معماری، طراحی و اریگامی برای خلق مانتو - اوریگامی روی لباس

اوریگامی روی لباس

اوریگامی روی لباس

 برگزیده ها به نقل از مدآنلاین : برند فیوره با حرکت بینارشته‌ای میان معماری و طراحی لباس، همچنین الهام از نقوش و فصول مختلف در مجموعه زمستانی خود با تکیه بر هنر اریگامی یا تای کاغذ به خلق مانتو های مختلف پرداخته است.

آتنا نحوی در گفت‌وگو با مدآنلاین گفت: عادت افراد به دیدن طرح‌ها و مدل‌های تکراری و استقبال از آنها باعث می‌شود، تولیدکنندگان و طراحان تغییری در ساختار محصولات خود نداده و تنها در شکل برش و طرح پارچه تغییر ایجاد کنند. همین امر باعث یکنواخت شدن پوششی شده است که امروزه در لباس اجتماع افراد دیده می‌شود.

این طراح جوان درباره تاثیرپذیری متقابل رشته معماری و طراحی لباس گفت: از آنجا که در رشته معماری تحصیل کرده‌ایم، از نظر ما معماری و طراحی لباس دو رشته مجزا از یکدیگر نیستند. همانطور که می‌دانید انسان دارای سه پوسته است که پوست، لباس و ساختمان را شامل می‌شود. پس می‌توان گفت این دو رشته نه تنها از هم دور نیستند بلکه رابطه تنگاتنگی نیز با هم دارند.

وی در ادامه افزود: از آنجا که فعالیت در حوزه معماری و طراحی لباس را با هم و همزمان انجام می‌دهیم، بنابراین در بیشتر موارد از ایده‌های معمارانه برای طراحی لباس استفاده می‌کنیم. این تلفیق نیز باعث پخته شدن و تکامل طرح می‌شود. بنابراین در حوزه طراحی لباس دید ما شاید متفاوت و نگاهی تلفیقی به دو رشته باشد.

,مد آنلاین,مدآنلاین,دکوراسیون,مد و زیبایی 2015 ، تازه های دنیای مد 1394

این طراح که به همراه سارا رشیقی به تولید البسه زنان مشغول هستند، درباره روش اجرای طرح‌های این برند گفت: با تکنیک‌های خاص و دوخت دستی، به تا کردن و لایه‌لایه کردن پارچه و ایجاد فرم‌های متفاوت برای هر طرح می‌پردازیم. استفاده از تکنیک‌های پارچه‌سازی در این زمینه به ما کمک می‌کند تا فرم‌ها و حجم‌های متنوعی را بر اساس ایده ذهنی خود روی طرح ایجاد کنیم. این کار نیز باعث می‌شود تا در نگاه نخست مخاطب کارهای دستی دیده شود و طرح بخشی از بافت خود پارچه به نظر برسد اما با نگاه دقیق‌تر ظرافت کار دست روی آن‌ها نمایان می‌شود.

وی ادامه داد: بنابراین ما نه تنها به طرح و بافت پارچه موجود اکتفا نمی‌کنیم بلکه در طرح و شکل پارچه نیز دخل و تصرف می‌کنیم. این کار نیز روند یکنواخت شدن طرح‌های بازاری را بر هم می‌زند. بنابراین ممکن است در این بازه زمانی اندک این طرح‌ها در سلیقه افراد جایی پیدا نکند، با وجود این در این مدت زمان کم استقبال مخاطبان از کارها فراتر از انتظار بود و قطعا به مرور زمان هم بیشتر خواهد شد.

نحوی در نظرگرفتن کانسپت اولیه را به عنوان نخستین قدم در طراحی‌های برند «فیوره» برشمرد و در ادامه گفت: عواملی نظیر زیباشناسی، تغییر فصل، فرهنگ ، نیاز روزمره جامعه و... نیز در طراحی‌های ما دخیل است. پس از روی کاغذ آوردن طرح اولیه، جزییات و رنگ را در چهارچوب طرح مورد نظر اضافه می‌کنیم و تنها به مد روز، رنگ سال و... توجهی نداریم. چاپ دستی، خلق پارچه و سنگ‌دوزی به عنوان تزئیناتی است که روی پارچه انجام می‌شود. در پایان روند طراحی و دوخت، مجموعه‌ای شامل مانتو ، پالتو ، کفش ، شال و سایر متعلقات به بازار عرضه می‌کنیم.

این طراح جوان نقش برش در مانتو و لباس را مهم و کمک به زیبایی اثر دانست و ادامه داد:  زیبایی بصری برش نقش بهسزایی در نگاه مخاطب ایجاد می‌کند. از برش می‌توان برای پوشاندن ایراد اندامی افراد نیز بهره برد. طراحی براساس تناسب اندام در پوشش صحیح افراد نقش موثری داشته و باعث می‌شود تا در موقع خرید به این نکته توجه کرده و لباس‌های متناسب با اندام خود را تهیه کند.

وی ادامه داد: از آنجا که این طرح‌ها به تعداد محدود طراحی و دوخته می‌شوند و پارچه‌سازی روی آنها زمان‌بر و دستی صورت می‌گیرید، بنابراین این عوامل روی هزینه خرید آنها تاثیر می‌گذارد.

,مد آنلاین,مدآنلاین,دکوراسیون,مد و زیبایی 2015 ، تازه های دنیای مد 1394

این طراح در ادامه تسلط بر خیاطی را لازمه کار هر طراح عنوان کرد و گفت: یک طراح لباس باید بر الگوسازی، برش پارچه و دوخت تسلط کامل داشته باشد. چرا که این امر کمک زیادی به خلاقیت و طراحی اثر می‌کند. در کار ما نیز دوخت دستی با ظرافت بالا و تکنیک‌های خاص انجام می‌شود که لازمه آن آشنایی طراح با این تکنیک‌هاست. در واقع تسلط بر طراحی و دوخت لباس باعث ارتباط راحت و بهتر طراح با خیاط می‌شود.

نحوی درباره آخرین مجموعه برند «فیوره» گفت: آخرین مجموعه‌ای که ما برای فصل زمستان در نظر گرفتیم، شامل 13 طرح است که اریگامی یا هنر تای کاغذ، ایده و کانسپتی بود که از آن الهام گرفتیم. همچنین برای مجموعه تابستان گذشته نیز نقاشی آبستره «تام فدرو» برای ایده و چاپ روی پارچه‌ها مورد استفاده قرار گرفت.


,