روستای نوشیروان کلا 3
-
- نوع تقاطع در اين معبر ، همسطح است .
- هدايت دفع آبهاي سطحي در اين نوع معبر از طريق كانيوو در يك طرف خيابان انجام ميگيرد .
3-1-5- معابر 8 و 6 متري
- حداقل خطوط هر جهت حركت در اين نوع معبر ، 1 نوار عبوري ميباشد .
- حداقل عرض سوارهرو در هر جهت 75/2 متر طراحي شده است .
- حداكثر شيب عرضي در اين نوع معبر درمعابر با كيفيت رويه پايين 4 درصد و در معابر با كيفيت رويه متوسط 2 درصد ميباشد و جهت آن به سمت كانيوو در يك طرف خيابان ميباشد .
- حداكثر شيب طولي اين معبر در مناطق دشتي 4 درصد توصيه ميشود .
- نوع تقاطع در اين معبر ، همسطح است .
- اين راهها فاقد عامل جدا كننده ( رفيوژ ) است .
- هدايت دفع آبهاي سطحي در اين نوع معبر از طريق كانيوو در يك طرف خيابان انجام ميگيرد .
1-1- حريمهاي قانوني و ضوابط آنها
3-2-1- حريم روستاها
مطابق مصوبه ستاد مركزي هياتهاي واگذاري و احياء اراضي ، حريم روستا عبارت است از مقدار زمين موات (اعم از مرتع و غيره ) اطراف روستا است كه صرفاً به مصالح و منافع آن وابسته است و جهت كمال انتفاع و رفع نيازهاي طبيعي مورد استفاده اهالي قرار ميگيرد ، به نحوي كه اگر استفاده ازآن منع شود ، ساكنين به زحمت افتاده و دچار مشكل ميگردند .
- مرجع تشخيص حريم روستا ، طرح هادي روستايي مصوب و يا هيات واگذاري زمين است .
- حريم روستا در حكم املاك عمومي روستا است و با احياء قابل تملك نميشود و اهالي تنها حق اولويت در بهرهبرداري از آن را دارند .
- با مخروبه يا متروكه شدن روستا ، حريم آن نيز حكم عمومي حريم را نخواهد داشت .
- نحوه استفاده از اراضي ، احداث بنا و تأسيسات در خارج از محدوده قانوني و حريم شهرها ، صدور پروانه ساختمان و اعمال نظارتهاي لازم براي اينكه ساختمان طبق مشخصات و شرايط و ضوابط مندرج در پروانه ، بنا گردد ، به عهده مرجعي خواهد بود كه در هر ناحيه توسط استانداري تعيين گردد . مناطقي كه صدور پروانه ساختمان و اعمال نظارت در آنها الزامي است به اين شرح ميباشند .
الف) مناطق مجاور شهرهاي بزرگ يا حد فاصل شهرهاي نزديك به هم امكان توسعه و اتصال آنها به يكديگر وجود دارد و همچنين اراضي مجاور و نزديك به راههاي مواصلاتي كشور .
ب ) مناطق حساسي كه در طول راهها بعد از منتهي اليه نوار حفاظتي يا حريم قانوني راه ممكن است مورد ساخت و ساز قرار گيرند و به تشخيص كميسيون ماده 13 اين آئيننامه احداث بعضي از ساختمانهاي مجاز در آنها مشمول صدور پروانه و نظارت ساختماني ميگردد .
ج) مناطقي كه بنا به مقتضيات محل به پيشنهاد استاندار و تصويب كميسيون موضوع ماده 13 اين آييننامه با اعلام قبلي و انتشار آگهي در روزنامههاي كثيرالانتشار محلي و مركز احداث تمام يا بعضي از انواع ساختمانها در آنها مشمول دريافت پروانه ميگردد .
3-2-2- حريم راههاي روستايي 1
راههاي روستايي ، ارتباطات بين روستايي را برقرار ميسازند و به طور معمول از رفت و آمد بسيار كمي برخوردارند ، سرعت حركت دراين راهها نيز عموماً كمتر از 50 كيلومتر است ، حريم راههاي روستايي براساس مصوبه هيأت وزريران ( 27/2/1369 ) به شرح زير تعيين شده است :
1- حريم كليه راههاي روستايي ( درجه 1 ، 2 ،3 ) عبارت است از اراضي بين حد نهايي بدنه راه تا فاصله 5/12 متر از محور در هر طرف به قسمتي كه مجموع عرضي بدنه راه و حريم طرفين آن 25 متر شود .
