ضوابط جدید طرح تفصیلی تهران
ضوابط طرح تفصیلی جدید
پهنه حفاظت سبز و باز (Green )
قسمت هایی از محدوده شهر است که عرصه های سبز و باز عمومی و خصوصی پارک های جنگلی، باغات و اراضی مزروعی و حرایم و پهنه های حفاظت ویژه ای را دربر می گیرد.
1- ساخت و ساز در این پهنه محدود بوده و عمدتا برای توسعه گردشگری و تفرج، برخی خدمات آموزشی، درمانی و بهداشتی، فرهنگی و مدیریت بحران و استقرارهای موقت مجاز است.
2- ساخت و ساز در زیر پهنه های پهنه G محدود بوده و احداث ساختمان های مسکونی در زیر پهنه های 32 G مطلقا ممنوع است.
3- هرگونه تغییر کاربری تمامی قطعات تثبیت شده موجود مصوب (به ویژه فضای سبز) در پهنه حفاظت سبز و باز G ممنوع است.
4- تمامی اراضی زیرپهنه های G مشمول قانون حفظ و گسترش فضاهای سبز مصوب سال 59 و اصلاحیه های بعدی آن بوده و هرگونه ساخت و ساز در فضاهای سبز خصوصی (زیرپهنه های 2G) بر اساس دستورالعمل ماده 14 قانون زمین شهری است.
5- هرگونه ساخت و ساز مسکونی، اداری، صنعتی، نظامی و غیره در محدوده پارک های جنگلی 12 Gممنوع بوده و کاربری های مجاز، محدود به فعالیت های مرتبط با گذران اوقات فراغت، تفرج، گردشگری و ورزشی بر اساس طرح های توجیهی مصوب است.
6- ساخت و ساز در زیرپهنه های 323G برای سکونت مجاز نبوده و صرفا مختص فعالیت های مجاز به استقرار است.
پهنه فعالیت (Service)
این پهنه قسمت هایی از شهر است که وجه غالب آن کار و فعالیت بوده و سهم سکونت در آن بسیار محدود و تابع نظم عمومی این پهنه و فضاهای کار و فعالیت است. سکونت در پهنه فعالیت با توجه به نظم عمومی فضاهای کار و فعالیت معطوف به تثبیت سکونت موجود در فضاهای سنتی فعالیت (مانند بازار) و ساماندهی سکونت موجود در فضاهای فعالیت به شیوه ای مناسب و توامان برای سرزنده ماندن شبانه روز فضاهای فعالیت مدرن (مانند مراکز و پردیس های شهری) است.
عرصه های فعالیت در شهر تهران با استفاده از محدوده های مستعد توسعه و تبدیل کاربری های ناهم سنخ، نامناسب و ناسازگار با محیط شهری (مانند کاربری های نظامی، انبارهای متروکه، صنایع مزاحم و...) گسترش و توسعه یافته و در عرصه های خاص مانند بافت های متراکم با دسترسی های ضعیف و استقرارهای خطی و پراکنده، محدود شده است.
عملکرد با کاربری تجاری در این پهنه شامل تمامی واحدهای تجاری (مغازه ها و صنوف) فروشگاه های بزرگ، پاساژها، دفاتر تجاری، شعب بانک ها، بنگاه ها، و شرکت هایی است که طبق قانون تجارت و مشابه آن اداره می شوند.
1- احداث بناهای بلند مرتبه در زیر پهنه 121S (محورهای ویژه بلند مرتبه) 125S (گستره های ویژه بلند مرتبه) و 211S (گستره ها و مراکز ویژه بلند مرتبه) با رعایت ضوابط مربوط و حفظ سیما و منطقه شهری پس از تهیه و تصویب ضوابط طرح بلند مرتبه سازی در کمیسیون ماده 5 و با ارائه گزارش توجیهی نقشه های طرح اولیه و سه بعدی پروژه پس از تایید معاونت شهرسازی و معماری بلامانع است.
