جواب تمام پرسشهاو سوالات علوم دوم راهنمایی
پرسش متن صفحه 2: در فرایند ذوب شدن ساختار ذره ای ماده تغییر نمی کند بلکه با تغییر انرژی ، رابطه آن (مانند فاصله) با دیگر ذره ها دچار تغییر می شود.
فکر کنید صفحه 3: گوگرد جامد (حالت) شکننده (چکش خواری) زرد رنگ (رنگ) که در دمای C ْ119 ذوب می شود (نقطه ذوب) و در دمایی C ْ445 به جوش می آید. (نقطه جوش) این نافلز (نوع عنصر) جریان برق را از خود عبور نمی دهد(رسانایی) و در آب حل نمی شود.(انحلال پذیری)
فکر کنید صفحه 4: بله همان گونه که در شکل صفحه 2 مشاهده می شود بر اثر ذوب شدن یخ و تبدیل آن به مایع افزون بر انرژی جنبشی مولکول های آب فاصله میان آنها نیز تغییر می کند. ضمن آنکه مولکول های یاد شده نسبت به هم در موقعیت های تفاوتی قرار می گیرد و این موقعیت ها پیوسته تغییر می کند.
پرسش متن صفحه 4: - سوختن کاعذ : ملکول های بزرگ سلولز با مولکول های اکسیژن واکنش می دهند و گاز کربن دی اکسید و بخار آب ایجاد می شود و مقداری کربن و مواد معدنی نسوز به شکل خاکستر برجای می ماند.
فکر کنید صفحه 5: تغییر نوع دلیل ماست پس از مدتی در هوای گرم ترش می شود . تغییر شیمیایی تغییر طعم و مزه ماست بر اثر مصرف بیش از اندازه قند دندان ها سیاه می شود. تغییر شیمیایی تغییر رنگ و سختی دندان ها کشیدن سمباده روی روی یک ظرف نقره ای تیره به آن جلا می بخشد . تغییر فیزیکی نوعی جدا سازی انجام می شود گوشت سرخ در اثر پخته شدن به رنگ قهوه ای در می آید. تغییر شیمیایی تغییر رنگ و مزه وبرخی از ویژگی های دیگر گوشت تیر آهن پس از مدتی رنگ سرخ قهوه ای پیدا می کند. تغییر شیمیایی ایجاد ماده ای با رنگ و ویژگی هایی متفاون با آهن
فکر کنید صفحه 6: 1- بیان تغییرات فیزیکی: خرد کردن : یخ بستن آب در شکاف سنگ ها موجب خرد شدن آنها می شود. ساییدن: لاستیک اتومبیل بر اثر اصطکاک با سطح حاده ساییده می شود. ذوب شدن: یخ با جذب گرما ذوب می شود. تبخیر شدن: جیوه به آسانی تبخیر می شود و بخار سمی و خطرناک دارد. آسیاب کردن: آرد نانوایی از آسیاب کردن گندم به دست می آید. بیان تغییرات شیمیایی: زنگ زدن: در مناطق مرطوب قطعات آهنی سریع تر زنگ می زند . فاسد شدن: بر اثر فاسد شدن اجساد جانوران گاز های بد بو تولید می شود. سوزاندن: در برخی از کشور ها برای از بین بردن زباله آن ها را می سوزانند. 2- خاصیت فیزیکی: جامد بودن ، نرم بودن و بی رنگ بودن خاصیت شیمیایی: اشتعال پذیری 3- بله ، شکل و تعداد اتم های تشکیل دهنده ی مولکول ها ی سازنده دو ماده با هم تفاوت دارند و این تفاوت تنها بر اثر سرد شدن گاز قهوی رنگ به وجود می آید و گازهای بی رنگ به دست می آید.