2- در مواردي كه راه روستايي اجباراً از داخل روستا عبور نمايد ، حريم آن عبارت است از اراضي واقع بين حدنهايي بدنه راه تا فاصله 5/7 متر از محور راه در هر طرف ، به قسمتي كه مجموعه عرض بدنه و حريم طرفين آن 15 متر است .
تبصره 1 : در مواردي كه لازم است حريمهاي ذكر شده تقليل يا افزايش يابند ،بنا به پيشنهاد كميسيوني متشكل از نمايندگان وزارت جهاد كشاورزي و سازمان مديريت و برنامهريزي به رياست معاون عمراني استانداري به تصويب اكثريت وزراء عضو كميسيون زيربنايي و صنعت دولت خواهد رسيد .
تبصره : كشاورزي در حريم راههاي روستايي ، در صورتي كه به تشخيص وزارت جهادكشاورزي بر حجم راه آسيب نزند ، مجاز است .
دستور العمل و ضوابط اجرايي بند 4 تفويض اختيار
شماره 11/15249 مورخ 4/10/80
الف – صدور مجوز براي اجراي تأسيسات خدمات زيربنايي در داخل حريم راهها
1- عبور لولههاي گاز با قطر بيش از 4 اينچ چنانچه در امتداد راه قرار گيرند براي كليه راهها ميبايست در خارج از حريم آنها انجام شوند و لولههاي به قطر 4 اينچ و كمتر براي راههائيكه داراي احاريم 35 و 45 متر ميباشند حداقل به ترتيب از 15 متري و 20 متري و آنهاييكه داراي احاريم 76 و 120 متري هستند حداقل به ترتيب از 35 و50 متري محور (آكس ) به سمت منتهياليه حريم راه صورت گيرند .
تبصره 1 ) چنانچه اجباراً لولههاي گاز با فشار زيادتري از كنار راهها عبور نمايند لازم است گزارش توجيهي و دلايل فنيتوسط متقاضي به اداره كلتقديم تا پساز بررسي فني و مهندسي اقدام مقتضي معمول گردد .
تبصره 2 ) چنانچه اجباراً عمليات حفاري جهت اجراي تأسيسات خدمات زيربنايي در فواصل فوقالذكر نباشد انجام آنها در فاصله 2 متر بيشتر از مقادير مندرج در بند يك براي كليه راهها بلامانع بوده و در اين حالت خسارات مربوطه 50 درصد افزايش خواهد يافت .
2- عبور لولههاي آب و فاضلاب به قطر بيش از 400 ميليمتر در امتداد كليه راهها ميبايست در خارج از حريم آنها انجام شوند و براي لولههاي به قطر400 ميليمتر و كمتر مانندرديف 1 عمل گردد .
3- عبور لولههاي نفت به قطر بيش از 10 اينچ در امتداد كليه راهها ميبايست در خارج از حريم قانوني آنجام انجام شوند و براي لولههاي به قطر 10 اينچ و كمتر همانند بند يك و موارد مذكور در بند دو عمل گردد .
4- عبور كابلهاي تلفن در امتداد راهها براساس قسمت آخر بندهاي يك و دو عمل گردد .
تبصره –اولويت قرار گرفتن تأسيسات خدمات زيربنايي از منتهي اليه حريم راهها به ترتيب لولههاي گاز و نفت ، آب و 000 خواهدبود .
5- عبور شبكههاي برق فشار قوي و متوسط و ضعيف در امتداد راهها ميبايست در خارج از حريم صورت گيرد و در موارد اضطراري شبكههاي فشار ضعيف و عبور كابلهاي مربوط به آن در منتهي اليه حريم راهها انجام شوند .
6- كليه تأسيسات زيربنايي فوق و نيز ساير موارد مشابه بر حسب مورد در امتدادراهها كه در روي زمين اجرا ميگردند مانند تيرهاي برق ، تلفن و . . . ميبايست با نظر و تشخيص آن اداره كل در يك سمت راه و به شرح مندرج دراين دستور العمل به نحوي كه اعلام شده است صورت گرفته و سمت ديگر راه آزاد باقي بماند .