2- در زیر پهنه های 321S (کارگاه های تولیدی و تجاری) و 322 S(مجتمع کارگاه های تولیدی) احداث فضاهای مسکونی پشتیبان صنعت (مهمانپذیر، پانسیون، استراحتگاه، مخصوص کارکنان) مشروط به عدم دسترسی مستقل و در حد نیاز مجموعه های صنعتی، حداکثر در 2 طبقه مجاز است.
3- صدور پروانه با کاربری مسکونی در پهنه S برای محدود پلاک هایی که از قبل مسکونی با پروانه یا پایان کار بوده اند، در حد تراکم موجود (حقوق مکتسبه) مجاز است.
4- در تمامی زیرپهنه های فعالیت، استفاده از حداکثر تراکم ساختمانی مجاز، منوط به تامین همه پارکینگ های مورد نیاز است و صدور پروانه و گواهی پایان کار نیز منوط به تامین پارکینگ در داخل یا خارج از ملک است.
پهنه مختلط (Mixeduse)
پهنه مختلط قسمت هایی از محدوده شهر است که از رشد خزنده فضاهای کار و فعالیت در بافت های مسکونی پدید آمده و در طرح جامع شهر سامان یافته و استعداد استقرار فعالیت های چند منظوره کار فعالیت سکونت و غیره را دارد. پهنه M عمدتا در حاشیه محورها شکل گرفته و ناشی از استقرار و پراکندگی عناصر خدماتی و تجاری در بافت مسکونی است.
1- در زیر پهنه 111 M احداث بنای بلند مرتبه (12 طبقه و بیشتر) در قطعات با وسعت حداقل یک هزار مترمربع در صورت درخواست مالک با تهیه گزارش توجیهی با تصویب ک.م.5 مجاز است در اینگونه زمین ها حداکثر سطح اشغال از طبقه دوم به بالا نباید از 30 درصد تجاوز کند.
2- برای تمامی قطعات تا یک هزار مترمربع وسعت در زیر پهنه های 221 M (مختلط ویژه با غلبه سیاحت و زیارت) و 222 M (مختلط بافت تاریخی- فرهنگی) که دارای طرح ویژه است تا زمان تهیه و تصویب طرح های مذکور اگر مالک قطعه ای تقاضای پروانه مسکونی تجاری یا اداری داشته باشد صدور پروانه با حداکثر تراکم 100 و حداکثر سطح اشغال 50 درصد و تعداد طبقات 2 روی پیلوت یا زیرزمین مجاز است.
پهنه سکونت (Residential)
محدوده هایی از شهر است که کاربری غالب آن مسکونی بوده و به غیر از قطعات و پلاک های مسکونی، شامل شبکه معابر و دسترسی ها، برخی از فعالیت های انتفاعی و غیرانتفاعی و خدمات پشتیبان سکونت است. در این پهنه به منظور تامین امنیت و آرامش استقرار طیفی گسترده از فعالیت ها ممنوع یا مشروط بوده و صرفا استقرار فعالیت های تجاری جزو خدمات در مقیاس محله ای و ناحیه ای مرتبط با نیازهای اولیه ساکنان شامل آموزشی بهداشتی درمانی فرهنگی مذهبی تریحی گردشگری ورزشی پارکینگ های عمومی و فضای سبز مجاز است.
برخی از فعالیت های مجاز به استقرار در مرکز محله به عنوان خدمات پشتیبان سکونت عبارتند از : نانوایی، خواربار فروشی، سوپر مارکت، بقالی، لبنیاتی کافی شاپ، کافه تریا و...
برخی از ضوابط ساخت و ساز عبارتند از :
1- تعداد طبقات در پهنه سکونت هماهنگ و متناسب با تراکم ساختمانی مجاز و سطح اشغال زمین که زیرپهنه های مسکونی عام از 2 تا 6 طبقه متفاوت است.
2- زیرپهنه های مسکونی عام (1R) و زیرپهنه های مسکونی ویژه (26 Rو25( R متناسب با کاهش سطح اشغال زمین و با رعایت سقف تراکم مجاز ساختمانی و افزایش طبقات با تایید شهرداری منطقه مجاز است.
