دستورالعمل نصب و نگهداری تابلوهای فشار ضعيف و متوسط بخش 3
مقاومت عایقی سیم های کوچک و مدارات روشنایی و مدارات ضمیمه و کمکی با ولتاژ d.c کمتر از 500 ولت اندازه گیری می شود. بعد از آزمایش، عایقها باید دشارژ و زمین شوند.
3-11-2- عایق روغن
فاصله بین آزمایشها بستگی به طبیعت و جنس روغن و دوره استفاده ار تجهیزات دارد و تعیین بهترین دوره بر پایه تجربه و مشورت با کارخانه استوار است. سطح روغن، بخار آب موجود و آلودگی آن جزء آزمایشهایی است که در دوره های نگهداری باید صورت گیرد.سطح روغن بوشینگ ها مرتباً چک شود و در صورت کاهش سطح و یا نشت، کنترل شده و در صورت نیاز رفع عیب شود. بعد از اتمام بازرسی دقت شود که تمام اتصالات کاملاً سالم باشند و در طول مدت بازرسی اتصالات زمین برقرار باشد.
3-11-3- گازSF6
در کلیدهای قدرتی که از این گاز استفاده می شود بطور دوره ای فشار SF6 و دمای آن با مقدار مشخص شده آن توسط کارخانه سازنده مقایسه گردد.
3-12- ایمنی پیوستگی زمین و نگهداری آن
تمام اجزای فلزی باید مطابق با استاندارد زمین شده و دقت شود که اتصالات مکانیکی و پیچ و مهره ها در محل اتصال سالم باشند. در طول مدت نگهداری توجه شود تا پیچ و مهره ها و اینتر لاکهای مرتبط به خوبی عمل کنند.
3-13- دریچه های حفاظتی و وسایل قفل کننده
عملکرد صحیح مجموعه های مکانیکی بازرسی شود و پیچ و مهره ها سفت و سایر قسمتها بطور آزادانه حرکت کنند. بجز مواردی که در توصیه های کارخانه سازنده آمده است، یاتاقانها، شفت ها و سایر قسمتهای لازم به مقدار کم روغن کاری شوند.
3-14- اینتر لاکها
هنگام امتحان اینتر لاک، احتیاط لازم برای جلوگیری از خطر برای دستگاه و اشخاص انجام شود تا از حوادث ناخواسته جلوگیری گردد.
علت استفاده از اینتر لاک، اطمینان از عملکرد مشخص شده برای دستگاه است و اینکه اپراتور نتواند حالتی بوجود آورد که دستگاه برای آن طراحی نشده است و یا دستگاه هنگامیکه برای شخص خطر به بار می آورد عمل نکند. این حالات معمولاً شروع بکار وسیله، خاموش کردن، کلیدزنی و اجازه دسترسی می باشد.
3-14-1- نگهداری سیستم اینترلاک
شخص مسئول نگهداری باید، ماهیت و هدف استفاده از اینتر لاک وجزئیات و تجربه کار مربوطه را داشته باشد. دفترچه نصب و راه اندازی و نگهداری کارخانه بعنوان مرجع باید در دسترس باشد.
با توجه به نوع نصب اینترلاک توصیه های زیر قابل استفاده است:
الف)از لحاظ مکانیکی:
1- پیچ ها، اهرمها، فنرها، کشوها و قفل و بست ها باید تمیز شده و به حد کافی روغن کاری شده تا عملکرد صحیح داشته باشند.
2- هر نشانه ای از پوسیدگی به دقت بررسی و در صورت لزوم قطعه تعویض گردد.
3- تمام اجزاء ثابت مانند پیچ و مهره ها، پیچ تنظیم، پین ها و ... باید بازرسی گردد.
ب- از لحاظ الکتریکی:
1- مدارات سیم بندی و ترمینالها، کنترل و قسمتهای معیوب تعویض و یا تعمیر گردد.
2- تست مقاومت عایقی روی مدارات کنترل صورت گیرد.
3-14-2- آزمایش نحوه عملکرد سيستم اينترلاك
بعد از بی باری شینه ها و فیدر ها، عملکرد تمام اینترلاکها باید بررسی گردد. این آزمایشات می بایست هم در جهت عملکرد و هم در جهت عدم عملکرد اینترلاک ترتیب داده شود تا هم از کار صحیح سیستم اطمینان حاصل شود و هم نسبت به جلوگیری از خطر در مواقع لزوم، اطمینان حاصل شود.
3-15- شینه ها و محفظه های مخصوص آن
نگهدارنده ها شامل اتصالات و بست ها، سر کابل و کشوها و نیز محفظه ها باید تمیز بوده و کاملاً دقت شود که شینه ها یا اتصالات شل نباشند.
