اطلاعات کامل مرکز خرید تیراژه
800x600 Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4 /* /*]]>*/ /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-bidi-font-family:Arial;} و از این رو دسترسی عموم شهروندان تهرانی و هم چنین ساکنین منطقه به این مجموعه به این راحتی امکان پذیر است.
طراحی و ساخت :
ساخت مجموعه ای همانند تیراژه از برخی جهات در کشور ما تجربه ای نسبتا جدید بود اغلب فضاهای تجاری تهران در جداره های خیابان ها و میدان ها به وجود آمده است و مراکز عمده تجاری در جداره های خیابان ها و یا در پاساژ های حاشیه خیابان شکل گرفته است. چنین فضاها و مراکز تجاری امروزه با نیازها و خواسته های افراد مختلف جامعه هماهنگی نداشته و پاسخگوی رفتارها و کنش های شهروندان نمی باشد. در این میان مراکز خاص خرید همانند مجموعه خرید گلستان در شهرک غرب نیز که متاثر از معماری اصیل بازارهای ایرانی شکل گرفته است بیشتر به جنبه خرید توجه داشته و کمتر به فضاهای تفریحی اوقات فراغت و برخوردهای اجتماعی توجه نموده است.
ایده طراحی :
مجموعه تجاری تیراژه براین اساس شکل گرفت که این مجتمع به شکل یک مجموعه شهری ضمن بر طرف نمودن نیازهای شهر تهران در منطقه پنج به مکان های تجاری بتواند در زمینه تامین فضای مناسب شهری و اجتماعی به شهروندان خدمت رسانی داشته باشد. این ایده بر گرفته از الگوی بازارها و فضای شهری در سنت معماری کشورمان می باشد که در آن بسیاری از مناسبات اجتماعی و فرهنگی در درون این گونه فضاها صورت پذیرفت. اما در چند دهه گذشته با متمرکز شدن فضاهای تجاری در جداره های خیابان ها و عبور و مرور خودروها چنین فضاهایی از معماری شهری ما حذف گردید. براین اساس این طرح در منطقه 5 شهر تهران که از شبکه راه ها و اتوبان های وسیع و دسترسی های ناب شهری و با مشارکت و همکاری شهرداری تهران برخوردار است طرح ریزی شد.
طراحی :
پلان مجموعه علیرغم فرم ساده آن از جذابیت و گیرایی خاصی برخوردار بوده و با ایجاد در فضاهای جانبی و خلق منظره ها و دیدهای متنوع مراجعه کنندگان را به جستجو و کشف زوایای جدید مجتمع وامی دارد. با توجه به نزدیک بودن شکل زمین مجموعه به مربع محور اصلی مجموعه در قطر زمین جانمایی گردید تا بدین ترتیب فضای داخلی از عمق بیشتری برخوردار گردد.
به منظور ایجاد یک فضای دلنشین و یکپارچه در داخل مجموعه فضای مرکزی بصورت پلکانی در طبقات عقب نشینی می کند تا ارتباط بصری مناسبی در بین طبقات و کل مجموعه ایجاد گردد. این شیوه طراحی سبب شده تا برای بسیاری از مراجعه کنندگان زوایای غیر قائم زمین مشهود نباشد. از نکات در نظر گرفته شده در طراحی این مجموعه تنوع مسیرهای موجود در فضاهای داخلی آن است. مسیرهای خطی در این مجموعه بسیار محدود بوده و با توجه به تقسیمات فضایی آن در اطراف محور اصلی مسیرها و راه های متنوعی برای گردش در مجموعه طراحی شده است. محور قطری مجموعه ضمن ایجاد عمق فضایی بیشتر در فضای داخلی با توجه به تنوع مسیرها و فضاهای وید در گوشه های مجموعه سبب پیچیدگی خاصی در مجموعه شده است. ضمن آنکه پیچیدگی فضا به آن حد نمی باشد که باعث سردرگمی و عدم درک فضا گردد. مساحت کل مجموعه حدود 8300 متر مربع می باشد که 34000 متر مربع زیربنای آن در 4 طبقه ساخته شده است. سطح تجاری مجموعه نسبت به کل زیربنا نسبتا پایین می باشد و فضای باز بسیاری در مجموعه پیش بینی شده است. این امر سبب گردیده مراجعه کنندگان بتوانند با گردش در فضای داخلی و امکان استراحت و توقف اوقات فراغت خود را سپری نمایند.