7- در صورت اصلاح شبكههاي برق و مخابرات موجود در كنار راهها عمليات مربوطه فقط در سمتي كه شبكه وجود دارد انجام گردد ، در صورتيكه موانعي جهت اجراي شبكه جديد در مسير شبكه قديم اجباراً عمليات را در سمت ديگر راه اجتنابناپذير سازد . اجراي آن به شرط جمعآوري شبكه قديم و ضمن رعايت كليه موارد مذكور به شرح فوق بلامانع ميباشد .
8- صدور مجوز براي احداث كانالهاي روباز به هر اندازه و به هر منظور در داخل حريم راهها ممنوع ميباشد .
9- عبور كليه تأسيسات از عرض راهها ( بصورت هوايي و زميني ) ميبايست به نحوي انجام پذيرد كه در انتقال هوايي تيرگذاري از منتهياليه حريم راه در يك سمت راه به منتهي اليه حريم سمت ديگر راه صورت گيرد و در عبور زميني حتيالامكان از زير پلهاي موجود در طرفين محل قطع عرضي ( به دهانه 2 و بيش از 2 متر ) با توجه به نوع و قطر تأسيسات استفاده شود در صورت عدم وجود پل يا آبرو به شرح فوق عبور عرضي با نقبزني يا با استفاده از دستگاه پرس افقي و بورييگ انجام شود . بديهي است راههائيكه داراي رويه آسفالتي گرم ميباشد بجز در موارد اجتنابناپذير و با اطلاع و هماهنگي قبلي با اداره كل ايمني و حريم راهها در هيچ حالت ديگري نبايد اجازه آسفالت شكافي صادر گردد .
تبصره 1- ارتفاع كابلهاي برق فشار ضعيف و تلفن كه در داخل حريم راه بصورت عرضي عبور مينمايند تا سطح راه حداقل 5/6 و براي كابلهاي برق فشار متوسط و قوي حداقل 12 متر با رعايت كليه اصول فني و مهندسي به منظور تردد امن در راه تعيين ميگردند .
تبصره 2- اخذ مجوز جهت اجراي تأسيسات عمومي خدمات زيربنايي بايد توسط دستگاههاي اجرايي طرح (نظير ارگانها و سازمانهاي دولتي و نهادهاي انقلاب اسلامي و اشخاص حقيقي و حقوقي و . . . ) درخواست و راساً نسبت به اخذ آن اقدام نمايند لذا از صدور مجوز براي پيمانكاران طرف قرارداد دستگاههاي اجرايي و شوراي اسلامي شهر و روستا جداً خودداري شود .
ب : نحوه وصول خسارات و هزينههاي مربوطه
1- خسارات وارده به حريم و جسم راه در زمان اجراي عمليات ميبايد بعد از تقاضاي اشخاص حقوقي جهتانجام اقدامات موردنظر و بصورت اعلام شرايط با توجه به نوع تأسيسات و فاصله آنها از محور ( آكس ) راه به شرح زير دريافت و به حساب خزانه واريز و آن اداره كل در پايان هر ماه تصاوير فيش واريزي به حساب خزانه را به اداره كل ايمني و حريم راهها ارسال دارد ، اعداديكه در بندهاي ذيل تعيين شده با فرض رعايت استانداردها و معيارهاي فني برمبناي حداقل خسارات وارده برآورد شده است بنابر اين لازم است پس از اتمام عمليات نسبت به تعديل خسارات وارده اقدام شود .
1-1-دركنار راههاي با احاريم 35 و 45 متر در صورتيكه عرض حفاري كمتر از 5/0 متر ( كه عمق آن را با توجه به نوع تأسيسات تعيين خواهيد كرد ) باشد بازاء هر كيلومتر مبلغ پنج ميليون ريال .
2-1- مانند بند 1-1 در صورتيكه عرض حفاري بيش ا ز 5/0 متر و كمتر از يك متر باشد بازاء هر كيلومتر از حفاري هفت ميليون ريال .
3-1- مانند بند 2-1 در صورتيكه عرض حفاري بيش از 1 مترو حداكثر 5/1 متر باشد به ازاء هر كيلومتر حفاري ده ميليون ريال .
4-1- در كنار بزرگراهها و راههاي اصلي با حريم 76 متر در صورتيكه عرض حفاري كمتر از 5/0 متر باشد بازاء هر كيلومتر ده ميليون ريال .
5-1- مانند بند 4-1 در صورتيكه عرض حفاري بيش از 5/0 مترو كمتر از يك متر باشد بازاء هر كيلومتر حفاري 12 ميليون ريال .
