پارک ملت تنها مامن شهرنشینان تکاب در حال نابودی+ تصاوير


 وبلاگ بهروز ميرزائي شيرمرد- هادی نوری: فضاهای سبز سمبل بهداشت و سلامتی محسوب می شوند. در واقع کانون حیاتی شهرها محسوب می شوند. اگر محیط پارک ها با صدای ریزش آب و موسیقی های نرم همراه باشد تاثیرات روانی مثبت و در نتیجه شادابی افراد را به همراه خواهد داشت. پارک ها محیطی هسنتد که تمامی نسل ها می توانند به آرامش نسبی در آن دست پیدا کنند. از کودکان گرفته تا افراد کهنسال همیشه پارک ها را به عنوان مامن آرامش برای خود می دانستند.325698_Tt8KhVVz.jpg امروزه نقش و اهمیت فضاهای باز و سبز در محیط زیست و کیفیت زندگی مجتمع های زیستی به طور  چشمگیری رو به افزایش است.

معرفی پارک ملت

پارک ها در بسیاری از شهرها به عنوان شناسنامه و هویت آن ها شناخته می شوند و بسیاری از شهرهای مختلف در جهان وجود دارند که در ارتباط  با وجود پارک های زیبای موجود در آنها شناخته می شوند. پارک ها در اکثر شهرهای کشورمان همیشه از استقبال عمومی افراد بومی و غیر بومی(مسافران) برخوردار بوده اند. این استقبال تا جایی است که در آخر هفته ها و بخصوص در فصل گرم سال به بیشترین حد رسیده و لبریز از وجود نسل های متفاوت سنی داخل پارک می شد.

پارک ملت شهرستان تکاب شناسنامه و هویت شهری تکاب است. پارک از آب فراوانی به دو صورت چاه یا چشمه و گذر رودخانه ای از کنار پارک برخوردار است.  علی رغم قدمت زیاد پارک و وجود آب فروان و گسترده پارک ، هیچگونه پیشرفتی در آن قابل مشاهده نیست و در مقام مقایسه با پارک های  قدیمی سایر شهرهای اطراف  مسیر روبه زوالی را طی می کند . پارک ملت تنها پارک به نام در شهر تکاب می باشد و چند پارک کوچک هم در گوشه و کنار شهر وجود دارد که از لحاظ ساختاری و اصول دسترسی عموم به شکل گسترده دارای نواقص می باشد. با این حال پارک ملت نیز طی سالهای اخیر از استقبال عمومی بسیار کمی برخوردار بوده است.

325698_KxUMG76G.jpg

پارک ها با نسل های متفاوت سنی افراد رابطه دارند  به گونه ای که خیلی از کودکان برای بازی و اسباب بازی های سرگرم کننده به پارک می آیند. نوجوانان و جوانان برای قدم زدن ، مطالعه ، صرف نوشیدنی های سرد و گرم  و مشورت با دوستان و افراد میان سال و کهنسال نیز برای آرامش به این مکان عمومی روانه می شوند.  مقاله در نظر دارد که مشکلات موجود در رابطه با پارک را از منظر برنامه ریزی محیطی مورد بحث قرار دهد.

1.با وجود وسعت زیاد پارک و وجود فضای های کافی برای ایجاد مکان هایی جهت ترغیب دو چندان مردم برای گرایش به این پارک، وجود چند ساختمان و مکان بی ربط با پارک داخل آن و فضاهای گسترده ای که هیچ گونه استفاده ای از آن  جهت جذب عموم انجام نمی گیرد جای سئوال دارد...


وجود مرکز ترک اعتیاد داخل پارک با هیچ ذهنیتی سازگار نیست چرا که خود پارک در مواقعی مکانی برای عود سؤ مصرف مواد مخدر افراد است. آیا همگی این افراد می توانند از مصرف مواد مخدر دست بکشند. در مواقعی نیز وجود کارتون خواب های معتادان و تبعیدی های داخل پارک و مشاهده چهره این افراد برای کودکان و آینده فکری آنها مناسب نیست. این افراد داخل پارک ملت حتی در بعضی مواقع اتاقی جهت خواب در اختیار داشتند.

