فلسفه ریش در مردان + احادیث در باره ریش مردان

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام


فلسفه ریش - ریش گذاشتن  در مردان


یه بحثی که جالب هم میتونه باشه و سرش هم دعوا هست بعضی وقت ها بین جوان ها - بحث ریش و ریش گذاشتن وشیش تیغ کردن هسته به نوعی . و یا یه تیکه جا گذاشتن .

و ما این بحث و سعی کردیم از جهت احادیث و هم از سخنان بزرگان و ائمه بررسی کنیم .

مبحث جالب و مفید یخواهد بود انشاالله که به دردتون بخوره .


احادیث در باره ریش مردان


ایها الذین امنوا لا تتبعوا خطوات الشیطان و من یتبع خطوات الشیطان فانه یأمر بالفحشاء و المنکر ."

ای کسانی که ایمان آورده اید پیروی و متابعت از گامهای شیطان نکنید ، هر کس پیرو گامهای شیطان شود او را به فحشاء و منکر فرمان می دهد .


خطوات شیطان یعنی راههایی که شیطان برای انسانها ترسیم می کند و آنها را به آن راه دعوت می کند و آن جز منکر و فحشاء و خلاف شرع و عقل سلیم چیز دیگری نمی باشد که از جمله آنها تراشیدن ریش است که در شرع مقدس اسلام از منکرات شمرده شده است چنانکه در منهاج النجات مرحوم  فیض  می نویسد :


و من العاصی ترک الواجبات و اتیان البدع و القعود فی المسجد جنبا او حادضا  ( الی ان قال ) و حلق اللحیه


یعنی : از جمله معاصی ترک واجبات است و انجام بدعتها و نشستن در مسجد در حال جنابت یا در حال حیض ( تا اینکه فرموده ) و تراشیدن ریش است .

--------------------------------------------------------------------------------------------

در منابع روایی روایات زیادی در باب مذمت ریش تراشی داریم که به عنوان نمونه روایاتی از حضرت رسول(ص) و حضرات ائمه(ع) می آوریم:
1) رسول الله(ص): "أحفوا الشوارب و أعفوا اللحی" یعنی سبیلتان را كوتاه كنید و ریش خود را آزاد بگذارید.
2) رسول الله(ص): "حلق اللحیة من المثلة و من مثل فعلیه لعنةالله" یعنی تراشیدن ریش نوعی مثله كردن است و لعنت خدا شامل كسی كه چنین كند.
3) رسول الله(ص): "الشیب نور المؤمن من أراد أن یطفئه فلیطفئه" یعنی ریش نور مؤمن است. پس هر كس خواست نورش خاموش كند چنین كند.

اما حكمت حكم حرمت ومذمت ریش تراشی چیست؟
در روایات ما مواردی چند آمده است:
1ـ عدم تشبه به یهود: رسول الله(ص): «حفوا الشوارب و اعفوا اللحی و لاتشبهوا بالیهود» یعنی سبیل هایتان را كوتاه نمائید و محاسن ـ یا ریش ـ خودتان را بلند بگذارید و خود را شبیه یهودیان مگردانید.
ضمنا تراشیدن ریش از اعمال قوم لوط بوده است. پیامبر اكرم(ص) ده عمل زشت و گناه را باعث نابودی قوم لوط معرفی می كنند، كه از آن موارد ده گانه به تراشیدن ریش و بلند كردن سبیل نیز اشاره می فرمایند.
اسلام برای حفظ هویت فرهنگی به مسلمانان دستور داده كه علاوه بر اعمال صالح، ظاهر خود را شبیه به بیگانگان نكنند.
2ـ عظمت و نشانه مردانگی: امام صادق(ع) می فرمایند: "هنگامی كه انسان مو و ریش در صورتش می روید، این حالت علامت و نشانه مردانگی اوست، و عظمت و ابهت او را می رساند و او را از حد و مرز بچه ها و شباهت به زنان خارج می سازد."
در بعضی روایات از آن به زینت مردان تعبیر شده است.
امام رضا(ع) فرموده اند: "خداوند مردان را به وسیله محاسن زینت داده است، ریش فضیلتی برای مردان است، و بوسیله ریش مردان از زنان شناخته می شوند."

واما برخی ضررهای ثابت شده از ریش تراشی توسط پزشکان و ....
1- هر گاه صورت تراشيده شودميکروبهاي مختلفدر منافذ پوست جاي گرفته و بوسيله همان منافذ و سوراخ هاي ريزي که در پوست قرار دارد راهي براي پيشرفت خود باز مي کند.
2) تراشيدن ريش به علت تحريک دائمي و مکرر پوست صورت موجب پيري زود رس مي شود.
3) تراش ريش ايجاد جوش نموده و موهاي صورت را سفيد مي کند
4) تکرار تراش ريش باعث از بين بردن زيبايي و روشنايي چهره مي شود...