فضای داخلی :
سقف سالن مرکزی به صورت شبکه ای از خرپاهای فلزی طراحی شده است که بوسیله نورگیرهای شیشه ای پوشیده شده است که به منظور کاهش شدت نور آفتاب در این نورگیرها از ترکیب صفحات آلومینیوم و شیشه استفاده شده است. نمای ستون های داخلی سنگ آذرشهر می باشد که با ترکیب با سنگ سفید کف باعث ایجاد نمای شاد و جذابی در فضای داخلی شده است. استفاده از سنگ دهبید با رنگ جذاب و روشن آن در فضاهای داخلی نیز از دیگر تمهیدات صورت گرفته برای ایجاد فضایی دلنشین و طبیعی در فضای مرکزی مجموعه و هم چنین ایجاد مقیلس فضایی از ترکیب درختان طبیعی و مصنوعی استفاده شده است. استفاده از نرده های ساده و شیشه ای که بتواند امنیت لازم را برای افراد مراجعه کننده فراهم نماید. از دیگر نکات قابل توجه در طراحی فضاهای داخلی می باشد. از جمله فضاهای قابل توجه در این مجموعه نمازخانه آن می باشد که در هماهنگی کامل با فضای تجاری مجموعه ولی با مصالح آجری و کاشیکاری ساده در بالای دیوار آن و فضایی ساده و خلوت را در طبقه زیرین آن ایجاد نموده است.
نمای مجموعه :
نمای بیرونی بسیار سنگین و متضاد با فضاهای داخلی طراحی شده است. نمای بیرونی در طبقه همکف با سنگ سیاه پوشانیده شده و در طبقات بالاتر ترکیب نمای شیشه ای و ورق های آلومینیومی با پوشش رنگ مخصوص کوره ای می باشد که حالت سنگ مانندی را در هماهنگی با نمای طبقه همکف ایجاد نموده است.
برنامه ریزی پروژه :
پروژه تیراژه در سال 74 با هماهنگی شهرداری منطقه 5 آغاز گردید و در این خصوص گزینه های مختلف و سایت های گوناگونی در سطح منطقه 5 از طرف شهرداری به طراحان و سازندگان پیشنهاد گردید که در نهایت سایت کنونی به لحاظ موقعیت و دسترسی های مناسب و همچنین فضاهای باز مختلف در اطراف مجموعه که امکان توسعه آن را فراهم می نماید انتخاب گردید. در طرح اولیه طراحی و ساخت یک مرکز تجاری در محل کنونی پیش بینی گردید که پس از اجرای آن فازهای بعدی شامل مجموعه های فرهنگی سینمایی و ... در اطراف طرح پیش بینی گردید. با توجه به مشکلات اجرایی با اعمال تغییراتی در طراحی مجتمع تجاری تیراژه فضای تفریحی مجموعه در طبقه انتهایی مجتمع جانمایی شد و بخش فرهنگی مجموعه نیز بدین سبب از برنامه طراحی مجتمع حذف گردید.
سازه :
پوشش زیربنای مجموعه در ابعاد تقریبی 90×90 بدون استفاده از بادبند و درز انبساط طراحی شده است که با توجه به عقب نشینی طبقات در فضای مرکزی و پوشش یکپارچه سقف بوسیله خرپا طراحی و محاسبه اتصالات ستونها و تیرها همگی صلب طراحی شده است. مقطع ستون های مجموعه با استفاده از ورق های خم شده به شکل U و اتصال آنها به یکدیگر طراحی شده است. اتصالات بوسیله جوش و کنترل های دقیق انجام شده است.
تاسیسات :
سیستم برودتی مجموعه متشکل از مجموعه ای از چیلرهای پکیج موتورخانه هواسازی با حجم بالا و دستگاه های فن کوئل می باشد. سیستم تامین سرمایش و گرمایش در واحدهای تجاری فن کویل می باشد سیستم تامین سرمایشی و گرمایش فضاهای عمومی تهویه مطبوع (هواساز) همچنین سیستم تولید سرمایش و گرمایش چیلر جذبی شعله مستقیم است.
