کاربرد سقف کاذب در ساختمان سازی
کاربرد سقف کاذب در ساختمان سازی
سقف کاذب سقفی است که به اسکلت ساختمان متصل بوده و بار آن به سازه اصلی، ساختمان وارد میشود. بدین ترتیب بین سقف مذکور و قسمت زیرین سازه اصلی، فضای خالی به وجود میآید. این سقفها میتوانند، صاف و یا به شکلهای مختلف ساخته شوند. سقف کاذب باید با مصالح سبک ساخته شده و قاببندی آن به نحو مناسبی به اسکلت و یا کلافبندی ساختمان متصل گردد تا ضربه تکانهای ناشی از زلزله در آنها، موجب خرابی دیوارهای مجاور نگردد.
همچنین رشته ای از معماری داخلی ساختمان است که برای پوشش سقف اصلی (زیر سقف) بکار میرود. از پیشینه این رشته اطلاعات موثقی در دست نیست.معلوم نیست اولین کسانی که از سقف کاذب استفاده کرده اند چه قدر از کاربردهای مختلف این حرفه آگاهی داشتند اما سقف کاذب در زمانی کوتاه جای خود را در صنعت ساختمان پیدا کرد .سقف های کاذب اولیه به صورت قطعات پلاستیکی در سالهای ۱۳۶۵ به بعد در اولین سقف های کامپوزیت کُرمیت به کار رفت. اما گران بودن مصالح ، نچسبیدن به گچ و خاک و خزش (Creep) باعث گردید که استفاده از آن مقید گردد. از سوی دیگر انواع تولیدات ورق گالوانیزه به صورت رابیتس در شکلها و فرمهای مختلف و تولید مواد اولیه آن (ورق گالوانیزه) در ایران ، ما را به سمت استفاده از این محصول سوق داد.
سقف های کاذب اولیه به صورت قطعات پلاستیکی در سالهای ۱۳۶۵ به بعد در اولین سقف های کامپوزیت کُرمیت به کار رفت. اما گران بودن مصالح ، نچسبیدن به گچ و خاک و خزش (Creep) باعث گردید که استفاده از آن مقید گردد. از سوی دیگر انواع تولیدات ورق گالوانیزه به صورت رابیتس در شکلها و فرمهای مختلف و تولید مواد اولیه آن (ورق گالوانیزه) در ایران ، ما را به سمت استفاده از این محصول سوق داد.سقف کاذب می تواند بصورت گچی –چوبی –فلزات رنگین- پی وی سی – شیشه ای – آهنی – ورق های فلزی روکش دار – آلومینیومی – کامپوزیت و غیره نصب شود که در هر صورت قابلیت اجراء به صورت واحد ویا با هم را داراست.
حضور سقف کاذب در ساختمان دغدغه پوشش و مخفی نگه داشتن عوامل زیر سقف را از بین می برد که یکی از ویژگیهای این رشته ساختمانی نیز هست.سقف کاذب در مواردی که ذکر می شود قابلیت خود را بروز می دهد :عبور تاسیسات- آکوستیک کردن- دکوراتیو- سبک کردن ساختمان در برجها- هدایت و جلوگیری از اتلاف دما و رطوبت- نورپردازی مناسب با شرایط کار و زندگی و…. پوشش مهمترین کارکرد سقف کاذب است، بعد از آن دکوراتیو و رنگ آمیزی و نورپردازی قرار می گیرند.
سقف کاذب همپای رشته های مختلف ساختمانی و صنایع دیگر رشد کرده و به پویایی رسیده است. جزو صنایع فلزی وساخت و ساز است که در ساختمان کاربرد دارد. صنعت نوین ساختمان به خوبی این رشته را به خدمت گرفته و از آن بهره می گیرد. تولید انبوه آن هم مقرون به صرفه است که خود این مسئله برای مهندسان ساختمان اهمیت زیادی دارد.طراحان سقف کاذب هم با انعطاف پذیری متریال سقف کاذب آشنایی دارند. آنها از اشکال مختلف محصولات مطلعند و این آشنایی به آنها کمک می کند نقشه های بهتری طرح کنند. نقشه هایی که موقع اجرا هم به همان زیبایی روی کاغذ باشند!
طراحی این رشته از صنعت ساختمان به تخصص خاصی نیاز دارد. طراح باید ویژگی های همه سازه ها را به خوبی بشناسد. با انواع سقف کاذب آشنایی داشته باشد و نوع کاربردی آنها را در موقعیت های مختلف درک کند تا درهنگام اجراء تئوری آن یا طراحی بکار گیرد.موقعیت ها میتواند اینها با شد: رطوبت- دما – اکوستیک – نور پردازی- دکوراتیو – آب و هوای منطقه ای و مقرون به صرفه بودن.
