روش‌هاي پيشگيري از آتش‌سوزي در ساختمان و گارگاه

روش‌هاي پيشگيري از آتش‌سوزي:

  • مدير پروژه مي‌بايست دائماً مسئوليت خود جهت مقابله با آتش‌سوزي را در نظر داشته باشد، حتي اگر نظارت‌هاي روزانه را به افراد ديگري واگذار كرده باشد باز هم مسئوليت نهايي بر عهده وي خواهد بود.
  • شخصي كه مسئول نظارت بر محافظت در برابر آتش‌سـوزي است مي‌بايست در هر شيفت كاري تمامي سايت را بازديد نمايد.
  • محدوده كارگاه مي‌بايست بوسيله نرده‌كشي مشخص گردد.
  • ساختمان‌هاي موقت (دفتر، استراحتگاه‌ها، انبارهاي مواد و غيره) مي‌بايست توسط مواد غير قابل اشتعال ساخته شوند و يا در ساخت آنها از موادي با حداقل اشتعال‌زايي استفاده گردد. در هنگام ساخت مي‌بايست فاصله كافي و مناسب بين ساختمان‌هاي موقت رعايت گردد. (اين نكته در مورد انبارهاي مواد حائز اهميت مي‌باشد).
  • اقامتگاه‌ها مي‌بايست جداگانه و كاملاً دور از محل انجام پروژه (سايت ساختماني) بنا شوند و مجهز به وسائل كافي و مناسب جهت مقابله با آتش‌سوزي (از قبيل كپسول آتش‌نشاني لوله‌هاي آتش‌نشاني و غيره) باشند.
  • مواد و تجهيزات نگهداري شده در ساختمان‌ها (انبار و سوله) و يا فضاي باز مي‌بايست بر اساس ارزشي كه معمولاً از 500.000 دلار تجاوز نمي‌كند به اجزاء و گروه‌هاي جداگانه تقسيم شوند و بسته به نوع انبارداري مي‌بايست فضاي كافي بين اجزاء براي دسترسي سريع در نظر گرفته شود.
  • مواد قابل اشتعال مي‌بايست به وضوح مشخص شده و جداگانه انبار شوند.
  • مواد بسته‌بندي شده، مايعات قابل اشتعال و مواد منفجره مي‌بايست در فاصله‌اي مطمئن از ساختمانها، ماشين‌آلات و انبارها نگهداري شوند.
  • در صورت امكان مي‌بايست استفاده از مواد آتش‌زا در بالاي داربست منع گردد و در صورت لزوم بايد فاصله ايمني از ديگر قسمتهاي ساختمان رعايت گردد.
  • بين ساختمان‌هاي مختلف و همچنين در طبقات مي‌بايست ديوارهاي محافظ نصب گردد و مي‌توان براي تسريع در امر تقسيم فضا از پارتيشن استفاده نمود.
  • پلكان اضطراري مي‌بايست از طبقات به سطح زمين نصب گردد تا در هنگام بروز آتش‌سوزي راه‌هاي دسترسي و امكان فرار وجود داشته باشد.
  • پلكان و راه هاي دسترسي مي‌بايست خالي بوده و از نگهداري و انبار كردن اجناس در آنها خودداري گردد.
  • درب‌هاي اضطراري با بازكننده‌هاي اتوماتيك مي‌بايست به سرعت هر چه تمام در محل نصب گردند.
  • هادي‌هاي صاعقه مي‌بايست به سرعت در محل نصب گردند.
  • مي‌بايست توجه بسياري به نظم و ترتيب در سايت، از جمله موارد ذيل مبذول نمود:

-         انبارداري منظم؛

-         انتقال ادواري مواد بسته‌بندي قابل اشتعال، بصورت سوزاندن مواد در محلي امن و در داخل سايت و يا انتقال به نقطه‌اي خارج از سايت؛

-         نظافت و جمع‌آوري مواد زائد از سطح سايت حداقل يك بار در هفته.

  • در انجام كارهايي از قبيل جوشكاري، برش‌كاري و غيره مي‌بايست بيشترين دقت مبذول گردد و تمامي مواد شعله‌زايي كه از كارهاي مذكور ناشي مي‌شوند،كنترل شوند. زيرا امكان پرتاب موادي مانند جرقه‌هاي حاصل از جوشكاري تا 10 متر وجود دارد. پس از اتمام كارهاي فوق كنترل ادواري توسط مسئول مربوطه مي‌بايست انجام گردد.
  • در هنگام استفاده از مواد قابل اشتعال عايق‌دار و مهر و موم شده و يا چسبناك (حرارت دادن عايق و روكش و از بين بردن مهر و موم) نيز مي‌بايست توجه بسياري مبذول گردد.
  • قانون منع سيگار كشيدن مي‌بايست در تمامي مناطقي كه در معرض آتش‌سوزي مي‌باشند (از قبيل انبار و غيره) و همچنين در مجاورت  ديگر مراكز مخاطره آميز اجرا شود.

روش‌هاي مقابله با آتش‌سوزي در كارگاه‌هاي ساختماني مي‌بايست مطابق با نوع و اندازه پروژه مورد نظر اعمال گردد. توصيه‌هاي زير را مي‌توان بعنوان مكملي بر هر نوع مقررات و شرايط ويژه بكار برد.

