کیفیت شغل میهمانداری هواپیما در ایران امروز
تعریف و توصیف شما از شغل " میهمانداری هواپیما " در چند سطر
از عزیزان تقاضا می شود بر روی "نظر دهید" یا "نظرات دیگران" کلیک نموده و مطلب خود را درج کنید تا پس از آن به متن این ستون منتقل شود- یا به ما ایمیل کنید.
اینک چند دیدگاه جمع آوری شده :
1-
مهمانداری هواپیما نه تنها یک حرفه فنی در صنعت هوانوردی از جنبه ایمنی ، بلکه یک حرفه مهم از جنبه بازرگانی و بازاریابی و جلب مشتری نیز می باشد. در حقیقت مهمانداران شغلی چند وجهی دارند.
2-
این شغل آمیزه ای است از دانش حرفه ای ، تخصص، تجربه ، تبحر و هنر ! مهمانداران با تجربه انسان هایی دانا ، مهربان ، با آستانه صبر بالا ، روانشناس ، سخندان ، توانا به استفاده مطلوب و با تدبیر از امکانات موجود و ...هستند.
از نظر تخصصی- مهمانداران پرستاران و بهیاران پرواز، ماموران آتش نشانی ، کارشناسان ایمنی ، ارائه کننده های خدمات و تسهیلات در نظر گرفته شده ، نظم دهنده به مسائل و امور کابین ، پرسنل روابط عمومی و ضابطین شرکت هوایی برای اجرای دقیق سیاست های شرکت می باشند.
3-
شغل من بسیار پرتلااش و مهیج است. بطوریکه پیوسته درگیر این مسئله هستیم که مسافرینی که در هواپیما هستند آیا در آسایش و شرایط و وضعیتی ایمن بسر می برند ؟ آیا خدمات و سرویس هایی که در طول سفرشان دریافت می کنند خوب و آبرومند و با رفتار و برخوردی خوش است یا خیر؟
4-
مهمانداری شغلی است پر از استرس!!! استرس اینکه همه چیز درست و بدون اشکال و دقیق و طبق مقررات انجام بشه ، استرس" زمان" و به موقع انجام شدن امور ، استرس وقایع و حوادث در کمین ، استرس راضی نگهداشتن همه و ... متاسفانه این استرس ها در ایران با توجه به فرسودگی هواپیماها ، بی نظمی امور ناشی از سوء مدیریت های نالایق ، کمبودها و کاستی ها، مسافرین افسرده و پریشان حال- چندین و چند برابر در مقایسه با همکاران ما در شرکت های هواپیمایی دیگر دنیا می باشد.
ما وقتی یونیفورم می پوشیم و در سر کار حاضر می شویم گویی به میدان نبرد با ناملایمات وارد شده و گام می نهیم.
5-
این درست است که در هواپیمایی باید دقت و نظم و انضباط حاکم باشد ولی زندگی کروی پرواز آکنده است از بی نظمی در خواب و خوراک و معاشرت های اجتماعی . مهماندار شدن یعنی وداع با آسایش و آرامش!!!
6-
مهمانداران واقعا" انسان های مظلوم ومهجوری هستند و زندگی آنها متفاوت است از زندگی دیگران.
نه روز تعطیل دارند – نه عید – نه عزا – نه شب و نه روز- نه تعطیلات نوروز و نه ایام تابستان ... باید همیشه حاضر به خدمت باشند! خیلی از افراد کرو از بسیاری مناسبت ها و مراسم خانوادگی و دوستانه بدور و محروم هستند که این خود باعث دلخوری و کدورت و سوءتفاهم بین آنها و افراد فامیل و دوستانشان می شوند. تصور کنید پدر دوست شما فوت کرده است و شب ختم وی شما پرواز دارید...
7-
آنهایی که در زمین هستند حسرت آنهایی را که در آسمان هستند می خورند و آنهایی که در آسمان هستند دقیقه شماری می کنند که چه موقع بزمین می نشینند....
8-
مهمانداری هواپیما شغلی خاص و استثنایی است. یک وظیفه عام و ظاهری و روزمره و شناخته شده در انظار عموم دارد یعنی کمک و راهنمایی مسافرین و ارائه سرویس و خدمات در نظر گرفته شده توسط شرکت هوایی – و دیگری که وظیفه اصلی آنان است :" مدیریت بحران در شرایط خاص و حوادث!!"