یک نوع طراحی هم مختص تولید کنندگان است که ازنظر اجرا سریع و آسان آن مورد توجه قرار می گیرد.نصب سریع و آسان سقف کاذب یکی از مواردی است که تولیدکنندگان در ساخت و ساز آن کوشش و رقابت می کنند. طراحان تولید هم تمامی این موارد را در نظر می گیرند و متریالی ابداع می کنند که که همه ویژگی های مورد نظر کارفرما و عواملی که بعد از سقف کاذب با آن سر و کار دارند را تامین کند. مثل تکنیسینهای تاسییات (برقکار،لوله کش، تهویه…)نصب آسان سقف کاذب به عواملی بستگی دارد که بدین قرار است: سبکی متریال_ انتخاب زوایایی که براحتی سقف مورد نظر اجرا شود_انتخاب متریالی که زوایای پوشش را تامین کند و به راحتی در کنار هم جفت و جور شود_ با سهولت آویزان کردن سقف و مهار آن از سقف اصلی_تولید سازه هایی با اندازه های مختلف.در انتخاب طرح و اجزاء آن همفکری نزدیک بین مجری سقف کاذب و معمار طراح باید وجود داشته باشد…
مزیت استفاده از سقف کاذب در ساختمان
اجرای صحیح سقف کاذب در ساختمانها می تواند به میزان قابل توجهی مصرف سوخت را کاهش دهد.
سقف کاذب با حذف بخشی از فضای مورد سرمایش و گرمایش میزان مصرف انرژی را که برای این منظور به کار می رود، کاهش می دهد.
سقف کاذب در طبقات فوقانی می تواند از انتقال حرارت بین فضای داخلی و فضای خارج ساختمان بکاهد.
استفاده از عایقهای حرارتی در سقفهای کاذب و اجرای صحیح و بدون درز اینگونه سقفها تبادل حرارتی را کاهش می دهد.
مهمترین دلایل استفاده از سیستم سقف کاذب را میتوان به ترتیب زیر برشمرد:
الف: ایجاد رویهای برای پوشش قسمت زیرین سقف ساختمان
ب: ایجاد فضایی برای جاسازی تأسیسات و تجهیزات سبک وزن
پ: بهبود عایقبندی صوتی و یا حرارتی سقف هر طبقه از ساختمان
ج: ایجاد سقفی کوتاهتر برای فضاهای داخلی ساختمان
د:زیبائی و استحکام فوق العاده سقفهای کاذب P.V.C
اجرای سقف های کاذب
اجرای سقف های کاذبسقفهای کاذب از آویزهای فلزی قائم، پروفیلهای اصلی افقی و در برخی از موارد پروفیلهای فرعی افقی و پوشش زیرین تشکیل میشود که این پوشش میتواند از یک نوع مصالح مانند لمبه چوبی و یا دو نوع مختلف مانند رابیتس و اندود گچ ساخته شده باشد. آویزها در سقفهای با اسکلت فلزی اعم از خرپا، طاق ضربی و یا غیر از اینها به سازه اصلی ساختمان متصل میگردند.
در مورد سقفهای بتنآرمه باید در موقع بتنریزی پیشبینیهای لازم برای جاگذاری آویزها صورت پذیرد. در سقفهای بتنی چنانچه هنگام بتنریزی آویزهای قائم تعبیه نشده باشند، میتوان از چکشهای فشنگی برای نصب آویزها استفاده نمود. در این صورت باید نحوه عمل و نوع فشنگ مورد استفاده به تصویب دستگاه نظارت برسد.
۱- آویزهایی که بموقع پیشبینی شدهاند:
برای آویزهای قائم میتوان از مصالح زیر استفاده کرد:
الف: میلگردهای فولادی (آرماتور) به قطر حداقل ۶ میلیمتر
ب: سیمهای فولادی گالوانیزه که قطر آنها حداقل ۱/۳ میلیمتر باشد.
پ: تسمههای فولادی زنگ نزن که سطح مقطع آنها حداقل ۱۰ میلیمترمربع و ضخامت آنها حداقل ۵/۱میلیمتر باشد.
ت: اگر از آویزهای فلزی دیگری به جز آویزهای مذکور در فوق استفاده شود، این آویزها از لحاظ مقاومت و ضد زنگ بودن، باید مشابه آویزهای مذکور در بندهای الف و ب و پ باشند. تعداد آویزهای قائم در هر مترمربع و فاصله آنها از یکدیگر بستگی به نوع پوشش سقف کاذب بخصوص قابلیت تحمل و تغییر شکل آنها دارد. تعداد این آویزها متناسب با نوع سقف مشخص خواهد شد. آویزها حتیالمقدور باید به فواصل مساوی از یکدیگر قرار گرفته، شاقولی و صاف باشند. برای اتصال آویزها به سقفهای با اسکلت فلزی، باید از پیچ و مهره یا جوش استفاده شود. اتصال به غیر از پیچ و مهره یا جوش، موقعی قابل قبول است که به تأیید دستگاه نظارت برسد. پس از جوشکاری، محل جوش باید به وسیله مواد ضد زنگ پوشانیده شود.