آزمایش کنید صفحه 7: آزمون 1: در سطح میخ آهنی لایه ای سرخ رنگ تشکیل می شود. آزمون 2: شیر منعقد می شودو حالتی بریده پیدا می کند. آزمون 3: در محل تماس سرکه و پوسته تخم مرغ حباب هایی تشکیل می شود. آزمون 4: محلول شفاف اولیه کدر می شود. آزمون 5 : سیب زمینی به رنگ بنفش تیره در می آید. الف)آزمون 5 ب)آزمون 1 پ) آزمون- ( در هیچ یک از آزمون ها نور یا گرمای قابل سنجشی مشاهده نمی شود.) ت) آزمون 3
فکر کنید صفحه 8: آزمون برای شناسایی روش آزمون نتیجه مس موجود در یک محلول قرار دادن میخ آهنی در محلول تشکیل لایه ای نازک از مس بر سطح میخ آهنی کربن دی اکسید دمیدم آن گاز در محلول آب آهک کدر شدن محلول نشاسته افزودن محلول ید تشکیل رنگ آبی تیره آزمایش کنید
صفحه 8: 1- خیر 2- تشکیل و خروج حباب های گاز ، خیر 3- بله ، جریان پیوسته ای از حباب های گاز مشاهده می شود. 4- حباب هایی روی جدار داخلی لیوان تشکیل می شود . خیر 5- تشکیل حباب های گاز و خروج سریع آن ها از محلول ، بله الف) تشکیل حباب های گاز ب) تشکیل حباب های گاز همواره نشانه وقوع تغییر شیمیایی نیست .
فکر کنید صفحه 9: الف ) هرسه عبارت نادرست است ، زیرا در هیچ یک نوع ماده تغییر نمی کند. ب) 1- فیزیکی (تبخیر) 2- فیزیکی (تبلور) یا ممکن است شیمیایی 3- فیزیکی (حل شدن) 4- شیمیایی(تجزیه مواد بر اثر گرما)
فکر کنید صفحه 10: گاز هیدروژن + گاز اکسیژن فراورده واکنش دهنده اکسید آهن فراورده واکنش دهنده طراحی کنید
صفحه 12: با قرار دادن یک شمع روشن در زیر یک سرپوش شیشه ای را درون یک تشت پر از آب می توان نادرستی نظریه آمپیدوکلس و نظریه اشتال را ثابت نمود.
فکر کنید صفحه 12: الف) درستی نظریه لاوازیه را ثابت می کند ، زیرا تغییر رنگ سیم ظرف شویی هم زمان با کاهش حجم هوای درون لوله در واقع مصرف شدن ماده ای است که در هوا وجود دارد. ب) بله ، با توجه به اینکه 20 میلی لیتر از 100 میلی لیتر حجم هوا کم شده است بنابراین گاز اکسیژن %20 هوا را تشکیل می دهد
فکر کنید صفحه 13:با قرار دادن یک ظرف فلزی دارای آب یخ در بالای شعله اجاق گاز خوراک پزی بخار آب حاصل از شعله روی جدار بیرونی ظرف به مایع تبدیل می شود.
بحث کنید صفحه14: 1- جلو گیری از ورود سوخت 2- جلو گیری از ورود اکسیژن 3- سرد کردن یا حذف گرما
فکر کنید صفحه 14: 1- تبخیر آب : گرماگیر ، خشک شدن سریع تر لباس ها در روزهای آفتابی 2- پختن غذا : گرماگیر ، موقف شدن پخته شدن با خاموش کردن اجاق گاز 3- سوختن نفت : گرماده ، تولید نورو گرما به هنگام سوختن
فکر کنید صفحه 16: 1- در زیر آفتاب : گرما سرعت واکنش شیمیایی را افزایش می دهد. 2- کاغذ خورد شده: میزان تماس واکنش دهنده ها (کاغذ و اکسیژن) افزایش می یابد. 3- الف: هرچه غلظت بیش تر باشد سرعت واکنش بیش تر است.
تحقیق کنید صفحه 17: دور نگه داشتن مواد واکنش دهنده از یکدیگر و نگه داری مواد در جاهای خشک و خنک و دور از نور
آزمایش کنید صفحه 17: 1- لیوانی که در آن میخ اهنی زنگ زده انداخته شده است ف سرعت بیش تر خروج گاز معیاری برای تعیین سرعت واکنش است. 2- گرماده ، با قرار دادن دکاسح درون یکی از لیوان ها به آسانی می توان این ادعا را ثابت نمود. (اگر ازمایش را با پودر منگنز دی اکسید انجام دهیم گرمای تشکیل شده قابل محسوس تر است. اگر آب اکسیژن تازه است لوله را با گیره بگیرید زیرا به شدت داغ می شود یا در ابتدا کمی آب به آب اکسیزنه اضافه کنید. ) 3- با ریختن مقداری زنگ آهن درون لیوان حاوی آب اکسیژن و مقایسه آن با لیوان حاوی میخ زنگ نزده این موضوع را می توان ثابت نمود.
