علاقه کودکان به مطالعه، از دوران کودکی آغاز می شود

يك كارشناس كتابداري در گفتگو با ايسنا:

علاقه کودکان به مطالعه، از دوران کودکی آغاز می شود

یک کارشناس کتابداری گفت: علاقه مندي کودکان به امر مطالعه، به عنوان یک عادت مطلوب از دوران اولیه کودکی آغاز می شود.

حسین محمدی در گفتگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، با بیان اینکه مطالعه و کتابخوانی امروزه یکی از شاخصه هاي رشد و توسعه جوامع محسوب می شود، بيان كرد: خانواده به عنوان نهاد اولیه تعلیم و تربیت، نقش بسیار تأثیرگذاری در رويكرد كودكان به مطالعه دارد؛ به گونه اي كه نقش والدین و به خصوص مادر به لحاظ برخورد و ارتباط بیشتر با کودک در تقویت عادت مطالعه و ترویج کتابخوانی بي بديل مي باشد.

وی با بیان اینکه کتاب به عنوان ابزاری مهم در فرهنگ هر جامعه نقش اساسی دارد، اظهار کرد: آشنایی اوليه کودک با کتاب در نهاد خانواده انجام می شود و بايد برنامه ریزی برای توسعه کتابخوانی از خانواده شروع شود. البته سطح سواد والدین، طرز تفکر و نحوه نگرش اعضای خانواده نسبت به مقوله کتاب و کتابخوانی، امکانات فرهنگی خانواده و شغل والدین نيز از عوامل دخيل در توسعه فرهنگ كتابخواني در خانواده ها مي باشد.

این کارشناس کتابداری ایجاد امکانات مطالعه در منزل، تشویق فرزندان به مطالعه، تهيه کتاب ها و مجلات مفید برای کودکان و دادن جایگاه خاص به مقوله کتاب و مطالعه در خانه را از جمله اقداماتی دانست که می تواند در ایجاد انگیزه مطالعه در کودکان مؤثر باشد.

وي افزود: انتخاب کتاب مناسب برای کودکان نیز یکی از عوامل مؤثر در ارتقاء فرهنگ کتابخوانی کودکان است و والدین باید برای انجام این امر مهم، ابتدا اطلاعات خود را درباره کتاب های کودکان و ادبیات آنان گسترش دهند و سپس با مطالعه کتاب ها و مقاله ها، مشورت با اهل فن، قدرت تشخیص کتاب های خوب را در خود تقویت نمایند.

اين فعال عرصه كتاب و كتابخواني تصريح کرد: تقویت تفکر و پرورش خلاقیت کودکان، ارضای حس کنجکاوی و پرورش اجتماعی کودکان، خواب آرام، تقویت روحیه دینی کودک، کمک برای شناخت الگوی رفتاری و همانند سازی با قهرمان داستان از فواید مطالعه و کتابخوانی برای کودکان است.

محمدی خواندن داستان، قصه گویی و کتابخوانی، آشنا کردن کودکان با مشاهیر ادب و هنر و ایجاد کتابخانه خانگی را از راهکارهای علاقه‌مند کردن کودکان به مطالعه دانست و عنوان کرد: والدین با هدیه دادن كتاب به كودكان در مناسبت ها و یا اشتراک نشریات مورد علاقه کودکان و خرید کتاب های مناسب برای آنها، می توانند در تقویت مهارت های کودک نقش بسزایی ایفا کنند.

محمدی حاکم بودن رسانه های تصویری و شنیداری در خانواده ها را یکی از موانع مطالعه و کتابخوانی در کودکان برشمرد و اظهار کرد: والدین می توانند با ایجاد انگیزه کتابخوانی در کودکان، به آنها کمک کنند تا احساس خوب و مثبتی از خود داشته باشند و مفاهیم، معانی و ارزش های خانواده و جامعه خود را بیشتر بشناسند.

این کارشناس کتابداری افزود: کتاب هاي کودکان برای جذابیت هرچه بیشتر باید دارای ویژگیهایی همچون زیبایی ظاهری و زبان ساده باشد و در صحافی و تنظیم آن سلیقه مناسب به کار رفته باشد تا از طرفی برای کودک جذاب بوده و از جهتی دیگر او را کج سلیقه به بار نیاورد.

وی با بیان اینکه والدین بايد ابزارهای مناسب جهت تهیه کتاب کودک را شناسایی و انتخاب نمایند، گفت: والدین می توانند با مطالعه فهرست ناشران مختلف و بخش کتابهای تازه روزنامه ها و نشریات عمومی، جستجو از طریق وب سایت ها و وبلاگها، مشورت و رایزنی با متخصصان ادبیات کودک کتابهای مناسبی را در جهت تقویت تفکر و پرورش خلاقیت کودکان خود انتخاب کنند.


مطالب مشابه :


فواید کتاب خوانی برای کودکان

((به نام خداوند بخشنده مهربا ن )) کتابخوانی با صدای بلند برای کودکان : یکی از راه های کمک به




فواید مطالعه و کتابخوانی در کودکان و نوجوانان...

فواید مطالعه و کتابخوانی در توانند راهنمای خوبی برای کودکان و نوجوانان باشند




فواید کتابخوانی در کودکان و نوجوان

فواید کتابخوانی در فواید کتابخوانی در کودکان و بنابراین او برای پیشرفت در




فواید کتابخوانی برای جنین - کتابخانه عمومی رویان

تحقیقات نشان داده است که کتاب خواندن نه تنها برای کودکان، بلکه حتی برای جنین نیز دارای




فواید کتابخوانی برای کودکان نویسنده: نیکولاس نیمیک

كتابخانه عمومي شهر شُنبه - فواید کتابخوانی برای کودکان نویسنده: نیکولاس نیمیک - كتابخانه




علاقه کودکان به مطالعه، از دوران کودکی آغاز می شود

فرهنگ کتابخوانی کودکان است از فواید مطالعه و کتابخوانی کودکان برای




فواید مطالعه

فواید مطالعه و کتابخوانی در کتاب خواندن برای کودکان چه فوایدی دارد؟




برچسب :