ثبت نام حوزه های علمیه تا 31 فروردین برای مشتاقان حقیقت
مطالعه علوم اسلامی، لازمه جدی کسب جامعیت درعلوم و فهم حقیقت و تفقه در دین
در دورانی که اسلام در حال فتح قلل استراتژیک عالم می باشد، نقش دانش پژوهان ایرانی و شیعه در این امر باید بیش از گذشته پر رنگ باشد. آموختن دانش نیز بدون داشتن دید جامع، ممکن نیست. جامعیت در دانش نیز، مستلزم هستی شناسی و معرفت شناسی و انسان شناسی حقیقی است که در مکتب اسلام یافت می شود و لاغیر. پس از کسب این جامعیت است که می توان ادعا کرد که زمان تخصص گرفتن فرا رسیده است. پس فراگیری علوم اسلامی، شرط اسلامیت و انسانیت ماست و بعد از آن می توان آموزنده دانش در یکی از رشته های تخصصی شد. و حوزه های علمیه شیعه مطمئن ترین جایی است که می توان در آنها علوم اسلامی را آموخت. بر هر فرد مسلمان تفقه در دین و تلاش برای فهم اسلام از واجبات است. دوستان دانشجو نیز می توانند در دوره های اینترنتی یا بخش غیر حضوری یا دانشگاه های مجازی وابسته به حوزه های علمیه سراسر کشور شرکت کنند و از این فیض محروم نباشند.در این باره این یادداشت را ببینید. "دانش جو" بودن یک افتخار است که نصیب هر کس نمی شود و دانش جوی واقعی به دنبال علم مفید است نه دنبال مدرک و پول و علم غرور آمیز و کلاس گذاشتن و دشمن صهیونیستی از چنین دانشجویان و طلابی است که هراس دارد و تنها راهکار ما برای غلبه بر دشمن بی خرد وبی رحم، دانش افزایی مدام جامعه اسلامی و بازی نکردن در پازل سیستم های آموزشی تعریف شده توسط دشمن است.
شروط جامعیت درعلم/علوم موردنیاز برای تمام رشته های دانشگاهی و حوزوی
به نظر می رسد شرط جامعیت ابتدایی در علم، البته برای آنکه می خواهند تولید کننده و متفکر تربیت شوند، نه آنانکه مدرک پرست و پول پرست هستند، مستلزم فهم دقیق برخی رشته های علمی است که بصورت خلاصه می توان این موارد را مثال زد: الف.علوم قرآنی و تفسیر آن(که یادگیری آن منوط به ادبیات عرب خصوصا رشته های صرف و نحو و معانی وبیان وبدیع است.) ب.علوم حدیث و فقه الحدیث و علوم مرتبط ج.فلسفه اسلامی (اعم از معرفت شناسی و هستی شناسی و برخی فلسفه های مضاف مانند فلسفه تاریخ و فلسفه علم) د.انسان شناسی وحیانی و عقلانی و تجربی با تاکید بر روش شناسی جامع اسلامی نه روش های مادی و پوزیتیویستی و راسیونالیستی. ه.علم اصول فقه برای فهم شیوه اجتهاد و شیوه استنباط علوم از متون اصیل(که اکثر موارد مطروحه در آن به درد رشته های مختلف علمی و مجتهد شدن در آنها می خورد) و علم فقه برای فهم احکام شریعت الهی. و.تاریخ(خصوصا تاریخ اسلام، تاریخ غرب، تاریخ کشورهای مسلمان، تاریخ ایران، تاریخ معاصر که بطور جدی مستلزم علومی چون جغرافیا و علوم استراتژیک می باشد.) برای فهم دقیق جریانات علمی و فرهنگی و سیاسی امروز جهان و اتخاذ تصمیمات صحییح در تمام عرصه های علم و زندگی. . ز.تاریخ علم اسلامی و علم غربی و تاریخ تمدن اسلام و غرب(خصوصا تاریخ علوم مادر چون فلسفه و عرفان و تاریخ و ریاضیات و فیزیک و پزشکی) ح.آشنایی با مهارت های انتقال دانش چون نویسندگی و سخنوری(که مستلزم فهم و تمرین ادبیات فارسی است) و مدیریت علم و مهندسی فرهنگ و.. می باشد. خوشبختانه در حوزه های علمیه اکثر این موارد آموزش داده می شود و یک حوزوی درس خوان و عالم و زمان شناس می تواند در رشته های علمی دیگر هم موفق باشد به شرطی که از مطالعات جدی در کنار دروس حوزوی برخوردار باشد. به عنوان نمونه این لیست کتاب های تکمیلی برای جامعیت دانشجویان و طلاب قابل توجه می باشد. (لیست را در اینجا هم می توانید ببینید.)
