برجهای مرکز تجارت جهانی ایران( البرز)
زون بندی برجهای دوقلوی تجارت جهانی ایران
ارتباطات در برجهای دوقلوی تجارت جهانی ایران
ارتباطات عمودی برج دوقلو
ارتباطات در برجهای تجارت جهانی ایران
با توجه به رشد روز افزون شهر کرج به عنوان یکی از کلانشهرهای ایران و نزدیکی این شهر به پایتخت مسئولین مربوطه این شهر را برای ساخت این برجهای دو قلو برگزیدند . موقعیت طرح
موقعیت شماره یک در قسمت پایین اتوبان تهران کرج ودر محدوده شهر پردیس قرار گرفته است، با توجه به دوری این محل از شهر تهران و نبودن سایت مناسبی برای طراحی برج در آن این محل جانمایی خوبی برای این پروژه به نظر نمی رسد .
موقعیت شماره ی دو با توجه به اینکه در قسمت شرق کرج واقع شده است(ارتباط قوی با تهران) وبه مسیر اصلی تهران کرج نزدیک می باشد و هم اینکه در راستای گذر اتوبان همت ومنوریل است می تواند گزینه خوبی برای اجراء سایت مورد نظر باشد .
موقعیت شماره ی سه با توجه به اینکه در بالاترین نقطه شهر کرج قرار داردودر این قسمت زمینهای بکر با وسعت لازم برای این سایت وطرحهای آتی موجود می باشد، اما دوری این محل از شهر تهران موقعیت این منطقه را زیر سؤال می برد و به نسبت شرق شهر کرج زیاد مناسب به نظر نمی رسد .
موقعیت شماره چهار با در نظر گرفتن کاربریهای سایت وموقعیت در نظر گرفته شده آن در می یابیم که دوری مسیر سایت از شهر تهران از کارآمدی آن می کاهد (ارتباط ضعیف با تهران)و به علاوه اینکه فاصله زیاد آن با قسمت مرکزی شهر کرج نیز وجود طرح در این مکان را دچار مشکل میکند.
برنامه فیزیکی برجهای دوقلو
برجهای دوقلو در شهر کرج با کاربری اصلی اداری، فرهنگی تجاری ساخته خواهد شد، این ساختمان با ارتفاع 300 متر در 75 طبقه طراحی شده است، در این برج قسمت پارکینگ در چند طبقه در زیر زمین، طبقه همکف با کاربری تجاری، پایه برج اول 18 طبقه هتل و پایه برج دوم 5 طبقه تجاری طراحی شده است، در طبقات فوقانی هتل و مرکز خرید ، طبقات اداری قرار دارد، بعد از هر 20 طبقه اداری یک فضای توقف با ارتفاع دو برابر طبقات در نظر گرفته شده که طبقه ابتدائی فضای تاسیساتی و طبقه فوقانی با کاربری های رستوران و جایگاه نشیمن و استراحت برای افراد با عنوان اسکای آتریم در نظر گرفته شده است.