آزمایش کنید صفحه 18: - حبه قند کمی ذوب می شود. - بخشی از آن که در مجاورت شعله قرار دارد با شعله آبی می سوزد و با بیرون آوردن آن از درون شعله به سوختن ادامه می دهد.- املاح موجود در خاک گلدان نقش کاتالیز گر را ایفا کرده و موجب ترکیب قند با اکسیژن هوا می شود.
تفسیر کنید صفحه 19: هرسه پیروی می کند.در حالت اول اکسیژن هوا اضافه شده که جرم اکسیژن اندازه گیری نشده است . در حالت دوم کربن دی اکسید حاصل از سوختن به هوا وارد می شود که اندازه گیری نمی شود. در حالت سوم واکنش دهندها و فراوردها درون محفظه محبو س شده اند و جرم همه آنها با ترازئ اندازه گیری می شود . فکر کنید صفحه 19: هر دو کفه برابر خواهد شد . زیرا نوع و تعداد اتم ها در هر دو ظرف مساوی است و مطابق قانون پایستگی جرم ، جرم در خلال واکنش شیمیایی تغییر نمی کند.
فکر کنید صفحه 22: با استفاده از یک آینه
تمرین کنید صفحه 23: خورشید ماه تلویزیون خاموش سیاره زهره لامپ مهتابی روشن ستارگان چشمه نور * * * غیر منیر * * * آزمایش
طراحی کنید صفحه 23: قرار دادن صفحه هایی کدر سوراخ دار طوری که سوراخ ها در یک خط راست قرار گیرد با چراغ قوه نور را به سوراخ صفحه اول می تابانیم نور از سوراخ ها عبور کرده و دیوار یا صفحه مقابل سوراخ را روشن می کند. آزمایش کنید
صفحه 24: مقوا جسم کدر است نور از آن عبور نمی کند بنابراین از پشت آن چیزی دیده نمی شود و در پشت آن سایه تشکیل می شود. شیشه جسم شفاف است نور به خوبی از ان عبور می کند و اجسام از پشت آن واضح دیده می شود. کاغذ پوستی جسم نمه شفاف است نور از آن عبور می کند اما اجسام از پشت آن واضح دیده نمی شوند.
پرسش متن صفحه 25: سایه: به علت عبور نکردن نور از اجسام کدر در پشت آنها سایه تشکیل می شود.
پرسش متن صفحه 25: هنگامی که ماه بین زمین و خورشید باشد به طوری که زمین در سایه ماه قرار گیرد خورشید گرفتگی و هرگاه زمین بین ماه و خورشید باشد به طوری که ماه در سایه زمین قرار گیرد ماه گرفتگی می گویند. اطلاعات جمع آوری کنید
صفحه 26: سطح چرخش ماه به دور زمین و زمین به دور خورشید با یکدیگر تفاوت دارند و به همین دلیل پدیده ماه گرفتگی و خورشید گرفتگی مرتب روی نمی دهد.
فکر کنید صفحه 27: نور خورشید به طور مستقیم یا غیر مستقیم به اشیای داخل اتاق می تابد و بازتاب آنها به چشم ما می رسد و می توانیم آنها را ببینیم. مشاهده کنید
صفحه 30: سمت راست تصویر ، سمت چپ ما است .تصویر در آینه تخت برگردان (وارونه جانبی) است.
مشاهده کنید صفحه 31: جمع شدن پرتوها گرمایی زیاد تری تولید می کند.