بخشهای غیرحضوری ومجازی وحوزه دانشگاهیان برای دانشجویان طالب علوم اسلامی
بسیاری از دوستان دانشجو هستند که به دلیل عدم اجازه پدر و مادر یا هر دلیلی، نمی توانند در حوزه علمیه و درس هایش شرکت کنند و به دنبال یادگیری علوم مقدس اسلامی هستند و به دنبال راه کار رهایی از این وضعیت هستند. لازم است خدمت این بزرگواران عرض کنم که علاوه بر اینکه بسیاری از دروس حوزه آزاد هستند و دوستان می توانند درآنها به صورت آزاد شرکت کنند، سایت تبیان و سایت حوزه علمیه قم این دروس را به صورت آنلاین و آفلاین در اینترنت گذاشته اند و نوارهای حوزوی هم در بسیاری از نوارفروشی های معتبر موجود هستند خصوصا در فروشگاههای وابسته به حوزه و سازمان تبلیغات اسلامی. همچنین استفاده از دانشگاه های مجازی وابسته به حوزه چون موسسه امام خمینی قم(ره) و دانشگاه علوم حدیث و دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و دانشکده های علوم قرآنی در سراسر کشور و مدرسه عالی شهید مطهری و حوزه دانشجویی علوم اسلامی دانشگاهیان وابسته به نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، نیز می تواند به عنوان راه حل جایگزین حوزه های علمیه روزانه باشد. همچنین دوستانی که در مراحل کارشناسی یا فوق دیپلم مشغول به تحصیلند و به این نتیجه رسیده اند که می توانند در کارشناسی ارشد تغییر رشته دهند، می توانند در حوزه یا یکی از دانشگاه های فوق الذکر مشغول به تحصیل شوند. به امید اینکه تمام مسلمانان جهان از وقت خود استفاده بهینه را داشته باشند و در راه تفقه در دین، شب و روز نشناسند و بر تلاش خود در راه انسان شدن و یادگیری دقیق دین مبین اسلام و جامعیت در علوم بکوشند.
آدرس برخی سایت های حوزوی و دانشگاه های مجازی وابسته به حوزه های علمیه: دانشنامه کامل علوم اسلامی آنلاین /اطلاعیه پذیرش حوزه های علمیه برادران / حوزه های علمیه خواهران /جامعه الزهرا(ع) حوزه علمیه: مخصوص خواهران، بصورت حضوری و غیر حضوری / معاونت آموزش حوزه های علمیه/ دانشگاه مجازی موسسه امام خمینی(ره)قم / موسسه امام خمینی / حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان /سایت مجازی دانشگاه علوم حدیث / دانشگاه علوم حدیث / اندیشه قم / مرکز ملی پاسخگویی به شبهات دینی / سایت جامع حوزه های علمیه(حوزه نت) / رساخبرگزاری حوزه های علمیه اطلاع رسانی حوزه علمیه / انجمن های علمی حوزه / کتاب شناسی اسلامی / مجلات علمی وتحقیقی اسلامی / موسسه تحقیقاتی ولیعصر(عج)قم / حوزه،دانشگاه دارالحکمه کانادا، دروس حوزوی / پخش اينترنتي دروس حوزه علميه / فارغ التحصیلان موسسه امام خمینی / جنبش نرمافزاری،آزاداندیشی،تولیدعلم / خشت اول/حوزه علمیه تحولخواه / فهرست مراکز پژوهشی کشور / انجمن مطالعات سياسي حوزه / شورای عالی انقلاب فرهنگی / وب مهندسی فرهنگی
مطالب مشابه :
ثبت نام حوزه های علمیه تا 31 فروردین برای مشتاقان حقیقت
دوستان دانشجو نیز می توانند در دوره های اینترنتی یا بخش غیر حضوری یا در حوزه علمیه و
ثبت نام حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور برای سال 1390-91
تحصیل خود را بصورت غیر حضوری تحصیل در حوزه های علمیه خواهران به دلیل برخی
برگزاری آزمون دوره غیر حضوری تفسیر قرآن کریم در حوزه علمیه فاطمه الزهرا شهر خوسف
برگزاری آزمون دوره غیر حضوری تفسیر قرآن قرآن کریم در حوزه علمیه فاطمه الزهرا شهر
زمان برگزاری آزمون های حوزه علمیه جامعه الزهرا اعلام شد
زمان برگزاری آزمون های ورودی تمام وقت، پاره وقت، غیر حضوری و تحصیلات تکمیلی حوزه علمیه
قابل نوجه کسانی که میخواهند وارد حوزه علمیه شوندو یکجا شش پایه یا ده پایه را بخوانند.
کم نیستند علاقمندانی که دوست دارند در حوزه علمیه تحصیل بصورت غیر حضوری در حوزه علمیه
هشت حوزه علمیه تهران آماده پذیرش طلاب در مقطع کارشناسی ارشد
هشت حوزه علمیه در تهران آماده پذیرش در دو دوره حضوری و غیر حضوری انجام می شود و
اولین دوره آموزش مجازی کارشناسی ارشد حوزه های علمیه خواهران برگزار شد
مدیر مرکز آموزش های غیر حضوری مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران افزود:
چه کسانی میتوانند در حوزه تحصیل کنند؟- داوطلبان طلبه شدن بخوانند.
تحصیل غیر حضوری در حوزه علمیه ؟ تحصیل رسمی در حوزه علمیه بصورت حضوری انجام میگیرد و طلبه
نمونه سوالات آزمون غیر حضوری بررسی مسائل و مشكلات تربیت دینی دانش آموزان
نمونه سوالات آزمون غیر حضوری بررسی مسائل و مشكلات تربیت دینی بر حوزه علمیه بالاخص و
برچسب :
حوزه علمیه غیر حضوری