مصارف کرم آیزینیا فوتیدا
مصارف کرم آیزینیا فوتیدا
مصارف کرم:در سایر کشورها از این کرم بدلیل داشتن پروتئین 70 درصدی در موارد زیر استفاده میشود:
1. مصرف پروتئینی انسانی:در سایر کشورها از جمله در کشور آمریکا غذای مصرفی مردم است همانند انواع کنسرو جهت سالاد، غذاهای پختنی، انواع نوشیدنی و ... به عنوان مثال از گرانترین غذاهای فروشگاههای زنجیرهای مک دونالد میباشد[1]، با توجه به فرهنگ ما استفاده از آن هدف نمیباشد. (خود کرم به عنوان پروتئین)
2. مصرف پروتئینی حیوانی:با توجه به ازدیاد جمعیت و نیاز مردم به مواد پروتئینی سالم، تولید و پرورش دام، طیور و آبزیان، نقش اساسی در تامین نیازهای مردم و تقویت بنیه اقتصادی روستاییان و کشاورزان را دارد.در این میان تغذیه دام، طیور و آبزیان با کرم خاکی به عنوان ماده غذایی دارای پروتئین زیاد باعث افزایش کیفیت محصولات شده و نیاز کشور به واردات محصولاتی چون دان مرغ، انواع مکملهای غذایی دام و آرد ماهی را کاهش میدهد. از این گونه برای اولین بار در قرن 18میلادی برای تغذیه دام و طیور استفاده شد.امروزه در تغذیه مرحله لاروی آبزیان، تمایل به استفاده از غذای زنده وجود دارد، زیرا در بسیاری از موارد، دانش بشری هنوز قادر به تامین مصنوعی کلیه نیازهای غذایی لارو نبوده و پوشش این نیاز با غذای زنده راه حل مطلوب و مطمئنی است.مهمترین غذای زنده مصرفی کرمخاکی است که درصد پروتئین آن بیش از سایر گونههاست و علاوه بر آن دارای امگا3 نیز میباشد.استفاده از این گونه به جای محصولات جانبی علاوه بر افزایش درصد رشد و کیفیت گوشت، از نظر اقتصادی نیز بهصرفهتر است و تولید آن نیاز کشور به واردات محصولات فوق را که از زمان هجوم شانه دار ژلهای به دریای خزر و کاهش کیلکا به عنوان ماده اصلی آرد ماهی و افزایش قیمت آرد ماهی و واردات آن را به همراه داشته است، کاهش می دهد[2].
3. به عنوان مواد اولیه در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی:همانطور که قبلا هم گفته شد این کرم به دلیل داشتن پروتئین و امگا3 فراوان به عنوان یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده محصولات آرایشی و بهداشتی میباشد.در سال 1985 شرکت DOVE برای اولین بار استفاده از این کرم را در محصولات خود آغاز نمود و اولین سری محصولات خود با عنوان جوان کنندگان پوست در سال 1987 به بازار عرضه نمود، اما هم اکنون بیشتر شرکتهای پیشتاز در این صنعت با تولید انواع شامپو، صابون، کرم، انواع پودرهای روشن کننده و تقویتی و ... استمرار به تولید با این کرم را در دستور کار خود قرار داده اند. در این بین میتوان به محصول شرکتFace-Lift با نام تجاری G2G اشاره نمود که یکی از گران قیمتترین محصولات آرایشی جهان میباشد.
4. به عنوان مواد اولیه در تولید دارو:از جمله یکی از مهمترین مصارف جدید این کرم که به کمک صنعت داروسازی و پزشکی آمده تولید محصولات دارویی و پزشکی می باشد، که داروهای مکمل غذایی، انواع آرامش بخشها، داروهای ضد سرطان را شامل میشود.
فضولات کرم:این کرم، در روز بیش از وزن خود غذا میخورد و 60 تا 90 درصد آن را به فضولاتی به نام کود کرمیکمپوست تبدیل میکند و این کود دارای حداقل 5 خاصیت زیر است:
1. بی بو است.
2. مانع از ایجاد علف هرز میشود.
3. استفاده از این نوع کود، کیفیت محصولات کشاورزی را نسبت به کود شیمیایی عملاً حدود 50 درصد و کمیت (تعداد در واحد سطح) آنها را نیز چیزی در حدود 20 تا 70 درصد افزایش میدهد، و به علاوه مشکلات مربوط به باقی ماندن کود شیمیایی در مواد غذایی را ندارد. با توجه به تولید حدود 100 میلیون تن تولیدات کشاورزی در سال 1386، معادل 20 میلیون تن افزایش محصول بدون هزینه در پی خواهد داشت.