در سقفهایی که اسکلت چوبی دارند، اتصال آویزهای قائم به وسیله پیچ یا قلاب انجام میشود. پیچ و قلاب باید حداقل ۵۰ میلیمتر در چوب وارد شوند. از وارد کردن پیچها با ضربه چکش، باید خودداری گردد.
۲- آویزهایی که پس از ساختن سقف بتن فولادی به وسیله اتصالات فلزی یا مفتولهای فلزی به سقف متصل میشوند.
رعایت نکات زیر در مورد این آویزها الزامی است:
الف: مقاومت ۲۸ روزه بتن باید حداقل برابر ۳۰ مگاپاسکال و ضخامت آن دست کم یکصد میلیمتر باشد.
ب: بارهای وارد بر سقف بتنآرمه نباید از بارمجازی که سقف بر اساس آن محاسبه و اجرا شده است، تجاوز نماید.
پ: قطر میلههایی که به کار میروند، باید حداقل ۴/۳ میلیمتر باشد و آویزها حداقل ۲۵میلیمتر در بتن وارد شوند.
ت: تمام اتصالات باید مورد بازرسی واقع شوند تا از استحکام آنها اطمینان حاصل شود.
ث: حداقل تعداد آویزها برای هر نوع سقف کاذب مطابق نقشههای اجرایی و توضیحات بعدی این فصل خواهد آمد.
ج: در تیرهای باربر بتنی، اتصالات باید در سطوح جانبی و حداقل در فاصله ۱۲ سانتیمتر از ضلع زیرین تیر، کار گذاشته شوند.
چ: در مورد استفاده از چکشهای فشنگی (تپانچه) برای اتصال آویزها، باید از دستورات کارخانه سازنده چکشها تبعیت نمود و بخصوص این نکته را در نظر داشت که تحت هیچ شرایطی، نباید از فشنگهای مخصوص یک نوع چکش برای چکشهای دیگر استفاده شود.
ح: فشنگها نباید در داخل سوراخهای موجود شلیک شوند.
خ: هنگام استفاده از چکشهای فشنگی برای نصب آویز، حداقل فاصله تا لبه قطعات بتنی به نوع تپانچه و دستورات دستگاه نظارت بستگی دارد.
د: به هنگام شلیک، ابزار را باید عمود بر سطح کار نگاه داشت.
ذ: چون فشنگ تپانچهها توسط رنگ آنها از یکدیگر متمایز میشوند، باید افرادی که این ابزارآلات را مورد استفاده قرار میدهند، به بیماری کوررنگی مبتلا نباشند.
ر: به افراد کمتر از ۱۸ سال، نباید اجازه استفاده از این ابزارها داده شود.
ز: در موقع کار برای اجتناب از حوادث ناشی از کمانه کردن یا شکستن و یا برگشت میخها، به جز فرد مسئول و کمک او، نباید افراد دیگری در محدوده شلیک حضور داشته باشند. این افراد باید به وسایل ایمنی مجهز باشند.
- پروفیلهای اصلی و فرعی افقی
بسته به اینکه پروفیلهای اصلی و فرعی از چه مصالحی باشند، دو حالت متمایز مشخص میگردد.
الف: چنانچه جنس پروفیلهای اصلی و فرعی افقی از فولاد یا فولاد گالوانیزه باشد باید:
۱- سطح مقطع این پروفیلها توسط دستگاه نظارت تعیین گردد، ولی حداقل مقاومت این مقاطع برای پروفیلهای اصلی و فرعی به ترتیب نباید از مقاومت آرماتور به قطر ۱۰ و ۶ میلیمتر کمتر باشد.
۲- در محل برخورد سقف کاذب به دیوار، توصیه میگردد که حداقل از یک نبشی ۲×۲۰×۲۰ استفاده شود.
ب: چنانچه جنس پروفیلهای اصلی و فرعی از آلومینیوم، چوب یا سایر مصالح باشد:
۱- در صورتی که در مورد پروفیلهای اصلی و فرعی به جای فولاد از چهارتراش چوبی استفاده میشود، چوب مورد نظر باید از نوع چوب نراد خارجی (روسی یا مشابه) باشد. ابعاد قطعات چوبی یاد شده برای قطعات اصلی و فرعی، حداقل و به ترتیب برابر
۶×۴ و یا ۴×۴ سانتیمتر خواهد بود.