مرکز خرید (سیتی سنتز) بندر عباس
کارفرما : شرکت تجارت خانخ جنوب
مجری : شیب کوه زیتون
زمان اجرا پروژه و زیربنا
شروع عملیات اجرایی : 1/8/81
پایان عملیات اجرایی : 1/1/84
مساحت زمین : 4500 متر مربع
زیربنا کل : 18000 مترمربع
سقف کاذب : کومه سازان
سازه فضاکار : رخ بام سازه
موقعیت بازار مرکزی:
این مجموعه در کنار بازار قدیم شهر بندرعباس ضلع شمال شرقی میدان هفده شهریور قرار دارد و در زمینی مستطیل شکل به مساحت 4500 مترمربع 18000 متر مربع زیربنای تجاری و خدماتی را در چهار طبقه در خود جای داده است. فرم نمای بیرونی مجموعه بر گرفته از موتیف ها و المان های معماری بومی منطقه جنوب- بندرعباس بندرلنگه و ... می باشد که به صورت اغراق آمیزی مورد استفاده قرار گرفته است.
در فضای داخلی چند ردیف راهرو عمود بر هم فضاهای تجاری و فروشگاهها را به هم پیوند می دهد. بازشدگی ها و فضاهای وید در محور مرکزی و در گوشه های بنا یکنواختی فضاهای داخلی را از میان برده و با نورگیرهای موضعی در نقاط مختلف بنا سایه-روشن های جذابی را در داخل بنا فراهم ساخته است. افزون بر ورودی اصلی مجموعه چند ورودی فرعی در انتهای راهروها طراحی شده است که با شکستگی ها ، چرخش های مختلفی فضای درون و بیرون مجموعه را به هم پیوند می دهد. در طراحی واحدهای تجاری ایجاد فرورفتگی و برجستگی از یکنواختی فضا کاسته و طراح تلاش داده تا با ایجاد فضاهای هشتی مانند تا حدودی فضاهای داخلی را نیز متاثر از معماری بومی نشان دهد ولی باید اذعان نمود که تفاوت بسیاری بین فضاهای داخلی و نمای بیرونی وجود دارد . نمای بیرونی ساختمان با سیمان رنگ شده پوشش داده شده است که متاسفانه به علت نامرغوب بودن رنگ استفاده شده رنگ نما خاک گرفته و کثیف به نظر می رسد . در حالیکه در فضاهی داخلی استفاده از مصالح با کیفیت جلوه دیگری از معماری را ارئه می دهد. طبقه زیرزمین به انبار واحدهای تجاری و پارکینگ اختصاص دارد و در سه طبقه تجاری آن 600 واحد تجاری طراحی شده است. استفاده از نمادهایی همچون بادگیر و عناصر سازه ای که نمای بیرونی مجموعه سبب ایجاد سایه-روشن های متنوعی در نمای بیرونی ساختمان شده است که سادگی و بسته بودن نمای مجموعه را جبران نموده است. باید گفت که ارتباط معنادار و روشنی بین نقوش و المان های طراحی شده در نما با فضاهای داخلی مشاهده نمی گردد و ناظر بیرونی از ماهیت فضاهای داخلی و اتفاقات طراحی شده در درون نشانه ای نمی یابد.
ایده طرح :
با گذشت زمان مراکز تجاری با کاربری های دیگر تلفیق گشتند و مراکز تجاری تفریحی را بوجود آوردند و در این فضاها به واژه خرید دیگر به عنوان فعلی برای رفع نیاز نگریسته نمی شود. بلکه خرید به صورت یکی از اجزای تفریح و گذراندن اوقات فراغت تبدیل گشته است . آن چه ذکر شد ایده اصلی ساخت مراکز تجاری بزرگ با قابلیت در برگیری خدمات رفاهی و تفریحی را مشخص می کند. این فضاها به دلیل آن که عمدتا در شب پذیرایی مردم هستند به صورت بسته و مسقف طراحی شده و روشنایی و نورپردازی های گوناگون که خود مشخصه های اصلی ایجاد جاذبه برای فضاهای تجاری می باشد به عنوان اصلی ترین ایده های طراحی مطرح می شود.