این شرایط خاص میتواند :
الف) اتفاقات ساده ای مانند بیماری مسافران، تاخیر های طولانی ، متلاطم بودن هوا، بحث و جدل ها و دعواهای عادی و ... باشد . یا :
ب) حوادث بزرگی مانند سوانح هوایی و هواپیماربایی ، خراب شدن هواپیما مثل باز نشدن چرخ ها- از کار افتادن موتورها یا آتش گرفتن آن و ... باشد.
...که مهمانداران باید همیشه گوش بزنگ و و هشیار وقوع این حوادث غیر مترقبه باشند.
9-
گاهی اوقات که صبح های بسیار زود از خواب بیدار می شوم و برای پرواز آماده می شوم و از پنجره های خانه ام به بیرون نگاه می کنم و همه جا را در خاموشی -و مردم را در خواب ناز میبینم دلم می گیرد و به خودم لعنت می فرستم که این هم شغل بود که تو انتخاب کردی ؟!!
10-
درقسمت ما یعنی واحد خدمات پرواز شما اگر قرار باشد 30 سال در همانجا بمانی هیچ پیشرفت و ترقی انتظارت را نمی کشد. فقط تایپ هواپیما عوض میکنی و در نهایت سرمهماندار هواپیماهای بزرگتر می شوی. هیچ جایی برای عرض اندام و نشان دادن خلاقیت ها وجود ندارد. خوب باشی بد باشی در اصل ماجرا فرقی نمی کند. اگر پرونده ات پر از تشویقی و کارهای خوب و فوق العاده هم باشد هیچ تاثیری در سرنوشت ات ندارد... همه در یک سطح هستند...چیزی که ورد زبان همه است ارشدیت ( سینیوریتی ) است حتی اگر یک ماه باشد. درست مانند سربازان وظیفه ارتش!! پدیده ای که در هیچ اداره و سازمان دیگری نمی توانی سراغ بگیری! ...البته اگر پارتی داشته باشی شاید کمی زودتر تغییر تایپ پیدا کنی.
11-
مهمانداری هواپیما تخصصی است که با گوشت و پوست وخون طرفه -با روح انسان طرفه -اونم در یک استوانه فلزی به نام هواپیما !! امیدوارم همکاران حساسیت کار خودشونو بدونن و این حسرت با من هست که ای کاش مدرسه عالی مهمانداری فرصت میکرد که لیسانس خدمات پرواز رو هم ارایه بده تا بعضی از این شرکتها که سه هفته ای به غیر از مهمانداری دو تایپ میدن بفهمن که این شغل تخصصه نه یک شغل اضافی هواپیما. (قابل توجه دوستان خلبان نظامی- از طرف یک خلبان)
12-
" لازمه خرسندی مسافر، خوشنودی مهمانداراست"
چندی پیش در خبرها بود که رئیس هیئت مدیره کانون مهمانداران ایران در مصاحبه ای با خبرگزاری دانشجویان از وضعیت مهمانداران گله کرده بود. درچند سال اخیر نارضایی اعضاء این صنف ازشرائط کاری خود تازگی ندارد و گهگاهی اعتراض آنها خیلی کوتاه ومختصر دریکی ازرسانه گروهی منعکس میشود. به هر تقدیر بنظرمیرسد که مدتها است بصورت جدی به خواسته های این گروه توجه نشده است.
این گروه ازکارکنان هواپیمایی افراد بی ادعا، کم انتظار و خدمتگزاری هستند که بخاطراهمیت نقش شان درارتباط با جلب رضایت مسافران لازم است پیش ازاینکه کار به مرحله گله وشکایت برسد خواسته هایشان برآورده شود.
کار مهمانداری درایران گذشته 60 ساله دارد. درآغاز 1946، با بنیان گزاری "هواپیمایی ایران" کار مهمانداری همان اندازه برای مردم تازگی داشت که خود هواپیمایی! درنتیجه چندین سال طول کشید تا این شغل احترام و ارزشی را که مستحق آن بود بمروربدست آورد. خوشبختانه درطول سالهای هواپیمائی ملی ایران بین 1962 تا 1979 ارج و ارزش کار مهمانداران به بالاترین سطح خودرسید تا جاییکه مدیرعامل هما تیمسار خادمی آنها را فرشتگان هما میخواند.
