یه معما!!!!!!


نگاهای کوتاه به آثار تاریخی و مناطق گردشگری پلدختر

 

پل قديم (تاریخی) پلدختر:

این پل که متعلق به دوره ساسانیان است در ورودی شهر پلدختر قرار دارد ولی متاسفانه امروزه،تنها یک دهانه از طاقهای این پل که ارتفاعی 30 متری از سطح رودخانه،و 18 متری از سطح آسفالت دارد، پابرجاست.جاده ی اصلی تهران به خوزستان از زیر این پل عبور میکند.این پل در قدیم، راه ارتباطی شهرهای جندی شاپور(اهواز) و دژ شاپورخواست(خرم آباد) بوده است.

 

غار کلماکره:

غارکلماکره مربوط به دوره عیلامیان است و در شهرستان پل دختر، بخش مرکزی، روستای طاق ملک حسین واقع شده است. تنها با طی مسافتی تقریبا 12 کیلومتری در داخل شهر پلدختر و طی کردن یک پیاده روی 1.5ساعته به بالای کوهی که غار در داخل آن قرار دارد می رسید،ولی به دلیل صعب العبور بودن و نبود امکانات کافی،ورود به غار بسیار مشکل می باشد.این اشیاء در خزانه دولت هخامنشیان در شوش نگهداری می شده است. تا اینکه کوروش، بابلو بین النهرین را به تصرف خود در آورد و تمام خزائن را از معابد بابل به این غار انتقال داده است. در زمان حمله اسکندر به ایران این گنجینه به کوه‌های پلدختر منتقل شد و چهار نگهبان مخفیانه از این گنج محافظت می کردند تا اینکه بر اثر گذر زمان هر چهار بر اثر مرگ طبیعی مردند، پس از کشف غار در سال 1368 هنوز آثاری از چهار سرباز نگهبان وجود داشت.  از غار کلماکره به عنوان یکی از شش گنجینه ی بزرگ جهان که تا امروز کشف شده است نام برده می شود.

تعداد زیادی اشیا نفیس با قدمت تاریخی فراوان در کاوشهای غیر مجاز از این غار به دست آمده‌اند که در موزه‌های اروپایی مانند لوور و موزه بریتانیا و نیز موزه متروپولیتن نیویورک و تعداد محدودی هم از این اشیا در موزه ایران باستان در تهران و نیز در موزه قلعه فلک الافلاک در خرم‌آباد نگه داری می‌شوند.

 

کاروانسرای چمشک:

کاروانسرای چمشک در دوره ی صفویان و در زمان حکومت شاه عباس اول احداث شده است.سنگ و آجر و ملات گچ از مصالح این کاروانسرا می باشند.

پلان آن تقریباً مربع و در ساخت آن از سنگ ، آجر و ملات گچ استفاده شده است . ناودانهای آن همه از سنگ و دارای بارویی با کنگره های نیم دایره تزئینی است . طول و عرض باروی این کاروانسرا 43 در 5/47 متر و ورودی آن به سمت جنوب و هلالی شکل است . صحن آن 12 × 25 متر که 15 رواق اطراف آن را احاطه نموده است . شکل اصلی بنا به صورت چهارضلعی و ارتفاع آن به پنج متر می رسد و همچنین دارای 12 اتاق و از دو قسمت ساخته شده که قسمتی برای سکونت کاروانیان قسمتی دیگر جهت نگهبانان و بخش نیز جهت نگهداری چهارپایان مورد استفاده قرارگرفته است. حصاری با چهار برج دور تا دور کاروانسرا وجود داشته که بقایای آن باقی مانده است به همین خاطر نام دیگر این کاروانسرا قلعه چمشک است  این کاروانسرا دومین منزل از خرم آباد به خوزستان است که پس از آن کاروانسراهای قلعه نصیر ، آوسر میشوند ، چارتا و قلعه رزه واقع شده است .. در مجموع کاروانسرای چمشک دارای 19 اتاق ، دو اصطبل و سه حیاط می باشد . هر اتاق از دو بخش تشکیل شده که بخش پشتی باری نگهداری حیوانات و بخش برای اقمت کاروانیان بوده است.

