پیرامون همایش هتلداری نوین و توسعه گردشگری با نگاهی به همایش گردشگری دینی

این فرصت مهیا شد که در همایش یک روزه « هتلداری نوین و توسعه گردشگری» حضور داشته باشم. همایشی که می توان گفت بیشتر دست اندرکاران و متخصصان گردشگری کشور در آن حضور داشتند. این همایش با همت مسئولان هتل هما و همکاری علمی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار گردید. هرچند همایشی یک روزه بود ولی از نظر برنامه ریزی همایش و حضور فراگیر دست هر آنکه دستی در آتش گردشگری کشور دارد اهمیت فراوانی داشت.  در برگزاری همایش نگاه کارشناسی و تخصصی به گردشگری را به وضوح قابل مشاهده بود. در دوسویه  روند اجرایی و روند علمی این همایش  در واقع استخوان خورد کرده های گردشگری کشور فعالیت نموده و سطح همایش را هر چند یک روزه بود چنان بالا برده که سازمان جهانی گردشگری این همایش را در وب سایت خود لینک نموده بود.


tv3wq666vc8by0lx7hqi.jpg

  محتوای همایش به گونه ای برنامه ریزی شده بود که با دعوت از 6 میهمان خارجی از کشورهایی که روند توسعه ای بخصوص در سال های اخیر در گردشگری داشتند ، در پی به اشتراگذاری تجربیاتی بود که آنها در روند توسعه گردشگری کشور خود کسب کرده بودند. این میهمانان که با مشورت با پرفسور جعفر جعفری که در جایگاه بالایی علم گردشگری در جهان داراست به گونه ای دست چین شده بودند میهمانانی از کشور اسپانیا ، ترکیه، ایتالیا و پرتغال بودند که به غیر یک پانل ، مابقی زمان همایش به ارائه سخنرانی این میهمانان اختصاص داده شد. من به شخصه از سخنرانی سه میهمان این همایش بخصوص بهره فراوان بردم. دکتر کوزاک (kozak ) از ترکیه که در ده دقیقه فزصت کمی که در اختیار داشت نکات کلیدی جذب گردشگری ترکیه را بیان نمود و « مهمان نوازی را نکته کلیدی جذب گردشگربه ترکیه » بیان نمود. دکتر مندس (mendes) با سخنرانی عالی خود مقایسه دو گانه هوش منطقی و هوش احساسی در بازار گردشگری به این نکته کلیدی اشاره کرد که « گردشگران امروز تجربه می خرند در واقع گردشگران چیزی را می خرندکه در ذهن بماند و خاطر انگیز باشد» و این جمله به نقل از مدیر یک برند در زمینه گردشگری که می گوید « شرکت من وابسته است به پنجاه هزار لحظه و واقعیت در جهان» و همچنین سخنرانی دکتر chiappa که در رابطه با نقش اینترنت و فضای آنلاین در زمینه گردشگری در غرب سخن گفت و بیان این آمار که که حدود 25/ 75 میلیون نفر در امریکا و استفاده 4 نفر از هر ده نفر در اروپا ار اینترنت و سایت های اجتماعی برای سفر و گردشگری استفاده می کند و این آمار که فیسبوک در سال 2008 در رابطه با 52 درصد از سفزهای گردشگری در غرب مورد استفاده یا استناد قرار گرفته است. دیگر سخنرانان نیز مطالب مفید بسیاری را مطرح نموده اند ولی این سه سخنرانی نکات کلیدی بسیاری را در زمینه گردشگری در جهان بیان نمودند. امید ست با چاپ مجموعه مقالات و ترجمه این سخنرانی ها ، این مطالب آموزنده در اختیار فعالان گردشگری کشور قرار گیرد.

در رابطه با پانل های ارائه شده نیز حضور چهره های آکادمیک مطرح در زمینه گردگری کشور همچون دکتر ضرغام و رئیس اتحادیه هتل داران، مدیرعامل گروه های هما، رئیس جامعه تورگردانان ،  رئیس انجمن صنفی دفاتر سفر و گردشگری و همچنین مشاور عالی و معاون گردشگری سازمان  جنبه ای فراگیر داشت و بخصوص برگزاری جلسه پرسش و پاسخ و مباحث مطرح شده در این جلسات هر چند اندک ولی مفید توانست کمی از وضعیت بغرنج گردشگری کشور مطرح شود. کاش از این دست جلسات پرسش و پاسخ در رابطه با وضعیت گردشگری کشور خود بدل به یک سنت دائمی شود.