برجهای دوقلو به 5 بخش مهم تقسیم می شود: اداری
هتل
تجاری
تاسیسات
اسکای آتریم سازه در برجهای دوقلوی تجارت جهانی ایران اهمیت اثر نیروی جانبی با بالا رفتن ارتفاع ساختمان با سرعت زیادی افزایش می یابد. در ارتفاع معینی تغییر مکان جانبی ساختمان چنان زیاد می شود که ملاحظات سختی کنترل کننده طرح می گردند تا اینکه مقاومت مصالح سازه ای . درجه سختی اساسا بستگی به نوع سیستم سازه دارد . بعلاوه بازده هر سیستم خاصی مستقیما با مقدار مصالح مصرف شده ارتباط دارد.بنابراین از بهینه کردن سازه برای شرایط فضایی معینی باید با حداقل وزن حداکثر سختی حاصل شود . این عمل منجربه ابداع سیستم های سازه ای مناسب برای حدود ارتفاعات معین میگردد. بعضی از عواملی که در توسعه این سیستم های تازه نقش مهمی داشته اند عبارتند از: مصالح سازه ای با مقاومت زیاد
عمل مرکب بین عناصر سازه ای ساخته شده از دو یا چند نوع مصالح
روش های جدید اتصال قطعات
تخمین رفتار پیچیده سازه ها به وسیله ماشین های حسابگر الکترونیک(کامپیو تر)
استفاده از مصالح ساختمانی سبک تر
روش های اجرایی جدید همانطور که دست اندر کاران امر ساخت و ساز کمابیش مطلعند، پس از پیروزی انقلاب تا اوایل دهه 70 بلند مرتبه سازی در کشور متوقف شد و حدودا از اواخر سال 1369 بود که این روند از سرگرفته شد و این از سرگیری عمدتا به خاطر سرمایه های مالی سرگردان داخلی و خارجی بود که با یک حرکت آزاد و البته تند خود به بازار ساخت و ساز بلند مرتبه (برج سازی) فرصت تامل و تحلیل را از کارشناسان امر سلب کرد و مصرف کننده های برج ها را دنباله رو خود ساخت.
دلایل عمده گرایش به ساخت وسازهای بلند عبارتند از:
کاهش ذخایر زمین
استفاده نسبتا آسان از فولاد و تسریع در امر ساخت وساز
پیشرفت فنون ساختمان سازی در عصر حاضر
تمرکز خدمات در نواحی مرکزی شهرها
کاهش هزینه احداث ساختمان نسبت به ساختمانهای کم ارتفاع
کاهش هزینه برای مصرف کننده از آنجایی که ساختمان های مرتفع به عنوان نشانه های شهری سهم مهمی در شکل گیری ساختار فضایی و سیمای شهری ایفا می کنند، نیاز مبرمی به تنظیم معیارها و دستورالعمل های طراحی و نظارت بر اجرای مبتنی بر دستورالعمل های فوق در مورد این گونه بناها وجود دارد. این نظارت باید به گونه ای باشد که از توسعه ساختمان های بلندی که در تضاد با روند شکل گیری ساختار و سیمای مطلوب شهری در چارچوب اهداف طراحی و توسعه شهری و در زمینه های زیبا شناختی بصری و ادراکی هستند، ممانعت به عمل آورد . مواردی که باید در مکانیابی این ساختمانها مورد توجه قرار گیرد:
1. مکان یابی ساختمان های بلند
2. دوربودن از محل گسل های لرزه خیز
3. نفوذ ناپذیری و مقاومت کافی خاک محل احداث
4. دوربودن از حریم خطوط انتقال برق
5. دوربودن از حریم مسیل ها
6. عدم ایجاد مشکل از نظر زیست محیطی و آلودگی هوا
7. دسترسی مناسب به ایستگاه های اتوبوس، مترو و... از جهت دیگر اصول زیبایی شناسی شهرهای جهان امروز بر تنوع فرم، شکل، مصالح و رنگ سازه استوار است؛ تنوع، عامل مهمی در بسط قوه تمیز و شناسایی آدمی است. یک شهر متنوع شهری خوانا است یعنی در چنین شهری می توان مکان ها را به آسانی پیدا کرد و از خصوصیات شهر متنوع داشتن این گونه سازه های بلند و مرتفع است. به گفته شینوهارا معمار ژاپنی شرط اصلی شکل گیری شهرهای متنوع زیبایی استوار بر نظم پیشرفته است . در سالهای اخیر به دلیل نبود برنامه ریزی های اولیه و عدم اعمال روش های نظارت دقیق و علمی بر توسعه شهری، حتی محتمل ترین خصوصیت مثبت بناهای مرتفع یعنی فراهم کردن گستره دید وسیع و دلپذیر به مناظر شهری برای ساکنان نیز، می تواند به واسطه احداث بناهای مرتفع جدیدتر در فواصل نزدیک پیرامون بنا کاملا خدشه دار شود . عناصر سازهای اساسی ساختمان عبارتند از: عناصر خطی ( ستون و تیر )، عناصر سطحی ( دیوار و دال ) و عناصر فضایی ( پوش نما یا هسته مرکزی ) . ترکیبی از این عناصر اساسی سازه استخوانبندی ساختمان را به وجود می آورد. راهحلهای ممکن بینهایت زیادی را میتوان در پیش چشم تجسم نمود که متداولترین آنها عبارتند از : 1- دیوارهای باربر موازی: این سیستم از عناصر صفحهای قائم تشکیل شده است و اکثراً برای ساختمانهای آپارتمانی بکار میرود که در آنها فضاهای آزاد بزرگ لازم نیست و سیستمهای مکانیکی سازه هستهای را ایجاب نمیکند.
