تیلر در مزارع ایران


تيلرها و تريلرها بهترين گزينه براي مزارع ايران

به بهانه بازديد از گروه صنعتي لجور و مذاکره با مدير پروژه ماشین های کشاورزي


مقدمه

يکي از معضلات کشور در راستاي توسعه مکانيزاسيون کشاورزي ، خرد بودن اراضي زراعي است که اين امر سبب افزايش هزينه هاي عملياتي ماشین های کشاورزي و افزايش هزينه هاي توليد محصول مي گردد . بيشتر ماشينها و ادوات کشاورزي موجود در کشور متناسب با اندازه زمين هاي کشاورزي نمي باشند . اکثر کشاورزان بنا به دلايل فرهنگي و کاهش هزينه هاي به موقع نبودن عمليات تمايل به مالکيت منبع توان و ادوات مورد نياز خود دارند ، درصورتيکه توان تراکتورهاي رايج در ايران و ظرفيت زراعي ادوات موجود در بيشتر موارد بيش از نياز يک واحد زراعي است که اين امر سبب افزايش هزينه هاي مالکيت - که غالباٌ براي زارع به طور عيني ملموس نمي باشد – مي گردد . لذا لزوم و ضرورت وجود منابع توان و ادوات کشاورزي با ظرفيت زراعي پايين در شرايط کنونی کشاورزي ايران به وضوح قابل درک است .

تريلرهاي خودمحرک

تريلرهاي خودمحرک با انجام بسياري از عمليات ترانسپورت كشاورزي نظير حمل و نقل علوفه ، جعبه هاي ميوه ، محصولات برداشت شده ، بسته هاي كود و سم ، قطعات يدكي مورد نياز ساير ماشين آلات ، بذرها و نشاهاي مورد نياز براي كشت ، حمل شير با نصب مخزن ، سمپاشي با نصب سمپاش ، کود دهي با نصب کود پخش کن و ... نقش بسيار موثري در مكانيزه نمودن عمليات مذكور دارا مي باشند و امروزه در كشور ما براي انجام عمليات فوق از تراكتور و تريلرها و گاري هاي كششي و در برخي مواقع از وانت بار و كاميونت استفاده مي گردد كه علاوه بر هزينه زياد خريد اين ماشين آلات ، ميزان استهلاك و اتلاف انرژي نيز در آنها بسيار زياد مي باشد .

حمل و نقل فرآورده ها و محصولات كشاورزي ضمن طاقت فرسا بودن در بسياري از موارد مشمول محدوديت زماني نيز مي باشد ، لذا انجام اين عمليات با ماشين امري ضروری و معقول مي باشد ولي متاسفانه در كشور ما تابه حال براي اين گونه عمليات ، ماشين مناسبي وجود نداشته است . نكته بسيار مهم در امر توسعه مكانيزاسيون اين است كه ، افزايش سطح مكانيزاسيون بايد موجب افزايش نسبي عملكرد محصول در واحد سطح شود . هنر مكانيزاسيون اين است كه با صرف كمترين انرژي بيشترين عملكرد محصول بدست آيد . يكي از بحران هاي مكانيزاسيون كشور ما اين است كه با اينكه افزايش نسبي در سطح مكانيزاسيون ( اسب بخار در هكتار ) داشته ايم ولي نتوانسته ايم به مقدار قابل توجهي عملكرد ( كيلوگرم در هكتار ) را بالا ببريم كه يكي از مهمترين دلايل آن عدم تناسب ماشين آلات موجود ، با مزارع كشاورزي كشورمان مي باشد . در كشور ما يكپارچه سازي اراضي صورت نپذيرفته و ميانگين سطح مزارع موجود پايين مي باشد در حاليكه اكثر تراكتورها و ماشين آلات موجود با توانهاي زياد و براي مزارع بزرگ طراحي شده اند .