در رابطه با اجرای همایش نیز گونه ای خاصی از نظم و ترتیب مناسب وجود داشته که این را می توان برآمده از تجربه بسیار عمیق و گسترده ، کارکنان و مدیران گروه هتل هما دانست که شیوه مناسبی را در زمینه برگزاری همایشی یک روزه ساماندهی نمودند که خود نیازمند تشکر و قدرانی است.

بطور کلی بهره ای که از حضور در همایش بردم بسیار مناسب ود و این خود دلیلی شد که این متن به نگارش درآید و البته  آغاز تصمیمی است در نقد و بررسی همایش های  که در زمینه گردشگری برگزار می شود. در این رابطه سعی بر آن است که به بررسی و مقایسه این همایش با همایش گردشگری دینی که آخر هفته در مشهد برگزار می شود  و جالب آنکه این دو همایش از نظر هستی شناختی نمایندگی دو گونه نگاه به گردشگری در کشور را باز می نماید. نگاه هستی شناختی اول که به همایش هتلداری و گردشگری اختصاص دارد از گردشگری به عنوان یک امر اقتصادی که ضامن اشتغال و درآمد است یاد می کند و تخصص و کارشناسی نسبت به علم گردشگری در آن حرف اول را می زند و همایش دوم گردشگری را تنها یک ابزار می بیند که واسطه تبلیغ است و به هیچ وجه به اشتغالزایی و درآمد حاصل از این فعالیت اختصاصی وقعی نمی نهد. به عنوان مثال در رابطه با زیارت و گردشگری در مشهد به شدت متقعد است که باید هر گونه برند سازی در مشهد نابود شود و فقطزیارت محض مدنظر قرار گیرد به عنوان مثال موج های آبی و پدیده شاندیز نباید در کنار زیارت بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) مطرح باشد بلکه باید حذف شود. این نگاه که متاسفانه در نظام گردشگری وزیارت مشهد حاکم است تنها در تحکیم سفرهای تک منظوره بوده و این در حالی است که بیش از 93 درصد سفرهای مشهد چند منظوره با اولویت زیارت است. نگاهی به مقالات برگزیده در این همایش خود گویای سیطره این دیدگاه در همایش گردشگری دینی می باشد که با بودجه ای کلان در پی ترویج دیدگاهی است که با واقعیت های موجود سر سوزنی تطبیق ندارد.امید است بعد از بزگزاری این همایش و در مقایسه دو همایش یاد شده ، به صورتی مبسوط این دو دیدگاه را مورد بررسی قرار دهیم و همچنین نقدی را بر مقالات برگزیده این دو همایش با کنار هم قرار دادن آنها به نگارش درآورم.  این مهم به علت ضرورت پرداختن به آن در اولویت پست های این وبلاگ قرار دارد.


مطالب مشابه :


پیرامون همایش هتلداری نوین و توسعه گردشگری با نگاهی به همایش گردشگری دینی

پیرامون همایش هتلداری نوین و توسعه گردشگری با نگاهی به همایش گردشگری های گردشگری




همایش ظرفیت های کارآفرینی در صنعت گردشگری

مقالات خود را حداکثر تا تاریخ 8 اسفند ماه 92 های : گردشگری همایش برررسی ظرفیت های




برپایی همایش راهنمایان گردشگری در شهرستان رامسر

برپایی همایش راهنمایان گردشگری در این همایش برای چهارمین سال پیاپی در مرکزرسانه های




نخستین همایش ملی کاربرد ایزوتوپ های پایدار - اردیبهشت 92

نخستین همایش ملی انجمن علمی برگزیده کشور در سال باسنگ های تزئینی; گردشگری علمی




همایش علمی گرامی داشت روز جهانی جهانگردی (گردشگری و آب)

(گردشگری و دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در کنوانسیون راهنمایان گردشگری سال 2017




گزارش تصویری " صنایع دستی وهنرهای سنتی در اهواز " عکس: سیدمحمد عبودزاده

همایش تجلیل از فعالین گردشگری 92 سومین همایش روابط عمومی های خوزستان در سال 93 مجری همایش




برچسب :