3-16- کلید جدا کننده (با یا بدون فیوز)
قبل از انجام هر عملی روی تابلو ها، لازم است تا از بی برق شدن مدار کمکی و اصلی (ورودی و خروجی) اطمینان حاصل کنیم. با توجه به تنوع طرحهای کارخانجات مختلف نکات زیر در خصوص نگهداری و بازرسی کلیدهای جدا کننده حایز اهمیت است:
- تنظیم فواصل هادیها و کنتاکتها: هنگام بازرسی باید فواصل عایقهای تمام قطبها توسط آزمون عایقی آزمایش شوند.
- عملکرد مکانیکی: مکانیزم عملکرد باید بی عیب بوده و اینتر لاکها و قفل ها کنترل شوند و نشانگر محل کنتاکتها (وضعیت کلید) صحیح عمل کند.
- کنتاکت اصلی و کمکی: این قسمت باید از لحاظ فرسودگی (مطابق دستورات کارخانه)، اضافه دما و زنگ زدگی بررسی و در صورت نیاز تعویض گردد. اضافه دما ممکن است بر اثر بدی تهویه، اضافه بار، شل بودن اتصالات، کافی نبودن نیروی کنتاکتها و... ایجاد شود.
در صورت سوختن فیوز، قطع اتوماتیک کلید جدا کننده قابل قطع زیر بار باید کنترل گردد. سرویس نمودن کلیدهای جدا کننده، تیغه های زمین و کلید های قابل قطع زیر بار و همچنین مکانیزم آنها حداقل هر سه سال یکبار لازم است.
3-17- کلیدهای قدرت
هنگام تعمیر و نگهداری کلیدهای قدرت و قبل از هر اقدامی توصیه های زیر باید مد نظر باشد:
1- برای کلیدهایی که با موتور یا سولونوئید شارژ می شوند، ابتدا منبع تغذیه موتور جدا شود.
2- برای کلیدهایی که با فنر کار می کنند، فنر باید دشارژ شده و در صورت استفاده از موتور برای شارژ فنر، منبع تغذیه آن قطع گردد.
3- فیوزها در مدارات کنترل از محل خود خارج شوند.
4- قبل از شروع به کار، کلید را قطع كرده و فیوزها در مدارات اصلی و کمکی برداشته شوند و از بی برق بودن آن اطمینان حاصل شود. باید توجه نمود که هیچ آتشی یا دودی نزدیک روغن وجود نداشته باشد. همچنین استفاده از نمایشگر ولتاژ نیز توصیه می شود. هر پوشش دریچه حفاظتی برقدار یا دارای کنتاکت برقدار باید بسته و قفل شود.
3-17-1- صحت عملکرد
برای حصول اطمینان از این امر باید در فواصل زمانی مشخص این کلیدها باز و بسته شوند و برای قطع بهتر است از رله های حفاظتی مربوط به کلید مورد نظر استفاده شود.
3-17-2-بازرسی ظاهری
فساد تدریجی، نشست روغن، هر بوی غیر معمول ناشی از اضافه دما و هر صدای ناشی از شارژ شدن و یا صدای ناشی از شل بودن قطعات باید مورد بازرسی قرار گیرد. عایقهای بیرونی، مکانیزم قطع، دریچه حفاظتی، اتصال زمین و سایر قسمتهای قابل دید در صورت وجود وضعیت نامعمول مورد بازرسی قرار گیرد و توجه شود که تمامی کنتاکتها با هم باز و بسته گردند.
3-17-3-پیاده کردن اجزا داخلی به منظور بازرسی
در عملیات نگهداری و بازرسی اجزای داخلی کلیدهای قدرت، باید نکات به شرح ذیل مورد توجه قرار گیرد:
- تابلو و محفظه کلید قدرت: هر انقباض و فسادی در این قسمت باید بازرسی گردد.
- کنتاکت قوس اصلی: در این قسمت هر نشانه ای از تغییر رنگ و وضعیت بازرسی و قطعه در صورت نیاز تعویض گردد و همچنین فنر برگرداننده کنتاکت و نیروی لازمه برای این کار بازرسی شود. لولای کنتاکت باید از لحاظ نشانه های افزایش دما، جرقه و یا خراب شدن مورد آزمایش قرار گیرد و در صورت نیاز تعویض گردد.
تغییر رنگ جزئی یا سوختگی کنتاکتهای مس یا آلیاژ مس زیان آور نیست ولی می توان با یک کاغذ سمباده مناسب کنتاکتها را تمیز نمود (سنگ سمباده نباید استفاده شود). مقدار ماده برده شده از سطح کنتاکت باید مطابق حداقل توصیه کارخانه باشد و نیز به گونه ای باشد که نیروی فنر بین سطح کنتاکتها کم نشود.