2- هستهها و دیوارهای باربر نمایی: عناصر صفحهای قائم و حول سازه هسته دیوارهای خارجی را تشکیل میدهند. در این روش فضاهای داخلی باز ایجاد میشود که وسعت آنها بستگی به ظرفیت سازه کف در پوشاندن دهانه ها دارد.
3- صندوقهای خود متکی: صندوقها واحدهای سه بعدی پیش ساختهای هستند که وقتی در محل قرار میگیرند و به یکدیگر متصل میشوند به سازه با دیوار باربر شبیه میباشند.
4- دال طره شده: در این سیستم کفها به یک هسته مرکزی متکی میباشند و فضای بدون ستونی ایجاد میکنند.
5- دال مسطح: این سیستم صفحهای افقی بطور کلی شامل دالهای بتنی کف با ضخامت یکنواخت میباشد که روی ستونها قرار دارند. در این روش تیرهای با ارتفاع مقطع زیاد وجود ندارد و به حداقل ارتفاع طبقه میتوان دست یافت.
6- سیستم فاصلهگذاری: سازههای قاب طرهای با ارتفاع طبقه، برای ایجاد فضای قابل استفاده در داخل و بالای قاب، یک طبقه درمیان بکار برده میشوند.
7- سیستم معلق: در این سیستم با بکاربردن عناصر معلق بجای ستون ها برای حمل بارهای کف، استفاده مؤثر از مصالح نتیجه میگردد. در این سیستم کابلها بارهای وزن را به خرپاهایی که از یک هسته مرکزی طره شدهاند حمل میکنند.
8- خرپاهای متناوب: خرپاهای به ارتفاع طبقه چنان قرار میگیرند که کف هر طبقه بصورت یک در میان روی قسمت تحتانی و یا فوقانی یک خرپا واقع میباشد.
9- قاب صلب: عناصر خطی بوسیله اتصالات صلب به یکدیگر متصل میشوند و تشکیل صفحات قائم و افقی میدهند. ارتفاع طبقه و فاصله ستونها از ملاحظات تعیین کننده طرح در این سیستم میباشند.
10- قاب و هسته مرکزی: قاب صلب بارهای جانبی را اساساً بوسیله خمش تیرها و ستونها تحمل میکند. چنین سیستمهای هستهای، دستگاههای مکانیکی و حمل و نقل را در خود جای میدهند.
11- قاب خرپایی: ترکیب نمودن یک قاب صلب با خرپاهای برشی قائم بر مقاومت و سختی سازه میافزاید. طرح این سازه ممکن است براساس استفاده از قاب برای مقاومت در مقابل بارهای وزن و مزایای قائم در برابر باد صورت گیرد.
12- قاب با خرپاهای کمربندی و هسته مرکزی: خرپاهای کمربندی ستونهای نما را به هسته مرکزی متصل مینمایند و بدین ترتیب عمل انفرادی قاب و هسته مرکزی را حذف میکنند.
13- لوله در لوله: ستونها و تیرهای خارجی ساختمان چنان مجاور هم قرار داده میشوند که نمای ساختمان ظاهراً شبیه دیواری با سوراخهای متعدد پنجرهای است. در این حالت هسته (لوله) داخلی با لوله نما در حمل بارها سهیم بوده و بر سختی آن میافزاید.
