شبح وارگی رسانه ها را در ارتباطات جهانی چیست؟

برای پاسخ به این سوال ابتدا اشاره ای داریم به نظریه تمثیل غار افلاطون :در این نظریه افلاطون می خواهد ،زندانیانی را در غاری زیرزمینی با آتشی بر افروخته در پشت سرشان تصور کنیم این زندانیان به گونه ای در زنجیرند که فقط می توانند سایه های افتاده روی دیوار مقابلشان را ببینند . اینها سایه های آدمکهای است که به دست افرادی پنهان در پشت شان در جلو آتش به بالا و پایین حرکت می کنند. زندانیان تصور می کنند تنها چیزی که برای دیدن وجود دارد همین سایه ها است. اگر آنها از بند رها شوند و به سوی آتش و آدمکها برگردند سرگردان شده و چه بسا در همان حالت اولیه بمانند . فقط تعداد اندکی می توانند با درک اینکه آنچه می بینند فقط سایه آدمک ها است کنار بیایند......

در داستان هملت نیز شبحی که  پدر اوست با وی همراه می شود و وی را از واقعیتهایی از نحوه مرگ خود مطلع می کند و خیانتهای مادر و عموی  هملت که در حال حاضر در تخت پادشاهی نشسته است را آشکار می کند این شبح تا پایان عمر هملت همراه اوست.

بر اساس نظریه ژان بودریار، فیلسوف معاصر فرانسوی و  از پیشگامان اندیشه پسامدرن در جامعه مصرفی که متناسب با عصر پسامدرن است، رسانه‌ها به نشانه بدل شده‌اند و واقعیت‌ها را همچون گذشته منتقل نمی‌کنند. این به آن دلیل است که رسانه‌ها رویدادها و واقعیت‌ها را آنگونه که خود می‌خواهند تغییر می‌دهند و به عبارتی واقعیت را از معنا تهی کرده‌اند. به همین علت، در عصر سیطره رسانه‌ها، واقعیت به مجاز تبدیل می‌شود و رسانه‌ها خود تعیین‌کننده واقعیت می‌شوند.

بحث شبه وارگی نزد دریدا که در کتاب اشباح مارکس او بیان شده شبح را امری می داند که هم هست و هم نیست . واقعیت شبح است نمود این شبح امروز در حوزه رسانه و تصویر است . این شبح در حال پرسه زدن است . شبح در اینجا متوجه غیاب است رسانه ها واقعیتی را شکل می دهند که واقعیت نیست پس واقعیت مجاری است آنها تقلید از زندگی واقعی نیستند اما دارند واقعیت را شکل می دهند با دیالیتیک بودن و نبودن که در هملت مطرح بود و به صورت پدر شاه بر او ظاهر شد مواجهیم .امروزه هر کشوری از آن کسی است که ارتباطات را در دست دارد تخیل که به قول ارسطو بسیار حقیقت نماتر از واقعیت است سه فیلم آمریکایی که جدیدا عرضه شده هفت روز در مه ، دکتر استرنج لاو و سیستم ایمنی موضوع هر سه فیلم احتمال کودتای نظامی علیه دولت آمریکاست اما در هیچ یک از فیلمها نظامیان سعی نمی کردند که با خشونت نظامی بر کشور مسلط شوند بلکه می کوشیدند با در اختیار گرفتن رسانه این کار را انجام دهند.

بر اساس گفته مک لوهان در برابر شبح شبکه ارتباطات کل دنیا گسترش می یابد . هر شهروند جهان به عضوی از پرولتاریایی جدید مبدل می شود ولی هیچ بیانیه انقلابی نخواهد توانست به این پرولتاریا پیام دهد که (پرولترهای جهان متحد شوید ) چرا که حتی اگر صاحب وسایل ارتباط جمعی ، به عنوان وسایل تولید ، عوض شود در وضعیت مردن تغییری ایجاد نمی شود جدی ترین منتقدان فرهنگ جمعی بر این عقیده اند که رسانه ها منتقل کننده ایدئولوژی نیستند بلکه خودشان یک ایدئولوژی هستند


مطالب مشابه :


آشنایی با مفاهیم مقدماتی کاربرد آمار و احتمالات

اجتماعی دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان سیستم جامع




مفاهیم اساسی تحقیق و انواع روش پژوهش تدریس شد

وبلاگ دانشجویان ارشدعلوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد آزاد اسلامی واحد قوچان




شبح وارگی رسانه ها را در ارتباطات جهانی چیست؟

دانشگاه آزاد اسلامی-واحد قوچان دانشگاه آزاد لاو و سیستم ایمنی




متن شماره چهاردهم زبان عمومی همراه با ترجمه؛ جناب آقای محمدرضا برازنده پور

وبلاگ دانشجویان ارشدعلوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی-واحد قوچان دانشگاه




لینکستان4

دانشگاه آزاد اسلامی وب سایت دانشگاه آزاد واحد قوچان http ://www.iauq سیستم جامع




انتخاب واحد دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي ساری اينترنتي شد

دانشگاه آزاد مدت و بلند مدت این سیستم جامع نرم واحد قوچان دانشگاه آزاد




رییس دانشگاه آزاد اسلامی گرگان از افتتاح وب سایت و پایگاه اطلاع رسانی جامع دانشگاه آزاد اسلامی گرگان

دانشگاه آزاد اطلاع رسانی جامع دانشگاه آزاد به معرفی سیستم اطلاع رسانی




فرمت های مختلف پروپوزال دانشگاه هاي سراسر كشور

سیستم جامع فرم پروپوزال دانشگاه آزاد فرم پروپوزال دانشگاه آزاد اسلامي واحد قوچان:




روش جستجو در مورد پایان نامه های دانشگاه آزاد اسلامی

روش جستجو در مورد پایان نامه های دانشگاه آزاد سیستم یکپارچه واحد قوچان; دانشگاه آزاد




برچسب :