با توجه به اینکه نقاط تحت فشار معمولاً جریان نامی را حمل می کنند، باید نسبت به این سطح تماس دقت بیشتری شود و هر گونه چاله یا برجستگی را از آن زدود. لازم به ذكر است كه علی رغم رنگ سیاه کنتاکتهای نقره، این کنتاکتها به تمیز کردن نیازی ندارند.
- وسایل کنترل جرقه و دیواره های محوطه جرقه: این قسمت باید بازرسی و تمیز شده (لازم به ذکر است که این قسمت معمولاً فشرده ساخته می شود که بدون سائیدگی نمی توان آنرا تمیز کرد) و در صورت نیاز تعویض گردد و در مورد صحت عملکرد و تنظیم سایر قسمتها، باید به توصیه های کارخانه مراجعه کرد.
- مکانیزم: در طول بازرسی و امتحان مکانیزم باید دقت شود که قسمتهای متحرک آسیب نبیند.
الف- مکانیزم قطع: این قسمت باید تمیز شده و آزمایش شود و قطعات فرسوده تعویض گردد. باید توجه کرد که سطوح کشویی و متحرک در مکانیسم قطع از روغن پاک شده و روغنکاری به مقدار خیلی کم و با توجه به توصیه های کارخانه صورت گیرد.
ب- مکانیزم بستن: این قسمت نیز باید تمیز و آزمایش شود و در صورت نیاز قسمتهای فرسوده تعویض گردند و قسمتهای لازم روغن کاری و اضافات آن پاک شود. جزئیات مکانیکی این بخش باید مورد بازرسی قرار گیرد.
در کلیدهای قدرتی که با فنر بسته می شوند، فنر، گیره و چرخ دنده ها باید بازرسی شده تا نشکسته و دنده ها خورده نشده باشد و اگر فنر با موتور شارژ می شود، موتور و اتصالات بررسی شوند.
- کنتاکت کمکی، اینترلاکها و وسایل نمایشگر: کنتاکتهای کمکی باید تمیز و سالم نگهداری شوند، زیرا عملکرد سایر قسمتها از جمله لوازم حفاظتی به درست عمل کردن وسایل این قسمت بستگی دارد. کنتاکتها باید بازرسی و تمیز شده و در صورت نیاز تعویض گردند و نیروی بین کنتاکتها تصحیح گردند.
زمان عملکرد کنتاکتهای کمکی نسبت به کنتاکتهای کلید قدرت نیز بررسی و تصحیح شود و وضعیت قطع و وصل (OFF-ON) بصورت مکانیکی یا چراغ راهنما توسط وسایل نمایشگر بازرسی شود.
اینترلاک و وسایل قفل کننده باید به دقت مورد رسیدگی قرار گیرند (بخصوص در مورد زمین کردن و آزمون ها) و در صورت لزوم روغن کاری شوند.
مطالب مشابه :
فرآیند و خط تولید آرد به روش والسی
شرکت مهندسی بازرگانی و و تحقیقات صنعتی ایران . های فلزی پیچ و مهره ای و
سیستم گاز و ترمز وکلاچ دستی (هندکنترل)
خدمات فنی،مهندسی،بازرگانی گاز و ترمز با پیچ و مهره نصب و مجوز های شرکت
روشهای جدید ساختمان سازی در جهان
ساخته پیچ و مهره ، سقف های سبک مهندسی ایران اقدام و شرکت های سرمایه
طرح کنترل کیفی محصول در شرکتهای تابلو سازی
شرکت مهندسی و بازرگانی آریا العمل ها و رویه های هر شرکت سازنده پیچ و مهره
دستورالعمل نصب و نگهداری تابلوهای فشار ضعيف و متوسط
مشاور پروژه های برق صنعتی و شرکت مهندسی و بازرگانی این اتصال توسط پیچ و مهره های
نکات مهم در ساخت و طراحی تابلو های ساده
مشاور پروژه های برق صنعتی و شرکت مهندسی و بازرگانی آریا توسط و پیچ و مهره
انواع شرکت و روش ثبت آنها ...
موتور جستجوی مهندسی عمران ایران. ی کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی و های پیچ و مهره و
دستورالعمل نصب و نگهداری تابلوهای فشار ضعيف و متوسط بخش 3
شرکت مهندسی و بازرگانی آریا بهین مکانیکی و پیچ و مهره ها در و محفظه های
دانلود نمونه سوالات استخدامی شرکت نفت، گاز و پتروشیمی در سالهای مختلف
مهندسی عمران راه و سئوالات آزمون استخدامی شرکت ملی گاز ایران در سازه های پیچ و مهره و
برچسب :
شرکت مهندسی بازرگانی پیچ و مهره های صنعتی ایران