۲- در خصوص استفاده از آلومینیوم و یا سایر مصالح نیز ابعاد پروفیلها بستگی به محاسبات انجام شده دارد، ولی به هر حال مقاومت پروفیلهای اصلی و فرعی از هر لحاظ، نباید به ترتیب از مقاومت میلگردهای فولادی نمره ۱۰ و ۶ کمتر باشد.
۳-علاوه بر نکات فوق سقفهای کاذب باید در مقابل نیروهای جانبی مقاوم بوده و چنانچه تأسیسات حرارتی نظیر کانال و لوله در زیر سقف اصلی قرار میگیرند (حد فاصل سقف اصلی و سقف کاذب)، ایجاد درز انبساط در اطراف سقف به منظور تأمین جا برای تغییر مکانهای حرارتی، ضروری است. چنانچه برای سقف کاذب دریچه بازدید در نظر گرفته شده باشد، باید این دریچه با دقت کافی و در محل مناسب ایجاد گردد.
۴- پوشش زیرین سقف کاذب
الف:رابیتس در مورد رابیتس چنانچه در ملات ماسه سیمان استفاده میشود، توصیه میگردد رابیتس از نوع فولاد سیاه و اگر از ملات گچ استفاده میشود، بهتر است رابیتس از نوع گالوانیزه باشد. رابیتس باید در فواصل معین به وسیله مفتول مناسب به آهنبندی بسته شود، به قسمی که هیچگونه برجستگی یا فرورفتگی در سطوح تمام شده دیده نشود. فاصله پروفیلهای اصلی از یکدیگر چنانچه از رابیتس نمره ۲ استفاده میشود، باید حداکثر برابر ۳۵ سانتیمتر و در مورد استفاده از رابیتس نمره ۳ این فاصله حداکثر برابر ۵۰ سانتیمتر میباشد. برای بستن پروفیلهای فرعی افقی به پروفیلهای اصلی و اتصال رابیتس به پروفیلهای فرعی، از مفتول دولای سیمی به قطر حداقل ۷/۰ میلیمتر استفاده میشود. تعداد آویزهای قائم این نوع پوشش در هر مترمربع حداقل ۳ عدد میباشد. به علاوه نکات مذکور در۱ و ۲ و۳ نیز باید رعایت گردند.
ب:کانتکس تمام نکات فنی ذکر شده در مورد رابیتس از لحاظ آویزها، پروفیلهای اصلی و فرعی افقی، فواصل و حداقل ابعاد، در مورد کانتکس نیز صادق است. چنانچه در نقشههای اجرایی طریقه خاصی برای جلوگیری از آسیبرسانی موریانه و یا سایر حشرات مزاحم به کانتکس پیشبینی نشده باشد، در این صورت باید روی حصیر کانتکس، دوغاب گچ و یا آهک بریزند، به قسمی که این دوغاب تمام سطح را پوشانده و قشر نازکی بر روی کانتکس تشکیل دهد.
پ:لمبه آلومینیوم در این پوشش مراحل اجرای کار به شرح زیر است :
۱- پروفیلهای ناودانی آلومینیوم را در ارتفاع سقف کاذب به دیوارها وصل میکنند.
۲- تسمههای آویز را که از جنس فولاد گالوانیزه است، به سقف متصل مینمایند. فاصله این آویزها در امتداد ورقهای لمبه، حداکثر ۲۰/۱ متر و در جهت عمود بر ورقهای مذکور، حداکثر برابر ۳۵/۱ متر میباشد. هر تسمه مجهز به یک بست قابل تنظیم( Adjustable Clip ) میباشد.
۳- پروفیلهای ناودانی گالوانیزه را به تسمهها وصل میکنند. فاصله این پروفیلها از یکدیگر، حداکثر ۲۰/۱ متر است و فاصله اولین پروفیل تا دیوار، نباید از ۳۰ سانتیمتر تجاوز نماید.
۴- قطعات لمبه آلومینیوم طوری به سقف وصل میشود که یک سر آن در داخل ناودانی چسبیده به دیوار و سر دیگر آن در ناودانی متصل به آویزها قرار میگیرند.
۵- نکات مذکور در ۱ و۲ و ۳، باید در مورد این پوشش نیز رعایت گردد.
ت: لمبه چوبی اجرای کار در مورد این پوشش به شرح زیر است :
۱- قبل از اجرای لمبهکوبی، باید دور سقف را با چهارتراش مناسب، کلافکشی و تراز کرد.