6-1- مانند بند 4-1 در صورتيكه عرض حفاري بيش از يك متر و حداكثر 5/1 متر باشد بازاء هر كيلومتر 15 ميليون ريال .
7-1- در كنار آزادراههاي با حريم 76 و 120 متر در صورتيكه عرض حفاري كمتر از 5/0 متر باشد بازاء هر كيلومتر حفاري 10 ميليون ريال و در صورتيكه عرض حفاري بيش ا ز5/0 متر و كمتر از يك متر باشد بازاء هر كيلومتر حفاري 15 ميليون ريال و چنانچه حداكثر عرض حفاري 2 متر باشد بازاء هر كيلومتر حفاري 25 ميليون ريال اخذ گردد .
8-1- خسارت وارده براي عبورتأسيسات فوقالذكر ( چه به صورت هواييچهاز زيرپلها و چهازجسم راه) براي هر قطع عرضي براي راههاي با احاريم 35 و 45 متر 7 ميليون ريال و براي راههاي با احاريم 76 و 120 متري 10 ميليون ريال خواهد بود . بديهي است در صورت نصب پايهها در خارج از حريم راه فقط هزينه مربوطه اخذ گردد .
2- هزينههاي متعلقه براي دو سال اوليه در زمان صدور مجوز براي بندهاي 1-1 و 2-1 و 3-1 دو ميليون ريال و براي بندهاي 4-1 و 5-1 و 6-1 سه ميليون ريال و براي بند 7-1 پنچ ميليون ريال خواهد بود و هزينه براي هر قطع عرضي ( چه به صورت هوايي ، چه از زيرپلها و چه از جسم راه ) نيز براي راههاي با حريم 35 متر 2 ميليون و راههاي اصلي با احاريم 45 و 75 متر 4 ميليون و براي بزرگراهها و آزادراهها با حريم 76 و 120 متر 6 ميليون ريال ميباشد كه ميبايست قبل از صدور اخذ گردد .
3- ادارات كل راه و ترابري بهنگام صدور مجوز مطابق فرمها و دستور العملهاي ابلاغي نسبت به اخذ تعهد از متقاضيان ( با توجه به نوع تأسيسات اجرايي و مورد تقاضا ) اقدام نمايند .
4- به منظور اعمال مديريت تأسيسات زيربنايي موجود در حريم راهها در مدت تمديدي ميزان هزينههاي دريافتي براي سالهاي بعدي تعيين و ابلاغ خواهد شد .
تبصره – با توجه به ماده 76 قانون بخشي از مقررات مالي دولت مصوب سال 1380 كه اعلام ميدارد
(( اجراي خطوط و شبكههاي برق ، آب ،گاز و مخابرات در منتهياليه حريم راهها با هماهنگي وزارت راه و ترابري درصورتيكه به جسم و تأسيسات راه لطمه وارد نكند بدون پرداخت هر گونه وجهي مجاز ميباشد ))
لذا چنانچه عمليات مذكور در ماده ياد شده با اجازه آن اداره كل و به نحويكه محور (آكس ) شبكهها و خطوط مورد نظر در منتهي اليه حريم راه قرار گيرد . بايد بدون دريافت وجه انجام شود .
ج) صدور مجوز جهت ايجاد راههاي دسترسي و ساختمان و ديواركشي و تأسيسات توليدي و صنعتي در شعاع يكصد متر بعد از حريم راهها
1- كليه مفاد پيشنويس آيين نامههاي اجرايي قسمت اخير تبصره سه ذيل ماده 17 قانون ايمني راهها و راهآهنهاي كشور (بجز اخذ وجوه موضوع ماده 4 آن در خصوص صدور مجوز احداث ديوار و ساختمان مسكوني و تأسيسات صنعتي و توليدي در شعاع يكصدمتر خارج از حريم راهها و ماده شش (6 ) تقديمي به هيات محترم وزيران تا زمان تصويب و ابلاغ آنها بايد هنگام صدور مجوزات مطمح نظر قرار گيرد .
2- برابر مقررات و دستورالعملهاي صادره تعهدات لازم برابر فرمهاي ابلاغي ( پيوست ) قبل از صدور مجوزات از متقاضيان اخذ گردد .