3- در تمامی زیر پهنه های سکونت عام (1( R به منظور ممانعت از تفکیک اراضی املاک با وسعت 3 برابر حداقل اندازه قطعه یک طبقه تشویقی با تراکم متناظر و املاک با وسعت 5 برابر حداقل اندازه قطعه 2 برابر طبقه تشویقی با تراکم متناظر مجاز است.
4- پارکینگ مورد نیاز برای هر واحد مسکونی در پهنه سکونت در هر ساختمان حداقل یک واحد پارکینگ برای هر واحد مسکونی در همان قطعه یا خارج از ملک در شعاع حداکثر 250 متر با اسناد تفکیکی مجاز است.
5- احداث واحدهای مسکونی با مساحت کمتر از 35 مترمربع (سطح مفید) تا افق طرح 1405 مجاز نیست.
6- احداث ساختمان بلند مرتبه در زیرپهنه مسکونی 263 Rدر قطعات با حداقل 3000 مترمربع منوط به تهیه طرح سه بعدی و تایید آن در مراجع ذیصلاح است مرجع رسیدگی و تایید نهایی طرح توجیهی حوزه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران است.
اراضی ذخیره توسعه و نوسازی شهری
در هر یک از پهنه های چهارگانه استفاده از اراضی G,M,S و R تمامی اراضی و املاک بزرگ با مساحت یک هکتار و بیشتر (به غیر از فضاهای سبز شکل گرفته موجود) به اراضی ذخیره توسعه و نوسازی شهری اختصاص یافته و در نقشه پهنه بندی نحوه استفاده از اراضی طرح تفصیلی متمایز شده است.
این زمین ها به منظور :
الف- بازسازی و نوسازی بافت های فرسوده شهر به ویژه تامین خدمات بافت های مذکور
ب- احداث مجموعه ای از کاربری های چند منظوره شهری از جمله خدمات شهری، تجاری، اداری و تفرج و گردشگری فضاهای سبز و باز و فعالیت و حتی سکونت در حد قابل قبول و با رعایت سقف جمعیت پذیری هر منطقه در طرح تفصیلی
مالکین املاک و اراضی ذخیره توسعه و نوسازی شهری ملزم به تهیه طرح توجیهی اولیه به وسیله مهندسین مشاور ذیصلاح تایید این طرح در معاونت شهرسازی و معماری و در نهایت تصویب طرح در کمیسیون ماده 5 هستند در اراضی ذخیره قرار گرفته اند.
مساحت اراضی ذخیره توسعه و نوسازی در کل سطح شهر تهران بالغ بر 5 هزار و 57 هکتار است.
مطالب مشابه :
تهران نیازمند ساخت پارکینگ های عمومی است
تهران نیازمند ساخت پارکینگ های عمومی است. فزایش تردد و ایست خودروهای شخصی در سطح شهر تهران
ادامه ضوابط پارکینگ
شهرداری تهران و سایت پارکینگ های بیش از 1000 متر عمومی پارکینگ به
دانلود مقاله :کاربرد GIS در مکانیابی پارکینگ های عمومی طبقاتی به روش OWA
کاربرد gis در مکانیابی پارکینگ های عمومی طبقاتی به روش owa (مطالعه موردی: منطقه یک شهر تهران)
بهره برداری از پارکینگ عمومی ایستگاه مترو کرج تا پایان تابستان
بهره برداری از پارکینگ عمومی مترو تهران از آماده پارکینگ های طبقاتی در
پارکینگ بروجرد
مطالعه پارکینگ های عمومی بروجرد و در شاهراه تهران پارکینگ های حاشیه خیابان
ضوابط جدید طرح تفصیلی تهران
همه پارکینگ های پارکینگ های عمومی و شهر تهران در تمامی پهنه های
ساخت پارکینگ منتفی نشده است
9 شهر تهران های دارای کسری پارکینگ. جلسات عمومی و تشکیل کمیته های محلی
برچسب :
پارکینگ های عمومی تهران