((((جهت اطلاع )))))
در حال حاضر مناطق از سرفصل جاری استفاده نمی کنند .
سند قطعی جاری
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
11904 |
تامین اعتبار |
*** |
|
12104 |
ذخیره تامین اعتبار |
|
*** |
12104 |
ذخیره تامین اعتبار |
*** |
|
11904 |
تامین اعتبار |
|
*** |
13204 |
هزینه |
*** |
|
14101 |
مالیات وصولی |
|
*** |
14201 |
مالیات ارسالی |
*** |
|
13104 |
بانک پرداخت اعتبارات هزینه .............. |
|
*** |
پرداخت تنخواه جاری
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
11904 |
تامین اعتبار |
*** |
|
12104 |
ذخیره تامین اعتبار |
|
*** |
13802 |
تنخواه جاری |
*** |
|
13104 |
بانک پرداخت اعتبارات هزینه ............... |
|
*** |
واریزی جاری (تنخواه )
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
14002 |
اسناد وصولی |
*** |
|
13802 |
تنخواه جاری |
|
*** |
13204 |
هزینه |
*** |
|
14002 |
اسناد وصولی |
|
*** |
14101 |
مالیات وصولی |
|
*** |
14201 |
مالیات ارسالی |
*** |
|
12104 |
ذخیره تامین اعتبار |
*** |
|
11904 |
تامین اعتبار |
|
*** |
ب:اختصاصی
سند قطعی اختصاصی
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
63905 |
تامین اعتبار اختصاصی |
*** |
|
64105 |
ذخیره تامین اعتبار اختصاصی |
|
*** |
63905 |
ذخیره تامین اعتبار اختصاصی |
*** |
|
62702 |
تامین اعتبار اختصاصی |
|
*** |
62801 |
هزینه اختصاصی |
*** |
|
14107 |
مالیات وصولی |
|
*** |
14207 |
مالیات ارسالی |
*** |
|
62603 |
بانک پرداخت اختصاصی ................... |
|
*** |
پرداخت تنخواه اختصاصی (جهت مناطق کاربرد ندارد)
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
63905 |
تامین اعتبار اختصاصی |
*** |
|
64105 |
ذخیره تامین اعتبار اختصاصی |
|
*** |
63202 |
تنخواه اختصاصی |
*** |
|
62603 |
بانک پرداخت اختصاصی ............... |
|
*** |
واریزی (تنخواه ) ابلاغی
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
16301 |
اسناد وصولی از عامل ذیحساب ابلاغی |
*** |
|
16201 |
تنخواه گردان ابلاغی |
|
*** |
13301 |
هزینه از محل اعتبارات ابلاغی |
*** |
|
16301 |
اسناد وصولی از عامل ذیحساب ابلاغی |
|
*** |
14101 |
مالیات وصولی |
|
*** |
14201 |
مالیات ارسالی |
*** |
|
12901 |
ذخیره تامین اعتبار ابلاغی |
*** |
|
12801 |
تامین اعتبار ابلاغی |
|
*** |
ثبت های تملک:
اعتبار مصوب
سند قطعی تملک (از محل اعتبار مصوب )
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
11901 |
تامین اعتبار |
*** |
|
12101 |
ذخیره تامین اعتبار |
|
*** |
12101 |
ذخیره تامین اعتبار |
*** |
|
11901 |
تامین اعتبار |
|
*** |
12701 |
دارایی در جریان ساخت یا ایجاد |
*** |
|
12201 |
حساب تعهدات پرداختنی |
|
*** |
12201 |
حساب تعهدات پرداختنی |
*** |
|
13301 |
کسور وصولی (مالیات ) |
|
*** |
13401 |
کسور ارسالی (مالیات ) |
*** |
|
12603 |
بانک تملک دارایی های سرمایه ای ................. |
|
*** |
تنخواه تملک ( در مناطق کار برد ندارد)
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
11901 |
تامین اعتبار |
*** |
|
12101 |
ذخیره تامین اعتبار |
|
*** |
13102 |
تنخواه گردان پرداخت |
*** |
|
12603 |
بانک تملک دارایی های سرمایه ای ............ |
|
*** |
واریزی تنخواه تملک (مصوب )