۲- قطعات باربر افقی فرعی را باید از چوب و قطعات باربر اصلی را از پروفیل فولادی یا چهارتراش چوبی، تهیه و به آویزهای از پیش نصب شده متصل نمود.
۳- لمبهها را که از قبل تهیه شده است، باید با چسب و میخ به چهارتراشها متصل کرد.
لازم به یادآوری است که باید لمبهها را با ماشین لمبهزنی و یا به طرق دیگر که به صورت فاق و زبانه داخل یکدیگر شوند، آماده نمود، به طوری که چفت ها نمایان باشند. وجود چفت برای آنست که در مواقع انقباض، لبه درزها به صورت نامناسبی درنیایند. چوب مورد مصرف در لمبهها، باید چوب نراد خارجی (روسی یا مشابه) باشد. حداقل تعداد آویزها در هر مترمربع ۳ عدد میباشد، به علاوه رعایت نکات مذکور در ۱ و ۲ و۳ الزامی است.
ث: قطعات پیشساخته گچی
ابتدا باید در کنار دیوار در ارتفاع تعیین شده برای سقف کاذب نبشیهای آلومینیوم را نصب کرده و پس از نصب سیمهای آویز گالوانیزه به سقف و وصل قطعات سپری آلومینیوم، قطعات سقف پیشساخته گچی را در داخل آنها قرار داد. ابعاد سپری و سیمها برابر نقشه کارخانه سازنده و با تأیید دستگاه نظارت میباشد. تعداد آویزها در هر مترمربع حداقل ۳ عدد و نکات یاد شده در۱ و ۲ و ۳، لازمالاجرا میباشد.
ج: ورقهای آزبست و سیمان صاف
صرف نظر از ابعاد ورقهای آزبست و سیمان که تولید میشود، بنا به ملاحظات استاتیکی ابعاد این ورقها که در سقف کاذب به کار میرود، اکثراً ۱۲۵×۶۰ و یا ۱۰۰×۶۰ سانتیمتر میباشند. به منظور نصب این ورقها ابتدا یک شبکه متعامد از چوب روسی به شکل سپری یا سپری فولادی، اعم از توخالی یا توپر در محل مورد نظر اجرا میشود. در کنارهها به جای قطعات سپری یاد شده، از نبشی با همان جنس استفاده میشود و پس از آن ورقها را روی سپری قرار داده و در قسمت فوقانی آن بسته به این که جنس سپریها از پروفیل توپر یا توخالی فولادی یا چوبی باشد، به فواصل ۳۰ سانتیمتر یک عدد پیچ خودکار و یا پیچ و مهره مناسب با واشر و یا پیچ چوب با واشر مخصوص به کار میرود. ابعاد و تعداد آویزها با محاسبه مشخص میشود.
چ: انواع آکوستیک
آکوستیکها به دو گروه معمولی و نسوز تقسیم میشوند.
۱- آکوستیک معمولی
در مورد این آکوستیک قطعات باربر افقی از چوب نراد خارجی (روسی یا مشابه) بوده و قطعات باربر اصلی میتوانند از پروفیل فولادی یا چهارتراش چوبی باشند. برای نصب آکوستیک باید میخ همرنگ با آکوستیک و چسب مناسب به کار برده شود. در پیرامون سقف کاذب اجرا شده، یک نبشی آلومینیوم به دیوار نصب میگردد.
۲- آکوستیک نسوز
قطعات باربر اصلی و فرعی افقی در مورد آکوستیک نسوز، پروفیل آلومینیوم است. در تمام انواع آکوستیک در هر مترمربع، حداقل ۳ عدد آویز مورد نیاز است. برای نصب انواع آکوستیک، باید مندرجات ردیفهای ۱ و ۲ و ۳ رعایت گردد.
انواع سقف کاذب
سقف کاذب با رابیتس و اندود
این نوع سقف متداول ترین نوع سقف کاذب می باشد. رابیتس ورق فولادی مشبکی است که با مفتول یا سیم آرماتور بندی به صورت دو لایی به شبکه فرعی متصل می شود. ویژگی اصلی رابیتس آن است که عمده ملات ها به آن می چسبد و ترک بر نمی دارد. رابیتس در دو نوع سطح و برجسته از ورق گالوانیزه ساخته می شود. نوع برجسته در دهانه های بزرگتر بکار می رود. جهت اندود کاری روی کانال های کولر وتأسیسات نیز از رابیتس برای اتصال بهتر اندود استفاده می شود.
سقف کاذب آکوستیک
اصولا آکوستیک یک نوع ایزوله صوتی است، که با مصالح مختلف ساخته شده و در مکان هایی که نباید صوت تولید پژواک نماید مانند سالنهای سخنرانی، سینما و … استفاده می شود.
