زندگی نامه "دکتر قریب" بنیانگذار طب نوین اطفال

زندگی‌نامه

دکتر محمد قریب در سال ۱۲۸۸ در تهران متولد شد. پدرش مرحوم علی اصغر خان قریب و از مردم روستای گرکان از توابع آشتیان بود. تحصیلات ابتدایی را در دبیرستان سیروس و متوسطه را در دارالفنون گذراند . او در سال ۱۳۰۶ شمسی در زمره اولین گروه دانشجویان ایرانی بود که برای ادامه تحصیل در رشته پزشکی به فرانسه رفتند. وی در پایان سال اول در شهر رن فرانسه موفق به دریافت جایزه لابراتور تشریح دانشکده پزشکی شد. وی در سال ۱۳۱۴ نخستین ایرانی بود که توانست در کنکور انترنی بیمارستان پاریس موفق شود.

دکتر قریب، به پاس خدمات چشمگیر علمی، به دریافت نشان دانش از دانشگاه تهران و نشان درجهٔ اول فرهنگ از وزارت آموزش و پرورش و نشان عالی لژون دونور از دولت فراسه نائل گشت.

وی در سال ۱۳۱۵ با دوشیزه زهرا قریب دختر مرحوم استاد عبدالعظیم قریب ازدواج کرد و در سال ۱۳۱۷ به ایران بازگشت. پس از طی نمودن دوره سربازی در سال ۱۳۱۹ به عنوان دانشیار طب اطفال در دانشگاه به فعالیت علمی مشغول گردید. وی ابتدا در بیمارستان رازی به اداره بخش اطفال مشغول شد و بعد از آن به بیمارستان هزار تختخوابی رفت و در آنجا بخش اطفال را دایر کرد. او در سال ۱۳۱۹ کتاب بیماریهای کودکان را به چاپ رساند و در سال ۱۳۳۵ با همکاری دکتر حسن اهری آن را با اصلاحات جدید تجدید چاپ نمود.

دکتر قریب در سال ۱۳۲۱ موفق به دریافت نشان عالی دولت فرانسه شد و در سال ۱۳۵۰ به عضویت هیئت مدیره انجمن بین‌المللی بیماریهای کودکان در آمد. همچنین در آخرین سالهای عمر وی موفق به دریافت نشان درجه اول فرهنگ از وزارت آموزش و پرورش شد. وی در طول سالهای فعالیت علمی خود در کنگره‌های مختلف بین‌المللی در کشورهای مختلف از جمله فرانسه، آمریکا، کانادا، ژاپن، ترکیه و اتریش دعوت شد و عضویت چندین مجمع علمی بین‌المللی را برعهده داشت. وی اولین تعویض خون را در ایران انجام داد و از بنیانگذاران انتقال خون در ایران بود.

از مهمترین اقدامات او بنیانگذاری و تأسیس اولین بیمارستان تخصصی کودکان یعنی بیمارستان مرکز طبی کودکان به همراه دکتر حسن اهری بود که وی این اقدام را در زمان بازنشستگی خود انجام دادند. مرحوم دکتر قریب در حین فعالیت علمی فعالیت سیاسی و اجتماعی نیز داشت به گونه‌ای که بارها در کلاس درس به اقدامات رژیم پهلوی انتقاد نموده و پس از واقعه ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ نیز پس از امضای یک بیانیه به همراه ۱۰ تن دیگر از اعضای هیئت علمی دانشگاه مانند مهندس بازرگان، دکتر سحابی و دکتر نعمت اللهی به دستور محمدرضا شاه از دانشگاه اخراج شد که این موضوع باعث افزایش محبوبیت وی در بین دانشجویان و جامعه دانشگاهی گردید.

مرحوم دکتر قریب در سال ۱۳۵۱ به هماچوری (دفع خون از دستگاه ادراری) مبتلا شد که بعدها تشخیص سرطان مثانه داده شد و اقدامات درمانی انجام شده درایران و آمریکا تأثیر چندانی بر بیماری وی نداشته و سرانجام در روز سه شنبه اول بهمن ماه ۱۳۵۳ در بیمارستان مرکز طبی کودکان، محل خدمت خود درگذشت و طبق وصیت وی، در قبرستان شیخان قم به خاک سپرده شد.

19129_962.jpg

روزگار قریب نام مجموعه تلویزیونی است که کیانوش عیاری درباره زندگی دکتر محمد قریب ساخته‌است.


مطالب مشابه :


لیست پزشکان متخصص کرمانشاه-کودکان

خانه دستیار اصفهان (نماینده انحصاری سروش فرزانگان) تازه های دکتر سعید




نخبه ها تا کنون

دکتر محمد تقی جعفری ازان شیمی تجزیه دانشگاه صنعتی اصفهان . دکتر عباس اطفال، دکتر اعظم




تاریخچه طب فیزیکی

متخصص طب فیزیکی در اصفهان - تاریخچه طب فیزیکی - دکتر عمادی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی 03132234743




زندگی نامه "دکتر قریب" بنیانگذار طب نوین اطفال

جهان سازان - زندگی نامه "دکتر قریب" بنیانگذار طب نوین اطفال - معرفی اشخاص و مکان های معروف در




کی کجاست؟

2- دکتر احمد جلالی کوشک اصفهان 3-دکتر اصغر ربیعی متخصص اطفال بروجن 4-دکتر محمد رضا حسینی




دکتر ولی اله مهرزاد

پرستاران بادرود - دکتر ولی اله مهرزاد - پزشکی ، پرستاری ، اجتماعی - پرستاران بادرود




مراکز درمانی طرف قراردادشاغلین آموزش و پرورش

بیمه طلایی شاغلین آموزش و پرورش اصفهان خ کاوه خ گلستان جنب داروخانه دکتر اطفال: بلوار




معرفی برخی از پزشکان و برجستگان علمی شهر: (اسامی)

دکتر محمد علی صادقی و دکتر آقا علی متخصص اطفال روانپزشکی دانشگاه شیراز و اصفهان




دکتر عبدالرضا توکل از نگاه یک دانشجو

رییس نظام پزشکی اصفهان دکتر عبدالرضا توکلی درگذشت و • بیماری های زانو و اطفال بیست و




لیست پزشکان فوق تخصص کرمانشاه

اصفهان-خیابان آمادگاه اصفهان، ساختمان پزشکان دکتر بهزاد محمدپور




برچسب :