قبل از اجرای یک طرح شتر مرغ یا مزرعه آن حتما بخوانید
شتر مرغ از سال ۱۸۶۰ در کشورافریقای جنوبی به صورت جدی آغاز گردید و سپس در سایر نقاط دنیا گسترش یافت. امروزهدر بسیاری از کشورها پرورش شتر مرغ ..........انجام می شود. کشور ایران هم چند سالیاست مبادرت به واردات این پرنده نموده و در امر پرورش آن گام نهاده است. در طی چندسال گذشته مطالعاتی برروی پارامترهای تولیدی، جوجه کشی، تغذیه و پرورش این پرندهصورت گرفته که توام با موفقیت هایی دراین زمینه بوده است. به طور کلی از کلیه اجزایاین پرنده استفاده می شود شترمرغ در سن ۱۰ تا ۱۴ ماهگی کشتار می گردد و در این سنحدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ کیلوگرم وزن دارد. گوشت حاصل از این پرنده بیشتر از قسمت ران میباشد که در حدود ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم است. همچنین پوستی به مساحت ۳/۱ تا۵/۱ متر مربعاستحصال می گردد.
● پرورش مولدین
شتر مرغ در سن ۲ تا ۳ سالگی به بلوغ جنسیمی رسد و تا مدت زیادی بارور باقی می ماند. پرنده نر در زمان بلوغ به رنگ سیاه باپرو بال سفید رنگ و شتر مرغ ماده به رنگ قهوه ای تا خاکستری است. بارزترین نشانه درشتر مرغ نر، قرمزی رنگ ساق پا ، نوک و اطراف چشم است که ارتباط مستقیمی با قدرتجنسی نر دارد. هرچه این قرمزی بیشتر باشد پرنده از قدرت نرینگی بیشتری برخورداراست.
شتر مرغ نرو ماده به صورت جفت تا دسته های چند تایی و نیز به صورت گلهنگهداری می شوند. این ترکیبات بسته به میزان زمین موجود و امکانات، قدرت جنسی نرهاو اهداف اصلاح نژادی متفاوت می باشد. هیچ استاندارد خاصی در این رابطه وجود ندارد ومدیر مزرعه با شناسایی پرندگان و اهداف مورد نظر روش مناسب را انتخاب می نماید.
شتر مرغ ها در سال درحدود ۶ تا ۸ ماه تخمگذاری نموده و بقیه سال را استراحت میکنند. در ایران این زمان از حدود بهمن ماه آغاز گشته و تا آبان ماه ادامه دارد. بدیهی است در مناطق مختلف این زمان متغییر باشد. در طول فصل تخمگذاری هر پرنده مادهبه طور متوسط ۴۰ تا ۶۰ تخم می گذارد. البته در بعضی از پرندگان (از جمله درکشورمان) این رکورد به ۱۲۰ عدد تخم مرغ هم می رسد. به طور متوسط از هر پرنده مادهدر سال حداقل ۲۰ عدد جوجه سالم تا زمان کشتار بایستی تولید گردد تا این فعالیت بهصورت اقتصادی ادامه یابد.
تولید مثل پرنده به عوامل زیادی از جمله ژننتیک ،شرایط آب و هوایی، سلامت پرنده و به خصوص جیره مناسب بستگی دارد. استرس از عواملمنفی در تخمگذاری پرنده می باشد. معمولاً برای هر پرنده بالغ حداقل ۲۵۰ متر مربع درگردشگاه در نظر گرفته می شود که البته بهتر است فضای متعلقه بیش از این باشد. فضایمسقف (سایبان) به ازای هر پرنده بالغ در حدود ۸ متر مربع و ارتفاع حصار در حدود ۲متر می باشد. در شرایط طبیعی هر پرنده بعد از گذاشتن حدود ۱۸ عدد تخم برروی تخم هانشسته و جوجه کشی طبیعی انجام می گیرد. در مزارع از ماشین های جوجه کشی استفاده میگردد.