آزمایش کنید صفحه 32: 1- هنگامی که شمع بین کانون و آینه کاو (مقعر) قرار گیرد تصویر آن مجازی مستقیم و بزرگتر خواهد بود. هنگامی که شمع در پشت کانون قرار گیرد تصویر آن حقیقی و وارونه خواهد بود. شمع بین کانون و مرکز تصویر آن کوچکتر و در مرکز مساوی و دور تر از مرکز کوچکتر است. 2- تصویر شمع بر روی صفحه تشکیل نمی شود زیرا آینه کوژ (محدب) پرتو ها ی نور را پراکنده می کند. 3- از آینه کاو در دندان پزشکی ، کور های آفتابی ، آینه چراغ اتومبیل ها ، تلسکوپ های بازتابی ، پرتو افکن ها استفاده می شود از آینه کوژ در آینه های اتومبیل ، آینه های پیچ جاده استفاده می شود. مشاهده کنید
صفحه 37: ذره بین یک عدسی همگرا می باشد. تصویر اجسام نزدیک تر از فاصله کانونی مستقیم و بزرگتر (مجازی) است . و تصویر اجسام دور تر از فاصله کانونی وارونه (حقیقی ) است. جسم در فاصله بین کانون f و f2 تصویر بزرگتر و در f2 برابر و دورتر از f2 باشد تصویر کوچکتر خواهد بود.
مشاهده کنید صفحه 39: آونگ به صورت تکرای حرکت رفت و برگشت انجام می دهد. کم کم دامنه حرکت آن کاهش می یابد اما زمان رفت و برگشت آن ثابت می ماند.
مشاهده کنید صفحه42 : در حالت اول تغییر شکل فنر به گونه ای است که حلقه ها آن بالا و پایین می شوند بدمن آنکه حرکت انتقالی داشته باشند. در حالت دوم ، انتشار به صورت تراکم و انبساط حلقه ها مشاهده می شود که در طول فنر اتفاق می افتد و حلقه ها حرکت انتقالی ندارند.
مشاهده کنید صفحه 43: توپ بدون اینکه همراه با موج منتقل شود ؛ سرجای خود بالا و پایین می رود. الف) خیر ب) بله آزمایش کنید
صفحه 45: دست ما کمی به طرف بالا و پایین حرکت می کند.بله ، موج با خود انرژی حمل می کند. تفسیر کنید
صفحه 46: صوت یک موج مکانیکی است که برای انتشار نیاز به یک محیط مادی دارد اطلاعات جمع آوری کنید
صفحه 48: - خفاش ،گراز ماهی ( فرا صوت ) اسب ، عنکبوت و حشرات (فرو صوت) - خفاش با ایجاد فراصوت و شنیدن باز تاب آن مانع یا شکار خود را شناسایی می کند . - برای اندازه گیری عمق دریا موج های فرا صوت را به کف دریا فرستاده و زمان رفت و برگشت آن را اندازه گیری کرده و نصف مدت زمان را در سرعت صوت ضرب می کنند. اطلاعات جمع آوری کنید صفحه 49: گاما: در فیزیو تراپی و بمباران غده سرطانی ایکس: رادیو گرافی ، رادیو سکوپی و عکس برداری از قطعات صنعتی فرو سرخ : در دوربین های مادون قرمز و انتقال اطلاعات در گوشی های همراه رادار: امواج رادیویی و تلویزیونی و ارتباط کشتی ها و هواپیما ها فرا بنفش: استریل لوازم پزشکی مایکرویو: اجاق های مایکرویو نور مرئی : دیدن اطلاعات جمع آوری کنید
صفحه 50: چاپار ، دود ، نور
فکر کنید صفحه 55: در گرمای نهان ذوب ماده گرما می گیرد و انرژی درونی آن افزتیش می یابد ولی دمای آن تغییر نمی کند.
فکر کنید صفحه 55: - مقدار گرمایی است که از یک کیلو گرم مایع گرفته می شود تا بدون تغییر دما به جامد تبدیل شود. - بله
فکر کنید صفحه 55: گرمای نهان تبخیر از گرمای نهان ذوب بیشتر است و نتیجه برای تبدیل مایع به بخار نسبت به تبدیل جامد به مایع انرژی بیشتری مورد نیاز است.
فکر کنید صفحه 59: خیر زیرا در روش همرفت گرما با انتقال و جابجایی ذرات صورت می گیرد ولی ذره های جامد نمی توانند جابجا شوند.
آزمایش کنید صفحه 60: آب در لوله ای که بالای آن را حرارت داده ایم به جوش می آید در حالی که یخ در پایین آن باقی می ماند.در لوله ای که پایین آن را حرارت داده ایم یخ ذوب می شود. 1- آب رسانای خوبی برای گرما نیست 2- در لوله ای که پایین آن را حرارت داده ایم جریان همرفتی به وجود می آید زیرا برای ایجاد جریان همرفتی باید قسمت گرم پایین تر از قسمت سرد باشد.