مسافران هواپیمایی درشرائط عادی با سه گروه ازکارکنان که عبارتند ازکارمندان دفاترفروش، کارمندان خدمات مسافر درفرودگاه و مهمانداران پرواز درتماس هستند. این سه گروه درجلب رضایت مشتری و مسافرمسئولیت بزرگی به عهده دارند. اما ازاین به بعد نقش دوگروه نخست بمرور بیرنگ ترو نقش گروه سوم مهمترخواهد شد. من درکتاب "تاریخچه هواپیمایی بازرگانی در ایران" دربخشی که درباره مهمانداران نوشته ام، پیش بینی کرده ام درآینده مهمانداران هواپیمائی شاید تنها کارکنان یک شرکت هواپیمایی هستند که با مسافران درتماس خواهند بود. دلیل این تغییراینست که درآینده مسافران بلیت خود را یا از آژانس یا ازاینترنت خریدای خواهند. درفرودگاه، شرکتهای هواپیمایی کامپیوترهایی نصب کرده اند که مسافرمیتواند با آن "چک این" کند. احتمالا اطلا ع دارید که بسیاری از هواپیمایی ها به شما این امکان را میدهند که کارت سوارشدن خود را روی کامپیوترتان چاپ کرده و باخودتان به فرودگاه ببرید. درنتیجه تا اینجا مسافربا کارکنان هواپیمایی تماسی نداشته و ازاین ببعد نیز بجزکارمندی که پیش ازسوار شدن کارت او را خواهد گرفت و مهمانداران پرواز با کارمند دیگری روبرو نخواهد شد.
منظوراینکه درآینده شرکت های هواپیمایی هرجذابیتی که میخواهند به مسافر عرضه کنند باید توسط مهمانداران به نمایش بگذارند. درنتیجه در آینده نقش مهمانداران حتی از هم اکنون نیزمهمتر خواهد بود و همانطوریکه در مورد هواپیمایی سنگاپور میبینیم، مهمانداران محور اصلی مارکتینگ شرکت را تشکیل میدهند و بعنوان سمبل مهمان نوازی آسیایی درهمه جا از نام وعکس آنها استفاده میشود. اما کار دراینجا پایان نمیپذیرد. این مهمانداران نخست باید خودشان تامین و وسائل کارشان مهیا و از هرنظر راضی باشند که تا بتوانند با روحیه مثبت با خوشنودی، شادی و خرسندی، سرحال و با علاقه به خدمتگزاری مردم به پرواز بروند و بهترین سرویس را عرضه کنند.
(عباس عطروش-نویسنده کتاب تاریخچه هواپیمایی بازرگانی در ایران)
13-
سریال مسخره چارخونه سیمای جمهوری اسلامی چهره بسیار بد وتوهین آمیزی نسبت به شغل مهمانداری هواپیما ارائه نمود. وقتی برداشت اهل هنر و روشنفکر جامعه از این شغل اینست دیگر از عامه مردم چه انتظاری می توان داشت! در این سریال دختر بزرگ خل و چل خانواده رفته مهماندار قراردادی شده- در حالی که هیچوقت چنین آرزویی نداشته و از بد روزگار سراغ این شغل رفته است! و در نهایت در قسمت ماقبل آخر این سریال با راهنمایی های برادر مجنون از فرنگ برگشته اش بخود آمده و استعفانامه اش را روی میز رئیس پرت می کند و با سهم الارث دریافتی از مادرش روی شوهر هنرمند!! آوازخوان اش سرمایه گذاری می کند و عاقبت بخیر می شود.
14-
شغل مهمانداری هوایی علیرغم زیبایی ها و جلوه های خوب و ظاهری اش و علیرغم سخت گیری های استخدامی و استانداردهای بالای شخصیتی، روانشناسانه، جسمی و فیزیکی وجوه منفی فراوانی دارد و چیز زیادی برای کارکنانش ندارد. یک ضرب المثلی در بین کارکنان هما است که می گوید کار در هواپیمایی ازبیرون دیگران را می سوزاند و از درون خودمان را!
15-
چنانچه در زندگی فقط یکبار تجربه پرواز کردن را پشت سرگذاشته باشید هر گاه بر روی زمین گام بر دارید به آسمان ها نظر خواهید داشت. (لئوناردو داوینچی)
16-
نظم هواپیمایی هر چند برای کار خودش خوب است اما عامل بی نظمی زندگی پرسنل خود است. این ماجراها هیچگاه برای همسر و بچه و پدر و مادر حل نشده ! این بی نظمی های کاری گاهی افراد را ترغیب به پشت پا زدن به زندگی کاری و شغلی خود کرده ومی کند.