 

آبشار افرینه:

بدون شک یکی از محدود مناظر طبیعی کشور می باشد که بدون طی جاده های فرعی،می توانید از زیبایی هایش لذت ببرید.آبشار افرینه در کنار جاده ی اصلی پلدختر به خرم آباد و در کنار روستایی به همین نام (تقریبا 25 کیلومتری پلدختر) قرار گرفته است.آبشار افرینه یا چولهول در روستای آفرینه آبشاری بسیار کهن و زیبا و پر آب است که رازهایی را از دوران ساسانیان در دل آسیاب خرابه اش پنهان کرده است.قبل از این آبشار پل تاریخی و آبشار فصلی معمولان قرار دارند که در این منطقه، مجموعه ای از پل و آبشارهای تاریخی را ساخته اند.نزدیکی آبشار افرینه به پل دختر و پل تاریخی معمولان استراحتگاهی مهم را برای مسافران ایجاد کرده است.

 

غار کوگان:

این  غار که یکی از عجیب ترین و زیباترین غارهای ایران است مساحتی حدود 281 متر و دهانه ی ورودی آن 2.50 در 2.20 متر داراست که در فضای داخلی غار مخازن آب ساخته شده و در طبقه دوم چهار اتاق که به یکدیگر راه دارند ساخته شده است.این غار که در شرق پلدختر واقع شده است یکی از غارهای دست ساز کشور است که در دوره اشکانیان ایجاد شده است و دو طبقه ساخته شده که ارتفاع طبقه دوم نسبت به طبقه اول ۳٫۴ متر است.

وجود رودخانه در کنار این غار و همچنین باغهای متنوع و منطقه بکر طبیعی دارای چشم انداز زیبایی است که به نظر می رسد یکی از بدیع ترین مناطق گردشگری لرستان محسوب می شود.

 

تالاب های متعدد پلدختر:

تالابهای (یا به اصطلاح محلی گریها)سیزده گانه شهرستان پلدختر که در حدود 10 تا 11 هزار سال پیش تشکیل شده انددر دشت بزرگ جایدر و در جاده ی پرپیچ و خم تنگ فنی قرار دارند که .در دسترس ترین تالاب های پلدختر،تالاب های لفانه در روستای ولیعصر می باشند که در 8 کیلومتری جنوب پلدختر به سمت اندیمشک قرار گرفته اند و پس از طی یک مسیر فرعی(2کیلومتری)به این تالابهای زیبا می رسیم.

وسعت این تالاب ها بالغ بر 45 هکتار می باشد که گری جمجمه بزرگترین و گری سیه کوچکترین آنها است و همگی به جز گرگر در همه فصول سال از طراوت قابل توجهی برخوردارند و هرگز خشک نمی شوند.

"گری پا به نار" و "گری تاف" کنار هم قرار گرفته و "گری کبود" حالتی شبیه جزیره به خود گرفته و "گری جمجمه" به معنای جنبان که حالت تحرک دارد.آب شیرین تالاب تنگ فنی و گیاهانی چون بلمک، نی، بلوط، پونه و بابونه در حاشیه همه تالاب های این منطقه مناظر دلفریب و چشم نوازی را به وجود آورده اند.

تالاب های پلدختر عبارت اند از:

تالاب تكانه ( ۵هكتار) ، تالاب لفانه ۱و۲ ( 10 هکتار )،تالاب زردابه ( 2 هکتار)  ،تالاب سیاه ( 1/5 هکتار)،تالاب بلمک ( 14 هکتار) ،تالاب جمجمه( 3/7 هکتار)    ،تالاب کبود ( 4هکتار)    ،تالاب 1 و تاف 1 و 2 ( 5 هکتار)  ،تالاب گلم سوزه ( 2 هکتار) و تالاب پیکه ( 3/5 هکتار)  

 

مقبره خلیل اکبر:

مقبره ای بسیار زیبا که بر روی یک ثپه احداث شده است و سالانه گردشگران زیادی را به پلدختر می کشاند.این مقبره در دوره ی خوارزمشاهیان بنا شده است و در روستای خلیل اکبر در منطقه میانکوه پلدختر واقع شده است.بسیاری از صاحب نظران معتقد اند که خلیل اکلبر یکی از پیشوایان مذهبی بوده است.

 

پل گاومیشان:

پلی که بر روی رودخانه سیمره در دوره ی ساسانیان  احداث شده است و استان لرستان را به استان ایلام وصل کرده است.هرچند که مقداری از این پل در زمان حمله ی اعراب به ایران تخریب شد،ولی در 30 کیلومتری جنوب غربی پلدختر و در مسیر پلدختر به دره شهر میتوانید این پل  زیبا را مشاهده کنید.