14- لولههای دسته شده: سیستم لولههای دسته شده را میتوان بصورت مجموعهای از لولههای انفرادی تجسم کرد که تشکیل یک لوله چند واحدی را میدهند. بدین ترتیب آشکار است که بر سختی سازه افزوده میگردد. این سیستم بلندترین ارتفاع و بیشترین سطح کنار را امکان پذیر میسازد. سازه هسته برشی سیستم دیوار خطی بار بر برای ساختمان های آپارتمانی که در آنها وظایف و نحوه استفاده ساختمان ثابت است کاملاً مناسب می باشد. اما برای ساختمان های تجارتی و اداری حداکثر انعطاف پذیری در تقسیم بندی فضا لازم می باشد، از این رو در این ساختمان ها فضاهای باز و وسیع مطلوب است که بتوان آنها را به وسیله جدا کننده های متحرک تقسیم کرد. یک راه حل متداول این است که سیستم های قائم حمل و نقل و توزیع انرژی (مانند آسانسور، پله ها، و مجراهای عبور وسایل مکانیکی) را یک جا جمع کرده تا بسته به اندازه و وظیفه ساختمان تشکیل هسته یا هسته هایی بدهند. این هسته ها به عنوان سیستم های دیوار برشی مورد استفاده قرار می گیرند و پایداری جانبی لازم را برای ساختمان تأمین می کنند. به نظر می رسد که از لحاظ شکل و محل هسته در داخل ساختمان هیچگونه محدودیتی وجود نداشته باشد. خصوصیات سیستم های هسته ی به قرار زیر می باشند : شکل هسته
هسته باز در مقابل هسته بسته
هسته تنها در مقابل هسته توام با دیوارهای خطی
تعداد هسته ها: هسته انفرادی در مقابل چندین هسته.
محل هسته ها: داخلی در مقابل محیطی و در مقابل خارجی
ترتیب قرار گرفتن هسته ها: متقارن در مقابل نا متقارن
هندسه ساختمان به عنوان مولد شکل هسته: مولد مستقیم در مقابل مولد غیر مستقیم هسته ها را می توان از فولاد ، بتن یا ترکیبی از هر دو ساخت. در هسته قابی فولادی برای رسیدن به پایداری جانبی مطلوب ممکن است از خر پای ویراندیل استفاده کرد.سیستم قاب ویراندیل نسبتا انعطاف پذیر است، از این رو فقط برای ساختمان های بالنسبه کوتاه به کار می رود. برای ساختمان های بلند تر در قاب ویراندیل از مهار بندی قطری (به صورت خر پای قائم) استفاده می شود تا سختی لازم برای هسته به دست آید. مزیت هسته های قابی فو لادی در سوار کردن نسبتا سریع قطعات پیش ساخته می باشد . از طرف دیگر هسته بتنی علاوه بر حمل بارها فضا را نیز محصور می کندو از لحاظ حفاظت در مقابل آتش هیچ گونه ملاحظه اضافی لازم نیست. فقدان شکل پذیری و قابلیت تغییر شکل پلاستیک بتن به عنوان یک ماده ساختمانی از لحاظ بار گذاری زلزله اشکال این نوع هسته ها می باشد . هسته های برشی را می توان به صورت تیرهای بسیاری مجسم کرد که از زمین طره شده و بارهای جانبی را مقاومت می کنند. بنابراین تنش های خمشی و برشی تولید شده در هسته،با فرض اینکه تاب رفتار یک هسته تحت بارهای جانبی بستگی به شکل، درجه همگن بودن و صلبیت آن و جهت بار دارد. در هر طبقه سوراخ هایی در هسته وجود دارد و مقدار پیوستگی ایجاد شده به وسیله قسمت های فو قانی و تحتانی این سوراخ ها روی رفتار هسته اثر تعیین کننده دارد. هسته بخصوص تحت بار گذاری نا متقارن که پیچش ایجاد می کند ممکن است مانند یک مقطع باز عمل کند و قسمت بالای آن تاب بردارد. بنابراین در قسمت فوقانی هسته تنش های برشی پیچشی اضافی و در پای آن خمش جانبی و برش اضافی در بال ها تولید می شود . سازه تیر دیواری
سیستم های فاصله گذاری و خر پای متناوب
سیستم های مرکب از قاب و دیوار برشی
سیستم های دال مسطح
سیستم های مرکب از دیوار برشی و قاب توأم با خرپا های کمر بندی صلب
سیستم های لوله ای در سازه برج سیستم های فاصله گذاری و خر پای متناوب
در این بخش اساساً تیر های به ارتفاع طبقه که دهانه ها در جهت کو تاه ساختمان می پوشانید مورد نظر ما می باشد .
