دستورالعمل اجرایی ثبتنام دانشآموزان در سال تحصیلی 92-91 ابلاغ شد
ثبتنام تمام دانشآموزان فقط از طریق سامانه الکترونیکی/ممنوعیت اخذ وجه
روابط عمومي معاونت آموزش متوسطه : دستورالعمل اجرایی ثبتنام دانشآموزان در سال تحصیلی 92ـ91 طی بخشنامهای از سوی مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی به ادارات کل آموزش و پرورش استانهای کشور ابلاغ شد.
به گزارش روابط عمومي معاونت آموزش متوسطه به نقل از باشگاه خبری فارس «توانا»، در دستورالعمل ثبتنام دانشآموزان در سال تحصیلی 92ـ1391 آمده است: با عنایت به سیاستهای ابلاغی به ویژه تغییر نظام آموزشی و تأکید بر تحقق مطلوب نظام "3ـ3ـ6" در راستای تحول بنیادین آموزش و پرورش، لازم است با تشکیل ستاد نظارت بر ثبتنام دانشآموزان در سطح استان، شهرستان، منطقه و ناحیه، شیوههای مناسب برای سهولت در انجام کار به خصوص در شهرهای بزرگ به کار گرفته شود.
در این دستورالعمل بر مشخص شدن و ساماندهی وضعیت واحدهای آموزشی از نظر جنسیت پذیرش، نوع مدرسه و دوره تحصیلی با تأکید بر یک نوبته بودن مدارس (نوبت صبح) قبل از شروع ثبتنام ،مدیریت فضاهای آموزشی، ایجاد آرامش برای خانوادهها و تعیین فضاهای تخصیصی برای دبستانها تا قبل از اتمام اردیبهشت ماه با مشخصات لازم تأکید شده است.
* دانشآموزان پایههای دوم تا پنجم ابتدایی نیاز به ثبتنام مجدد ندارند
در تبصرههای بند دوم این بخشنامه آمده است: دانشآموزان پایههای دوم تا پنجم ابتدایی نیاز به ثبتنام مجدد ندارند به ویژه آنکه فارغ التحصیلان پایههای پنجم به طور معمول در پایه ششم همان واحد آموزشی (مگر در موارد ضروری و با درخواست اولیا و نقل و انتقالات دانشآموزان) ثبتنام و ساماندهی میشوند، در خصوص هنرستانها نیز قید شده است که تمام هنرستانهای دولتی ملزم هستند در حد ظرفیت خود (حداقل دو کلاس) از دانشآموزان پایه اول متوسطه عمومی ثبتنام کنند. (ثبتنام از هنرجویان هنرستانها بدون لحاظ محدوده جغرافیایی و بر اساس ضوابط انجام خواهد شد)
در تبصره 4 بند 2 بر راهنمایی هنرجویان در هنگام ثبتنام در هنرستانها توسط فردی مطلع به رشتههای هنرستانی تأکید شده است؛ تبصره پنجم ، مدیران مدارس دولتی را ملزم به ثبتنام از دانشآموزان میان پایه بدون حضور دانشآموزان و اولیای آنان نموده است.
* ثبتنام تمام دانشآموزان در مدارس دولتی و غیردولتی فقط از طریق سامانه الکترونیکی
براساس مفاد این بخشنامه، ضمن تأکید بر ثبتنام دانشآموزان از طریق سامانه الکترونیکی آمده است: ثبتنام دانشآموزان پایه اول ابتدایی از اول تا پایان اردیبهشت و پایههای دوم تا ششم ابتدایی از اول تا پایان خردادماه صورت می گیرد و در سایر پایهها و دورهها از اول خرداد لغایت پایان تیرماه (ثبت نام مشروط) انجام خواهد شد.
در این بخشنامه بر اتخاذ تدابیر ستاد ثبتنام برای ثبت نام الکترونیکی دانشآموزان عشایر تأکید شده و در ادامه آمده است: ثبتنام دانشآموزان تمام پایههای تحصیلی در مدارس دولتی عادی بدون برگزاری آزمون ورودی، مصاحبه، شرط معدل، نمره و ... صرفاً براساس محدوده جغرافیای مدارس (دانشآموزان عشایری از شرط محدوده جغرافیایی مستثی هستند ) صورت میگیرد.
بر اساس تبصرههای بند چهارم این بخشنامه، آموزش و پرورش شهرستان، منطقه و ناحیه موظف است، محدوده مدارس را بر اساس تراکم جمعیت و ظرفیت مدارس همجوار تعیین و ابلاغ کند.؛ درتبصره 2 نیز بر ثبت نام دانشآموزان در مدارس همجوار دو منطقه ناحیه آموزشی بنا به تشخیص ستاد ثبتنام اداره کل تأکید شده است.
* شهریه مدارس غیردولتی در تابلو اعلانات مدرسه نصب شود
*در مدارس غیردولتی ، دریافت هر گونه وجه نقد و چک ممنوع است
تبصره 3 این بند، پذیرش دانشآموزان در مدارس غیردولتی، شاهد، ایثارگران، نمونه دولتی، استعدادهای درخشان و مدارس استثنایی را منوط به دستورالعملهای مربوطه دانسته و مدیران مدارس غیردولتی را موظف کرده است ضمن نصب میزان شهریه ابلاغی همراه با فهرست تمام فعالیتها در تابلو اعلانات مدرسه در معرض دید اولیا، فعالیتهایی مثل آموزش زبان، المپیاد، نجوم، ربوکاپ و ... را با کسب مجوز اداره و اعلام هزینهها به صورت کاملاً اختیاری و خارج از ساعات مصوب درسی ، انجام دهند.