همانطور كه ذكر شد امروزه انجام عمليات حمل و نقل در كشورمان با استفاده از تراكتور و تريلرها و گاري هاي كششي انجام مي پذيرد كه اين باعث اتلاف انرژي مي گردد . زيرا براي انجام عملياتي كه عملاً به تواني بيش از 15 – 10 اسب بخار نياز ندارد ، اكثراً از تراكتورهايي با بيش از 60 اسب بخار استفاده مي گردد كه اين علاوه بر مستهلك نمودن انرژي باعث مي گردد تراكتورهاي مشغول به انجام عمليات حمل و نقل از انجام ساير عمليات كشاورزي نيز وابماند . از آنجاكه عمليات كشاورزي داراي ماهيت فصلي مي باشد لذا بايد در زمان مشخصي به اتمام برسند كه در غير اينصورت منجر به هزينه هاي به موقع نبودن عمليات مي گردند . در نتيجه پر واضح است ، كشاورزي كه با هزينه اي بسيار كمتر از خريد تراكتور ، تريلر خود محرک خريداري نموده ، مي تواند از تراكتور خود براي انجام عملياتي كه نياز به توان بيشتري دارد و از نظر زماني نيز با عمليات حمل و نقل تداخل دارد استفاده نمايد .

بنابراين تريلرهاي خود محرک باعث كاهش هزينه هاي خريد ، تعمير ، سرويس و نگهداري ماشين آلات و انجام به موقع عمليات كشاورزي و كاهش هزينه هاي بموقع نبودن عمليات و همچنين كاهش سختي كار كشاورزي و افزايش جذابيت آن مي گردند . همچنين تريلرهاي خودكشنده با آزاد نمودن تراكتورها براي انجام ساير عمليات به طور غير مستقيم باعث افزايش توليد و عملكرد محصول مي گردند و بدين ترتيب تمامي اهداف اصلي مكانيزاسيون را برآورده مي نمايند .

تراکتورهاي دو چرخ ( تيلرها )

با اينكه در كشور ما وسعت اراضي كشاورزي بسيار زياد مي باشد ولي با اين حال ميانگين سطح مزارع موجود پايين مي باشد . بنابراين در بيشتر اراضي كشاورزي كشور استفاده از تراكتورهاي سنگين مقرون به صرفه نبوده و باعث اتلاف انرژي مي گردد . در حال حاضر تنها 6  درصد تراكتورهاي موجود در كشور زير 45 اسب بخار مي باشد در حاليكه وضعيت مطلوب ، وجود حداقل 35 درصد تراکتورهاي سبک مي باشد

تراکتورهاي دو چرخ که در اصطلاح تيلر نيز ناميده مي شوند همانند ساير تراکتورها به عنوان منبع توان در کشاورزي داراي کاربردهاي وسيعي مي باشند . تراکتورهاي دو چرخ در مزارعي که تراکتورهاي معمولي قادر به انجام عمليات کشاورزي نمي باشند نظير مزارع شاليکاري ، باغ ها ، بوستان ها ، گل خانه ها و ... و همچنين در مزارع کوچک که استفاده از تراکتورهاي معمولي در آنها مقرون به صرفه نبوده و باعث اتلاف انرژي مي گردد ، داراي کاربرد و اهميت قابل ملاحظه اي مي باشند . اين تراکتورها با قابليت نصب ادواتي نظير انواع گاوآهن هاي برگردان دار ، کولتيواتور ، روتيواتور ، ديسک ، شياربازکن ، هرس ، بذرکار ، دروگر ، سم پاش ، پمپ آب ، تريلي ، گاري و خرمنکوب قابليت انجام عملياتي نظير خاک ورزي اوليه و ثانويه ، کاشت ، داشت ، برداشت , عمليات پس از برداشت ، آبياري ، حمل و نقل محصولات کشاورزي و ... را دارا مي باشد .