17-
حرفه مهمانداری را همه ( خانواده ، شرکت، دوستان و ...) شغلی لوکس و Fun میدانند و آنرا یک شغل جدی حساب نمی کنند. فکر می کنند ما رفتیم پرواز یعنی رفتیم تفریح و خوشگذرانی و گشت و گذار . بارها شده خانواده هایمان را با خود به سفر یرده ایم و آنها تائید کرده اند که چقدر پرواز سخت و عذاب آور است ولی پس از چندی دوباره فراموش می کنند و انتظار دارند وقتی از پرواز برمی گردیم به جای استراحت – باید دربست در خدمت و اختیار آنها باشیم- بخصوص خانم ها که انتظار اداره امور منزل و ترو خشک کردن بچه ها نیز از آنها می رود. هیچکس مثل خود مهمانداران سختی این شغل را درک نمی کنند.....
18
مهمانداران پس از سال ها هنوز به دنبال مطالبات معوق خود هستند و هیچ نتیجه ای در هیچ دفتری به ثبت نرسیده است. «مهمانداران ایران و مهمانداری در ایران به حد هیچ یك از استانداردهای بین المللی نمی رسد و از تمام حدود استانداردها پایین تر است.» این گفته یك مهماندار از جمع مهماندارانی است كه پس از مصاحبه حاضر به اعلام نام نشدند. هیچ مهمانداری حاضر نشد نام خود را در گزارش شرق ثبت كند، سازمان هواپیمایی كشوری نیز پس از سه روز نامه نگاری و تماس تلفنی پاسخی در مورد وضعیت مهمانداری به «شرق» ارائه نكرد.سال ۷۱ نامه اعتراض مهمانداران روی میز مدیرعامل شركت هواپیمایی قرار گرفت با این مضمون: با توجه به ناتوانی مدیریتی واحد عملیات پرواز، جایگاه شغل مهمانداری كه اساساً می بایست در زمره مشاغل سخت و زیان آور قرار گیرد، هنوز تدوین نشده است. ظهر همان روز واحد طرح و تشكیلات هواپیمایی جمهوری اسلامی نامه را مورد بررسی قرار داد. نتایج بررسی اعتراض مهمانداران و ارسال نامه های این گروه به اتاق مدیرعامل شركت هواپیمایی مشخص نشد اما پنج سال بعد ۵۰۰ مهماندار شركت هما با نوشتن و امضا كردن توماری به سیدمحمد خاتمی رئیس جمهور وقت خواستار رفع مشكلات طبقه بندی مشاغل در این رشته شدند. به اعتقاد این گروه رتبه شغلی مهمانداران حتی با قرار گرفتن در مشاغل سخت و زیان آور در رده یازدهم قرار گرفته كه مراتب نامشخص شدن جایگاه رسمی این شغل در تصمیم گیری ها و امتیازبندی ها را رقم می زند. سیدمحمد خاتمی اما همان زمان در پاسخ به مطالبات مهمانداران طی ارسال نامه ای رسمی به مدیرعامل وقت هما خواستار پاسخگویی و ارائه توضیح در این مورد شد. كاظمی نیز در پاسخ به نامه رئیس جمهور نتایج بررسی واحد طرح و تشكیلات هما را به صورت رسمی اعلام كرد: «در مورد طبقه بندی شغل مهمانداری در هما اشتباهی رخ داده است.»اما كانون مهمانداران در توضیح ادامه این روند به «شرق» توضیح دادند كه چگونه یك سال پس از این اتفاق و در راستای سكوت تصمیم گیرندگان محمد كاظمی مدیرعامل وقت هما در یك جلسه میان اعضا بدون هیچ اشاره ای به تمام وقایع پشت سر گذاشته شده طی این سال ها و مجادلات میان مهمانداران و مراجع بالادستی خود بر سر چگونه تعریف كردن شغل آنها عنوان كرد: «ما مهمانداری را در گروه مشاغل تخصصی و سخت گنجانده ایم و تمام تلاش خود را برای رفع این مشكل پیش رو به كار خواهیم بست.» طبق اسناد موجود در كانون مهمانداران، با سكوت دوباره در مورد این پرونده این كانون، شكایتی مبنی بر مشكلات به وجود آمده و مطالبات مهمانداران به كمیسیون عمران مجلس پنجم ارائه كرد. طبق اعلام نظر كانون مهمانداران، این شكوائیه پس از گذشت نیمی از سال مفقود شد. در پی اعتراضات پی در پی مهمانداران و براساس اسناد موجود در سال ۷۹ مدیرعامل ایران ایر برای بررسی موضوع