در غالب این پروژه ها اساس طراحی بر ترکیب دو فعالیت اصلی یعنی خرید و تفریح استوار است . غرفه های تجاری مراکز بازی کودکان مراکز تفریحات و سرگرمی ها و رستوران ها کافی شاپ ها و فست فودها از مهم ترین اجزای شکل گیری این مجموعه ها می باشند و مجتمع تجاری الماس شرق در حدود 104000 متر مربع و در زمینی به مساحت 25000 متر مربع با این هدف در مهم ترین مرکز زیارتی و گردشگری ایران یعنی مشهد ساخته شد.
الف: درباره شهر مشهد(سایت مجموعه)
شهر مشهد به لحاظ موقعیت مذهبی جغرافیایی و سیاسی از مهمترین کلان شهرهای ایران می باشد. جذب بیش از 12 میلیون گردشگر و زائر در سال و نیاز به تامین مکان های مختلف اقامتی تفریحی و تجاری برای آنان به همراه طرح های توسعه حرم مطهر و نوسازی محلات اطراف سبب شده تا مشهد به عنوان یکی از بازارهای عمده ساختمان سازی در کشور مطرح گردد. از سوی دیگر شهر مشهد به عنوان یکی از مراکز عمده تجاری در سطح منطقه و به عنوان دومین کلان شهر مذهبی جهان و مجاورت با کشورهای همسایه پتانسیل تبدیل شدن به یک بازار منطقه ای را دارا می باشد.
ب: تحلیل فرم
ایده اصلی بنا یک استوانه است که در سطوح افقی و عمودی قطعاتی از آن جدا و یا به آن اضافه شده است. در سطح افقی این گسترش ها بیشتر به جهت تطبیق با فرم متوازی الاضلاع زمین صورت گرفته است. توجه به بیان سمبلیک و نمادگونه در استفاده طراح از فرم گنبد در مرکز ثقل بنا به نحوی آشکار می شود. ارتفاع گنبد از پایه تا راس به اندازه ارتفاع ساختمان از زمین تا زیر گنبد است. فرم بنا ماهیتی چندگانه دارد و مجموعه ای هم نشین از سبک ها و جریان های مختلف معماری است. از طرفی در ساخت گنبد توجه صرف به استفاده از اعجابات سازه ای استوار است ولی در طراحی بدنه ستون های سبک کلاسیک با رنگ سفید تقارن محور ورودی شیشه های سبزرنگ و بدنه های کامپوزیت به چشم می خورد. از این روی تناسبات نما و ساختار پلان مجموعه با فرم نهایی آن چندان سازگار نمی باشد.
پ: تحلیل پلان ساختار پروژه نظام روابط
اساس شکل گیری مجموعه دایره های هم مرکزی است که فضای تجاری را در موقعیت های تقریبا یکسان نسبت به وید مرکزی قرار داده است . باید گفت که این مجموعه نه در ساختار پلان و نه در طراحی فضاهای داخلی برداشتی هر چند مفهومی و انتزاعی از بازار نداشته موضوعی که طراح آن نیز بدان اذعان دارد توجه به نیازهای بازدیدکنندگان به ویژه زائران و گردشگران نیز از جمله دلایل توجه به ایجاد فضاهای جدید و استفاده از مصالح نو می باشد. شاید بتوان گنبد مجموعه را تنها جلوه تاثیرگذار در این زمینه بیان نمود که با توجه به جزئیات خاص طراحی آن با ورق های کمپوزیت آلمینیومی در می یابیم که استفاده از مصالح جدید و تکنولوژی های نو در کنار خلق فضاهای مدرن در اولویت اهداف طراح مجتمع بوده. وید مرکزی کانون اصلی همه دیدها دسترسی و توجهات می باشد. دو حلقه ارتباطی مسیر اصلی دسترسی های مجموعه می باشد که با شیب 3% به صورت یک مارپیچ حلزونی در طبقات حرکت می کند و بازدیدکنندگان را در طول مسیر خود به طبقات دیگر هدایت می نماید. دسترسی به طبقات به وسیله مجموعه ای از راه پله های برقی و یا رمپ های برقی امکان پذیر می باشد . تقسیم بندی واحدهای تجاری در قطعات نسبتا محدود و کوچک صورت گرفته است. این واحدها همگی دارای فرم و موقعیت مشابه هستند.
