ساختمان اپرای سیدنی 1
<?xml:namespace prefix = o />
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
قبسمت اول
در جریان یکی از ارائه های خودم راجع به بنا های سر شناس دنیا قرعه به نام ساختمان اپرای سیدنی افتاد جالبه که بگم که در کل صفحات وب فارسی زبان فقط حدودا 19 خط مطلب به درد بخور در باره ی معماری این بنا پیدا می شه یعنی حتی کمتر از یک صفحه.پس وظیفه ی خود دانستم جزئیات بیشتری در باره ی این اثر بزرگ را در اختیار دوستداران هنر معماری قرار دهم.
ساختمان اپرای سيدنی
The Sydney Opera House
از ميان 222 طرح ارائه شده برای ساختمان اپرای سيدنی؛ طرح معمار دانمارکی«جوئرن آتزن» (Joern Utzon) مورد تصويب قرار گرفت. جنبه های اقتصادی ؛خلاقيت و انقلابی بودن طرح موجب پيروز شدن طراح شدند و همين جنبه های طرح؛ ساختمان اپرای سيدنی رابه يکی از شاخص ترين کارهای معماری دنيا تبديل کردند. ايده «آتزون» اين بود که ساختمانی بسازد که آينه تمام نمای بادبان های کشتی ها ؛امواج اقيانوس و نماد واضحی از صدف های دريايی باشد . (مشاهده ی طرح اولیه)از آنجا که طرح اوليه از نظر جنبه های سازه ای آن قابل اجرا نبود ؛ در سال 1959هنگامی که مرحله اول ساخت آغاز می شد ؛ شکل صدفی بام ها تغيير يافت .مرحله دوم اجرا در سال 1962 با طرح جديد مهندسی سقف های صدفی شکل شروع و تا 1967 ادامه يافت .
اپرای سيدنی پس از 14 سال عمليات اجرايی ساخته شد ؛ ساختمان اپرای سيدنی به دليل آکوستيک قوی آن ؛ که امواج صوتی را در کمتر از 2 ثانيه مستهلک می کند ؛ شهرت دارد . تحليل فضايي ساختمان اپرای سيدنی
تحليل فضايي ساختمان اپرای سيدنی
در حقيقت ما قبل از وارد شدن به يک ساختمان بايد مسيری را طی کنيم تا به ورودی آن برسيم و اين اولين مرحله در سيستم سير کو لاسيون است .
تعريف مسير مارپيچ :
مسير حلقه ای راه رسيدن را طولانی تر می کند و به دليل حرکت پيرامون محيط يک ساختمان فرم سه بعدی آن تآکيد ويژه ای دارد وقتی به سوی بنا حرکت می کنيم ورودی آن ممکن است بارها ديده شود و يا تا انتهای مسير از ديد ما پنهان بماند . در اپرای سيدنی مسير رسيدن به بنا مارپيچ می باشد و همين طور از جلو .
تعريف مسير از جلو:
مسير دسترسی به بنا از جلو : جهت ورودی ساختمان را در امتداد مسيری محوری و مستقيم نشان می دهد و مقصد نهايی ديد در مسير رسيدن به بنا کاملا مشخص است چهره کاملی از ساختمان و يا نمای دقيقی از ورودی آن .
در ساختمان اپرای سيدنی مسير تردد از گونه ( مار پيچ) شکل می باشد .
ورودی ساختمان اپرای سيدنی از نوع پيش آمده بود يعنی سطح بيرونی يا سقف بنا به صورت بالکنی ورودی بنا را احاطه کرده است و ديواری شيشه ای جدا کننده ی فضای بيرونی و داخلی ساختمان می باشد . ورودی ساختمان بالاتر از سطح؛ صفر صفر زمين قرار گرفته و در کل خود ساختمان با ارتفاع نسبت و سطح صفر صفر بنا شده و همين امر باعث قرار گرفتن يک سری پله در جلدی هر يک از ورودی ها شده است.
همانطور که قبلا گفته شده مسير اصلی دسترسی به اين بنا مسيری مارپيچ گونه می باشد اين مسير در کنار دريا انتخاب شده تا بازديد کنندگان از اين بنا ديد کاملی از طرح بنا که عمدتاً برونگرا بوده واز معماری اين ناحيه تبعيت داردداشته باشند وهمين طور از مناظر دريايی که ايده ی اصلی اين ساختمان نيز برگرفته از آن می باشد ديدن کنند و اين کار در نگاهی کلی ابتکاری جالب می باشد که مسير رسيدن به بنا را نيز مسيری مفرح و بازديد کننده را با کليت اجتماعی – فرهنگی و معماری بندرسيدنی آشنا کرده و ساختمان را درمعرض نمايش بازديدکننده قرار می دهد (يعنی با يک تير دو نشان زدن .)
مطالب مشابه :
مقاله: تحليل مكانيابي در آمايش دفاعي و پدافند غير عامل
پايگاه تخصصي پدافند غیر عامل - مقاله: تحليل مكانيابي در آمايش دفاعي و پدافند غير عامل -
مکان و فضا در جغرافیا
عناصر اصلي تحليل فضايي . اوقات فراغت و غيره تعريف مي شود. در تحليل هاي فضايي لازم است
جغرافیای شهری چیست؟
1- جغرافياي شهري روي «نظام فضايي» و بر اساس تعريف فوق پس لازم است كه در تحليل روابط
جلسه سیر اندیشه در معماری - جلسه چهارم
تعريف هويت اسلامي و بررسي 1- آثار بر جسته تمدن اسلامي و تحليل كالبدي فضايي و مفهومي
تازه های مقاله
تاثير فناوري هاي علمي بر توسعه و تحول حقوق بين الملل فضايي به تعريف و تحليل حقوق
سامانه هاي حمل و نقل فضايي؛(1)
شباهنگ - سامانه هاي حمل و نقل فضايي؛(1) - جهان از آن تو برای کشف , بر شما باد کشف جهان
توسعه روستايي چيست؟
بنا بر تعريف, تحليل ارتباطات فضايي, تحليل دسترسيها (ارتباطات), تحليل شكاف عملكردي,
مرور مفاهيم و نظريات توسعه منطقه اي 1
بر اساس مباحث ارائه شده در تعريف و مفهوم به عبارت ديگر براي تجزيه و تحليل فضايي پديده
ساختمان اپرای سیدنی 1
تحليل فضايي ساختمان تعريف مسير مارپيچ : مسير حلقه ای راه رسيدن را طولانی تر می کند و
ماهيت و قلمرو علم جغرافيا
در تحليل فضايي تاكيد روي مكانها جغرافيا به عنوان علم فضايي تعريف جديدي را به
برچسب :
تعريف تحليل فضايي