را به معاونت طرح و برنامه خود ارجاع داد تا در مقام نماینده مدیرعامل ایران ایر پرونده مذكور را پیگیری كند و به مهمانداران اعلام كرد كه در صورت اقناع این نماینده مطالبات این گروه وصول خواهد شد. مدیرعامل ایران ایر نیز با دریافت اطلاعات نماینده خود قول مساعد مبنی بر پرداخت حق الزحمه مهمانداران داد اما در همین راستا نخستین اقدام كشاورزیان منجر به مصوب شدن مقرراتی بود كه احكام ارتقای سنواتی مهمانداران را دچار تاخیر می كرد. با افزوده شدن این مصوبه مهمانداران دو گروه شدند گروهی كه پیش از انقلاب با مدرك فوق لیسانس، لیسانس و در نهایت دیپلم وارد این حرفه شده بودند و گروهی كه پس از فروپاشی مدرسه عالی مهمانداری در تهران و طی سال های پس از انقلاب با مدرك زیر دیپلم نیز مشغول به كار شده بودند و بنابراین در زمره دارندگان ارتقای شغل قرار نمی گرفتند. گردهمایی هر هفته ای مهمانداران در كانون مهمانداران به تصویب بیانیه ۱۲ ماده ای منجر شد كه طی آن، طرح طبقه بندی مشاغل، حق بهره وری، امنیت پرواز، حق خوراك به جای ماموریت در پروازهای خارجی، نامناسب بودن شرایط استخدام و وضعیت بیمه تشریح شد و بعد هم یك نسخه این نامه به تمام نهادهای دولتی و یك نسخه هم برای مدیرعامل ایران ایر ارسال شد.طبق گفته یكی از اعضای كانون مهمانداران منتشر شدن این بیانیه عكس العمل صریح هیات دولت را به دنبال داشت كه موجب شد مدیرعامل ایران ایر را برای ادای پاره ای توضیحات به یكی از جلسات خود فراخوانند اما كسی خبری از آن جلسه و محتویات رد و بدل شده آن در دست ندارد.طی سال های گذشته مهمانداران بارها گردهمایی ترتیب دادند، به شور نشستند، اعتراض كردند، آرام شدند و ضرر دیدند اما همچنان در پی دریافت حقوق و مزایای معوق خود هستند. حقوقی كه معتقدند بیش از ۱۲ سال از محقق شدن آنها می گذرد. اما مشكلات ایجاد شده نتیجه ای جز ایجاد اختلاف بین مهمانداران و گروه اتاق خلبان در پی نداشت. خوددار شدن مهمانداران در شركت نكردن در پروازها نیز در این راستا صورت گرفت اما نتیجه ای نداشت. در تمام این سال ها مهمانداران خواستار ارتقای شغل خود و شناخته شدن آن به عنوان یكی از مشاغل سخت و زیان آور بوده اند. سخت و زیان آور بودن این شغل از یك سو به فعالیت بالای این شغل در ایران كه خارج از استانداردهای بین المللی صورت می گیرد بازمی گردد و از دیگر سو به فشارهای جوی وارد بر مهمانداران منتهی می شود. حضور مهمانداران در فضایی خارج از استانداردهای محیطی، فضای زندگی افراد معمولی به دلیل قرار گرفتن در ارتفاع و در كنار آن فعالیت زیاد، بیماری های بسیاری برای این افراد به دنبال داشته است.
19
مدیران قسمتی پاسخگو نیستند و فرافکنی می کنند. مثلا" وقتی اعتراض می کنیم شما پشت میزهایتان حاضر نیستید و همیشه یا در پروازهای آنچنانی بسر میبرید یا در جلسه تشریف دارید-جواب می دهند که کل شرکت و مملکت در جلسه است.
20
هنگامی که پس از سالها کار و سختی زندگی - به دلیل تغییر شغل،بازنشستگی،از کارافتادگی،انحلال شرکت و یا هر علت تحمیلی دیگر از این شغل بیرون می روید-علیرغم کسب تجارب و مدارک فراوان، با توجه به فرهنگ کار حاکم بر بازار کار و جامعه مان، از شما استقبالی نمی شود و عملا" حرفه شما خریداری ندارد. در حالی که فی المثل یک کارمند ساده بانک پس از بازنشستگی اغلب داوطلبانه خود می تواند در یک بانک خصوصی یا یک موسسه مالی بعنوان یک مدیر یا مسئول ارشد با حقوق بسیار خوب استخدام شود. این هم یکی از وجوه منفی این شغل!!!!!