برای جلوگیری از تشدید صوت از مصالح زیر می توان استفاده کرد:
پارچه بصورت چین دار
پلاک های گچی
پلاک های چوبی
ورقه های مقوایی فشرده به رنگ سفید و سوراخدار که در بازار به نام ” آکوستیک” معروف هستند.
(این ورقها بصورت کام و زبانه به یکدیگر و به وسیله درخت فلزی یا میخ ریز به زیر سازی چوبی متصل می شوند. )
در مکان های خاص مانند استودیوها و … از ورقه های آکوستیک با یک لایه پشم شیشه و ورق آلومینیوم استفاده می شود.
· سقف کاذب آلومینیومی
در این نوع سقف کاذب وسایل اتصال همگی از فولاد گالوانیزه هستند و فقط پوشش آن از جنس آلومینیوم بوده، که پشت آنرا عموماً با پشم شیشه پر کرده اند.
· سقف کاذب چوبی
قبل از اجرای لمبه کوبی دور سقف با چهار تراش مناسب کلاف کشی و تراز شود. شبکه اصلی این نوع سقف کاذب از فولاد یا چهار تراش چوبی و شبکه فرعی آن باید از چوب باشد. لمبه های چوبی از چوب نراد خارجی (روسی یا مشابه آن) می باشند.
· سقف کاذب با قطعات پیش ساخته گچی
کلیه قطعات مورد استفاده در این نوع سقف ها عموماً از جنس آلومینیوم هستند. قطعات گچی را می توان روی شبکه چوبی نیز پیچ و یا میخ کرد.
مزایای سقف کاذب گچی عبارتست از:
- سبکی: سقف های نمایان دارای ابعاد ۶۲/۵ × ۶۲/۵ × ۲ سانتیمتر به وزن ۱۳ کیلوگرم درمتر مربع می باشد. سقف های پنهان به ابعاد ۶۲/۵ × ۶۲/۵ × ۳ سانتیمتر به وزن ۱۸کیلوگرم در متر مربع می باشد.
- نصب سریع و آسان: سیستم پیش ساخته و اتصالات آلومینیومی به کار برده شده سبب می گردد که نصب این محصول با سرعت بسیار و به سهولت انجام گیرد.
- سهولت در ایجاد طرحهای متنوع .
- مقاوم بودن در برابر آتشسوزی و عدم ایجاد دود.
- قابل تعویض بودن قطعات .
- سهولت در ایجاد طرح های متنوع .
- با پرداخت جزئی آماده رنگ کاری هستند.
- ثبات رنگ: بدون تغییر رنگ سال های متمادی ثبات خود را حتی در برابر نور خورشید نیز حفظ می نماید.
- ضربه پذیری: به علت داشتن فیبر صنعتی در سقف های پنهان و توری پلاستیکی در سقف های نمایان، در برابر هر گونه ضربه اتفاقی دارای انعطاف لازم است.
- مقاوم در برابر صدا: به علت ساختار خاص خود برای ساختمان های مسکونی، محیط های عمومی و سالن های بزرگ بسیار مناسب می با شد.
- تهویه: سقف های گچی، حرارت و رطوبت را تنظیم و محیط را برای زندگی و فعالیت مطلوب می نمایند.
- سازگار با محیط زیست: به علت عدم وجود مواد زیان بخش هیچگونه آسیبی به محیط زیست نمی رساند.
· سقف کاذب فایبر گلاس و پلاستیک
· سقف کاذب با ورقه های نی فشرده (کانتکس)
· سقف کاذب با ورقه های آزبست سیمان
· سقف کاذب ترکیبی
اجراء چند نوع سقف کاذب درکنار همدیگر ودر غالب یک طرح هندسی منظم و یا غیر منظم به همراه شکست و اختلاف سطح مختلف را سقف کاذب ترکیبی گویند .برای اجراء چنین سقفی ، طرحی مناسب با سازه های سقف کاذب الزامی است. نکته ای که دراین سقف وجود دارد ، استفاده از نورپردازی و گونه های مختلف از چراغهای توکار است، که جلوه خاصی به طرحهای هندسی و رنگ آمیزی سقف کاذب ترکیبی میدهد.معمولا” برای اجرا ء این سقف زیر سازی مناسبی را بوجود می آورند ، که با آهنکشی ویا بدون آهنکشی است. که در هر صورت باید محاسبه فنی لازمه لحاظ گردد.