زیربنای زیاد و نظام حرکتی دوار و بدون تغییر سبب شده تا مراجعه کنندگان کنتر توان و رغبت بازدید از کل مجتمع را داشته باشند به همین منظور زون های استراحت و توقف در کنار زون های خدماتی در چهار گوشه طرح پیش بینی شده است که به صورت فرم چلیپا در پلان دایره ای حجم استوانه ای شکل باعث ایجاد تنوع شده است. قسمت عمده ای از فضاهای اصلی و حرکتی فاقد نور مناسب می باشند که با نورپردازی های داخلی این امر جبران شده است.
مرکز خرید ستاره فارس :
بخشی از اطلاعات مجموعه ستاره فارس شیراز
مساحت زمین : 5500 متر مربع
مساحت زیربنا : 43000 متر مربع
تعداد طبقات : 9 طبقه
پارکینگ در سه طبقه: 500 واحد پارکینگ
تجاری در 3 طبقه : 400 واحد تجاری
شهر بازی سرپوشیده و رستوران هر کدام در یک طبقه 4500 متر مربع زیربنا
مجهز به سیستم سرمایش و گرمایش مرکزی- دوربین مداربسته سیستم اعلام حریق و سیستم اطفای حریق اتوماتیک
برق اضطراری پله برقی و آسانسورهای ساخت آلمان و موتورخانه ی مرکزی با تجهیزات ساخت ژاپن
ایده های طراحی :
در این مجموعه نگرش نسبت به بخش تجاری مجتمع براساس الگوی رفتاری و عملکردی بازارهای قدیمی ایران بوده است. در بازارهای قدیمی راستاها و امتدادهای خاصی وجود دارد که برگرفته از ساختار شهری آن زمان بوده و اتصال مابین آنها از طریق چهارسوق هایی شکل می گرفته . وجود غرفه های تجاری در امتداد محورهای متعدد بازار منجر به شکل گیری روابط سیال و خوانا می شده که مردم مخاطبین می توانستند به راحتی مسیر مطلوب خود را بیابند.در بخش های تجاری مجتمع محورهای سه گانه ای به موازات یکدیگر تعریف می شوند و عامل ارتباطی آنها به فضاهایی از معماری امروز تبدیل می شود که تقسیم کننده و عامل ارتباط بصری میان طبقات می باشد. این فضا هم در ابتدا و هم در انتهای مسیر وجود دارد که علاوه بر نیازهای عملکردی کیفیت فضایی مناسبی را ایجاد می کند(این فضا در معماری void نامیده می شود). در بخش مسکونی نیز فضاهای مسکونی در اطراف حیاط مرکزی بزرگی که متناسب با مجموعه تعریف شده شکل می گیرد و بدین ترتیب در طبقه هشتم فضای سبز و آزاد موردنیاز واحدهای مسکونی را تامین می کند.
قسمت اول :
ویژگی های طرح معماری:
در این مجموعه 3 طبقه زیرزمین به کاربری پارکینگ با گنجایش حدود 500 دستگاه خودرو اختصاص یافته است که دسترسی به آن با رمپ عریضی از معبر اصلی میسر می باشد. جهت سهولت در حرکت و جلوگیری از ادحام و ترافیک خودروها دو رمپ موازی در ضلع شرقی پارکینگ جهت رفت و آمد و دسترسی به طبقات تعبیه شده است. 3 طبقه بعد دارای کاربری تجاری می باشد که 400 واحد را در بر می گیرد.
3 محور موازی در امتداد شرقی- غربی واحدهای تجاری شکل می گیرند. این سه محور در ابتدا و انتها و منطقه میانی به یکدیگر مرتبط می شوند. این محورهای سه گانه علاوه بر ایجاد ارتباط تاسیسات را در خود جای میدهند و آن را در زیر سقف کاذب های خود مخفی کرده اند . در ابتدا و انتهای محور میانی 2 فضای دایره ای شکل (void) وجود دارد که الگوی رفتاری را تغییر می دهد و ارتباط بصری میان طبقات را میسر می سازد.
