آموزش شبکه کردن کامپیوترهای دفاتر اسناد رسمی
آموزش شبکه کردن کامپیوترهای دفاتر اسناد رسمی
با توجه به راه اندازی سامانه ثبت آنی یکی از نیازهای دفاتر اسناد رسمی داشتن اینترنت تمامی کامپیوترهای موجود در دفترخانه است. که برای این کار بهترین راه حل استفاده از شبکه کردن و استفاده از اینترنت از طریق فوق می باشد. اما در حال حاضر بهترین را ه حل شبکه کردن با مودم روتر می باشد البته این مودم ها دارای چند پورت خروجی است که می توانید به همه کامپیوترها اینترنت بدهید و فایل ها و دستگاههای جانبی مانند پرینتر را به اشتراک بگذارید. مثلا اگر 4 کامپیوتر دارید که می خواهید به اینترنت متصل شود یک مودم روتر 4 پورته تهیه نمایید و با کابل تمامی کامپیوترها را به هم متصل نمایید و به این ترتیب تمامی کامپیوترها ی شما با تنظیم مودم به صورت ppoe به اینترنت دسترسی خواهند داشت. و با توجه به اینکه مودم به صورت اتوماتیک به تمامی کامپیوترها ip اختصاص می دهد کامپیوترهای شما به صورت شبکه در خواهد امد و شما می توانید اطلاعات خود را به اشتراک بگذارید.
پس برای شبکه کردن ابتدا مواد لازم را تهیه نمایید.وسایل مورد نیاز1- یک عدد مودم چند پورته ( به تعداد کامپیوترهایی که می خواهید شبکه نمایید مثلا برای شبکه کردن 4 کامپیوتر می توانید یک عدد مودم روتر 4 پورت تهیه نمایید.)-2- کابل لن ( اندازه کابل ها بستگی به فاصله مودم تا کامپیوترها دارد که این کابل ها در بازار موجود می باشد در صورت زیاد بودن فاصله می توانید سفارش ساخت این کابلها را به فروشنده خدمات کامپیوتری بدهید تا برای شما ساخته شود)
نکته 1- توصیه می کنم هنگام خرید از فروشنده بخواهید مودم شما را روی پروتکل ppoe تنظیم نماید تا زحمت تنظیم مودم گردن شما نیافتد فقط بایستی اطلاعاتی مانند vpi وvci و نام کاربری و رمز عبور خود را قبلا از isp ( شرکتی که اینترنت خود را تهیه نموده اید) به فروشنده مودم بدهید تا مودم را تنظیم نمایید.
در ابتدا روی my computer راست کلیک نموده و آخرین گزینه properties را انتخاب نموده و به تب computer name مراجعه نموده روی change کلیک نموده و در فیلد اولی computer name نام کامپیوتر را به دلخواه البته به زبان انگلیسی تعیین نمایید. البته توصیه می کنم نام اختصاری و ساده ای را مانند m1 و ... استفاده نمایید. و در قسمت workgroup نیز نام دلخواه را انتخاب نمایید که البته معمولا همین workgroup انتخاب می شود. این تنظیمات را روی کلیه کامپیوترهایی که می خواهید شبکه شوند انجام دهید. فقط در کامپیوترهای مختلف نام کامپیوتر computer name بایستی متفاوت باشد. مثلا کامپیوتر اول را m1 و کامپیوتر دوم را m 2 و ... و در کلیه کامپیوترها نام workgroup انتخاب شده بایستی یکسان باشد مثلا همان واژه workgroup در همه کامپیوترها تکرار شود.
در مرحله دوم در تمامی کامپیوترها به network connections مراجعه نمایید که برای دسترسی به این قسمت می توانید از کنترل پنل وارد شود یا روی منوی استارت کلیک نموده و در سمت راست کادر باز شده روی connect to کلیک نموده و گزینه show all connections را انتخاب نمایید در کادر باز شده روی local area connection که مربوط به پورت لن می باشد راست کلیک نموده properties را انتخاب نموده و مانند تصویر زیر
روی اینترنت پروتکل internet protocol کلیک نموده و properties را انتخاب نموده و تیک گزینه های اتوماتیک که در اول هر قسمت است را انتخاب نمایید مانند تصویر زیر
این کار را نیز برای تمامی کامپیوترها انجام دهید و تنظیمات فوق را تکمیل نمایید.
حال تمامی کامپیوترهای خود را به پورتهای مودم تنظیم شده با کابل لن متصل نمایید. با روشن شدن مودم ، تمامی کامپیوترها با توسط مودم آی پی دهی شده و به صورت شبکه در خواهند آمد و اگر تنظیمات مودم به درستی انجام شده باشد تمامی سیستم ها دارای اینترنت بوده و شما می توانید با باز کردن مرورگر خود به اتصال اینترنت خود را چک نمایید. پس از اتصال به اینترنت با نصب نرم افزارهای مورد نیاز مانند سیلورلایت و نصب و تنظیم و.ی پ-ی ا.ن های خود وارد سامانه های ثبت الکتروینک و سامانه استعلام شوید و تنظیمات مورد نظر را که در پستهای قبلی توضیح داده شده انجام دهید و وارد سامانه های مورد نظر شوید.
برای به اشتراک گذاشتن پرینترها در شبکه به ترتیبت زیر عمل نمایید.