4. بدلیل خاصیت اسفنجی کود تولید شده در نگهداشت آب و آزاد سازی تدریجی آب موجود، از این کود به همراه فنّاوری خاص، اقدام به بارور نمودن و حاصلخیزی زمینهای شورهزار، شیمیایی شده، کوهپایه و غیرقابل کشت میشود
5. از همه مهمتر، بدلیل فقدان هر نوع مواد شیمیایی، محصول کشاورزی تولیدی با استفاده از این کود، ارگانیک است و قیمت محصول کشاورزی ارگانیک در سطح جهانی، بین 2 تا 5 برابر قیمت محصول کشاورزی عادی است. این صنعت با توجه به اینکه در حفظ و استفاده بهینه از محیط زیست و کاهش هزینههای حمل و نقل و دفع زبالهها و فضولات نقش قابل توجهی دارد میتواند در پیشرفت اقتصاد و توسعه پایدار کشور بسیار مفید باشد. در حال حاضر کشورهای کانادا، ایتالیا، ژاپن، فیلیپین، آمریکا و هند کارخانههای زیادی را در زمینه این صنعت و مخصوصا سامانههای بازیافت در ابعاد وسیع به اجرا درآوردهاند و از منافع آن بهرهمند شدهاند. این صنعت در زمینه کشاورزی، باغداری و تولید چای کمپوست کاربردهای فراوانی دارد. هرکشور سالانه میلیونها تن زباله تولید میکند که منبع بسیار با ارزشی برای تولید ورمیکمپوست و خلق ارزش است.
به عنوان مثال هند سالانه 25 میلیون تن زباله تولید میکند که درصد قابل توجهی از آن به کود ورمیکمپوست تبدیل میشود. هم اکنون در کانادا هر هفته 75 تن زباله توسط ورمیکمپوست بازیافت میشود. شرکت American Earthworm Company در سال 1978 اولین کارخانه خود را با ظرفیت 500 تن در ماه راهاندازی کرد و شرکت Aoka Sangyo Co. Ltd در ژاپن نیز سه کارخانه 1000 تن در سال دارد که ضایعات صنایع غذایی را به ورمیکمپوست تبدیل مینماید. در حال حاضر 3000 کارخانه ورمی کمپوست در ژاپن وجود دارد که هر یک ظرفیت 5 تا 50 تن در ماه دارند. اکنون نوبت ایران است تا وارد صنعت ورمی کمپوست و فنّاوریهای تجاری آن شود.
تغذیه خوراک کرم:همه نوع زبالهتر شهری و فضولات حیوانی بجز مواد سنگی، شیشهای، پلاستیکی، فلزی و گوشتی خام و چربی، غذای این کرم میباشد. به همین دلیل اسم دیگر این کرم، کرم آشغالخوار است. در ایران هر شهروند ایرانی روزی 700 گرم و هر روستایی روزی 300 گرم زباله خانگی تولید میکند که 70 درصد آن خوراک این کرم میباشد. و هر روستایی روزی 400 گرم فضولات حیوانی تولید میکند که 100 درصد آن خوراک این کرم میباشد. این کرم حداقل معادل وزن خود در روز غذا میخورد و 60 تا 90 درصد آن به کود تبدیل میشود و مابقی غذای خورده شده برای تکثیر و افزایش وزن و تعداد کرم مصرف میشود.
مطالب مشابه :
فیلم آموزش تولید ورمی کمپوست به صورت کاربردی در ایران توسط مهندس علی عسکری مدرس دوره ی تولید کود ورم
رایگان می باشد .فقط در ترتیب دانلود فیلم اموزش تولید ورمی کمپوست توسط مهندس علی
مصارف کرم آیزینیا فوتیدا
ورمی کمپوست خداوند و کمک های دوست و سرور گرامی مهندس علی عسگری پا به زمینه ی ورمی
فروش سپراتور(دستگاه شوینده کود حیوانی برای مصرف مواد اولیه کود آلی ورمی کمپوست)
(دستگاه شوینده کود حیوانی برای مصرف مواد اولیه کود آلی ورمی کمپوست مهندس عسگری
کرم آیزینیا فتیدا
حسین عسگری. وبلاگ خانم مهندس حمزه مزایای کود ورمی کمپوست:
نتایج مقالات پوستر (همایش بهداشت محیط کرمان)
عبدالمطلب صید محمدی ،قربان عسگری مهندس میر ابو طالب 19892 بررسی ومقایسه ورمی کمپوست لجن
کتب فارسی جدید در زمینه بهداشت محیط
وبلاگ شخصي مهندس سيمين دخت ورمی کمپوست مرتضی عسگری.
مختـصری از فوایـد مصـرف روزانـه سبزیـجات
ورمی کمپوست تربت مهندس وهاب زاده . شهادت امام حسن عسگری علیه السلام .
مقالات نهال و درخت کاری نهال میوه پیوندی و اصلاح شده + عکس
نژاد درختان گیلاس ،انگور عسگری ، نهالستان مهندس ظروفیانگور فخری ،گل ورمی کمپوست
برچسب :
مهندس عسگری ورمی کمپوست