طراح از این نقاط عطف جهت ارتباط عملکردی نیز بهره برده به گونه ای که در هر وید دو دستگاه پله برقی به موازات یکدیگر نصب می شود . طبقه بعد بخش تفریحی مجموعه است که ضلع غربی آن به شهر بازی اختصاص یافته است و شامل بخش بیلیارد و بولینگ و دیگر وسایل تفریحی است. در ضلع شرقی این طبقه مجموعه اغذیه فروشی در طبقه هشتم و نهم در ضلع شرقی در 2 طبقه رستوران و در ضلع غربی مجموعه مسکونی در نظر گرفته شده است. مجموعه همسایگی واحدهای مسکونی در اطراف یک حیاط مرکزی تعریف شده. دسترسی مستقل از کوچه ضلع جنوبی مجموعه به بخش مسکونی اختصاص دارد که مانع تداخل عملکردی بخش های تجاری و تفریحی با این مجموعه می شود. رستوران مجموعه در 2 طبقه طراحی شده که در طبقه هشتم سالنی در امتداد شمالی جنوبی است و منظری گسترده از شهر را در پیش رو دارد و با پلکانی به رستوران فوقانی که به فرم استوان طراحی شده مرتبط می شود که چشم اندازهای متعددی از تمامی وجوه را به بیننده عرضه می کند. نمای اصلی ساختمان در دو ضلع شرقی و بخشی از ضلع شمالی به خوبی قابل رویت است که به علت ابعاد آن از جنس شیشه و استیل در پوشش آن استفاده شده تا با توجه به ویژگی های حجم سبکتر و شفاف تر جلوه کند . طراحی داخلی مجموعه (کفسازی، طراحی سقف ها ، بدنه و نورپردازی) جهت اشاره به محورهای حرکتی و ارتباطی اصلی و نقاط عملکردی می باشد.
سلفریجز در بیرمنگام :
معمار :FUTURE SYSTEMS
مهندس سازه :ARUP
پیمانکار اسکلت :SEVERFIELD-REEVE STRUSTURES LTD
پیمانکار طراحی و مدیریت :SIR ROBERT MCALPINE LTD
کارفرما :THE BIRMINGHAM ALLIANCE
ساختمان سلفریجز در بیرمنگام انگلستان بزرگترین شعبه از دو فروشگاه زنجیره ای است که در مرکز خرید بازسازی شده بالرینگ قرار دارد. تا بحال شرکت فروشگاههای زنجیره ای سلفریجز با فروشگاه معروفش در خیابان آکسفورد لندن شناخته می شد و تصمیم آن بر گسترش حوزه فعالیت خود به بیرون از پایتخت اهمیت زیادی برخوردار است. کنسرسیوم توسعه بالرینگ (اتحادیه بیرمنگام) شرایط شرکت سلفریجز را پذیرفته و شرکت های مهندسی Futuree Systems و Arup در اکتبر 1999 برای اجرا پروژه انتخاب شدند. چشم انداز شرکت Futuree Systems عبارت از ساختمانی بود که با محیط متنوع مکان ساخت همخوانی داشته و در عین حال تقاضای شرکت سلفریجز را در ایجاد فضایی بدون پنجره و با تمرکز به درون برآورده سازد. نمای منحصر به فرد ساخته شده نشان دهنده بزرگی و بافت ساختمان و برجسته کننده انحنای غریب آن است. شرکت طراحی مهندسی کامل این ساختمان را فراهم آورده است . سازه ، تاسیسات ، نمای بیرونی سیستم اطفای حریق ، مخابرات و آکوستیک ، و در این راه از دانش بخش تحقیق و توسعه خود استفاده نموده است. ارتباط پل بین فروشگاه سلفریجز و پارکینگ مجاور ، تحت قرارداد سومی و بر مبنای طراحی و ساخت توسط اتحادیه بیرمنگام تدارک گردید. علیرغم کارفرمایان و تیم های پیمانکاری متفاوت ، تیم Arup طراحی مهندسی هر سه قرارداد را بعهده گرفت. چهار طراح تجهیزات داخلی فروشگاه (برای هر طبقه یک طراح) تنها پس از تکمیل سازه اسکلتی و به مناقصه گذاشتن تاسیسات ساختمانی به کار گمارده شدند. طراحی تفصیلی پل نیز پس از ساخت اسکلت سازه ای نگهدارنده آن انجام گردید. ترکیب مرحله بندی خاص پروژه با الهامات پیچیده معماری ، پیچیدگی در فضایی محدود و بودجه موردنیاز ، این پروژه را از ابتدا به یکی از چالش های بزرگ مهندسی و مدیریت طراحی تبدیل کرده بود.
