سوالات یک دانش آموز کنکوری
پرسش های تکنیک و شیوه مطالعه
1-من در درس عربی با این که در تشریحی فوقالعاده قوی هستم ولی در تست مشکل دارم، پیشنهاد شما چیست؟
همین که شما پایهی عربیتان قوی است، خود عامل مهمی است در پیشرفت تست روش خواندن عربی زدن تست بیشتر در این درس است با توجه به این که گزینهها در عربی خیلی شبیه هم هستند تنها راه افزایش درصد در عربی زدن تست بیشتر است. پیشنهاد میکنیم برای این کار پس از مطالعهی هر مبحث، 2 روز بعد تستهای همان مبحث را بزنید.
2. من وقتی مطالعه میکنم، زود خسته و کسل میشوم، برای دور شدن از این حالت چه کار کنم؟
به ازای هر یک ساعت، 15 دقیقه استراحت کنید و در زمان استراحت به کارهایی فکر کنید که شما را با نشاط میکند. در ضمن میتوانید از میوههایی همچون سیب استفاده کنید. خوردن یک لیوان چای یا قهوه نیز خستگی را از شما دور میکند.
3. در مدرسه نمرهی خوبی از درسها میگیرم اما تراز بعضی از درسهایم پایین است؟
مشکل اساسی این است که مطالب را عمقی نمیخوانید سعی کنید هر مقدار که مطالعه میکنید عمقی یاد بگیرید. تمرینات بیشتری حل کنید و یادگیریتان را تثبیت کنید. برای افزایش ترازتان میتوانید از کتابهای تست استفاده کنید. سعی کنید در هر آزمون بین 100 تا 500 تراز پیشرفت داشته باشید.
4. لغات درس زبان را فراموش میکنم. چه کار کنم؟
استفاده از فلش کارت زبان و همچنین جعبه لایتنر در یادگیری لغات زبان و عدم فراموشی آن خیلی مؤثر است از این روش میتوانید در اوقات پِرت خودتان مانند مترو، اتوبوس و... نهایت بهره را ببرید. سعی کنید لغات را زیاد مرور کنید.
5. فارغالتحصیلان دو یا سه سال گذشته از تغییرات کتاب درسی در چند سال اخیر احساس نگرانی میکنند؟
برای رفع نگرانی در این مورد در مرحلهی اول کتابهای درسی خود را با کتابهای چاپ جدید مقایسه کنید، متوجه خواهید شد که حدود 70 تا 80 درصد مطالب فقط ترتیبشان در کتابها عوض شده یعنی مطالبی را که در سال اول خواندید شاید به سال دوم منتقل شده باشد. در مرحلهی بعدی سعی کنید به تدریج مطالب اضافه شده به کتابهای جدید را یاد بگیرید.
6. وقتی درس میخوانم ذهنم یک دفعه مشغول شده و حدود نیم ساعت از وقتم گرفته میشود؟ چه کار کنم؟
برای جلوگیری از پرش ذهن کنار دستتان یک ورق بگذارید و فکر آمده به ذهن خود را در ورق نوشته و به خود بگویید که بعداً به آن فکر خواهم کرد. در این صورت وقت شما هدر نمیرود. و سعی کنید حتماً در یک برگه A4 نکات و فرمولهای مهم را بنویسید تا ذهنتان درگیر مسائل دیگر نشود.
7. درسی که میخوانم زود یادم میرود؟
اولاً سعی کنید دروس را عمیق بخوانید و در حافظه بلندمدت خود آن را تثبیت کنید و برای این که مطالب از یادتان نرود تکرار و مرور با فواصل معین و استفاده از اصل تداعی معانی روش مناسبی خواهد بود.
8. حفظیات را مشکل دارم چه کار کنم؟
ابتدا میزان انگیزه و علاقه خود را در مورد دروس حفظی افزایش دهید از روشهای یادداشتبرداری، خلاصهنویسی، سؤالنویسی مرور و تکرار استفاده کنید و سعی کنید بین مطالب ارتباطی منطقی به وجود آورید تا با یادآوری مطالب مرور انجام شود.