3- قبل از صدور مجوز براي انجام موارد مذكور در فوق لازم است از متقاضي تعهد رسمي مبني بر اينكه اولاً محور صادره براي راههاي دسترسي موقت بوده و مدت آن حداكثر دو سال ميباشد و ثانياً تأسيسات (اعم از ديواركشي و . . ) را بعد از نوار با كاربري تأسيسات خدمات زيربنايي احداث و از احداث هر گونه بنا و تأسيسات و تغيير كاربري بجز فضاي سبز و درختكاري در اين فاصله تا محور راه خودداري و نيز نسبت به احداث راههاي دسترسي براساس معيارهاي فني مندرج در آيين نامه طرح هندسي راهها و نصب علائم راهنمايي و رانندگي و تجهيزات مورد نياز و تأمين روشنايي مناسب و تجديد نظر در موارد مذكور هر دو سال يكبار با نظر آن اداره كل اقدام خواهد نمود ، اخذ و سپس مجوز مربوطه صادر گردد .
4- مراقبت گردد اقدامات معموله برابر مجوزات صادره صورت پذيرفته و از اجراي هر گونه عمليات و ساخت و سازهاي بدون مجوز يا خلاف مجوز صادره در داخل حريم راه و شعاع يكصد متر خارج از حريم آنها بشدت جلوگيري و در صورت مشاهده انجام عمليات و ساخت و سازهاي بلامجوز يا متخلف برابر ضوابط و مقررات مربوطه رفتار گردد . شايان ذكر است جدول زير ميزان خسارات و هزينههاي عبور تأسيسات زيربنايي در طول و عرض راهها عيناً در پي آورده شده است .
جدول ميزان خسارات و هزينه هاي عبور تأسيسات زير بنايي در طول و عرض راهها
رديف |
ميزان حفاري ( متر) |
عرض حفاري ( متر ) |
ميزان خسارت و هزينه عبور به موازات محور راه |
ميزان خسارت و هزينه عبور از عرض راه ( قطع عرضي راه ) |
(5) | ||
( 1 ) |
(2) |
(3) |
(4) |
ملاحضات | |||
ميزان خسارت متر طول (ريال) |
ميزان هزينه متر طول ( ريال ) |
ميزان خسارت براي عبور عرضي مورد |
ميزان هزينه براي عبور عرضي مورد |
| |||
1 |
35 |
5/0 |
5000 |
2000 |
000/000/7 |
000/000/2 |
|
2 |
35 |
5/0 تا 1 |
7000 |
2000 |
000/000/7 |
000/000/2 |
|
3 |
35 |
1 تا 5/1 |
10000 |
2000 |
000/000/7 |
000/000/2 |
|
4 |
45 |
5/0 |
5000 |
2000 |
000/000/7 |
000/000/4 |
|
5 |
45 |
5/0 تا 1 |
7000 |
2000 |
000/000/7 |
000/000/4 |
|
6 |
45 |
1 تا 5/1 |
10000 |
2000 |
000/000/7 |
000/000/4 |
|
7 |
76 |
5/0 |
10000 |
3000 |
000/000/10 |
000/000/6 |
|
8 |
76 |
5/0 تا 1 |
12000 |
3000 |
000/000/10 |
000/000/6 |
|
9 |
76 |
1 تا 5/1 |
15000 |
3000 |
000/000/10 |
000/000/6 |
|
10 |
120 |
5/0 |
10000 |
5000 |
000/000/10 |
000/000/6 |
|
11 |
120 |
5/0 تا 1 |
15000 |
5000 |
000/000/10 |
000/000/6 |
|
12 |
120 |
1 تا |
25000 |
5000 |
000/000/10 |
000/000/6 |
|
3-2-2- حريم خطوط انتقال نيروي برق 1
حريم خطوط هوايي فشار قوي نيروي برق در خارج از محدوده شهرها بر اساس مصوبه هيات وزيران
( 8/10/1347 ) نسبت به ولتاژ به دو درجه تقسيم و به شرح زير تعيين ميشود .
الف : حريم درجه يك خطوط هوايي نيروي برق ، ولتاژ 1000 تا 20 هزار ولت ، برابر با 3 متر در هر طرف مسير خط بوده و حد خارجي حريم درجه 2 در هر طرف به فاصله 5 متر از محور خط است .
ب : حريم درجه يك ، خطوط هوايي نيروي برق رديف ولتاژ 33 هزار ولت برابر 5 متر در هر طرف مسير خط بوده و حد خارجي حريم درجه 2 در هر طرف 15 متر از محور خط است .