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
15001 |
اسناد وصولی از عامل ذیحساب |
*** |
|
13102 |
تنخواه گردان پرداخت |
|
*** |
12701 |
دارایی در جریان ساخت یا ایجاد |
*** |
|
15001 |
اسناد وصولی از عامل ذیحساب |
|
*** |
12101 |
ذخیره تامین اعتبار |
*** |
|
11901 |
تامین اعتبار |
|
*** |
اعتبار ابلاغی
سند قطعی تملک (از محل اعتبار ابلاغی )
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
41701 |
تامین اعتبار |
*** |
|
41801 |
ذخیره تامین اعتبار |
|
*** |
41801 |
ذخیره تامین اعتبار |
*** |
|
41701 |
تامین اعتبار |
|
*** |
41301 |
دارایی در جریان ساخت یا ایجاد |
*** |
|
12201 |
حساب تعهدات پرداختنی |
|
*** |
12201 |
حساب تعهدات پرداختنی |
*** |
|
13301 |
کسور وصولی (مالیات ) |
|
*** |
13401 |
کسور ارسالی (مالیات ) |
*** |
|
12603 |
بانک تملک دارایی های سرمایه ای ................. |
|
*** |
تنخواه تملک ( در مناطق کار برد ندارد)
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
41701 |
تامین اعتبار |
*** |
|
41801 |
ذخیره تامین اعتبار |
|
*** |
13102 |
تنخواه گردان پرداخت |
*** |
|
12603 |
بانک تملک دارایی های سرمایه ای ............... |
|
*** |
واریزی تنخواه تملک (ابلاغی )
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
15001 |
اسناد وصولی از عامل ذیحساب |
*** |
|
13102 |
تنخواه گردان پرداخت |
|
*** |
41301 |
دارایی در جریان ساخت یا ایجاد |
*** |
|
15001 |
اسناد وصولی از عامل ذیحساب |
|
*** |
41801 |
ذخیره تامین اعتبار |
*** |
|
41701 |
تامین اعتبار |
|
*** |
تملک اختصاصی (5 % عوارض شهرداری )
سند قطعی تملک (از محل اختصاصی )
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
81901 |
تامین اعتبار اختصاصی |
*** |
|
82101 |
ذخیره تامین اعتباراختصاصی |
|
*** |
82101 |
ذخیره تامین اعتباراختصاصی |
*** |
|
81901 |
تامین اعتباراختصاصی |
|
*** |
82701 |
دارایی در جریان ساخت یا ایجاداختصاصی |
*** |
|
82201 |
حساب تعهدات پرداختنی اختصاصی |
|
*** |
82201 |
حساب تعهدات پرداختنی اختصاصی |
*** |
|
84101 |
کسور وصولی (مالیات ) |
|
*** |
84201 |
کسور ارسالی (مالیات ) |
*** |
|
82602 |
بانک پرداخت اختصاصی تملک ............... |
|
*** |
تنخواه تملک اختصاصی ((در مناطق کاربرد ندارد))
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
81901 |
تامین اعتبار اختصاصی |
*** |
|
82101 |
ذخیره تامین اعتباراختصاصی |
|
*** |
13102 |
تنخواه گردان پرداخت |
*** |
|
82602 |
بانک تملک دارایی های سرمایه ای اختصاصی ............. |
|
*** |
واریزی تنخواه تملک اختصاصی (5درصد عوارض شهرداری )
کد حساب |
سرفصل ها |
بد هکار |
بستانکار |
84001 |
اسناد وصولی از عامل ذیحساب(اختصاصی |
*** |
|
83101 |
تنخواه گردان پرداخت اختصاصی |
|
*** |
82701 |
دارایی در جریان ساخت یا ایجاداختصاصی |
*** |
|
84001 |
اسناد وصولی از عامل ذیحساب اختصاصی |
|
*** |
82101 |
ذخیره تامین اعتباراختصاصی |
*** |
|
81901 |
تامین اعتبار اختصاصی |
|
*** |
4- صورت مغایرت بانکی
صورت مغایرت: هرگاه مانده دفتر با صورت حساب بانکی با هم برابر باشد به اصطلاح می گویند که مغایرت وجود ندارد در غیر این صورت مغایرت وجوه دارد که موارد مغایرت به شرح زیر می باشد .