امروزه در کشور ما تراکتورهاي دو چرخ در مناطق شمالي به طور وسيع مورد استفاده قرار مي گيرند ، دليل آن هم اين است که در اين مناطق تراکتورهاي معمولي قادر به انجام فعاليت نمي باشند ، اما در واقع اين تراکتورها نه تنها در مناطق شمالي بلکه در بسياري از مزارع کوچک و مزارعي که امکان ورود تراکتور در آنها وجود ندارد داراي کاربرد مي باشند .

عدم آشنايي زارعين با اين ماشين و ادوات متعلقه و کاربردهاي وسيع آن و از سوي ديگر عدم وجود ادوات کافي و ترويج نامناسب باعث استقبال کم کشاورزان از تراکتورهاي دوچرخ گرديده است . اين درحاليست که تيلرها در مقايسه با تراکتورها داراي توان و قيمت پايين تري مي باشند ، لذا استفاده از آنها باعث افزايش نسبتاٌ کم سطح مکانيزاسيون ( اسب بخار در هکتار ) و افزايش نسبتاٌ زياد ضريب مکانيزاسيون مي گردد که گام بسيار موثري در رفع بحران مکانيزاسيون مي باشد و اين همان هنر مکانيزاسیون است .

بحث

امروزه سرمايه گذاران بزرگ و موفق به دليل مشکلات بخش کشاورزي و صنايع مرتبط با آن ، کمتر به سرمايه گذاري در اين زمينه روي مي آورند . اما شرکت لجور ، يکي از واحدهاي نمونه ملي کشور که داري سابقه اي درخشان در بخش صنعت مي باشد با هدف کمک به کشاورزان و برطرف نمودن برخي از نيازهاي بخش کشاورزي در اين زمينه سرمايه گذاري نموده است و در جهت توسعه مکانيزاسون کشاورزي اقدام به توليد تريلرهاي خودمحرک کشاورزي و تيلرها و ادوات وابسته نموده است و در اين راستا با به کارگيري کارشناسان مجرب و با انجام تحقيقات و مطالعات فراوان و با درنظر گرفتن شرايط اقليمي ، فرهنگي و اجتماعي بخش کشاورزي کشور در مجموعه توليد کنندگان ماشین های کشاورزي قرار گرفته است .

اين اقدام شرکت لجور که از بخش خصوصي مي باشد بسيار ستودني و ارزشمند است و اميدواريم مديران دولتي بخش هاي صنعت و کشاورزي ، مروجين کشاورزي ، کارشناسان مرتبط و موسسات و ارگانهاي وابسته نيز ، با اين پروژه ملي هم راستا شده و با هدف حمايت از کشاورزان زحمت کش و خودکفايي ايران عزيزمان ، از صنعت ماشین های کشاورزي حمايت نمايند


مطالب مشابه :


آدرس نمایندگی دوچرخه های مریدا، جاینت، ژیتان، فوجی و ویوا در تهران:

شرکت صبا دوچرخ خیابان آفریقا – بالاتر از پل میرداماد كميته ملي آبياري و زهكشي ايران




تاریخچه اختراع دوچرخه

شده در اين سال از هر 27 نفر امريكايي يك نفر داراي دوچرخه بوده و قيمت ايران آورده و از




باجاج پالس 220 سی سی یا (( Bajaj Pulsar 220 cc Dts-si ))

سايت تخصصي موتور كراس در ايران وبلاگ تفريحي آموزشي رايانه و عكس و




بررسي رنو داستر

حالت 4x2 که این حالت نیرو فقط بین دوچرخ صورت می گیرد که برای رانندگی قيمت داستر در ايران.




تیلر در مزارع ایران

تيلرها و تريلرها بهترين گزينه براي مزارع ايران. دوچرخ گرديده است توان و قيمت پايين




دستگاه دور كننده سگ!

دستگاهي كه من در اين مغازه ديدم امريكايي بود به قيمت 85000 آساک دوچرخ (Aassak و زهكشي ايران




برچسب :