سرمایه های خراسان شمالی به دیگر استان ها سرازیر شده است

خراسان شمالی

غفوری: نتایج مطالعات نشان می دهد که شرکت های کوچک و متوسط فناوری در رونق اقتصادی، توسعه فناوری و ایجاد اشتغال مولد، نقشی اساسی دارند. اما آشنایی نداشتن با مهارت های کسب و کار، ناآگاهی از شرایط بازار و نداشتن تجربه های فنی، تخصصی و مدیریتی سبب می شود که بسیاری از این شرکت های نوپا در سال های ابتدایی تأسیس دچار شکست شوند. حرکت به سوی اقتصاد باز، جز با تقویت بخش خصوصی و توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط امکان پذیر نیست به گونه ای که امروزه تعداد شرکت های کوچک و متوسط به عنوان یکی از شاخص های مهم توسعه یافتگی و رشد اقتصادی کشورها محسوب می شوند.

پرورش و رشد کسب و کار از طریق تأسیس و توسعه مراکز رشد به عنوان مؤثرترین شیوه برای حمایت از شرکت های کوچک و متوسط مورد توجه کشورها قرار گرفته است. مرکز رشد زمینه و زیر ساختی است که با پذیرش و حمایت از کارآفرینانی که دارای ایده های محوری مبتنی بر علم و فناوری و قابلیت تجاری شدن هستند، زمینه های رشد و ارتقای آن ها را برای حضور مستقل و مؤثر در عرصه های فناوری کشور و تبدیل به بنگاه های اقتصادی سودآور فراهم می کند.

در همین رابطه دکتر «رضا شاهین فر» رئیس مرکز جهاد دانشگاهی خراسان شمالی درباره فعالیت مرکز رشد در استان به خبرنگار ما گفت: هدف اصلی مراكز رشد ایجاد بنگاه های اقتصادی در استان است تا از طریق این بنگاه ها بتوان علاوه بر اشتغال زایی، به شهروندان خدماتی ارائه داد.

وی ادامه داد: رسالت مراكز رشد شناسایی استعدادهای افراد در زمینه های مختلفی علمی و تحقیقاتی است تا از طریق آن توان فكر و ایده در آن ها ایجاد شود.

وی تصریح كرد: مبتكران و محققان كه دارای طرح و ایده هستند، می توانند طرح های خود را به مراكز رشد ارائه دهند تا مركز رشد طرح ها را ارزیابی و بررسی كند و در صورتی كه طرح ارائه شده نوآورانه، خلاقانه و فناورانه باشد، مورد تاكید مركز رشد قرار می گیرد.

«شاهین فر» با تاکید بر این که طرح های ارائه شده باید دارای نوآوری باشد، اضافه کرد: طرح های ارائه شده به مركز رشد باید یك نوع فناوری را به بازار ارائه کند تا بعد از گذشت 3 سال به یك بنگاه اقتصادی تبدیل شود و اشتغال زایی برای جامعه به وجود آورد.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان شمالی ادامه داد:  مراكز رشد به 2 صورت از مبتكران و محققان حمایت می كنند كه بازه زمانی مرحله اول که پیش رشد نام دارد، 6 ماه است که در آن افراد طرح ها و ایده های خود را به مركز ارائه می دهند و در صورت داشتن خصوصیات اولیه و تایید توسط کارشناسان در دستور كار مركز برای حمایت قرار می گیرد. مركز در این مرحله تا مبلغ 30 میلیون ریال كمك مالی به فرد یا گروه می كند. هم چنین مبتکر باید در این مرحله نمونه اولی خود را تولید کند.

مرحله بعدی كه مرحله رشد نام دارد، دارای مدت زمان 5 سال است که مبتکر دوباره از طرح های ارائه شده خود دفاع می کند تا فعالیت های انجام گرفته در مدت 6 ماه محرز شود. در صورتی که طرح مورد تایید نهایی قرار بگیرد، مرکز رشد منابع مالی،  مشاوره ای،  آموزشی و ... در اختیار افراد قرار می دهد و نمونه ها و تولیدات آن ها را به بازار معرفی می کند تا افراد به صورت جدی وارد بازار كار شوند.

وی اضافه کرد: در مرحله رشد که در آن مبتکر وارد فاز جدیدی از فعالیت های خود می شود، مرکز رشد برای حمایت جدی از تولیدات فرد یا گروه 300 میلیون ریال به صورت هدفمند در اختیارشان قرار می دهد تا آن ها را به سمت بنگاه موفق سوق دهد.

«شاهین فر» عنوان کرد: با توجه به این که در خراسان شمالی محدودیت هایی وجود دارد این مدت 3 سال است و افراد باید در این مدت فعالیت های خود را انجام دهند.

وی تاکید کرد: با توجه به این که مرحله رشد، مرحله حساس و پر ریسکی برای مبتکر است مرکز حمایت های همه جانبه خود را جدی تر می کند.