اطلاعات جمع آوری کنید صفحه 61: در روز هوای مجاور خشکی ها (ساحل) به دلیل جذب انرژی خورشید توسط سطح زمین از هوای مجاور سطح دریا گرم تر می شوددر نتیجه هوای گرم به طرف بالا رانده شده و هوای سرد مجاور دریا جای آن را می گیرد.پس نسیم در روز از دریا به ساحل است. به علت ظرفیت گرمایی بیش تر آب ، آب دیر تر گرمای خود را از دست می دهد پس در شب سطح دریا گرم تر از سطح خشکی است هوای گرم مجاور دریا به طرف بالا رانده شده و هوای سرد خشکی جای آن را می گیرد بنابر این در شب نسیم از ساحل به سمت دریا است.
آزمایش کنید صفحه 63: نقره انرژی کمتری به صورت تابش منتشر می کند. بالن گرمای کمتری از دست می دهد. بحث کنید
صفحه 64: اتاق نشیمن : 25 درجه سانتی گراد حمام :40 درجه سانتی گراد یخچال : بین 4 تا 0 درجه سانتی گراد داخل فریزر : 15- درجه سانتی گراد کوره ذوب آهن : 1700 درجه سانتی گراد
فکر کنید صفحه 66: اطلاعات جمع آوری کنید صفحه 66: 1- گرما بیشتر از طریق درز ها ی در و پنجره و رسانایی بیشتر از شیشیه و دیوار ها به خارج منتقل می شود. 2- پوشاندن درز ها و دولایه کردن شیشه پنجره ها و قرار دادن لایه های عایق گرما در دیوار ها و سقف و... از اتلاف گرما جلوکیری می کند.
فکر کنید صفحه 66: - هوا عایق گرماست و از انتقال گرما به روش رسانایی جلوگیری می کند.
بحث کنید صفحه67: در مناطق گرمسیری برای صرفه جویی در مصرف انرژی باید از نفوذ گرما به داخل اتاق ها جلوگیری کرد.
آزمایش کنید صفحه 67: احساس سرما می کنیم، چون الکل به سرعت تبخیر می شود و تبخیر با جذب گرما همراه است. آب از درون کوزه به بیرون نفوذ می کند و در سطح کوزه تبخیر می شود تبخیر با جذب گرما همراه است ، مقداری گرما از آب درون کوزه می گیرد.
پرسش زیر تصویر صفحه 76: در زیر قاره ها زیرا در قسمت قاره ها پوسته از دولایه تشکیل شده است ولی در زیر اقیانوس ها از یک لایه درست شده است.
فکر کنید صفحه 78: آب (مایع است) نفت (مایع است و موجودات زنده در بوجود آمدن آن دخالت دارند و ترکیب شیمیایی نسبتا ثابتی ندارد) شیشه ( طبیعی نیست ) مروارید (موجودات زنده در در بوجود آمدن آن دخالت دارند) جیوه(مایع است) شکر (موجودات زنده در در بوجود آمدن آن دخالت دارند) کانی نیستند. یخ ، نمک خوراکی ، مغز مداد ، گچ ، طلا ، الماس چهار ویژگی کانی ها ( طبیعی باشد ، موجودات زنده در بوجود آمدن آن دخالت نداشته باشند، جامد و متبلور باشد و ترکیب شیمیایی نسبتا ثابتی داشته باشد) را دارند. بنابراین کانی هستند.
مقایسه کنید صفحه 79: وقتی سنگ شکسته می شود در قسمت شکسته شده کانی های تشکیل دهنده سنگ را به خوبی می توان تشخیص داد در حالی که سطح سنگ در معرض عوامل هوازدگی قرار گرفته کانی ها به خوبی قابل تشخیص نیست.
مشاهده کنید صفحه 81: بلور نمک طعام به صورت مکعب می باشد.
فعالیت صفحه 81: جسم سختی کانی 1 تالک * 2 ژیپس ناخن 3 کلسیت سکه مسی 4 فلوئوریت تیغه چاقو 5 آپاتیت شیشه 6 ارتوز سوهان 7 کوارتز چینی بدون لعاب * 8 توپاز * 9 کرندوم * 10 الماس مشاهده کنید صفحه 82: رنگ شعله زرد می شود ( سدیم موجود در نمک رنگ شعله را زرد می کند) پرسش متن صفحه 84: 1- سنگ A و C سنگ آذرین درونی و سنگ های B و D سنگ آذرین بیرونی می باشد. 2- وجود عناصری چون آلومینیم ، سدیم ،پتاسیم رنگ سنگ ها ی آذرین را روشن و عناصری مانند آهن ، منیزیم و کلسیم رنگ آن ها را تیره می کند.