اسکلت فولادی اسکلت سازه ای ساختمان سلفریج در بیرمنگام شباهت زیادی با اسکلت ساختمان های چند طبقه معمولی دارد. لیکن دو ویژگی خاص در طراحی سازه باعث تمایز این ساختمان از سایر اسکلت های متداول شده و اولین آنها عبارت است از میل به ایجاد شکل منحنی و خمیده برای ساختمان و پشتیبانی از سیستم نمای بتنی-پاششی آن که شکلی آزاد و بدون قید دارد. دومین ویژگی نیز تمایل بین ایجاد یک فضای فروشگاهی با کمترین سازه قائم و بلندترین ارتفاع ممکن است. برای دست یافتن به این اهداف ، در طراحی و ساختمان سافریج از فناوری طراحی و ساخت به کمک کامپیوتر و تولید انبوه سفارشی استفاده شده است تا امکان ساخت اقتصادی یک اسکلت نامنظم فراهم آید. نقطه شروع طراحی اسکلت از طراحی یک جانمائی مناسب برای ستون ها آغاز شد. رویکرد انتخاب شده عبارت بود از قرار دادن رشته ای از ستون ها به دور محیط خارجی ساختمان با فاصله تقریبی 12 متر بین هر دو ستون متوالی و یک حلقه جداگانه به دور دو اتاق داخلی که به فاصله یکسانی از یکدیگر قرار گرفته اند. برای محدود ساختن فاصله بین تیرهای اصلی و کمکی بترتیب به 12 متر و 16 متر، تنها به چند ستون های اضافی نیز به طور جداگانه و گروهی طوری قرار داده شده اند که با نیازهای سازه ای و معماری منطبق باشند. شکل پلان ساختمان از طبقه ای به طبقه ی دیگر تغییر می کند تا با انحنای مقطع آن همخوانی داشته باشد. این امر نیاز به تیرهای کمکی را پدید می آورد که یک سر آنها به ردیف ستون پیرامونی با فواصل مختلف در هر سطح گیر داده شده اند.
زیر لایه سازه ای نما
ایجاد شکل هندسی منحنی و خمیده در نما بدون تحمیل هزینه های بالای ساخت ، یکی از پیچیده ترین چالش های طراحی را در برابر طراحان قرار داده بود. گزینه هایی مانند جرزهای فولادی ، بتن پیش ساخته ، سیمان مسلح و مورد بررسی قرار گرفتند. لیکن همگی آنها به نفع گزینه بتن پاششی کنار رفتند. که می توانست به شکل هندسی موردنیاز در آورده شده و بدون نیاز به یک اسکلت نگهدارنده ، تا ضخامت لازم برای حفظ شکل خود و مقاومت در برابر نیروهای وارد اجرا شود. برای اسکلت دائمی از شبکه فلزی گسترده استفاده شد که در محل ساخت تا تامین انحنای موردنیاز در آورده شده و توسط یک سیستم داربست قابل تنظیم که بر روی تختال های کف درون ساختمان نگهداری می شد ، در مکان خود جاسازی می شد. سپس چهار لایه از تقویت کننده های سازه ای به اسکلت نصب شدند و بتن از سمت بیرون تا ضخامت 175 میلی متر پاشیده شد.
روکش نما
در نمای منحصربفرد ساختمان از لایه های عایق استفاده شده است و بیرونی ترین لایه این نما یک وسته رنگی پاششی است که ظاهری مانند شیشه ایجاد می کند. در نهایت ، ساختمان با 15000 قرص آلمینیومی آنودایز شده روکش شده که بر روی هر یک کنترل کیفیت دقیقی صورت گرفته است.