معمولا” این نوع سقف با قیمت بیشتری نسبت به سقفهای دیگر قابل اجراء است . بنا به عواملی که ذکر خواهم کرد ، مثل سازه و زیرسازی بیشتری را طلب میکند سازه های آهنی و سازه مربوط به خود سقف مورد نظر در هنگام اجراء باعث اتلاف وقت بیشتری می شود . که از نظر زما نبندی در اجراء با سقفهای دیگر متفاوت است .سقف کاذب ترکیبی را معمولا” در مساحتهای بزرگ ( که مساحت مورد نظر یکجا باشد و پراکندگی نداشته باشد یعنی دیوار و دیگر عوامل جدا کننده فضا وجود نداشته باشد ) اجرء میشود چون زیبای بهتری را جلوه گرمی نمائید . در موارد دیگر معمولا” بدون آهنکشی پشت سقف ( البته در مساحتی کم ) انجام میگردد، مثل سرویسها ، کارایی بیشتری دارد .
سقف کاذب ترکیبی در اختلاف سطح اگر اجراء شود ، زیبای خاصی را دارد که با رنگی متفاوت و قرینه نسبت به دیگر سطوح ( همان مساحت اجرایی) جلوه خاصی را دارا می شود . سقف کاذب گریلیوم در رده سقف های دکوراتیواست و در بین آنها از ویژگیهای فراوانی برخوردار است این سقف از آلومینیوم وآهن و ورقهای آلیاژی ( این مورد گران است) تولید میشود ..
سقف گریلیوم ، سقف باز هم گفته می شود . جواب آن در کار تمام شده است . بعد از اینکه سقف نصب شد چیزی که رویت می شود اینست ، خانه های مربع و مستطیل شکلی که پیوسته در کنار هم قرار گرفته است . که هیچ پوششی در داخل و یا پشت آن وجود ندارد و پشت سقف و تاسیساتی که کار شده است به خوبی دیده می شود . سقف کاذب گریلیوم از ورق به قطر ۴/۰ الی ۱ میلیمترتولید می گردد . گریلیوم تولید شده رنگ می شود ، رنگ بصورت مایع و یا پودری می باشد ، که در هر صورت به کوره می رود تا خشک شود .در هنگام نصب قطعات تولید شده روی هم مونتاژ می شود و سپس در کاریرهای که هم شکل با قطعات هستند ولی با اندازه دو برابر قرار می گیرند ودر سطح طراز اجراء می شوند.
مزیت سقف کاذب گریلیوم در نمای آخر اینطور است که هیچ گونه متعلقات سقف ( بجز چراغ ) دیده نمی شود ، چون می توان در پشت سقف آن را کار کرد، مثل در یچه ها ، کانال ها ، ددکتور ها و …… و دیگر موارد.
معمولا” سقف کاذب گریلیوم را بصورت منفرد و یا ترکیبی با سقف های دیگر اجراء می کنند . زیر سازی سقف گریلیوم مانند سقف های دیگر بصورت آویزانی است ، که با سیم مفتول ویا زنجیر این کار انجام می گردد.
· سقف کاذب تایل ( با نگهدارنده نمایان)
یکی از بهترین نوع پوشش برای سقف کاذب است . انواع آن هم بستگی به نگهدارنده وجنس پوششی آن است . قطعات (تایل و نگهدارنده ) از بیش تعین شده با ابعاد معین ، به نام مشبک و آرمسترانگی و مینرال وبطور صحیح آن کلیک نامیده می شود . در موارد دیگر آن مشبک صحیحتر است .متریال پوششی در این نوع سقف کاذب باید مضربی از طول و عرض شصت سانتیمتری باشد و نوع جنس آن به سفارش کارفرما است . مانند : الیاف فشرده و پلاکسی گلاس ( طلق ) و گچی و چوبی و آلومینیومی و یا موارد پیشنهادی دیگر باشد .
این نوع سقف کاذب بصورت آویزانی اجراء میگردد . که بهترین آویز مفتول گالوانیزه است .نگهدارنده آلومینیومی هم بهمین ترتیب اجرا ء میگردد ولی با اندکی تفاوت که بدین صورت می توان بیان کرد . که بر روی بدنه آن هیچ گونه شیار وزبانه وجود ندارد ، سپری ( نگهدارنده ) در طول معین تولید شده و بعداز رنگ شدن در طول شش وپنج ویا حتی کمتر به محل اجراء آورده می شود . و آن وقت به طول معین طراحی شده برش می خورد و نصب میگردد .تنوع رنگ در سپری آلومینیومی بیشتر است و تنوع در تولید شکل ظاهری آن است، که این مورد مزیت در این نوع سقف کاذب است .
این نوع سقف کاذب را در ارتفاع ، بهتر است با زیر سازی آهنی ( پروفیل ) اجرء گردد. این شرایط بستگی به محیط ومساحت اجرایی دارد . مانند ارتفاع از کف ، بلندی پشت سقف کاذب تا سقف اصلی ( برای بیش از دو متر ) و …ولی در موارد اجسام سنگین تر اجراء آن محتاج به زیر سازی جدا است.این سقف کاذب در حال حاضر از رایج ترین نوع سقف کاذب در داخل کشور است .