فکر کنید صفحه 86: 1- چون همه کوه ها در یک زمان تشکیل نشده است . کوه ها ی قدیمی تر فرسایش یافته و مواد حاصل از تخریب آنها به حوضچه های رسوبی حمل شده اند این رسوبات کوه های جدید تری را به وجود آورده اند و این کوهها به حوضچه های رسوبی حمل شده اند و این کار همچنان ادامه دارد. 2- سنگ های رسوبی به صورت قشری نازک سطح زمین را فرا گرفته است . به همین دلیل ما در سطح زمین سنگ های رسوبی را بیش تر از سنگ های آذرین و دگرگونی می بینیم.
مقایسه کنید صفحه 86: 1- گل خشک شده شکل مشخصی دارد و از خاک رس سخت تر و محکم است. 2- ماسه هایی که به آن محلول آب و نمک اضافه کرده ایم به یکدیگر چسبیده و تقریبا شکل گلدان را به خود گرفته اند.(نمک ، مانند سیمان ذرات ماسه را به هم چسبانده است)
فکر کنید صفحه 87: خیر، برای تشکیل این لایه کربن دی اکسید در آب حل می شود و یون کربنات را بوجود می آورد ، کلسیم در آب به خوبی حل نمی شود و با مقداری گرما به حد اشباع می رسد و با یون کربنات ترکیب شده و به صورت کلسیم کربنات (آهک) ته نشین می شود. مقایسه کنید صفحه 89: کاشی از سفال و سفال از آجر و آجر از خاک رس مجکم تر است و به ترتیب کاشی بیشتر از سفال و آجر کم تر از بقیه گرما داده شده است.
فکر کنید صفحه 92: به جز وجود پلانکتون ها شرایط دیگری نیز لازم است از جمله منطقه رسوبی کم عمق ، رسوبگذاری سریع و دانه ریز و مقدار اکسیژن کم که در همه دریا ها جنین شرایطی وجود نداشته است.
تحقیق کنید صفحه 93: 1- منابع نفت گاز حوضه زاگرس ( از نفت شهر در استان کرمانشاه شروع شده تا استان هرمزگان ادامه داردو استان های ایلام ، خوزستان ، کهکیلویه و بویر احمد و بوشهر را دربر می گیرد و تا داخل خلیج فارس ادامه می یابد.) منابع مرکزی ( در اطراف قم) ، منابع شمال شرقی (خراسان در اطراف سرخس) 2- سنگ های مادر در کشور ما را سنگ های آهکی تشکیل می دهد و سنگ مخزن معمولا ماسه سنگ و سنگ آهک است و سنگ های پوششی ، مارن انیدریت ، رسی و نمک تشکیل می دهد. 3- ذخایر نفت کشور ما 63 میلیارد بشکه است که 10 درصد ذخایر جهان را تشکیل می دهد و در جهان ردیف چهارم قرار می گیرد و از نظر گاز کشور ما با ذخیره 35/9 تریلیون متر معکب دومین ذخیره دنیا را دارد. 4- ترکیه به وسیله لوله و سایر کشور ها به وسیله کشتی 5- مقدار ثابتی ندارد و متغیر است 6- بله زیرا این منابع رو به کاهش اند و به سرعتی که مصرف می شوند ساخته نمی شوند.
تحقیق کنید صفحه 94: 1- با انقلاب صنعتی و ساخته شدن ماشین بخار برای تهیه انرژی مورد نیاز آن و گرم کردن خانه ها از زغال سنگ استفاده فراوان می شد. 2- با کشف نفت به علت آلودگی هایی که داشت استفاده از آن کنار گذاشته شد و امروزه بیش تر در نیروگاه ها و صنعت ذوب آهن ، فولاد و پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرد.
فکر کنید صفحه 95: آلودگی ندارد ،ارزان و تقریبا بی پایان است.