برای به اشتراک گذاشتن پرینترها ابتدا بایستی روی سیستمی که پرینترها روی ان نصب شده پرینترهای مورد نظر به اشتراک گذاشته شود برای این کار روی سیستم مورد نظر به منوی استارت مراجعه نمایید و در سمت راست روی گزینه printers and faxes کلیک نمایید و روی پرینتر مورد نظر راست کلیک نموده و گزینه properties را انتخاب و در کادر باز شده به تب sharing مراجعه نموده و تیک گزینه دوم که عبارت " share this printer " کلیک نموده و درکادر پایین می توانید در صورت تمایل نام پرینتر خود را تغییر دهید و روی ok کلیک نمایید پس از این عمل می بینید که تصویر یک دست در قسمت پایین آیکن پرینتر اضافه می شود .
حال بایستی روی کامپیوترهای دیگر به منوی استارت مراجعه نمایید و در سمت راست روی گزینه printers and faxes کلیک نمایید و در کادر باز شده در قسمت بالا سمت چپ روی گزینه add a printer کلیک نمایید با زدن دکمه next به مرحله بعد بروید و در قسمت بعدی تیک آخرین گزینه a network printer …. را زده و به مرحله بعد بروید در این مرحله تیک گزینه اولی یعنی browse for a printer را زده و روی گزینه next کلیک نمایید و منتظر بمانید تا سیستم لیست پرینترهای شبکه شده را لیست نماید بعد پرینتر مورد نظر را انتخاب و به مراحله بعد بروید تا پرینتر به لیست پرینترهای سیستم شما افزوده شود. حالا این پرینتر به اشتراک گذاشته شده و شما نیز می توانید از آن استفاده نمایید برای تست یک پرینت با پرینتر به اشتراک گذاشته شده بگیرید. این کار را می توانید برای تمامی پرینترها و همچنین تمامی کامپیوترهای شبکه شده انجام دهید.
در نهایت برای استفاده از اطلاعات به اشتراک گذاشته شده روی هر سیستم می توانید از سیستم خود با مراجعه به منوی استارت و استفاده از منوی run مانند تصاویر زیر به دو روش استفاده از نام کامپیوتر مقصد یا آی پی کامپیوتر مقصد به اطلاعات به اشتراک گذاشته شده دسترسی پیدا نمایید. فقط بایستی در کادر run مانند تصویر زیر ابتدا دو بک اسلش( \\ ) در ابتدای کادر وارد نموده سپس نام کامپیوتر مقصد به طور مثال m1 را وارد نمایید و روی اینتر کلیک نمایید تا به اطلاعات کامپیوتر دیگر دسترسی یابید. یا با استفاده از آی پی کامپیوتر مقصد به همین ترتیبت می توانید به اطلاعات به اشتراک گذاشته شده کامپیوترهای دیگر دسترسی پیدا نمایید.
برای بدست آوردن آی پی ip کامپیوتر بایستی در کامپیوتر مورد نظر به network connections مراجعه نمایید که برای دسترسی به این قسمت می توانید از کنترل پنل وارد شود یا روی منوی استارت کلیک نموده و در سمت راست کادر باز شده روی connect to کلیک نموده و گزینه show all connections را انتخاب نمایید در کادر باز شده روی local area connection که مربوط به پورت لن می باشد دو با کلیک نمایید و در کادر باز شده به تب support رفته و در روی گزینه details در وسط صفحه کلیک نمایید و در این کادر می توانید ip سیستم را مشاهده نمایید.
نکته ۲- همکارانی که سیستم های آنها قبلا توسط کارت شبکه شبکه شده و در حال حاضر فقط یکی از سیستمهای انها دارای اینترنت است می توانند به network connections مراجعه نمایید که برای دسترسی به این قسمت می توانید از کنترل پنل وارد شود یا روی منوی استارت کلیک نموده و در سمت راست کادر باز شده روی connect to کلیک نموده و گزینه show all connections را انتخاب نمایید در کادر باز شده روی local area connection راست کلیک نموده properties را انتخاب نموده و در کادر باز شده به تب advanced رفته و تیک گزینه allow other network users to connect را زده و روی ok کلیک نمایند تا دیگر کامپیوترهای شبکه نیز بتوانند از اینترنت استفاده نمایند.
نکته ۳- با توجه به اتصال تمامی سیستم ها به اینترنت بحث امنیت سیستم های کامپیوتری اهمیت زیادی دارد برای جلوگیری از ویروسی شدن کامپیوترهای خود و جلوگیری از دردسرهای بعدی مانند تعویض ویندوز و انجام مجدد تنظمیات حتما روی کلیه سیستمهای خود آنتی ویروس نصب نموده و همواره آنها را به روز نگه دارید.نویسنده: مهدی لندرانی
مطالب مشابه :
نکاتی در مورد امنیت سیستم های دفاتر اسناد رسمی
تعرفه حق التحریر این روزها تمامی دفاتر امر به شرکتهای خدمات کامپیوتری یا افرادی که در
آموزش شبکه کردن کامپیوترهای دفاتر اسناد رسمی
دفتر اسناد رسمی 92 داشتن اینترنت تمامی را به فروشنده خدمات کامپیوتری بدهید
ثبت نام بیمه طلایی فرهنگیان بازنشسته کشوری
می توانند با رعایت تعرفه های مصوب و بدون نیاز در تعرفه های خدمات های کامپیوتری.
حقوق مالکیت فکری
برنامه های کامپیوتری و فیلم از در تمامی زمینه های مصوب 1348 نیز آمده
برچسب :
تعرفه مصوب تمامی خدمات کامپیوتری 92