325698_mlUCtpb2.jpg

2.وضعیت نابسامان توالت و دستشویی از لحاظ بهداشتی نزدیک به یک دهه است که تغییر نکرده است. حال مادری یا پدری را در نظر بگیرید که کودک خود را به این مرکز بهداشتی می برد و مطمئنا  دوباره به پارک باز نخواهد گشت.

3.رودخانه آلوده و بدون استفاده کنار پارک اگر در شهرهای نزدیک تکاب قرار داشت به بهتربن شکل از آن استفاده میشد. آبشار پلکانی بی برنامه دارای مشکلات ژئومرفولوژیکی است و درست در پرشیب ترین نقطه تپه روبروی پارک ساخته شده است و اکنون مکانی برای نیشخند مردم به مجریان این طرح است.325698_gzKgLaNy.jpg

4.با وجود آب فراوان، حوضچه ی وسط پارک به مکانی برای ریختن زباله تبدیل شده است  در حالی که می توان با این آب اشکال زیبا و آبشارگونه را جهت جذب و شادابی عموم به وجود آورد.

325698_88glQ4yI.jpg

5. اسباب بازی های کهنه و غیر استاندارد پارک سالهای سال است که دست نخورده مانده است و حتی بعضی از آنها جوش خورده و فقط نماد اسباب بازی است.

325698_c7EA2A9i.jpg

6.علف های هرز حاشیه های پارک از دل آسفالت های کهنه آن بیرون زده و علف چینی نشده است و مشخص نیست پارکی که خود آبیاری می شود و علف های هرز آن چیده نمی شود گارگران داخل آن به چه کاری مشغول هسنتد و البته آسفالت های داخل پارک نیز بسیار کهنه و نامناسب است.

7.در بسیاری از اوقات در فصل تابستان چمن های پارک لبریز از آب است که  با لوله های بزرگ و شیوه های نادرست آبیاری می شوند و آب از حاشیه جدول ها وارد پیاده روها و محل گذر افراد می شود. شیوه های غلط چمن زنی و برخورد مرتع گونه با چمن پارک نیز جای سئوال دارد. آیا شهرداری توان خرید یک موتور چمن زنی ندارد.

325698_U3dCxil6.jpg

8.بوفه وسط پارک به کسی واگذار نمی شود یا شهرداری محتاج دو تومان بیشتر است یا جذب کم مردم و فروش کم  باعث تعطیلی بوفه شده است که باز نشئت از کم کاری و عدم تنوع داخل پارک است.

325698_9TVOqAJ8.jpg

حرف آخر:

 اگر این پارک با این وسعت و آب کافی در شهری مثل بوکان یا سقز یا شاهیندژ بود هم اکنون پیشرفت زیادی می کرد. امید است تا پارک به محیطی و مکانی جهت اوباشگری و مرکز اعتیاد و خماری افراد تبدیل نگردیده است دستی به سر و روی آن بکشند.   

هادی نوری

کارشناس ارشد برنامه ریزی محیطی


مطالب مشابه :


بازی آنلاین...

بچه های دامپزشکی 88 اهواز - بازی آنلاین من یه مدت کوتاهیه که با بازی شهرنشینان آشنا




تاریخچه Monkey Island شاهکار لوکاس آرتز

بازی در یک جزیره تخیلی و با نام "Tri-Island Area", جزایر مختص شهرنشینان:جزیره آش شله قمکار، جزیره Lucre




تاریخچه اسباب بازی در ایران -بازخوانی از سایت تابناک

ننه کران - تاریخچه اسباب بازی در ایران -بازخوانی از سایت تابناک - جغرافیا، تاريخ و آداب و




چرا بعضی از قشقایی ها تمایلی به حرف زدن ترکی با فرزندانشان ندارند؟

اسباب بازی کم بود و از همه مهمتر، وضعیت نسبی اقتصادی قشقایی ها خیلی بهتر از شهرنشینان




پارک ملت تنها مامن شهرنشینان تکاب در حال نابودی+ تصاوير

روزنامه الکترونیکی آوای تکاب - پارک ملت تنها مامن شهرنشینان تکاب در حال نابودی+ تصاوير




برچسب :