وی ادامه داد: مطابق اساس نامه، حمایت هایی كه از مبتکران در این مرحله صورت می گیرد 3 حالت دارد:

مرحله اول برای شركت هایی است كه كار را بسیار خوب انجام می دهند و در نهایت موفق می شوند، مرحله بعدی برای شرکت هایی است که به طور کامل نتوانسته اند طرح های خود را به پایان برسانند و مرکز در این حالت 50 درصد مبلغ حمایت شده را برای گروه تخفیف می دهد و در مرحله بعدی اگر گروه هیچ گونه فعالیتی نکند باید 28 درصد سود را به مركز برگردانند.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان شمالی در ارزیابی وضعیت علمی استان نیز اظهار کرد: در حال حاضر گام های جدی برای توسعه علم و خود اتکایی جوانان در استان برداشته شده است و افراد زیادی به مباحث علمی و تحقیقاتی رجوع کرده اند اما با توجه به ظرفیت بالای استان و تعداد افراد نخبه هنوز نسبت به دیگر استان ها ضعیف هستیم و باید تلاش بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

وی ادامه داد: متاسفانه در حالی که باید تمامی فعالیت های سازمان ها در بخش های مختلف به محققان و پژوهشگران استان واگذار شود. به علت ضعف در بخش های علمی و فناوری و نبود تمرکز میان پژوهشگران و محققان بیشتر فعالیت های استان به پیمانكاران و محققان دیگر استان ها واگذار شده است.

وی ادامه داد: در خراسان شمالی نیز با توجه به بررسی هایی که توسط کارشناسان برای گسترش فعالیت محققان و پژوهشگران و هم چنین القای خود اتکایی در آنان صورت گرفت، نیاز به ایجاد مرکز رشد در استان احساس شد که خوشبختانه با پی گیری های لازم و با حمایت های مدیران ارشد استان توانستیم به عنوان سومین استان بعد از استان های تهران و کرمانشاه مرکز رشد را برای مبتکران و محققان در استان ایجاد کنیم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر 24 طرح در حوزه های مختلف IT، پزشکی، مکانیکی، کشاورزی و ... در راستای تولیدات بومی و ارائه خدمات در استان به مرکز رشد ارائه شده که تعدادی از آن ها مورد تایید شورا قرار گرفته و به کار گروه اشتغال معرفی شده است.

«شاهین فر» گفت: هم چنین تفاهم نامه ای بین وزارت خانه های علوم، كار و صندوق مهر امام رضا(ع) به امضا رسیده است که به موجب این تفاهم نامه مبلغ 14 میلیاردو 700 میلیون ریال در اختیار مبتکران و محققان استان قرار می گیرد.

وی ادامه داد: با توجه به این که نخبگان و استعدادهای بالقوه زیادی در استان وجود دارد، برای بالفعل کردن این استعدادها مسابقه بزرگ ایده پردازی در استان را در آینده نزدیک برگزار خواهیم کرد تا از این طریق بتوانیم علاوه بر شناسایی استعدادها خلاقیت را در افراد به وجود آوریم و در نهایت با انتخاب ایده های برتر آن ها را زیر چتر حمایتی مرکز رشد قرار دهیم.

رئیس جهاد دانشگاهی استان اضافه کرد: خراسان شمالی از نظر زیر ساخت ها، منابع مالی، علمی و فرهنگی بسیار ضعیف است و به علت این که فعالیت های علمی و تحقیقاتی به صورت متمرکز انجام نمی شود تمامی سرمایه های استان به دیگر استان ها سرازیر شده است.

وی خاطر نشان کرد: محققان و مبتکران باید به گونه ای فعالیت کنند تا حرکت و پویایی در بخش های مختلف کشاورزی، علوم پزشکی، آزمایشگاهی، فناوری اطلاعات و ... را برای استان به ارمغان بیاورند.


مطالب مشابه :


دانشگاه علمی –کاربردی سازمان بهزیستی خراسان شمالی مهرماه آغاز به کار می کند

مدیر کل سازمان بهزیستی خراسان شمالی العبور را از دیگر نتایج دیدار نمایندگان




ارزشیابی مهد های کودک خراسان شمالی

معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان شمالی با اعلام این خبر گفت : نتایج خراسان شمالی




استخدام اداره کل بهزیستی خراسان شمالی

هر روز 30 خبر استخدامی جدید در بویور - استخ نتایج آزمون




اعلام نتايج آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد)و نمونه دولتی در سال91 استان خراسان شمالی

مشاوره تلفنی بهزیستی. در سال91 استان خراسان شمالی دریافت نتایج استان خراسان شمالی .




روستای نابینا با 90 نابینا2

این مسئول در بهزیستی خراسان شمالی یادآور شد: نتایج شجره نامه :




سرمایه های خراسان شمالی به دیگر استان ها سرازیر شده است

سرمایه های خراسان شمالی به دیگر نتایج مطالعات سازمان بهزیستی دادگستری خراسان




خبرسازان و اخبار مهم سال 86 در خراسان شمالی

86 در خراسان شمالی خراسان شمالی و اعلام نتایج بهزیستی دادگستری خراسان




یک پژوهش از شیخ نژاد/ نتایج جداسازی دانش آموزان ساعی

نظرجمعی از فرهنگیان درباره برخی نتایج خراسان شمالی بهزیستی دادگستری خراسان




نتایج استان/ مهدی شهریاری و موسی الرضا ثروتی به ترتیب به مجلس راه پیدا کردند

نتایج استان/ مهدی شهروندان خراسان شمالی است علاوه بهزیستی دادگستری خراسان




اعلام نتايج آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد)و نمونه دولتی در سال91 سایر استانها

مشاوره تلفنی بهزیستی. ۲۴- اعلام نتایج استان خراسان شمالی محل دریافت نتایج ۱۳/۴/




برچسب :