در مدارس غیردولتی ، دریافت هر گونه وجه نقد، چک حامل و چکهای مسافرتی ممنوع است و باید وجوه دریافتی بابت شهریه به حساب مدرسه واریز و چکهای صادره توسط اولیای دانش آموزان در وجه مدرسه صادر شود.
بنابر تبصره بند پنجم این بخشنامه ، کمکهای مردمی موضوع بند یک ب ماده 14 قانون تأمین و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، کاملاً داوطلبانه است و پرداخت آن توسط اولیا باید پس از شروع سال تحصیلی از طریق حساب مدرسه انجام شود، بنابراین دریافت هر گونه وجهی غیر از شهریه مصوب در هنگام ثبتنام ممنوع است.
* ثبتنام فرزندان کارکنان دولت در واحدهای آموزشی نزدیک محل کار والدین
براساس این بخشنامه، مدیران مدارس میتوانند از فرزندان کارکنان دولت در آموزشگاههای نزدیک محل کار والدین آنها متناسب با ظرفیت مدرسه ثبتنام کنند.
در بند هفتم این دستور العمل آمده است: ثبتنام از دانشآموزان و سوادآموزان تبعه کشورهای افغانستان و عراق مقیم ایران براساس ماده واحده مصوبه جلسه 678 سی ام آذر 89 شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر قوانین مربوطه انجام میشود، هم چنین شیوه نامه شماره 134041 بیست و یکم شهریور90 مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور و اصلاحیه شماره 202657 هفتم آذرماه در خصوص اتباع خارجی (افغانی و عراقی و ...) همچنان به قوت خود باقی است.
* ممنوعیت دریافت شهریه هنگام ثبتنام در مدارس دولتی
براساس این دستورالعمل، دریافت شهریه و هرگونه کمک هزینه تحصیل و نیز اخذ تعهد مالی به استثنای وجوه مربوط به بیمه و کتب درسی هنگام ثبتنام در مدارس دولتی ممنوع است، همچنین دریافت هرگونه وجه برای کلاسهای فوق برنامه، مجلات رشد یا آزمونهای احتمالی تا پایان شهریورماه ممنوع است.
به گزارش فارس، دریافت شهریه و اخذ تعهد هنگام ثبت نام در مدارس هیأت امنایی که با رعایت آییننامه مصوب شورای عالی آموزش و پرورش فعالیت میکنند نیز ممنوع است.
دریافت شهریه ثابت برای ثبتنام در طول سال تحصیلی از فرزندان همکاران فرهنگی در مدارس شاهد، نمونه دولتی، هیأت امنایی و استعدادهای درخشان ممنوع است و این شهریه باید بعد از ارسال لیست به اداره مربوط و از طریق آن پرداخت شود.
هزینه کلاسهای فوق برنامه در طول سال تحصیلی کاملاً اختیاری و بر عهده اولیاست و رعایت احترام و شأن ارباب رجوع به ویژه همکاران فرهنگی مراجعه کننده به مدارس و ادارات مورد تأکید است.
* نصب شماره تلفن پاسخگویی به شکایات در تابلوی اعلانات مدرسه
در راستای طرح تکریم ارباب رجوع و لزوم اطلاع اولیا از وضعیت آموزشی و پرورشی مدارس ضرورت دارد، ستاد مرکزی نظارت بر ثبت نام ادارات در ایام هفته برای معرفی مدارس و پاسخگویی به سوالات دانشآموزان و والدین آنها تا پایان ثبتنام به فعالیت خود ادامه دهد.
مدیران واحدهای آموزشی موظفند دستورالعمل مربوط به ثبت نام را همراه با شماره تلفن های پاسخگویی به شکایات (ستاد نظارت بر ثبت نام وزارتخانه ، استان و منطقه ) در تابلوی اعلانات و در معرض دید مراجعه کنندگان نصب کنند.
مدیران مدارس و مجتمع های آموزشی طبق این دستورالعمل موظف شدهاند، همزمان با ثبتنام پایههای ورودی و میان پایه، فهرست اسامی اولیای بیسواد دانشآموزان را جمعآوری کنند و با هماهنگی واحدهای سوادآموزی شهرستان و ناحیه، برنامهریزی لازم برای جذب، آموزش و امتحانات پایانی آنها را انجام دهند.
به گزارش مر کز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش،در این بخشنامه آمده است به منظور حسن اجرای این دستورالعمل علاوه بر ناظران استان و مناطق ، بازرسان و ناظرانی از سوی اداره کل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات به صورت های محسوس و نامحسوس از واحدهای آموزشی و ستادهای ثبت نام سراسر کشور بازدید خواهند کرد. همچنین مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات به عنوان دبیر ستاد ثبتنام و نظارت وزارتخانه و به تبع آن روسای ادارات ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات ادارات کل آموزش و پرورش استانهای کشور نیز به عنوان دبیران ستاد نظارت بر ثبت نام استانها به صورت مداوم روند ثبتنام را پیگیری خواهند کرد.
|