21
این شغل بخصوص برای آقایان دارای جایگاه و اعتبار اجتماعی چشمگیر و دهان پرکنی نیست و خودمونی بگم تیتر ندارد و نمی توان با آن در بین مردم پز بدهی و ژست بگیری.آنهم برای سی سال خدمت آزگار!!! حتی گاهی افراد خانواده در بین غریبه ها چندان خوش ندارند که بگویند پدر یا مادر یا همسرشان مهماندار هواپیماست. وقتی به کسی هم میگی من در هواپیمایی کار میکنم اولین سوال اینه که خلبانی؟!! بعد که میگی نه مهماندارم انگار آب سرد رویش ریخته باشی!!!
22
متاسفانه در ایران شغل مهمانداری پرواز با شغل گارسنی
رستوران ها مقایسه می شود و هم تراز قرار می گیرد . بدخواهان و حسودان و آدم های
کوتاه بین وطنی نیز از این طریق سعی دارند این شغل را خوار و بی کلاس معرفی
کنند.در فرهنگ عمومی نیز تعریف این شغل
اینست که به مسافرین هواپیما خوراکی می دهند و پذیرایی می کنند و والسلام!!!
در صنعت هواپیمایی، ما با ارائه سرویس های غذایی استاندارد و تعریف شده که بصورت بسته بندی و بر طبق استانداردهای تدوین شده توسط سازمانهای بین المللی هوانوردی و با توجه به محدودیت های پروازی سروکار داریم.یکی از مهمترین فلسفه های سرویس غذایی در هواپیما مشغول کردن مسافرین و ایجاد فضای شاد و به منظور کاستن از استرس های پرواز می باشد.نکته دیگر آنکه مقوله پذیرایی در هواپیما الزاما" با پول و انعام و خوش خدمتی متداول در فرهنگ رستوران داری منافات و فاصله دارد.شاید بهترین مقایسه ای که می توان برای آن کرد مهمانی رفتن به خانه یک فامیل یا دوست است.در آنجا میزبان شما یکی دو جور غذا آماده کرده است و شما می توانید از آنها استفاده کنید و نمی توانید بگوئید :"این چه وضعیه و من این غذاها را دوست ندارم و دفعه دیگه خونه شما نمی آیم."
متاسفانه اخیرا" در سطح جامعه مشاهده می کنیم که اصطلاح میهماندار و میزبان به جای گارسون و پیشخدمت در صنعت رستوران داری و هتل داری ما رواج پیدا کرده است.اگرچه شغل گارسنی در کشورهای پیشرفته و مدرن امروز بر خلاف کشور خاص ما یک شغل آبرومند و سطح بالا می باشد و نیازمند گذراندن دوره های تخصصی فراوان و داشتن صلاحیت های اخلاقی و فیزیکی و تخصصی مناسب می باشد و در امر بازاریابی و جذب مشترینقش بسزایی ایفا می کنند. اما در ایران اینگونه مشاغل، حرفه هایی پست و فاقد آبرو تلقی می شود.مطالب مشابه :
بهترین شغل آزاد در ایران کدام است؟
آموزنده - بهترین شغل آزاد در ایران کدام است؟ - - آموزنده
مهندسی صنایع بهترین شغل مهندسی
مهندسی صنایع بهترین شغل مهندسی اگر تصمیم دارید مهندس شوید ، حتما مهندسی صنایع را انتخاب كنید .
بهترین، پر درآمدترین شغل ها و مدارک تحصیلی امروزی ،و فاکتورهای مهم برای انتخاب آنها
بهترین، پر درآمدترین شغل ها و مدارک تحصیلی امروزی در کانادا: به هنگام انتخاب رشته تحصیلی یا
کیفیت شغل میهمانداری هواپیما در ایران امروز
پرنده آزاد هما - کیفیت شغل میهمانداری و فاصله دارد.شاید بهترین مقایسه ای که می توان
ویژگی های شغل خوب
با بهترین اتومبیل و در ابتدا لازم می دانم که شغل در بازار کار آزاد هیچ چیز
برچسب :
بهترین شغل آزاد