در نهایت با توجه به حکم حرمت ریش تراشی و ضررهای ثابت شده برای آن ، تصمیم با خود افراد است .وکسی نمی تواند افراد بی ریش را مورد اهانت قرار دهد.وآنها را به ریش گذاشتن اجبار کند.چرا که گاهی در بین همین افراد بی ریش آفرادی با خصوصیا ت اخلاقی بسیار خوب پیدا می شود .پس بهتر است سطح آگاهی یکدیگر را بالا ببریم تا درست تصمیم بگیریم.....


***********


فلسفه ریش در مردان



در كتاب سيرة‏النبويه و الاثار المحمديه و جلد 6 بحارالانوار آمده است كه پيامبر به دو فرستاده خسرو پرويز پادشاه ايران فرمود: واى بر شما چه كسانى شما را امر كرده كه ريش‏ها را بتراشيد و سبيل بگذاريد. عرض كردند پروردگار ما (كسرى). رسول خدا فرمود: «لكن ربّى امرنى باعناء لحيتى و قص شاربى؛ پروردگار من مرا امر كرده كه ريش خود را بگذارم و شاربم را كوتاه كنم» . البته روايات ديگرى نيز هست كه در اين مختصر نمى‏گنجد.
گفتنى است كه حرمت تراشيدن ريش اجماعى است؛ شيخ بهايى در كتاب اعتقادات مى‏فرمايد: «تراشيدن ريش مانند ساير گناهان (قمار، سحر، رشوه) است و احدى از علماى اعلام در حرمت ريش تراشى خدشه نكرده‏اند.
نيز محقق داماد در رساله خود (الشارع النجاة) آورده: «ان حلق اللحية حرام بالاجماع؛ تراشيدن ريش به اجماع همه علما حرام است». ضمنا سيره قطعيه متدينين از زمان حضرت آدم تا خاتم و حضرات ائمه معصومين(ع) بر اين بوده است و در تاريخ نمى‏يابيم كه پيامبران الهى و اوصياى آنها و پيامبر اسلام و اوصياى آن حضرت و متدينين به آن حضرات ريش خود را تراشيده باشند.
رسول خدا : *محاسن را از ته زدن یک نوع مثله است و کسی که خود را شکنجه و اذیت کند لعنت خداوند بر او باد . *ده عمل زشت و گناه باعث نابودی قوم لوط شد ، که دو عمل از آنها تراشیدن ریش و بلند کردن سبیل ها بود . *شانه زدن ریش ها ، رزق و روزی را زیاد می کند . *مو و (ریش) زیبا لباسی است که خداوند داده ، بنابراین آن را گرامی بدارید.ن كد انتخابي]
ب ) فواید ریش ازنظرعلمی
از نظر دندانپزشكان وجود محاسن در صورت براى حفاظت از لثه‏ها و دندانها مفيد است. و از نظر متخصصين پوست نيز وجود محاسن در صورت رعايت نظافت و اصول بهداشتى براى حفاظت از پوست و لطافت آنها مفيد است، مگر در مورد كسانى كه گرفتار قارچ‏هاى پوستى و ... باشند كه مساله‏اى استثنايى است. وجود محاسن متناسب با ساختار طبيعى بدن مرد مى‏باشد، و تراشيدن آن تشبه به زنان مى‏باشد .
البته بايد به اين واقعيت اشاره کرد که آنچه مهم است «ريشه» و باطن است و اگر به «ريش» و ظاهر توجه مي شود به جهت آن است که ظاهر نمادي از باطن بايد باشد، لذا کساني که ظاهر را مي آرايند و باطن نابهنجار دارند به عنوان ظاهر فريب و يا نالايق سزاوار نکوهش هستند اما نبايد رفتار برخي نالايقان، ما را از رعايت برخي احکام منصرف کند.
از سوي ديگر بايد دانست قلب پاک با حفظ ظاهر، مصونيت بيشتر پيدا مي کند و پايدار مي ماند به همين جهت بزرگان حکمت گفته اند براي پايداري در «طريقت» و رسيدن به «حقيقت» حفظ «شريعت» لازم است و اگر احکام ظاهري شريعت حفظ نشود احتمال فسق، التقاط و انحراف بسيار زياد است و بهترين دليل بر درستي اين مطلب، سيره و روش تمامي پيامبران و امامان و اولياي خداست که علاوه بر اين که به ريشه و باطن توجه داشتند ظاهر را نيز مطابق احکام شريعت رعايت مي کردند.
در بين مراجع كسى حكم به جواز نداده و نوعاً يا فتوا به حرمت داده‏اند يا بنابر احتياط واجب تراشيدن آن را جايز نمى‏دانند. گرچه برخى زدن ريش به صورت پرفسورى؛ يعنى، گذاشتن مو در چانه و زدن اطراف را نيز جايز مى‏شمارند.در پایان توجه به چند نكته را لازم می بینیم: اولا: فلسفه همه احكام و جزئيات آنها به طور تفصيلى روشن نيست و آگاهى از آن د انشى فراتر از تنگناهاى معارف عادى بشرى مى‏طلبد. ليكن بطور اجمالى روشن است كه همه احكام الهى تابع مصالح و مفاسد واقعى در متعلق آنهاست. بنابراين در صورتى كه فلسفه حكمى را بالخصوص ندانيم بنابر قاعده كلى فوق از آن بايد پيروى كرد. زيرا يقين به وجود مصلحتى در آن هست هر چند بر ما ناشناخته باشد. ثانيا: در جست و جوى فلسفه احكام نبايد هميشه به دنبال علوم تجربى رفت و دليلى مادى و فيزيولوژيك برايش جست و جو نمود. اين فرايند كه همواره در پى يافتن مصلحت يا مفسده‏اى طبى يا... باشيم برخاسته از نگرشى مادى گرايانه است. در حالى كه بسيارى از احكام مصالحى معنوى دارند كه در حوزه هيچ يك از علوم بشرى قابل تحقيق نيست و آنها با متد تجربى خود قادر به حكمى نفيا يا اثباتا پيرامون آن نيستند و يا اگر نظرى بدهند بسيار سطحى است و چه بسا مسأله حكمتى برتر و بالاتر داشته باشد. چنان كه در مورد روزه علوم به خواص بهداشتى آن پرداخته‏اند ولى قرآن مجيد فلسفه‏اى بالاتر را بيان فرموده و آن «تقوايابى» است. در مورد تراشيدن صورت نيز گفته‏اند: الف) همه احكام الهى تابع مصالح و مفاسد در متعلق آنهاست. از طرف ديگر چنان نيست كه دقيقا فلسفه همه احكام براى ما روشن باشد، بلكه برخى از آنها در متون دينى منصوص گرديده مانند فلسفه نماز، روزه، حج، جهاد، امر به معروف و نهى از منكر و برخى ذكر نگرديده است. شايد علت عدم ذكر همه آنها هم اين باشد كه گرايش افراطى به دانستن فلسفه احكام كاهش دهنده روح تعبد در برابر پروردگار است و اين خود ضرر بزرگى در بردارد، و انسان را دچار نوعى شرك مى‏گرداند، يعنى فلسفه جويى را جايگزين خداگرايى مى‏كند. البته در مواردى نيز انسان از طريق عقلى مى‏تواند فلسفه‏هايى را بفهمد ولى اين فلسفه‏ها اولا كليت ندارد و ثانيا به تدريج در طول زمان و با رشد دانش بشرى يكى يكى روشن مى‏شود و در هر زمان براى هر حكم احتمال وجود فلسفه‏ها و علل ديگرى مى‏رود كه براى ما مكشوف نيست. بنابراين در چنين مواردى بايد ابتدا اين فرهنگ نادرست را اصلاح كرد كه مى‏گويد اول بايد فلسفه‏اش را بدانم تا بعد عمل كنم چنانكه در ديگر موارد زندگى مانند انجام دستورات پزشك اينچنين است.