پ : حريم درجه يك خطوط هوايي نيروي برق رديف ولتاژ 63 هزار ولت برابر 13 متر در هر طرف مسير خط بوده و حد خارجي حريم درجه 2 در هر طرف به فاصله 20 متر از محور خط است .
ت : حريم درجه يك خطوط هوايي نيروي برق ، ولتاژ 132 هزار ولت برابر 15 متر در هر طرف مسير خط بوده و حد خارجي حريم درجه 2 در هر طرف به فاصله 30 متر از محور خط است .
ث : حريم درجه يك خطوط هوايي نيروي برق ، ولتاژ 450 هزار ولت ، برابر 20 متر در هر طرف خط بوده و حد خارجي حريم درجه 2 در هر طرف به فاصله 60 متر از محور خط است .
حريم درجه دو |
حريم درجه يك |
ولتاژ خط انتقال |
m 5 |
m 3 |
kv 20/1 |
m 15 |
m 5 |
kv 33 |
m 20 |
m 13 |
kv 63 |
m 30 |
m 15 |
kv 132 |
m 10 |
m 17 |
kv 230 |
m 50 |
m 20 |
kv 400 |
m 50 |
m 20 |
kv 500 |
m 60 |
m 25 |
kv 750 |
در مسير و حريمهاي درجه يك ، اقدام به هر گونه عمليات ساختماني و ايجاد تأسيسات مسكوني و دامداري يا باغ و درختكاري و انبارداري تا هر ارتفاع ممنوع است و فقط ايجاد زراعت فصلي و سطحي و حفر چاه و قنات و راهسازي و شبكه آبياري ، مشروط بر اينكه سبب ايجاد خسارت براي تأسيسات خطوط انتقال نگردد ، با رعايت اصول حفاظتي و اجازه كتبي بلامانع است .
در حريم درجه 2 ، فقط ايجاد تأسيسات ساختماني اعم از مسكوني ، صنعتي و مخازن سوخت تا هر ارتفاع ممنوع ميباشد حريم كابلهاي زيرزميني كه در معابر و راهها گذاشته ميشود ، در هر طرف 5/0 متر از محور كابل و تا ارتفاع 2 متر از سطح زمين خواهد بود و در مواردي كه كابل با ساير تأسيسات شهري از قبيل لولهكشي آب و فاضلاب و كابل تلفن و نظاير آن تقاطع نمايد ،استاندارهاي متداول شبكههاي انتقال و توزيع نيروي برق بايد رعايت شود .
3-2-4- حريم استقرار صنايع1
طبقهبندي صنايع و ضوابط حاكم بر آنها براساس قوانين و مقررات حفاظت محيط زيست در صنعت به شرح زير ميباشد . 2
1- صنايع غذايي 2- صنايع نساجي 3- صنايع چرم
4- صنايع سلولزي 5- صنايع فلزي 6- صنايع كاني غير فلزي
7- صنايع شيميايي 8- صنايع دارويي 9- صنايع برق و الكترونيك
10- صنايع كشاورزي 11- مراكز خدماتي
صنايع و مراكز خدماتي براساس شدت و ضعف عوامل آلودگي و ساير مسايل زيست محيطي در گروههايي با مشخصات زير قرار ميگيرند :
گروه الف :
صنايع اين گروه مجاز ميباشند تا در مناطق صنعتي يا تجاري داخل محدوده مصوب شهري استقرار يابند ( محدوده مصوب شهري عبارت از محدودهاي است كه طبق نظر دفتر استانداري و يا اداره كل مسكن و شهرسازي استان در قالب طرحهاي هادي و جامع تعيين ميگردد ) .
گروه ب :
صنايع اين گروه مجازند تا داخل حريم زيست محيطي شهرها ، مشروط به رعايت حداقل فاصله دويست
(200) متر ازمراكز مسكوني ، درماني وآموزشيويكصد ( 100 ) متر از مراكز نظاميوانتظامياستقرار يابند .
( حريم زيست محيطي عبارت از محدودهاي است به عرض 5 كيلومتر كه بعد از محدوده مصوب شهري براي شهرهاي با جمعيت بيش از 000/200 نفر ، 3 كيلومتر براي شهرهاي بين 7500 تا 000/200 نفر و 2 كيلومتر براي شهرهاي زير 000/75 نفر تعيين ميشود .)
