اولین مرکز تجارت جهانی فرش ایران وارد فاز اجرایی شد
مشخصات:
مرکز تجارت جهانی فرش ایران، تبريز
کارفرما: شرکت شهر آفتاب
محل پروژه: تبریز، تقاطع بلوار توانیر و گلکار
مساحت پروژه: 24050 متر مربعتوضیحات:
فرش دستبافت یکی از با اهمیت ترین تولیدات کشور خصوصاً، آذربایجان شرقی است بنابر این باید استان در دستیابی به اهداف و برنامه ریزی های مربوط به فرش کشور جزوء پبشتازان این صنعت باشد. برای دست ابی به این امر لزوم ساخت مرکز تجارت جهانی فرش در تبریز امری ضروری است.
این امر بر کسی پنهان نیست که یکی از متنوع ترین، هنری ترین و ماندگار ترین فرش دنیا در آذربایجان شرقی تولید می شود همچنین سالانه به ارزش دلاری 600 الی 700 میلیون دلار فرش از کشور صادر می شود که نزدیک به 40 درصد آن مربوط به آذربایجان شرقی است.
با توجه به اینکه بالاترین صادرات کشور مربوط به نتیجه زحمات تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش می باشد لذا باید توجه کافی نسبت به فرش دستباف استان توسط مسئولین امر مبذول گردد.
رييس گروه سليقه يابي و بازار شناسی مرکز ملي فرش ايران سهم ايران در تجارت جهاني فرش دستبافت 20 درصد عنوان کرده است .وي با اعلام اينکه کشورهاي آمريکا، کانادا، روسيه، آلمان، سوييس، فنلاند، اتريش، بلژيک، ايتاليا، فرانسه، کويت و لبنان از بازارهاي فرش ايران هستند، اظهارداشت: براي شناسايي بازارهاي هدف تا 75 کشور درمناطق مختلف جهان برنامه ريزي شده که در زمان حاضر عرضه فرش دستبافت در 9 کشور در مراحل نهايي است.
صنعت فرش به ویژه فرش دستباف ایران مخصوصا تبریز هنر اصیلی است که ریشه درتاریخ و تمدن مردمان این دیار دارد. صنعت هنری فرش در حال حاضر با چالشهایی روبهروست که مرتفع کردن آنها توجه مسوولان ذی صلاح را میطلبد.
این پروژه در زمینی به وسعت 25 هزار متر مربع در بلوار گلکار احداث میشود . اسکلت این پروژه از سیستمهای نوین بهره مند و معماری آن با معماری ایرانی اسلامی تطبیق خواهد داشت. امکاناتی که به کار گرفته خواهد شد همه با سیستم های مدرن مطابقت داشته و از استانداردهای لازم برخوردار هستند. این پروژه برای فروش محصولات فرش باهمکاری شبکههای برون مرزی صدا و سیما میتواند از اقصی نقاط جهان مشتریان و عرضه کنندگان مناسب را جذب و در یک محیط رقابتی جمع نموده تانسبت به تجارت فرش و دست بافته های خود اقدام کنند.
امکانات و بخش های در نظر گرفته شده برای طرح:
- گالری های مختلف فروش و نمایشگاه فرش های دستباف و تابلو فرشها در ۴ سالن مختلف
- دفاتر اداری
- سالنهای نمایش و آمفی تئاتر
- 120 باب مغازه و دفتر تجاری برای شرکتهای بین المللی فرش- بخشهای خدماتی تالار و رستوران پارکینگ و انباری و محوطه به عنوان بخشهای گوناگون پروژه مشارکتی مرکز تجارت جهانی فرش ایران در تبریز میتوان نام برد.
شهرداری با مشارکت بخش خصوصی برای ساخت این مرکز ۴۰۰ میلیارد ریالی که در ۲۵ هزار متر مربع مساحت احداث میشود هزینه خواهد کرد .استارت این پروژه در فروردین ۸۸ زده شده است.
برای طراحی نمای پروزه در سال ۸۷ مسابقه معماری و طراحی مرکز تجارت جهانی تبریز برگذار شدکه این مسابقه با مشارکت مجله معماری و ساختمان و شرکت شهر آفتاب برگزار گردید. هدف از اجرای این طرح، ارائه فرش تبریز به عنوان یک کالای نفیس و گرانبها در غرفه های متنوع بود. در کنار این فعالیت اصلی، سایر خدمات لازم همانند گمرک، حمل و نقل مورد نیاز برای برگزاری نمایشگاه و اجتماعات نیز مد نظر بوده است. در مجموع 62 طرح در این مسابقه شرکت کردند.که طرح زیر به عنوان بهترین طرح برای اجرا انتخاب شد
در سازماندهی فرمی این پروژه، از دیاگرام دو فرم و فضای بینابین استفاده شده که فضای بینابین از طریق یک سری رمپهای پیوسته که با الهام از ساختار گره فرش ایرانی طراحی شده، با شهر در ارتباط است. این سیرکولاسیون فضایی علاوه بر آنکه موجب تداوم حضور شهر در معماری میشود، به مثابه نوعی فضای رویداد (Event Space) و تعاملات اجتماعی نیز عمل میکند. همچنین این مسیر به مثابه یک گره و عنصر ارتباطی، دو حجم اصلی پروژه را که یکی به کاربریهای فرهنگی (در دو طبقه) و دیگری به کاربریهای اقتصادی (در چهار طبقه) اختصاص دارد، به یکدیگر پیوند میدهد.
این پروزه بعد از گذر از محدودیتها و مشکلات پیش آمده (مشکلات ماده 5 که صدور مجوز آن به تنهایی بیش از یک سال طول کشید) بعد از حدود 3 سال رکود از 20 روز قبل عملیات ساخت خود را از سر گرفته و تا کنون نسبت به زمان سپری شده بعد از شروع دوباره پیشرفت خوبی داشته است
امیدواریم به زودی شاهد احداث اولین مرکز تجارت جهانی فرش ایران در تبریز باشیم
منبع: وبلاگ تبریز شهر آرزوها
مطالب مشابه :
shfaghi-carpets
فرش عظیم زاده ی تبریز گالری عکس های تابلو فرش های شفقی اصل تبریزی
تصاویر تابلو فرش های شفقی تبریز
تابلو فرش شفقی, گالری فرش نفیس , فرش عظیم زاده ی تبریز
اولین مرکز تجارت جهانی فرش ایران وارد فاز اجرایی شد
- گالری های مختلف فروش و نمایشگاه فرش های دستباف و تابلو فرشها در ۴ سالن فرش عظیم زاده
داستان کوتاه و طنز آمیز معلم و دختر کوچولو
خانواده خنگول زاده. تابلو فرش زیرا با وجود این که پستاندار عظیمالجثهاى است
بهترین عکسهای کره مریخ -بازخوانی از سایت فارس نیوز
مهندس فرشید رسول زاده فرش و تابلو فرش که بخشی از سیستم عظیم درههای
بيوگرافي و عكس حديث فولادوند ، بیوگرافی ، زندگینامه ، زندگی نامه ، عکس ، س ک س ، س کس، سیکسی، خصوصی
عکس موتور,گالری دسته گل عروس,دکوراسیون منزل,دکوراسیون اتاق خواب >> عظیم محمدی تابلو فرش
برچسب :
گالری تابلو فرش عظیم زاده