فکر کنید صفحه 98: این نوع هوازدگی در آب و هوای معتدل و در فصل هایی از سال که دمای هوا در طول روز بالاتر و در شب پایین تر از نقطه انجماد باشد موثر است.(این نوع هوازدگی در مناطق گرمسیری که آب یخ نمی زند و در مناطق قطبی که یخ ذوب نمی شود اهمیت چندانی ندارد.) تفسیر کنید صفحه 99: با حفر تونل و برداشتن سنگ ها ، فشار همه جانبه ای که بر سنگ ها وارد می شد از سمت تونل کاهش می یابد که سبب انبساط سنگ ها در سقف ، کف و دیواره تونل شده و سنگ ها به تریج بر اثر این انبساط پوسته شده و این پوسته ها از سنگ ها جدا شده و به کف تونل می ریزند.
فکر کنید صفحه 99: سنگ هایی که از کانی های مختلف درست شده اند زیرا کانی های مختلف موجود در یک سنگ ممکن است بر اثر حرارت به یک میزان منبسط نشوند.
تحقیق کنید صفحه 101: - در استان هایی آب و هوای آن ها خشک تر است ، آثار باستانی بیش تری وجود دارد؛ مانند یزد ، اصفهان و شیراز و در استانهایی که رطوبت زیاد است به دلیل هوازدگی شیمایی زیاد معمولا آثار باستانی کم تری وجود دارد مانند گیلان و مازندران و هرمزگان و بوشهر . - بله
مقایسه کنید صفحه 101: اگر میخ در حمام بماند دچار هوازدگی شیمیایی شده وبه همین دلیل استحکام آن کاهش یافته و رنگ آن زرد یا قرمز می شود که نشانه اکسید شدن آن است.
فکر کنید صفحه 102: 1- باران اسیدی هوازدگی سنگ ها و ساختمان ها را تسریع می کند و بر صنایع و لوله های آب و فاضلاب و آثار هنری و تاریخی و ... اثر مخربی دارد . و بر روی رشد گیاهان اثر منفی دارد و از قدرت رویش دانه می کاهد و با افزایش میزان اسیدی آب رودها و دریاچه ها سبب نابودی برخی از جانوران آبزی می شود. 2- هوازدگی فیزیکی باعث خرد شدن شنگ ها می شود ، هرچه سنگ به قطعات کوچکتر تبدیل شود سطح تماس آن با عوامل هوازدگی شیمیایی بیشتر می شود. 3- خیر ، در تغییرات شیمیایی سنگ ، جرم عواملی مانند اکسیژن و آب و کربن دی اکسید که سبب تغییر شیمایی سنگ شده اند بر جرم سنگ افزوده شده اند بنابراین جرم و حجم افزایش پیدا می کند.
تفسیر کنید صفحه 103: سمت چپ ؛ زیرا در سمت راست لایه ها به سمت جاده شیب زیادی دارند که ممکن است بر اثر سنگینی به طرف پایین حرکت کنند و احتمل وجود زمین لغزه و خزش در آن بیشتر است .
فکر کنید صفحه 104: آب و هوا: رطوبت و دما دو عامل مهم در هوازدگی فیزیکی و شیمایی است بنابراین تشکیل خاک در آب و هوای گرم و مرطوب نسبت به نواحی سرد و خشک بسیار شدید تر است. نوع سنگ های محل: سنگ هایی که از کانی های مجتلف درست شده اند بیشتر تحت تاثیر هوازدگی قرار می گیرند بنابراین در این مناطق خاک سریع تر تشکیل می شود. مدت زمان: فرایند تشکیل خاک بسیار کند صورت می گیرد و با گذشت زمان از سرعت هوازدگی و تشکیل خاک کاسته می شود زیرا تشکیل خاک تا حدودی از هوازدگی سنگ های زیرین می کاهد. شیب زمین: در شیب زیاد خاک تشکیل نمی شود ، زیرا مواد هوازده از محل دور شده ولی در شیب کم و افقی مواد هوازده در همان محا باقی می مانند و ضخامت خاک زیاد است. تعداد جاندارن : هرچه تعداد جانداران در محلی زیاد باشد ضخامت خاک هم بیشتر است؛ زیرا باقی مانده اجساد جانداران قسمتی از خاک را تشکیل می دهند و خود جانداران هم در هوازدگی سنگ ها نقش دارند و سبب تجزیه و تخریب آن ها می شود. فکرکنید صفحه 105: الف) مواد جامد معدنی ب) مواد جامد آلی پ) هوا ت) آب
فکر کنید صفحه 106: 1- مواد محلول و ذرات رسی که توسط آب های فررو یا آبیاری به مناطق پایین رفته است به قسمت های بالا بیاورند. 2- سمت چپ ( شخم عمود بر شیب ) مناسب است . چون آب جاصل از بارنگی در پشت هر شیار متوقف شده و از سرعت آن کاسته شده و سبب جلوگیری از فرسایش خاک می شود و بیش تر در زمین فرو می رود . 3- نیاز گیاهان به مواد معدنی و آلی متفاوت است .اندازه ی ریشه گیاهان نیز متفاوت بوده و برخی مواد رویی و برخی مواد زیرین را مصرف می کنند.