این تیرها که بر ردیف هائی از ستون ها در امتداد دیوارهای خارجی متکی می باشند ممکن است خرپاهای فولادی یا بتنی ، و یا دیوارهای بتنی تو پر باشند . متداول ترین سازه های تیر دیواری سیستم های فاصله گذاری و خرپاهای متناوب می باشند. خرپاها یک طبقه در میان به کار برده می شوند. این خرپاها دال های کف را هم در تار فوقامی و هم در تار تحتانیشان نگه می دارند. فضای آزادی که در طببقات متناوب (یک در میان) ایجاد می شود برای بعضی از انواع ساختمان ها که در طرح ریزی فضاهای آنها انعطاف پذیری لازم است سودمند می باشد. ساختمان متشکل از خرپاهای متناوب از سیستم فا صله گذاری خیلی سخت تر می باشد. در اینجا خرپاها در تمام طبقات بکار می روند ولی بصورت متناوب قرار داده می شوند. با به کار بردن تیرهای دیواری به ارتفاع طبقه بطور متناوب، دال های کف فقط نصف فاصله بین خرپاها رامی پوشانند و فضاهای باز نسبتاً بزگی ایجاد می شود. این دال های کف از یک طرف روی تار فوقانی یک خرپا قرار دارند و از طرف دیگر از تار تحتانی خرپای بعدی که در طبقه بالا قرار دارد آویزان می شوند. طرز قرار گرفتن خرپاها در ارتفاع ساختمان تا حدودی شبیه طرح آجر کاری دیوارها می باشد . سیستم خرپاهای متناوب در موقع مقاومت بارهای افقی و قائم به نحو خیلی مؤثری عمل می کند. این روش در مورد ساختمان های بلند نسبت به قاب هایی که بطور معمولی مهار بندی شده اند در حدود 40 در صد کمتر فولاد مصرف می کند و اتصالات کمتری در محل ساختمان لازم دارد. این سیستم تاکنون برای ساختمان های تا حدود 30 طبقه به کار رفته است . در سازه های تیر دیواری سیستم فاصله گذاری طبقاتی که دارای خرپا هستند، مانند قطعات صلب، فوق العاده سخت می باشند و به سختی تغییر شکل می دهند. ولی طبقات باز (طبقاتی که دارای خرپا نمی باشند) فقط ازستون ها می توانند برای تحمل بار جانبی استفاده کنند . تغییر شکل این ستون ها مشابه تغییر شکل ستون های یک قاب صلب معمولی می باشد . در سیستم خرپای متناوب فرض می شود که دال های کف مانند دیافراگم های افقی بی نهایت سخت عمل کنند، از این رو همه نقاط واقع در روی هر یک از کف ها تغییر مکان افقی مساوی خواهند داشت. بنا براین قاب های خرپایی مجاور یکدیگر مجبورند که مشترکاً بصورت واحد عمل کنند. به عبارت دیگر از جمع تغییر شکل های جداگانه دو قاب مجاور بطور تقریبی حالت تغییر شکل یافته تمام سیستم بدست می آید. تغییر شکل ساختمان مشابه تغییر شکل یک تیر طره ای صلب می باشد . منحنی تغییر شکل ساختمان نشان می دهد که لازم نیست ستون ها برای لنگرهای خمشی در امتداد جهت کوتاه ساختمان طرح کردند. بنابراین دال های کف که مانند دیافراگم های صلب عمل می کنند تمام برش ناشی از باد (یابه طور کلی بار های جانبی) را به خر پاها منتقل می کنند و این خرپاها به نوبه خود بارها را به صورت نیروهای محوری به ستون ها انتقال می دهند. چون خر پاها باید برش قائم را مقاومت کنند، هر گونه بازشدگی در تیر های دیواری در آنها تغییر شکل ایجاد می کند وباعث کاهش صلبیت تیرها می گردد . ستون های خارجی را می توان چرخاند به طوری که جان آنها عمود بر خرپا قرار بگیرد تا بدین وسیله از محور های قوی آنها برای مقاومت نیرو های بار در جهت طولی استفاده شود. سختی جانبی در جهت طول ساختمان را می توان به طرق مختلف از جمله اضافه کردن قطعات سازه ای پیش ساخته در بالاو پایین پنچره ها افزایش داد . سیستم های مرکب از قاب و دیوار برشی