9. حجم فرمولها زیاد است نمیتوانم به خاطر بسپارم؟
فرمولهای درسهای اختصاصی باید به صورت گام به گام فهمیده و به حافظه سپرده شود. برای مثال مثلثات یک سری از فرمولهای پایه هستند که مابقی فرمولها از آنها نتیجه میشوند و برای به خاطرسپاری آنها ابتدا باید روند منطقی یافتن فرمولها را بدانیم و سپس آنها را به خاطر بسپاریم.
10. برای رشد ساعات مطالعه چه پیشنهادی دارید؟
مهمترین چیز این است که به طور پیوسته دفتر برنامهریزی را پر کنید. چون کسی که از هفته اول شروع به پر کردن دفتر کند به طور خودکار ساعات مطالعهاش افزایش مییابد. به عبارتی دیگر ساعات مطالعهی خود را از کم به زیاد به طور ماهانه تدریجاً اضافه کنید.
11. راهکاری برای درس شیمی ارائه کنید؟
در درس شیمی باید به تیترها و خط به خط کتاب خیلی توجه کنید، شیمی را نباید با فیزیک و ریاضی اشتباه گرفت، زیرا سؤالهای شیمی بیشتر از متن خود کتاب است. برای تقویت این درس میتوانید از آزمایشگاههای مجازی که در CDهای آموزشی و نرمافزارهای مبتکران موجود است استفاده کنید.
12. در فصل امتحانات اضطراب من بیش از حد زیاد است و فکر میکنم نمیتوانم همهی مباحث را بخوانم چه کار کنم؟
شما باید در طول سال دروس را بخوانید و همه را برای شب امتحان نگذارید، این کار هم باعث کاهش اضطراب شما در ایام امتحانات میشود و مباحث را فقط مرور میکنید.
13. کدامیک از دروس باعث بالاتر شدن رتبه تراز است؟
در رشته علوم انسانی عربی و ادبیات و ریاضی در رشته تجربی زیستشناسی و در رشته ریاضی و فیزیک درس ریاضی و فیزیک
14. مقصود از متعادل خواندن چیست؟
متعادل خواندن، مساوی خواندن نیست وقتی میگوییم مطالعهی درسهای مختلف را متعادل کنید، مقصود این نیست که برای تمام دروس وقت مساوی در نظر بگیرید. ببینید در مورد کدام درسها نگرانی بیشتری دارید کدام دروس برایتان مهمتر است و در کدام درسها ضعیف هستید به آنها بیشتر اهمیت دهید. حدود %70 اختصاصی و %30 عمومی در هفته مطالعه داشته باشید.
15. بعضی اوقات در درس خواندن دچار دلسردی و بیانگیزگی میشوم چه کار کنم؟
هدفتان را از درس خواندن روشن کنید. مشخص کنید برای چه درس میخوانید. اگر هدف داشته باشید هیچ وقت دچار دلسردی نمیشوید. در ضمن بهتر است همیشه هدفتان روشن باشد.
16. آیا مطالعه در محیطی که سکوت مطلق دارد میتواند مفید باشد؟
سکوت مطلق فرد را شرطی میکند و ذهن عادت میکند که فقط در چنین محیطهای تمرکز لازم را داشته باشد از طرفی چون چنین محیطهایی همیشه در اختیار نیست، در آینده با مشکل مواجه خواهید شد. ولی باز محیط مطالعه به شرایط روحی و فردی، بستگی دارد.