گروه ج :
صنايع اين گروه مجاز ميباشند تا در مناطق صنعتي داخل حريم زيست محيطي هر شهر يا خارج از حريم زيست محيطي و با رعايت حداقل فاصله 500 متر از مراكز مسكوني ، آموزشي و درماني و رعايت حريم قانوني جاده استقرار يابند .
گروه د و ه :
صنايع اين گروه مجاز ميباشند خارج از حريم زيست محيطي هر شهر مشروط به رعايت فواصل لازم از مراكز حساس مطابق جدول ضميمه استقرار يابند .
گروه و :
محل پيشنهادي جهت استقرار صنايع اين گروه با توجه به اثرات زيست محيطي آنها ، اصول كاربري زمين و ظرفيت پذيرش محيط توسط سازمان حفاظت محيط زيست ارزيابي و اعلام نظر خواهد شد .
جدول 2-4 حداقل فاصله گروه (( د )) و (( ه )) از مراكز حساس
رديف |
محدوده مناطق |
فاصله از مراكز مختلف به متر | |
گروه صنايع (( د )) |
گروه صنايع (( ه )) | ||
1 |
حريم زيست محيطي شهر |
3000 |
5000 |
2 |
مراكز مسكوني |
1000 |
1500 |
3 |
مراكز درماني و آموزشي |
500 |
1000 |
4 |
بزرگراه و جاده ترانزيت ( فاصله از محور ) |
250 |
250 |
5 |
جاده اصلي ( فاصله از محور ) |
150 |
150 |
6 |
پارك ملي – تالاب درياچه |
1000 |
1000 |
7 |
پناهگاه حياتوحش رودخانه دائمي و قنات داير |
200 |
300 |
1-2- ضوابط و مقررات مربوط به گسل
براي جلوگيري از خسارت سنگين ناشي از زلزله ، براي سكونتگاههايي كه بر روي گسل واقع شدهاند رعايت ضوابط زير توصيه ميشود .1
3-3-1- ضوابط كلي
- كليه عناصر باربر ساختمان بايد به نحوي مناسب به هم پيوسته باشند تا در هنگام وقوع زلزله عناصر مختلف از يكديگر عمل كند به خصوص در مورد سقف ، علاوه بر آنكه بايد اتصال آن به عناصر قايم باربر – قاب و يا ديوارها تأمين شده باشد ، لازم است سقف با حفظ انسجام خود بتواند مثل يك ديافراگم ، نيروهاي ناشي از زلزله را به عناصر قايم منتقل كند .
- ساختمان بايد در هر دو مورد امتداد عمود بر هم قادر به تحمل نيرويهاي افقي ناشي از زلزله باشد و در هر يك از يك امتدادها نيز بايد انتقال نيروهاي افقي به شالوده به طوري مناسب صورت گيرد .
3-3-2- توصيههاي طراحي
- پلان ساختمان به شكل ساده و متقارن در دو امتداد عمود بر هم و بدون پيشآمادگي و پسرفتگي زياد باشد و از ايجاد تغييرات نامتقارن پلان در ارتفاع ساختمان نيز احتراز شود .
- عناصري كه بارهاي قايم را تحمل مينمايند در طبقات مختلف بر روي هم قرار داده شوند تا انتقال بار اين عناصر به يكديگر باواسطه عناصر افقي صورت نگيرد .
- عناصري كه نيروهاي افقي ناشي از زلزله را تحمل ميكنند مؤكداً طوري طراحي شوند كه انتقال نيروها به سمت شالوده به طور مستقيم انجام شود و عناصري كه با هم كار ميكنند ، در يك صفحه قايم قرار داشته باشند .
- براي كاهش نيروهاي پيچشي ناشي از زلزله ، مركز جرم هر طبقه بر مركز سختي آن طبقه منطبق و يا فاصله آنها در هر يك از امتدادهاي ساختمان از 5 درصد بعد ساختمان در آن امتداد كمتر باشد .
- از احداث طرحهاي بزرگتر از 1/5 متر حتيالمقدور احتراز شود .
- از ايجاد سوراخهاي بزرگ و مجاور يكديگر در ديافراگمهاي كفها خودداري شود .
- از قرار دادن اجزاي ساختماني ، تأسيسات و يا كالاهاي سنگين بر روي طرهها و عناصر لاغر و دهانههاي بزرگ پرهيز گردد .