سیستم های مرکب از قاب مفصلی و دیوار برشی
سیستم های مرکب از قاب مفصلی،قاب ویراندیل و دیوار برشی
سیستم های مرکب از قاب صلب و دیوار برشی
تغییر شکل حالت برش قاب صلب
تغییر شکل حالت خمش دیوار برشی
تاثیر متقابل قاب و هسته برشی سیستم های قالب صلب خالص برای ساختمان های مرتفع تر از 30طبقه عملی نمی باشد.در چنین مواردی یکی از انواع دیوار برشی نیز در قاب به کار برده می شود تا بارهای جانبی را مقاومت کند. دیوارهای برشی یا بتنی می باشند و یا از مهار بندی فولادی مشبک (خرپایی) تشکیل می گردند. این دیوارها ممکن است هسته های داخلی، بسته مانندهسته های دور محوطه های آسانسورها و پله ها، یا دیوارهای موازی در داخل ساختمان، و یا خرپاهای نمایی قائم باشند . شکل های گوناگون نقشه های افقی،راه حل های مختلف ممکن را برای طرح های افقی نشان می دهند. سیستم های هسته ای در ارتباط با فرم ساختمان از نقطه نظرهای زیر طبقه بندی شوند . محل و موقعیت هسته ها
هسته های نمایی خارجی
هسته های داخلی :هسته هایی نمایی،هسته ها در داخل ساختمان
هسته های خارجی از مرکز تعداد هسته ها
هسته های منفرد
هسته های شکافته
هسته های چندتایی شکل هسته ها
شکل های بسته: مربعی ، مستطیلی، دایره ای و مثلثی
شکل های باز: x شکل، I شکل و ناودانی شکل
شکل هایی که از فرم ساخمان الهام می گیرند سیستم های مرکب از قاب و دیوار برشی بر اساس رفتارشان تحت بارگذاری جانبی دسته بندی می شوند که ممکن است یک از سه نوع زیر باشند . 1- سیستم های مرکب از قاب مفصلی و دیوار برشی:
در این سیستم چون اتصالشان تیرهای قاب به ستون ها مفصلی می باشد، قاب فقط می تواند بارهای وزن را تحمل کند. دیوار برشی تمام بارهای جانبی را مقاومت می کند . 2- سیستم های مرکب از قاب مفصلی،قاب ویراندیل و دیوار برشی:
نیروهای جانبی به وسیله دیوار برشی و قاب صلب(یعنی قاب ویراندیل) مشترکاً مقاومت می گردند. قاب های داخلی و قاب های نمایی طولی فقط بارهای وزن را تحمل می کنند . 3- سیستم های مرکب از قاب صلب و دیوار برشی:
به کار بردن فقط دیوارهای برشی به منظور جذب بارهای جانبی برای ارتفاعات بیش از 500 فوت غیر عملی می باشد.برای اینکه هسته ها به اندازه کافی قوی باشند باید ابعاد آنها خیلی بزرگ انتخاب شود که در این صورت دیگر برای دستگاه های حمل و نقل قائم و توزیع انرژی مناسب نخواهند بود . به علاوه تغییر شکل آنها ممکن است چنان زیاد باشد که در دیوارهای جدا کننده و پنجره ها ترک ایجاد کند و یا حتی در ساکنین ساختمان واکنش های روانی ناگوار به وجود آورد.با به کار بردن قاب صلب که برای مقاومت نیروهای جانبی با دیوار برشی سهیم می شود بر صلبیت جانبی ساختمان به مقدار زیادی افزوده می گردد.تغییر شکل کل سیستم های متشکل از دیوار برشی و قاب صلب که روی یکدیگر اثر متقابل دارند با جمع کردن حالت های تغییر شکل جداگانه دیوار و قاب بدست می آید .