17. برایم خیلی سخت است که روزی 5-4 ساعت مطالعه کنم؟
ثابت شده است تکرار سختترین کارها موجب عادت میشود. همچنین لازم نیست شروع مطالعه با 5-4 ساعت باشد. به مرور زمان و برنامهریزی دقیق خود را به ساعت مطالعه مورد نظر برسانید. کسی که تا دیروز روزی 2 ساعت مطالعه کرده و یک دفعه نمیتواند روزی 5-4 ساعت مطالعه کند. ولی سعی کنید حتماً روند ساعات مطالعهتان پیشرفت داشته باشد.
18. چگونه مطالبی را که میخوانم فراموش نکنیم؟
پیشگیری از فراموشی با مرور و یادآوری مطالب در تاریخهای معین صورت میگیرد مرحلهی مرور نیز در چندین نوبت باید انجام میشود تا تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد. در ضمن بیشتر اوقات احساس فراموشی یک نوع وسواس است زیرا در جلسه امتحان آن را به یاد میآوریم.
19. چه زمانی در روز برای مطالعه بهتر است؟
این مطلب با توجه به روحیه و آمادگی شما تعیین میشود البته به طور کلی صبحهای زود بهترین زمان برای دریافت مطالب و به خاطر سپردن مطالب سخت و جدید است و بهترین زمان، زمانی است که مغز انسان آمادگی لازم را برای دریافت مطالب داشته باشد. ولی باز هم هر دانشآموزی زمان مطالعهی مخصوص به خود را دارد.
20. هنگام مطالعه دروس، فقط به این فکر میکنم که زودتر بلند شوم و درس خواندن را رها کنم؟ چه کار کنم؟
از همان ابتدای شروع مطالعه با خود شرط کنید که تا پایان بخش و فصل مورد نظر در زمان پیشبینی شده از روی صندلی یا محل مطالعه خارج نشوید. چرا که خروج از محل مطالعه خود یکی از علل از بین رفتن تمرکز است و هر کاری که میخواهید انجام دهید را به بعد از زمان مطالعه موکول کنید. و دقیقاً برای مطالعه ساعت تعیین کنید تا ذهنتان را مجبور به انجام آن کنید مثلاً ساعت 6-4 ریاضی.
21. با وجود این که از هوش و استعداد نسبتاً خوبی برخوردار هستم اما هنوز به موفقیت کامل در دروس نرسیدهام چه کار کنم؟
برای یادگیری و کسب موفقیت تنها استعداد و هوش کافی نیست. بلکه در هر کاری اراده و پشتکار نیز از ابزار مورد نیاز محسوب میشود در ضمن همیشه سعی کنید واقعبین باشید و با توجه به استعداد و توانایی خودتان، از خود انتظار داشته باشید نه کمتر و نه بیشتر.
22. در هنگام مطالعه چه راهی در پیشبگیرم تا تمرکز بیشتری به دست بیاورم؟
1. یادداشت برداری کنید.
2. متناوب درس بخوانید.
3. کند درس نخوانید .
4.زمانهایی برای استراحت بگذارید .
5. محل مشخصی برای مطالعه خود در نظر بگیرید.
6. وسایل و اشیایی که حواس شما را پرت میکنند از اطرافتان دور کنید.
23. چگونه باید بفهمم که مطلب درسی را خوب فهمیدهام؟
پس از مطالعه دروس، حل مسائل تشریحی در مبحث مورد نظر و سپس تست زدن میتواند به شما کمک کند. اگر از این دو مرحله عبور کنید و نتایج خوبی داشته باشید درس را فهمیدهاید. در ضمن افزایش ترازها، دلیلی بر فهمیدن شما از درسی که مطالعه کردهاید، میباشد.
24. قسمتهای «بیشتر بدانیم» در کتب درسی باید مطالعه شود؟
این قسمتها صرفاً جهت اطلاعات تکمیلی و بالا بردن سطح اطلاعات شماست با این وجود مطالعه آن خالی از لطف نیست.
