تفاوت افراز وتفکیک املاک مشاعی
تفکیک در عرف ثبتی عبارت است از تقسیم مال غیرمنقول به قطعات کوچکتر. به عنوان مثال، مالک یا مالکان زمینی به مساحت 5 هزار مترمربع، زمین را به قطعات 200 متری تقسیم نموده که در عرف ثبتی به این اقدام گفته میشود، آن زمین به قطعات 200 متری تفکیک شده است.
به این ترتیب از تفکیک به منظور انتقال قطعات تفکیک شده به صورت مفروز (جداجدا)، صدور سند مالکیت مفروزی با ابطال سند اولیه و تنظیم تقسیم نامه استفاده میشود. تمامی امور مربوط به تفکیک در اداره ثبت انجام میشود و بعد از آن صورتمجلس تفکیکی تنظیم میشود. این صورتمجلس شامل حدود مساحت قطعات جدا شده به منظور انتقال و به صورت قطعات مفروزی جهت صدور سند مالکیت برای قطعات و تنظیم تقسیم نامه است.
در واقع اگر یکی از موارد گفته شده ناقص باشد، تفکیک اعتباری ندارد؛ مثلاً، اگر شخصی 6 دانگ ملک خود را به3 قسمت تقسیم کند؛ اما سند اولیه را باطل نکند، این تفکیک فاقد اعتبار است. با وجود این، تفکیک برای مجزا شدن قطعات به منظور فروش از سوی صاحب آن انجام میشود و براساس آن ملک به قطعات کوچکتر تقسیم شده و به قطعات شمارههای جدید؛ اما فرعی داده میشود، حدود و حقوق ارتفاعی جدید تعریف و آخرین قطعهای که انتقال داده میشود، سند اولیه باطل میگردد. از تفکیک در تقسیم نامهها نیز استفاده میشود. در تقسیم نامهها مالک، بیش از یک نفر است و ممکن است یکی از دیگری سهم بیشتری برده و نوعی صلح محاباتی انجام گیرد.
در تقسیم نامه ملک مشاع است و بعد از تفکیک، سند تقسیم نامه تنظیم شده و براساس صورتمجلس تفکیکی برای هر مالک مشاعی یک قطعه مفروزی تعیین واسناد مالکیت مشاعی همراه تقسیم نامه از سوی دفترخانه به اداره ثبت ارسال میگردد و ضمن ابطال سند اولیه، سند مالکیت مفروزی برای مالکان صادر میشود. تفاوت بین افراز و تفکیک تفکیک زمین و تقسیم آن به چند قطعه یا تفکیک یک مجموعه یا مجتمع ساختمانی به چند واحد آپارتمانی و نحوه اقدام آن در اداره ثبت سابقه طولانی داشته و به دلیل کثرت انجام و نمونههای متعدد عملاً جایگاه خود را به عنوان یک تکلیف در ثبت باز نموده و شیوهای حاصل شده که همه به یک نتیجه مـنـتـهــی و در آن مـفــروزات، مـشــاعـات و مشترکات مشخص شده است و با استفاده از قانون تملک آپارتمانها و آییننامه اجرایی و بـخـشـنـامـههـای ثـبـتی و دستور العملهای ارشادی، مشکلات در عمل حل و مرتفع گردیده است. افراز ملک همزمان با تقسیم و تفکیک در حقوق مدنی راه یافته مقولهای است که تا به حال چنان صورت کلی و شیوه اقدامی پیدا نکرده و همه راهها به یک نقطه ختم شده است و آنچه به عنوان راهنما در دسترس میباشد، قانون افراز و فروش املاک مشاع مصوب 22 آبان 1357 است.
مطالب مشابه :
نمونه سند تقسیم نامه
از استاد فقید محمد حیدری سردفتر سابق ۲۶ تهران. تقسیم نامه. چون شش دانگ یک قطعه زمین با بنای
نمونه فرم تنظیم یک سند تقسیم نامه
چون شش دانگ یک قطعه زمین با بنای احداثی در آن بمساحت متر مربع قطعه تفکیکی قطعه
تفکیک ,افراز, تقسیم و تقسیم نامه -روش افراز املاک
و به دليل كثرت انجام و نمونههاي متعدد عملاً جايگاه خود و تقسیم و تقسیم نامه.
نمونه سوالات جغرافی سوم
نمونه سوالات استوا و چگونگی تقسیم شدن زمین به دو نیم کره ی به آن ها فرهنگ نامه های
نمونه سوالات وصیت نامه امام خمینی (ره) - به همراه پاسخ
نمونه سوالات وصیت نامه امام و زمین از القاب علم و ایمان به چند دسته تقسیم
تقسیم مال مشترک
پرسشهای تقسیم نامه . وی داشته باشد؟ ۵-مثلا قطعه زمین 600متری بین 3 نفر مشاع ومشترک باشد
تفاوت افراز وتفکیک املاک مشاعی
در تقسیم نامه تفکیک زمین و تقسیم آن به چند قطعه کثرت انجام و نمونههای متعدد
نمونه سوالات فصل اول زمین شناسی سال سوم تجربی
نمونه سوالات فصل اول زمین شناسی سال سوم تجربی عنوان پايان نامه:
نمونه سوال وصیت نامه امام خمینی(ره)
نمونه سوال وصیت نامه امام و زمین از القاب از علم و ایمان به چند دسته تقسیم می
101 نمونه سـوال زبان فارسی2
یاد نامه 2 - 101 نمونه سـوال زبان فارسی2 زمین به دور خورشید می گردد. به پنج نوع تقسیم می شوند.
برچسب :
نمونه تقسیم نامه زمین