مطالب مشابه :


فلسفه ریش در مردان + احادیث در باره ریش مردان

تیتراژ سریال ها و برنامه را به ریش گذاشتن اجبار کند و به دانلود نرم افزار




ریش گذاشتن برای مردان مفید است یا مضر؟

واقعیت این است که ریش گذاشتن فواید بسیار زیادی دارد اصول برنامه دانلود نرم




حذف ریش

دانلود برنامه رو بگیرید و روی قسمتی از صورت که ریش نداره برای گذاشتن صورت خود




بلندترین ریش دنیا

» دیروز به بخش «سوری» کانادا رفتند و نام «ساروان سینگ» را به خاطر ریش ۳۳/۲ متری اش ثبت




دلایل و حکمت ریش گذاشتن برای مردان2

ذاکر کربلا :حاج سید عسگری داداش نژاد - دلایل و حکمت ریش گذاشتن برای مردان2 - دانلود مراسم




رغبت سنج استرانگ

اشتراک گذاشتن ابزارها و مطالب مفید ویِژه برنامه محاسبه دانلود برنامه رغبت




آموزش بازی ایرانی آنلاین فروت کرفت fruit craft

به روز دانلود خطاهای برنامه نویسی و یا اشکالات می دیگر برای زیر پا گذاشتن هر یک از




عکس های قدیمی

منـوچهر نوذری و گوگوش در برنامه صبح جمعه با داریوش ، قبل از گذاشتن ریش و دانلود فیلم




برچسب :