در سال اول تخمگذاری، میزان تخم گذاری نسبتاً پاببن است ولی در سال هایبعد به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد و در زمان تخمگذاری پرندگان، بایستیآرامش کافی برای پرنده مهیا گردد و ازحضور بازدیدکنندگان کاست. هر گونه استرس شاملتغییر جیره، صداهای ناآشنا برای پرنده(پارس سگ، تراکتور، هوایی و ....) حضوربازدیدکنندگان، ترس و حتی تغییرات آب وهوایی برروی تخمگذار و باروری تخم ها اثرمستقیم دارد. در زمان فصل استراحت بایستی غذا با فیبربالا، پروتئین و انرژی پاییندر اختیار پرنده قرار گیرد و افزایش وزن پرندگان را کنترل نمود . وزن اضافی در فصلتولید اثر منفی در جفتگیری و تخم گذاری دارد. در فصل استراحت بایستی ویتامین و موادمعدنی به اندازه کافی در اختیار پرنده قرار گیرد.
● جوجه کشی مصنوعی شترمرغ
شتر مرغ ماده معمولاً بین ساعت ۴ تا۷ بعدازظهر تخمگذاری می کند. بلافاصله بعداز تخم گذاری بایستی تخم ها توسط کارگر جمع آوری شده و به محل جوجه کشی منتقل شوند.
دوران جوجه کشی ۴۲ روز می باشد. درجه حرازرت دستگاه جوجه کشی ۳/۳۶ درجه سانتیگراد و رطوبت در حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است. وزن تخم به طور متوسط در حدود ۵/۱ کیلوگرمبوده و در پایان دوران جوجه کشی بایستی در حدود ۱۳ تا ۱۵ درصد از وزن تخم کاهش پیداکند. در غیراینصورت ممکن است مشکلاتی در جوجه در آوری ایجاد گردد.
معمولاً تخمها به مدت یک هفته جمع آوری و در درجه حرارت و رطوبت مناسب نگهداری شده و سپس تخمهای بی نطفه از دستگاه خارج می گردند. در روز سی و هشتم تخم ها به هچر منتقل شده وتا زمان خروج از تخم در دستگاه باقی می مانند. بهتر است جهت خشک شدن و فعالیت نسبیپرنده، به او اجازه داد تا به مدت ۶ تا ۱۲ ساعت دردستگاه هچر باقی بماند و سپس خارجگردد. بهداشت دستگاه و سالن جوجه کشی بسیار مهم بوده و بایستی حتی الامکان از ورودافراد متفرقه به محیط جوجه کشی خودداری شود. جوجه ها به هنگام تولد وزنی در حدود۷۰۰تا ۱۰۰۰ گرم دارند. بند ناف توسط آیودین ضدعفونی می گردد. کف بینی های هچری نیزباید اصطکاک کافی داشته باشند تا از بازشدن پاها درجوجه جلوگیری به عمل آید. چنانچهجوجه نتواند از تخم خارج شود بایستی به جوجه کمک شود. این امر نیاز به کسب تجربهکافی داشته و هر گونه مداخله عجولانه سبب نتایج منفی درهچ خواهدشد. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
رشد:
رشدشتر مرغها چگونه است: جوجه ها به سرعت رشد کرده و درسن یک ماهگی در حدود 3 تا 6 کیلوگرم وزن دارند. گردشگاه جوجه ها بایستی دارای سایبان بوده و خاک بهترین انتخاب به عنوان بستر می باشد. بستر فضای مسقف بهتر است از جنس بتن باشد تا به راحتی بتوان آن را شست وشو داد و ضدعفونی کرد. در بعضی از مزارع از سیستم حرارت زیرزمینی به عنوان منبع حرارت استفاده می نمایند. این مساله باعث گرمی بستر و آرامش پرنده و نیز کاهش تلفات ناشی از عفونت کیسه زرده خواهد شد. در سن سه ماهگی جوجه ها وزنی بین 20 تا 30 کیلوگرم خواهندداشت. بعداز سن 3 ماهگی جوجه ها نسبتاً مقاوم بوده و تلفات کاهش می یابد. بعداز سن 3 ماهگی بیشتر تلفات ناشی از مسائل فیزیکی است. از سن سه ماهگی تا پایان یکسالگی (زمان کشتار) جوجه ها در فضاهای محصور نگهداری می شوند. معمولاً به ازاء هر پرنده، حداقل 50 متر مربع فضای گردشگاه در اختیار قرار می گیرد. فضای سایبان برای هرپرنده نیز 5 متر مربع است. بنابراین بعداز سن سه ماهگی پرندگان نیاز به سالن های بسته نخواهند داشت. بعداز سن سه ماهگی پرندگان به سرما و گرما بسیار مقاوم هستند. پرندگانی که به عنوان مولد انتخاب میشوند بعداز سن یکسالگی از جیره های نگهداری استفاده می نمایند.