1- وجوه بین راهی
2- اشتباه ثبتی توسط بانک
3- چکهای بین راهی (معوقه )
4- وجوه فاقد مشخصات
5- وجوه واریز شده توسط اشخاص 6- هزینه های کارمزد بانکی
7- سفته های نکول شده
8- چکهای لاوصول
باسمه تعالی
اداره /.............
صورت مغایرت بانکی از حساب ....................................................ملی شعبه .....................کد شعبه.............. .....................ماه XX 13
موجودی بر حسب صورت حساب انتقالی از بانک:........ریال |
موجودی بانک بر حسب دفاتر:....... ریال |
اضافه می شود: |
اضافه می شود: |
کسر می شود: |
کسر می شود: |
جمع افزایش یا کاهش: (موجودی + اضافات – کسورات ) |
جمع افزایش یا کاهش: (موجودی + اضافات – کسورات ) |
مانده واقعی:(موجودی – جمع افزایش یا کاهش ) |
مانده واقعی:(موجودی – جمع افزایش یا کاهش ) |
***مانده چکهای بین راهی ماه جاری از فرمول زیر نیز بدست می آید:
مانده چکهای بین راهی ماههای قبل + گردش بستانکار دفتر در ماه جاری – چکهای خارج شده از صورت حساب *** مانده وجوه فاقد مشخصات ماه جاری از فرمول زیر بدست می آید:
مانده وجوه فاقد مشخصات ماه قبل + گردش بدهکار صورت حساب – گردش بدهکار دفتر در ماه جاری
5- مراحل یا چرخش سند های ارسال شده مناطق به ترتیب زیر انجام می شود:
تحویل دیسکت به دفترداری جهت ذخیره اولیه سند (در این مرحله در دفترداری مهر اطلاعات دریافت شد بر روی برگه سند حسابداری منطقه زده می شود . (ثبت موقت )
دستور ذیحساب
بودجه
دبیرخانه حسابداری
اعتبارات
رسیدگی
دفتر داری جهت ثبت (دائمی )
مدیر مالی
صدور چک
ذیحساب
رئیس دستگاه
بایگانی
تذکرخیلی مهم :اگر مناطقی که سند موقت تحویل دفترداری می نمایندقبل یا بعد از رسیدگی به هر دلیلی روکش سند تغییر کرد باید به اطلاع دفترداری، اعتبارات و بودجه برسد تا مغایرت احتمالی بر طرف شود .
مطالب مشابه :
فرم صورت مغایرت بانکی تحت اکسل
فرم صورت مغایرت بانکی تحت اکسل صورت جلسه قوانین كارمندان نمونه
دانلود فایل اکسل پروژه صورت مغایرت بانکی
فروش جزوات نظام مهندسی و نمونه صورت مغایرت بانکی لیستی است که در مقاطع در فرمت فشرده (zip)
کنترل های کاربردی حسابرسی-نقدوبانک-صورت مغایرت بانکی-تنخواه گردان.
درپایان ماه مربوطه ضمیمه صورت مغایرت بانکی نمونه نامه درخواست
فصل حسابرسی وجه نقد و بانک
دریافت صورت مغایرت بانکی به تاریخ شرکت وام می گیرد این نمونه مانند باز نگه داشتن
سیستم کنترل داخلی
کنترل های اکتشافی مانند صورت مغایرت های بانکی نمونه هایی از فرمت دفتر کل به فرمت صورت
چگونه مغایرت بانکی نداشته باشیم ؟
چگونه مغایرت بانکی نداشته باشیم ؟ روش های تهیه صورت مغایرت بانکی: فرمت تهیه طرح
نمونه نامه درخواست اطلاعات از صاحبکار
نمونه نامه درخواست اطلاعات صورت مغایرت کلیه (چک، سفته، ضمانتنامه بانکی)
شیوه نامه هاي ضروري در مراحل خرج
واستان مطابق نمونه فرمهای درخواست با این فرمت ها تنظیم صورت مغایرت بانکی از
برچسب :
نمونه فرمت صورت مغایرت بانکی