- از قرار دادن بارها و تاسيسات سنگين در طبقات فوقاني خودداري شود تا مركز جرم ساختمان در پايينترين سطح ممكن قرار گيرد .
- با به كار بردن مصالح سازهاي با مقاومت زياد و مصالح زياد غيرهسازهاي سبك ، وزن ساختمان به حداقل رسانده شود .
- ساختمان و اجزاي آن به نحوي طراحي گردند كه داراي شكل پذيري مناسب باشند .
- ساختمان و اجزاي آن به نحوي طراحيگردند كه عناصر قايم ( ستونها ) ديرتر از عناصر افقي ( تيرها ) دچار خرابي شوند .
- اعضاي غيرسازهاي به خصوص ديوارهاي داخلي و نماها طوري اجرا شوند كه حتيالامكان مزاحمتي براي حركت اعضاي سازهاي در جريان زلزله ايجاد نكنند در غير اين صورت اثر اندركنش اين اعضاء با سيستم سازهاي بايد در تحليل سازه در نظر گرفته شود .
- اعضا و قطعات غيرسازهاي به خصوص قطعات نما و شيشهها آنچنان طراحي و اجرا شوند كه در هنگام وقوع زلزله از سازه جدا نشده و با فرو ريختن خود ايجاد خسارت احتمالي جاني و مالي ننمايد .
1 – آييننامه مربوط به تعيين بستر و حريم رودخانهها و انهار و مسيلها و شبكههاي آبياري و زهكشي ، ( مصوب 8/2/53 هيات وزيران )
1 – تصويب نامه شماره 29052 حريم خطوط هوايي انتقال و توزيع نيروي برق ، مصوب 8/10/1347 هيات وزيران
1 طبقهبندي صنايع و مشخص نمودن حريم قانوني هر يك از آنها از طرف سازمان محيط زيست و براي سكونتگاههاي شهري تعيين گرديده است ليكن به دليل مشخص نمودن فاصله استقرار صنايع با كاربريهاي مسكوني ، درماني ، آموزشي ،نظامي و انتظامي براي سكونتگاههاي روستايي قابل استفاده است .
2 – مجموعه قوانين و مقررات و آيين نامههاي حفاظت محيط زيست در صنعت – وزارت صنايع .
1 – وزارت مسكن و شهرسازي ، مركز تحقيقات ساختمان و مسكن . (( مجموعه آيين نامههاي ساختماني ايران ، شماره استاندارد 2800 ، آييننامه طرح ساختمانها در برابر زلزله )) تهران ،بهمن 1366 .
مطالب مشابه :
اثار باستاني پلدختر
قبل اين گورستان به وسيله اهالي به خاطر پيدا كردن اشياء عتيقه، حفاري ملي و هم فيش
جوزدان شهری است از توابع نجفآباد در استان اصفهان
فيش حقوقي . شماره 9045 در فهرست آثار ملي ايران به نكرده بودند بلكه با حفاري توانسته
لرستان
وي برقراري عدالت در استفاده همه اقشار جامعه از ثروت هاي ملي فيش حقوقي حفاري 226 حلقه چاه
نگاهي به بخشنامه ها و قوانين ومقررات دفاتراسنادرسمي2
ومالكيت بستانكار طبق فرم مخصوص معرفينامه اي بعنوان بانك ملي فيش هاي صادره توسط حفاري
دنباله ی تمدن در جیرفت
اکنون در اين منطقه ، حداقل دوازده مکان تحت حفاري است که به نظر مي فيش حقوقي ; ملي ايران
" اذا اجتمع الحلال والحرام غلب الحرام "
اين كتاب امام جلال الدين عبدالرحمن بن ابي بكر بن ابي محمد اسيو ملي حفاري در حياط فيش
عوارض محلی
در صورت قطع درختان معابر روستا توسط افراد حقيقي و حقوقي عوارضي به شرح حفاري ها . در ملي
مشخصات کامل نرم افزار بسیار قدرتمند حسابداری پدیده
( پروژه هاي ملي سد سازي و راهسازي ) 4. صنايع حفاري و قابليت تهيه و چاپ فيش حقوقي
روستای نوشیروان کلا 3
چنانچه اجباراً عمليات حفاري جهت اشخاص حقوقي جهت تصاوير فيش واريزي
برچسب :
فيش حقوقي ملي حفاري