تغییر شکل حالت برش قاب صلب :
توجه کنید که شیب منحنی تغییر شکل در پای ساختمان در جایی که بیشترین برش اثر می کند حداکثر می باشد .
تغییر شکل حالت خمش دیوار برشی :
دیوار برشی ممکن است یک دیوار بتنی توپر یا یک خر پای فولادی قائم باشد.این دیوار برشی ممکن است یک هسته داخلی،دیوار های داخلی،دیوار های داخلی موازی و یا یک دیوار نمایی باشد. دیوار برشی مانند یک تیر طره ای قائم عمل می کند و مانند آن خم می شود. توجه کنید که شیب منحنی تغییر شکل در بالای ساختمان حداکثر می باشد و این دلالت بر این قسمت ساختمان دیوار برشی در ایجاد سختی کمترین سهم را دارد .
تاثیر متقابل قاب و هسته برشی :
برای یافتن اثر متقابل قاب و دیوار برشی تغییر شکل های دو حالت فوق را با هم جمع می کنیم که یک منحنی s کشیده حاصل می شود. به علت خصوصیات تغییر شکلی مختلف دیوار برشی و قاب، دیواربرشی به وسیله قاب در قسمت بالای ساختمان به عقب کشیده می شود و در قسمت پایین ساختمان به جلو رانده می شود. از این رو برش ناشی از باد (یا زلزله) در قسمت بالای ساختمان اساساً به وسیله قاب و در قسمت پایین ساختمان اساسا به وسیله دیوار برشی گرفته می شود .
گرد اوری :صلاح الدین شیخ الاسلامی
منبع:www.nnparsian.com
مطالب مشابه :
روند طراحی معماری
تحلیل سایت و مکان یابی شده و متعلق به دانشجویان رشته معماری دانشگاه آزاد سقز
برجهای مرکز تجارت جهانی ایران( البرز)
انجمن علمی معماری هۆکار دانشگاه آزاد سقز. محل سایت دانشگاه علمی کاربردی سقز بوده
مقایسه ی معماری دیكانستراكشن و فولدینگ
انجمن علمی معماری هۆکار دانشگاه آزاد سقز. سایت همانند دانشگاه علمی کاربردی سقز
سقز شهر »|آدامس«!!!
تئاتر سقز دانشگاه آزاد اسلامي سقز و يكي پديا سایت جالبی در مورد
سرپرست دانشگاه پيام نور - مرکز سقز
تاسيس شده و دانشگاه پيام نور سقز نيز در تئاتر سقز دانشگاه آزاد سقز و يكي پديا سایت
قویترین مردان دانشگاه
وبلاگ انجمن ورزشی دانشگاه پیام نور سقز سایت دانشگاه رزگار فتاحی- آزاد رضایی
وب سایت دانشگاه آزاد اسلامی گرگان رتبه برتر کشوری در منطقه ده دانشگاه آزاد اسلامی
، سايز و ترافيك صورت گرفته ، وب سایت دانشگاه آزاد اسلامی گرگان براساس مجموع سقز
مشکلات سقز از نظر زیبایی شهری
سایت تخصصی شهرسازی مهندس باقی رحمان پور ناظر ساخمان جدید الاحداث آموزشی دانشگاه آزاد سقز 7.
برچسب :
سایت دانشگاه آزاد سقز