 

قلعه میشوند:

این قلعه در روستای میشوند و در فاصله 70 کیلومتری پلدختر بنا شده است و مربوط به دوره ی اسلامی می باشد.این بنا بصورت مستطیلی شکل می باشد.

 

همچنین رودخانه ی زیبای کشکان در وسط شهر پلدختر،پل کلهر در شهرستان معمولان،وجود گونه های متنوع جانوری و پرندگان و درنهایت فرهنگ غنی مردم پلدختر هم،همگی از جاذبه های توریستی این شهرستان می باشند.

در پایان امیدوارم مسئولین با یک همت همگانی،قدمهایی در جهت پیشرفت صنعت گردشگری استان بردارند.

منبع:papil.blogfa.com

واما عکسها:

پل تاریخی(ورودی شهر)

80210097-2710830.jpg

 

غار کلماکره و بخش کوچکی آثار تاریخی آن(97درصد آثار در هنگام کشف بسرقت رفت):

 

//www.bargozideha.com/static/portal/48/482065-316891.jpg

 

//www.bargozideha.com/static/portal/13/130735-798045.jpg

 

http://vefagh.co.ir/img/tourism/556/E-2~0.jpg

 

کاروانسرای چمشک:

//www.bargozideha.com/static/portal/70/705849-981253.jpg

آبشار افرینه:

//www.bargozideha.com/static/portal/13/135640-210647.jpg

 

http://khorramalpine.com/wp-content/uploads/2012/03/%D8%A7%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%86%D9%87.jpg

 

غار کوگان:

//www.bargozideha.com/static/portal/70/706409-228800.jpg

 

http://lorestan.ichto.ir/DesktopModules/DnnForge%20-%20NewsArticles/ImageHandler.ashx?Width=300&Height=200&HomeDirectory=%2fPortals%2f29%2f&FileName=Bastani%2fKogan.jpg&PortalID=29&q=1

 

تالابهای پلدختر(نگین لرستان):

646816.jpg

 

646820.jpg

 

http://www.chtn.ir/UploadedFiles/Fa/News/1/Image147533.jpg

 

//www.bargozideha.com/static/portal/25/256549-714816.jpg

 

504580_orig.jpg

 

5_1556.JPG

 

504576_orig.jpg

 

مقبره خلیل اکبر:

http://ostan-lr.ir/img/image0014.jpg

 


 

//www.bargozideha.com/static/portal/62/624931-582367.jpg

 

//www.bargozideha.com/static/portal/33/334734-862727.jpg

 

http://www.mehrilam.ir/img_bank/img/img_13891110_45.jpg

همچنین رودخانه ی زیبای کشکان در وسط شهر پلدختر میگذرد:

//www.bargozideha.com/static/portal/33/336841-548290.jpg



مطالب مشابه :


دستگاه رادیوگرافی دندان

دانشجویان رادیولوژی دانشگاه مطالعات سفالومتریك جهت ارزیابی رشد و تعیین پلان های درمانی




تشخيص و درمان ليکن‌پلان

پزشکی بالینی - تشخيص و درمان ليکن‌پلان - پزشکی بالینی. صفحه اول | مقالات همایش های رادیولوژی.




روشهای نوین تصویر برداری فک وصورت

دانشجویان رادیولوژی 88 یک تکنیک خاص مربوط به این روش spect است که تصاویری در چندین پلان




روز 13 را با ما باشید <<<<کرمانشاه>>>>

رادیولوژی همدان ورودی 91 - روز 13 را با ما باشید <<<<کرمانشاه>>>> - انواع مطالب متنوع - رادیولوژی




یه معما!!!!!!

رادیولوژی همدان ورودی 91 پلان آن تقریباً مربع و در ساخت آن از سنگ ، آجر و ملات گچ استفاده




تکنیک سی تی اسکن مغز

رادیولوژی و سی تی اسکن شهید بهشتی سپس کاتهای اسکن با دو پلان یا ضخامت های مختلف انجام می




کاربرد های رادیولوژی در دندان پزشکی

Dezmed90 - کاربرد های رادیولوژی در دندان پزشکی - پایگاه اطلاع رسانی دانشجویان مهندسی پزشکی




تکنیک سی تی اسکن سینوس پارانازال

رادیولوژی و سی تی اسکن شهید کات ها در سه پلان به ترتیب با ضخامت های 5 میلیمتر برای بینی




برچسب :