طول بدن یک شترمرغ نر در حالت بلوغ به ft 9-6 میرسد. در حالی که پرنده ماده طیفی حدود ft 5/6-5/5 خواهد داشت. جوجههای شترمرغ در هر ماه حدود INCH 10رشدمی کنند.
بخش اول : منابع تولید
احداث مزرعه شتر مرغ برای هر کسی پر ماجراست . برای راه اندازی مزرعه شتر مرغ به زمین , نیروی کار, آب مجوز ونقدینگی نیاز دارید. قبل از آغاز چنین پروژه ای برخی از جنبه های مورد نیاز را مورد بررسی قرار می دهیم.
زمین:
باید بررسی کنید که چگونه از زمینی که در اختیار دارید استفاده کنید . بسته به اینکه چه گزینه هایی در شروع کار در نظر گرفته اید باید تصمیم بگیرید که چه مقدار زمین برای جفت گیری نگهداری جوجه پرورش پرنده تا سن کشتار وتجهیزات جوجه کشی اختصاص دهید. ممکن است فضا های دیگری را برای ساختمان های اداری , فروشگاه یا محل استراحت کارگران در نظر بگیرید.
مطالب مشابه :
آموزش پرورش شترمرغ مولد
خرید اینترنتی آموزش بی نظیر پرورش شترمرغ با طرح توجیهی . این آموزش توسط بسیاری از افراد موفق
اصول پرورش شترمرغ
شرایط ایجاد مزرعه شترمرغ در ایران پرورش شترمرغ در سالهای اخیر در کشورهای مختلف توسعه
قبل از اجرای یک طرح شتر مرغ یا مزرعه آن حتما بخوانید
شترمرغ - قبل از اجرای یک طرح شتر مرغ یا مزرعه آن حتما بخوانید - آموزش ِ نگهداری و پرورش شترمرغ
ثبت اطلاعات تولیدی و بهداشتی مزارع شتر مرغ
شترمرغ - ثبت اطلاعات تولیدی و بهداشتی مزارع شتر مرغ - موسسان صنعت شترمرغ شمال Company founders ostrich
فروش شاهپر شترمرغ
شترمرغ - فروش شاهپر شترمرغ - اطلاعات ، بورس قیمت ، ثبت و پذیرش سفارشات محصولات شترمرغ
پرورش شترمرغ
دامپزشكي - پرورش شترمرغ - مطالب دامپزشكي - دامپزشكي اینجانب غلامرضا کمال پور دانشجوی رشته
پرورش شتر مرغ
گریوان gerivan - پرورش شتر مرغ - طرح پرورش شترمرغ (2) مرنجان دلم را که این مرغ وحشی
دستگاه گوارش شترمرغ و دستگاه تولیدمثل شترمرغ ماده
دستگاه گوارش شتر مرغ: شترمرغ پرنده ای است فاقد چینه دان. غذا از مری وارد پیش معده شده و در
برچسب :
شترمرغ