پدر جغرافیای ایران کیست؟
- پروفسور «يدالله فريد» پدر جغرافياي ايران، اسفند 1308 خورشيدي در شهر تبريز زاده شد و با نيم قرن تحقيق و تدريس در زمينه جغرافي، آثار بيشماري نظير «جغرافياي جمعيت»، «جغرافيا و شهرشناسي» و «جغرافياي تغذيه» نوشت. وي نخستين کتاب درباره «مسايل شهري ايران» را سال 1349 منتشر کرد.
- به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، زنده ياد پروفسور «يدالله فريد» در اسفند ماه 1308 خورشيدي در شهر تبريز زاده شد. تحصيلات ابتدايي را از دبستان كمال تبريز آغاز و تحصيلات دوره متوسطه را در دبيرستان فردوسي به پايان رساند. همچنين تحصيلات دانشگاهي را تا مقطع ليسانس در دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تبريز در رشته تاريخ و جغرافيا طي كرد و سال 1329 به دريافت درجه ليسانس در رشتههاي تاريخ، جغرافيا و علوم تربيتي با رتبه اول نايل شد.
- نويسنده كتاب «جغرافيا و شهرشناسي»، پس از اخذ ليسانس براي ادامه تحصيل به فرانسه رفت و با تحصيل در دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه سوربن پاريس با درجه ممتاز (Tres Honorable) موفق به اخذ درجه دكتري جغرافياي انساني با گرايش شهري شد.
- سال 1342 سرآغاز همكاري وي با دانشگاه تبريز بود كه تا سال 1375 خدمات ارزندهاي را در تربيت نيروهاي تحصيلكرده دانشگاهي، به ويژه دورههاي تحصيلات تكميلي كارشناسي ارشد و دكترا در رشته جغرافيا ارايه كرد.
- نويسنده كتاب «جغرافياي جمعيت» که از اساتيد برجسته جغرافياي ايران بود، در سال 1385 به عنوان چهره ماندگار منتخب جغرافيدانان کشور انتخاب و کتاب «شناختشناسي و مباني جغرافيايي انساني» وي در سال 1380 به عنوان کتاب سال برگزيده شد و به همين مناسبت از رئيس جمهوري ايران لوح سپاس دريافت کرد.
- دكتر علي رضايي، نامگذاري دانشكده علوم انساني اين دانشگاه و كتابخانه اختصاصي گروه جغرافيا به نام آن استاد فقيد را به دليل سپاسگزاري از خدمات بيش از يك دهه خدمت در دانشگاه آزاد اسلامي واحد اهر كمترين اداي دين در حق وي دانسته است
- يك ماه پس از درگذشت دكتر فريد، كتابخانه شخصي وي توسط «جواد فريد»؛ (فرزندش)، به دانشگاه آزاد اسلامي واحد اهر اهدا شد. اين كتابخانه، مشتمل بر دو هزار جلد كتاب نفيس، ناياب و تخصصي در زمينه جغرافيا و حاصل نيم قرن فعاليت علمي آن استاد در مراكز علمي دانشگاهي است.
- همچنين خانواده زندهياد «فريد» براي ارج نهادن به اين عمل فرهنگي، كتابخانه تخصصي رشته جغرافيا را در ساختمان دانشكده علوم انساني اين دانشگاه كه به نام استاد فريد نامگذاري شد افتتاح كردند تا دانشجويان و پژوهشگران رشته جغرافيا بتوانند از منابع ارزنده آن بهره ببرند.
- خانواده فريد دستنوشتهها و بيش از 300 عنوان مدارك علمي پدر جغرافياي ايران را نيز به كتابخانه اختصاصي دانشگاه آزاد اهر اهدا كردند. به گفته دکتر علي رضايي، رييس دانشگاه آزاد اهر، شادروان «فريد» يكي از ذخيرههاي علمي و از چهرههاي ماندگاري بود كه با وجود تقاضاي متعدد مراكز بزرگ دانشگاهي و علمي كشور براي استفاده مطلوب از تجربيات علمي آن استاد، خدمت در مناطق محروم را براي بهرهمندي علاقهمندان، اساتيد و دانشجويان علم جغرافيا براي خود برگزيد.
- اين استاد فرزانه تجربه نيم قرن تلاش علمي خود را در طبق اخلاص نهاد، تا تشنگان تحقيق و پژوهش از اندوختههاي علمي و تجربيات يك عمر خدمت صادقانه آن استاد بهرهمند شوند.
- همچنين رئيس دانشگاه آزاد اهر، نامگذاري دانشكده علوم انساني اين دانشگاه و كتابخانه اختصاصي گروه جغرافيا به نام آن استاد فقيد را به دليل سپاسگزاري از خدمات بيش از يك دهه خدمت در دانشگاه آزاد اسلامي واحد اهر كمترين اداي دين در حق وي دانسته است.
- از اين استاد نامدار 24 مقاله علمي و پژوهشي در نشريات معتبر بينالمللي چاپ شده و نيز 13 عنوان كتاب منتشر كرده كه 3 عنوان آن توسط دانشگاه آزاد اسلامي واحد اهر به چاپ رسيده است.
- اين استاد فرزانه تجربه نيم قرن تلاش علمي خود را در طبق اخلاص نهاد، تا تشنگان تحقيق و پژوهش از اندوختههاي علمي و تجربيات يك عمر خدمت صادقانه آن استاد بهرهمند شوند
مطالب مشابه :
درباره دکتر حسین حکمت ، آناتومیست مشهور ایران :
خلاصه : دكتر حسين حكمت در سال 1300 خورشيدي در شهر تبريز بدنيا آمد. تحصيلات متوسطه را در
پروفسور یوسف حسن زاده
دكتر يوسف حسن زاده در سال 1326 خورشيدي بدنيا دانشگاه تبريز. شاگردان : دكتر محمد تقي
تاریخچه ی برق در ایران
در آن زمان يك كارخانه برق در رشت و يك كارخانه برق ديگر در تبريز خورشيدي در دكتر محبوبي
مقوله فرهنگ و خلخال
آربايجان در تبريز و نيز صاحب 20ـ 1304 خورشيدي در تبريز فعال بوده دكتر حسن احمدي
پدر جغرافیای ایران کیست؟
پروفسور «يدالله فريد» پدر جغرافياي ايران، اسفند 1308 خورشيدي در شهر تبريز دكتر علي
مشاهیر و بزرگان آمار
دكتر ناصررضا ارقامي در سال 1328 خورشيدي در دكتر غلامحسين شاهكار در بهمن تبريز (وبلاگي
یازدهمین سالگرد درگذشت صفرخان قهرمانی
روي كار آمدن دولت ملي دكتر محمد تبريز. ١٣٣٢ خورشيدي تبريز به مدت يك ماه در
گويش كرينگان (تاتي)
دكتر يحيي ذكا و هشت خورشيدي، پس از پايان چند صد سال پيش در آذربايگان و تبريز بدان سخن مي
برچسب :
دكتر خورشيدي در تبريز