فکر کنید صفحه 107: خاک نواحی بیابانی ایران مواد محلول فراوان دارد ولی به علت کم بودن جمعیت تجزیه کنندگان خاک این مناطق گیاخاک نداردو مقدار رس آن نیز کم است بنابراین باید خاک رس و گیاخاک به آن اضافه شود.
اطلاعات جمع آوری کنید صفحه 107: عناصر مهم خاک که در اثر کشاورزی کاهش می یابند سه عنصر نیتروژن ، پتاسیم و فسفر هستند . بنابراین کود های شیمایی به سه گروه کود های نیتروژن دار (آمونیوم دار) ، کود های پتاسیم دار و کود ها ی نیتروژن دار (فسفاته) طبقه بندی می شود.
اطلاعات جمع آوری کنید صفحه 108: از یک مهندس کشاورزی
فکر کنید صفحه 108: بله ، زیرا برخی از محصولات (مانند سیب زمینی ، انگور ، گندم و...) به خاک قلیایی و برخی محصولات (مانند برنج و چای و...) به خاک اسیدی نیاز دارند.
مطالب مشابه :
جواب فعالیت های کتاب علوم سال دوم راهنمایی(فصل دنیای زنده)
پاسخ فعالیت های کتاب علوم تجربی پایه دوم راهنمایی( زيست شناسي قسمت اول ) آزمایش کنید صفحه 111
جواب پرسش های کتاب درسی علوم تجربی سال اول راهنمایی فصل 1 تا 7
جواب پرسش های کتاب درسی علوم تجربی سال اول راهنمایی. فصل 1. فکر کنید صفحه 3 چه مشاهده هایی سبب
پاسخ سوالات کتاب علوم دوم راهنمایی
پاسخ سوالات کتاب علوم دوم راهنمایی. فکر کنید صفحه 3: گوگرد جامد (حالت) شکننده (چکش خواری)
پاسخ فعالیت ها و فکر کنید های علوم سال سوم راهنمایی
پاسخ فعالیت ها و فکر کنید های علوم فصل دوم محاسبه فکر کنید های علوم سوم راهنمایی, جواب
علوم دوم راهنمائي شامل پاسخ فکر کنید ها و توضیح دروس و ...
علوم دوم راهنمائي شامل پاسخ فکر کنید ها و توضیح دروس و شامل علوم راهنمایی
جواب فکر کنید ها و جمع آوری اطلاعات علوم سوم زیست شناسی
جواب فکر کنید ها و جمع آوری اطلاعات علوم سوم زیست شناسی آموزش علوم دوم راهنمایی.
جواب تمام پرسشهاو سوالات علوم دوم راهنمایی
جواب تمام پرسشهاو سوالات علوم دوم راهنمایی فکر کنید صفحه 3:
جواب پرسش های علوم تجربی سال دوم راهنمایی
جواب پرسش های علوم تجربی سال علوم تجربی سال دوم راهنمایی. های سال دوم فکر کنید :3
جواب فکر کنید ها و آزمایش های فصل1
فکر کنید ها و آزمایش های فصل1 فصل 1 ( مخلوط و جداسازی مواد ) *تعاریف این فصل
جواب فکر کنید های فصل سوم کتاب علوم دوم راهنمایی
جواب فکر کنید های فصل سوم کتاب علوم دوم راهنمایی. مشاهده كنید ص 43
برچسب :
جواب فکر کنید علوم دوم راهنمایی