25. دانشآموز نسبتاً ضعیفی هستم برای تفهیم مطالب در کلاس با مشکل مواجه هستم لطفاً راهنمایی کنید؟
شما به وسیلهی:
1. توجه و دقت و تمرکز فکر در کلاس
2. یادداشت برداری و خلاصهنویسی از صحبتهای معلم و مطالب کتاب
3. کشیدن خط زیر عبارات در هنگام تدریس
4. استفاده از CD و کتب کمک آموزشی پس از کلاس میتوانید به تفهیم مطالب خود کمک کنید.
26. لزوم استفاده از فلش کارت چیست؟
فلش کارت امکان یادگیری و مرور سریع مطالب درسی را (مخصوصاً در دروس حفظی) برای همه فراهم میکند.
27. آیا درس خواندن گروهی توصیه میشود؟
این روش درس خواندن چندین حُسن دارد: میتوانید اشکالات خود را از دوستانتان بپرسید. در تفهیم مطالب به یکدیگر کمک کنید و تسلطتان روی مباحث افزایش دهید تنها عیب این روش این است که دائماً با دوستان خود در حال صحبت هستید.
28. چه عواملی در نگهداری اطلاعات در حافظه مؤثر است؟
دقیقخوانی، تکرار و تمرینهای فراوان و بهرهگیری از ابزارهای لازم (جعبههای لاتینر، فلش کارت و کتابهای کوچک) از جمله عوامل مؤثر نگهداری اطلاعات در حافظه است.
29. در دروس ریاضی و فیزیک ضعیف هستم، چگونه باید به این دو درس علاقهمند شوم و آن را بهتر یاد بگیرم؟
ابتدا باید دلیل ضعف و بیعلاقگی را کشف کنید اگر بحث ضعف درسی مطرح باشد پیشنهاد ما این است که در درس ریاضی با مباحث آسان شروع کنید و به ترتیب سراغ مطالب سختتر بروید، برای این کار میتوانید کتابهای کمک آموزشی در سطح آسان تهیه کنید و در بحثهای مشکلتر سعی کنید بیشتر تمرینهای ساده را حل کنید و پس از تسلّط بر مباحث آسان به سراغ بحثهای پیچیدهتر بروید. یادتان باشد روش خواندن ریاضیات و فیزیک حل تمرین است.
مطالب مشابه :
ثبت نام کنکور آزمایشی هنرستانهای فنی و حرفه ای و کار دانش
آموزش متوسطه میبد - ثبت نام کنکور آزمایشی هنرستانهای فنی و حرفه ای و کار دانش -
کنکور و تحصیل علم و دانش
کنکور و تحصیل علم و دانش - شده بود لذا دنبال درس و تحصیلات نرفتند و کار و کسبی برای
کنکور
با کنترل زمان باقی مانده فرزندمان تا کنکور و دانش آموز است محدود و کار و مطالعه سبب
دانلود دفترچه کنکور فنی و حرفه ای و کاردانش دولتی سال 1391 /دفترچه راهنمای ثبت نام
ارائه مشاوره مورد نیاز به مخاطبان به ویژه دانش آموزان و کنکور فنی و حرفه کار در پایان
دانش آموزان سال سوم - داوطلبان 94
دانش آموزان سال کمک به داوطلبان کنکور (که من خودم تستهای نشر الگو رو کار میکردم قواعد
سوالات یک دانش آموز کنکوری
نرسیدهام چه کار کنم؟ برای یادگیری و کسب دانشآموز کنکور به طور کامل
۵ راه کار و قانون موفقیت در کنکور
۵ راه کار و در کنکور و علمی و تخصصی مناسب برای رشد و ثبات هرگونه دانش
۵ راه کار و قانون موفقیت در کنکور
۵ راه کار و قانون موفقیت در کنکور ۵ راه کار و دانش گام بر نمیدارد. و برای
دانلود کتاب های رشته برق صنعتی فنی و کاردانش
هنرستان کار و دانش شهید نجات بخش منابع کنکور و نمونه سوالات
برچسب :
کنکور کار و دانش