راهبردهای مربوط به تاسیسات ساختمانی
سیستم های انتقال برق ، تهویه مطبوع، کابل های داده ها ، کنترل نور و سیستم مدیریت ساختمان همگی در محل داخل فروشگاه قابل دسترسی هستند و برای رسیدن به آن ها نیازی به کانال های پیرامونی نیست. در این شرایط می توان در صورت لزوم کنترل های مرکزی را مجددا برنامه ریزی کرد. تابش نور خورشید به درون سالن های میانی از طریق سقف ، این امکان را بوجود آورد که زاویه و شکل اتاق های میانی طوری طراحی شود که نور طبیعی امکان نفوذ تا بیشترین عمق سالن های داخلی را داشته باشد. برای قسمت های غیرفروشگاهی با استفاده از واحدهای اختصاصی انتقال هوا ، حداقل هوای تازه فراهم می شود. فن کوئل هایی که در محل نصب شده گرمایش و سرمایش لازم را فراهم می آورند. در قسمت رستوران کارکنان ، از یک سیستم گردش هوا با حجم ثابت استفاده شده است تا سرمایش دلپذیری برای این قسمت و نیز آشپزخانه اصلی فراهم شود. برای اتاق های مخابرات و امنیت از سیستم سرمایش مبادله مستقیم جداگانه ای استفاده شده است. برای صرفه جویی در هزینه از بویلرهای مرکزی استفاده نشده است. دمای کم هوای تغذیه و استفاده از بازگردش باعث می گردد که از گرم کننده های برقی در واحدهای انتقال هوای بخش فروشگاهی کمترین استفاده به عمل آید که این امر باعث صرفه جویی هزینه ای زیادی در مقایسه با استفاده از سیستم کنترل دمای مرکزی می گردد. انتخاب سیستم های حفاظت در برابر خوردگی و آتش سوزی نیز بخش مهمی از طراحی اسکلت را به خود اختصاص داده بود و امکان در معرض گذاری سازه کف و تاسیسات بعنوان یک "سقف فنی " نیز در مراحل اولیه طراحی مورد بررسی قرار گرفته بود. مطالعه ای بر روی مهندسی آتش نشانی انجام گرفت که منجر به کاهش نیاز به مقاومت سازه کف در برابر آتش سوزی از دو ساعت به 60 دقیقه گردید ، در نتیجه امکان استفاده از یک سیستم رنگ کاری در محل سایت را فراهم ساخت. نتیجه کار یک نمای درونی با ظاهری تمیز است که در چندین قسمت از ساختمان در معرض دید می باشد.
مطالب مشابه :
ضرورت تاسیس رشته پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبد کاووس
اسلامی واحد گنبد کاووس مردم شریف شرق استان گلستان دانشگاه آزاد گنبد کاووس,
اطلاعيه ها و تبليغات(اين پست ثابت است)
حسابداری از موسسه شرق گلستان هستم.به همراه دانشگاه شرق گلستان, گنبد, گنبد کاووس.
اطلاعات کامل مرکز خرید تیراژه
دانشگاه شمس ,دانشگاه شرق گلستان. در گنبد کاووس استان گلستان است آن 600 واحد
دو شهر بزرگ گلستان (گرگان و گنبد کاووس) از کمبود فضاهای آموزشی رنج می برد
(گرگان و گنبد کاووس) و تاریخ شرق استان گلستان. دانشگاه آزاد اسلامی واحد
دکتر علیرضا قربانی رئیس جدید دانشگاه پیام نور گنبد کاووس
پیام نور گنبد کاووس و تاریخ شرق استان گلستان. دانشگاه آزاد اسلامی واحد
دکتر حسین گلچینی به عنوان سرپرست دانشگاه گنبد کاووس منصوب شد.(+تصاویر)
سرپرست دانشگاه گنبد کاووس تاریخ شرق استان گلستان. دانشگاه آزاد اسلامی واحد
گزارشی از بازدید علمی میدانی «معدن صدف آق بند» شهرستان گنبد کاووس
شهرستان گنبد کاووس شرق شهرستان گنبد کاووس در حوزه بااساتید دانشگاه گلستان
غیرانتفاعی گلستان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبد; دانشگاه موسسه آموزش عالی شرق گلستان; دانشگاه گنبد کاووس
برچسب :
دانشگاه شرق گلستان واحد گنبد کاووس