· سقف کاذب لوکسآلون ۱۵۰f
این سقف پوششی خاصی را دارا است. با ظاهری ساده و محکم ودرزبندی بین آن جزو معدود سقف ها است . و
به سه گونه می شود تعریف کرد نخست این نوع سقف کاذب به تنهایی کار شود و دیگری در سقف های ترکیبی و در آخر این سازه را در نما هم می شود بکار برد ( نمای داخلی ساختمان ونما خارجی ساختمان ) .
این سقف بصورت رول فرم تولید می شود . محصول تولید شده با عرض پانزده سانتی متر است . و طول بستگی به طرح اجریی دارد . این سقف بصورت آویزانی اجراء می شود با ساپورت های مفتولی ویا تسمه ای ودر موارد دیگر با بسته شدن زیر سازی به آهنکشی این عمل انجام می گردد.
ضخامت ورق تولیدی در این سقف کاذب پنج الی هفت دهم میلی متر است . جنس ورق آلومینیومی و یا ورقهای رنگین نیز میتواند باشد . در ضمن بصورت پانچ و بدون پانچ تولید می گردد .در مورد ی که این نوع سقف کاذب به تنهایی اجراء شود . امکان دسترسی به پشت سقف تقریبا” از بین می رود . ( در مورد لزوم دریچه بازدید ویا گونه ای دیگر می توان اجرا کرد که دسترسی به پشت سقف انجام شود ) پس در انتخاب سقف کاذب عامل دسترسی به پشت سقف مهمترین مسئله است.رنگ آمیزی برای این سقف به دلخواه است . جاسازی متعلقات سقف به صورت متنوع امکان پذیر است .
· سقف کاذب ، اسپیس فریم >
فرم و طرح این سقف هرمی شکل است که مقطع چهار گوش آن به طرف بالا و نوک هرم به طرف پائین است .کل سطح را همین هرمها در کنار همدیگر پوشش می دهند و در ضمن این قابلیت را دارا هستند که در چند طبقه رویهم کار شوند ، ضلع این هرم لوله آلومینیومی است که دو سر آن طوری ساخته می شود که بتوان روی هم پیچ شوند .سقف کاذب اسپیس فریم از نوع سقفهای پوششی و دکوراتیو است ، زیبای خاصی این نوع سقف دارا است و جلوه خاصی به محیط می دهد .
· دامپا
شکل آن باندهای نواری است در عرض و یا طول مساحت اجرایی ، ابعاد شکل ظاهری این نوع سقف به غیر از طول آن همیشه ثابت است . ولی طول آن در سفارش برای تولید میتواند مختلف باشد .رنگ آمیزی الوان است .زیر سازی از جنس ورق گالوانیزه میباشد .واز سقف اصلی آویزان می شود.اجرا آن در سطوح شکست و زاویه دار و حتی قوس بخوبی انجام پذیر است . امکان جاسازی متعلقات سقف کاذب بخوبی امکان پذیر است .موارد اجرایی آن در ساختمان متنوع است . در نوع ساده و پانچ شده تولید میگردد.
مطالب مشابه :
آموزش نصب سقف کاذب مشبک
این نوع سقف کاذب از اتصال سازه های سپری های موسوم به کلیک با فواصل 30 در 30 ٬ 30 در 60 و یا 60 در 60
اجرای سقف کاذب
سقف کاذب - اجرای سقف ابعاد سپری و سیمها برابر نقشه کارخانه سازنده و با تأیید دستگاه نظارت
انواع سقف کاذب تایل آلومینیومی
سقف کاذب و دیوارپوش پی وی سی - انواع سقف کاذب تایل آلومینیومی تایل آلومینیوم و سپری 60×60
تحول از سقف سنتی تا سقف کاذب
سقف کاذب و دیوارپوش پی وی سی - تحول از سقف سنتی تا سقف کاذب تایل آلومینیوم و سپری 60×60
کاربرد سقف کاذب در ساختمان سازی
کناف ایران (جهانی) - کاربرد سقف کاذب در ابعاد سپری و سیمها برابر نقشه کارخانه سازنده و
سقف کاذب رابیتس وقرنیز (Gutter)
اتصال سقف کاذب رابیتس در غالب در جهت فرعی و عمود بر سپری میلگردهای شبکه به صورت مش
تایل (با نگهدارنده مخفی یا پنهان)
کایر KaaYer - تایل (با نگهدارنده مخفی یا پنهان) - گروه طرح و اجرا و فروش انواع سقف کاذب و
برچسب :
سقف سپری