روش‌هاي كنترل آتش‌سوزي:

  • وجود نگهبان در سايت هنگام شب و تعطيلات آخر هفته الزامي مي‌باشد.
  • وقوع هر گونه آتش‌سوزي مي‌بايست بلافاصله به اطلاع مدير پروژه، شخص مسئول نظارت بر كنترل آتش‌سوزي و در صورت لزوم بوسيله وسايل موجود ارتباطي (بي‌سيم و تلفن) به اطلاع نگهبان درب‌هاي خروجي برسد.

سيستم‌هاي هشداردهنده (از قبيل سوت خطر و بوق) نيز مي‌بايست در نظر گرفته شده و مرتباً امتحان شوند.

شماره تلفن‌هاي ضروري (مدير پروژه، شخص مسئول نظارت بر كنترل آتش‌سوزي، نگهبانان دربهاي خروجي، مأمورين آتش نشاني و پزشـك) مي‌بايست بصورت واضـــح و مشخص در كنار تمامي تلفن‌هاي موجود نصب گردند.

  • آتش خاموش‌كن‌هاي دستي مناسب مي‌بايست در نقاط مختلف سايت ساختماني كار گذاشته شده و موقعيت هر كدام بوسيله علائم واضح مشخص گرديده و بطور منظم و دقيق نگهداري و مراقبت گردند.
  • ذخيره آب براي مبارزه با آتش‌سوزي (از قبيل سيستم لوله‌كشي، شير آتش‌نشاني، پمپ، حوضچه، مخزن آب و غيره) مي‌بايست در ابتداي شروع دوره عمليات ساختماني و بصورت يك سيستم موقتي و در صورت امكان يك سيستم دائمي تكميل شده در نظر گرفته شود.

-         ذخيره آب مي‌بايست براي چندين ساعت مبارزه با آتش‌سوزي كافي باشد.

-     لوله‌هاي آتش‌نشاني مي‌بايست با شلنگ‌هاي بلند و بست‌هاي مناسب انتخاب شوند و هر كدام از لوله‌هاي آتش‌نشاني بوضوح و توسط علائم قابل رؤيت مشخص شوند.

-         لوله‌هاي آتش‌نشاني مي‌بايست داراي فشاري حداقل برابر با (3 BAR) براي پرتاب آب به نقاط دور باشند.

-         شخص مسئول نظارت بر كنترل آتش‌سوزي مي‌بايست كل سيستم را در فاصله‌هاي زماني مشخص بصورت عملي امتحان نمايد.

  • در صورتي كه امكان اتصال به آب شهري وجود داشته باشد:

-         شيرهاي دائمي آتش‌نشاني مي‌بايست در اسرع وقت و به محض آغاز بكار پروژه ساختماني نصب گردند.

-         در ساختمان‌هاي چند طبقه با پيشرفت پروژه شيرهاي آتش‌نشاني مي‌بايست در طبقات و با فشار متناسب براي هر طبقه در نظر گرفته شوند.

-         در تمام مراحل شلنگ‌هاي آب و بست‌هاي متناسب مي‌بايست طوري نصب گردند تا تمامي فضاي پروژه را تحت پوشش آب قرار دهند.

  • يك برنامه و نقشه فوق‌العاده مي‌بايست مسئوليت هر شخص را در هنگام وقوع آتش‌سوزي مشخص نموده و در صورت لزوم به زبان‌هاي مختلف ترجمه گردد.
  • تيم مقابله با آتش‌سوزي مي‌بايست مطابق با شرايط سايت هماهنگ شده و آموزش‌هاي لازم را ديده باشد.

آنها مي‌بايست هماهنگ و موزون با مامورين آتش‌نشانـي احراز صلاحيت شده از طرف دولت بوده و به هر نوع تجهيزات مجهز باشند. راه‌هاي مقابله با آتش‌سوزي مي‌بايست از قبل تمرين شوند و راه‌هاي دسترسي و خروج اضطراري مي‌بايست به اطلاع مامورين احراز صلاحيت شده از طرف دولت برسد و با آنها هماهنگ باشد.

 


مطالب مشابه :


ثبت‌نام آزمون‌هاي ادواري جهت بيمه تأمين اجتماعي

كامپيوتر، كافي‌‌نت، دفتر فني طراحي و چاپ - ثبت‌نام آزمون‌هاي ادواري جهت بيمه تأمين




بیکاری و بيمه بيكاري در ایران و جهان

۴-بيمه بيكاري و غير اين نوع بيكاري به صورت ادواري در ماهها و يا فصولي از سال پديد مي‌آ‌يد.




حوادث ناشي از كار و نحوه بررسي آن

بيمه شده ‌اي كه به پرسنلي بيمه شده و مدارك مربوط به معاينات بدو استخدام، معاينات ادواري




قانون بازنشستگي مشاغل سخت وزيان آور

6- بيمه شدگاني كه اين آيين نامه اعم از قبل از استخدام ، ادواري ، اختصاصي وهرگونه




اقتصاد - 4 - تجارت جهاني و پيوستن ايران به WTO و تأثير آن بر صنعت بيمه كشور

کافی نت معلم - اقتصاد - 4 - تجارت جهاني و پيوستن ايران به wto و تأثير آن بر صنعت بيمه كشور - مقاله




روش‌هاي پيشگيري از آتش‌سوزي در ساختمان و گارگاه

پس از اتمام كارهاي فوق كنترل ادواري توسط مسئول مربوطه انجمن صنفي نمايندگان بيمه توسعه




الزامات و راهکارهاي فراگيري شمول بيمه اي (افزايش بيمه شدگان)

ديدگاه - الزامات و راهکارهاي فراگيري شمول بيمه اي (افزايش بيمه شدگان) - ديدگاه هاي يك عضو




برچسب :