قانون بازنشستگی پیش از موعد

متن طرح به شرح زیر می باشد: 

بسمه تعالی

طرح الزام سازمان تأمین اجتماعی به برقراری مستمری بازنشستگان مشمول قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت

 ( مصوب 1386.6.5 ) بر اساس دو سال آخر بیمه پردازی سنوات ارفاقی آنان

 

مقدمه : سازمان تأمین اجتماعی هنگام صدور احکام برقراری مستمری بازنشستگان مشمول قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت (مصوب 1386.6.5)، ملاک محاسبات برقراری مستمری را میانگین حقوق دو سال آخر خدمت بدون لحاظ نمودن سنوات ارفاقی که بابت آن حق بیمه دریافت نموده، تعیین کرده بود . که متعاقباَ اشخاص ذینفع اقدام به طرح شکایت در دیوان عدالت اداری نموده و نتیجاً از سوی شعب مختلف دیوان به استناد تبصره ذیل ماده (77) قانون تأمین اجتماعی آراء فراوانی (حدود 5.000 رأی) مبنی بر محکومیت سازمان تأمین اجتماعی به احتساب سنوات ارفاقی که بابت آن حق بیمه اخذ نموده، صادر گردید.

سازمان تأمین اجتماعی متعاقباً ضمن پذیرش مبنای احتساب حق بیمه سنوات ارفاقی وصول شده در برقراری مستمری، به منظور جلوگیری از طرح شکایات بیشتر در دیوان عدالت اداری، نسبت به صدور بخشنامه شماره 53.1 مستمریها (پیوست1) و اجرای آن برای گروهی از افراد ذینفع بدون نیاز به رأی دیوان عدالت اداری، اقدام نمود.

پس از چند ماه با طرح موضوع تعارض آراء در هیأت عمومی دیوان عدالت اداری و نهایتاً صدور دادنامه شماره 674 مورخ 91.10.4 ، با این استدلال که سنوات ارفاقی به جهت عدم اشتغال و دریافت حقوق و مزد نباید مبنای محاسبه مستمری واقع گردد ، با صدور بخشنامه شماره 53.3 مورخ 91.12.2 از سوی سازمان تأمین اجتماعی (پیوست2) نسبت به اصلاح احکام و کاهش مستمری بازنشستگان پیش از موعد، بر اساس میانگین دو سال آخر خدمت آنان اقدام گردید.

این اقدام سازمان تأمین اجتماعی با اعتراض بازنشستگان مواجه شد و پس از چند مرحله تجمع این گروه مقابل دیوان عدالت اداری و سازمان تأمین اجتماعی، مستمری دارندگان آراء قطعی دیوان عدالت اداری با استناد به ماده 43 قانون دیوان عدالت اداری مبنی بر " اثر رأی مذکور نسبت به آینده است و موجب نقض آراء سابق نمی‌شود" پس از یک ماه مجدداً افزایش یافته و به حالت قبل برگشت ولی در مورد بازنشستگان پیش از موعد فاقد رأی دیوان عدالت اداری، این اتفاق نیفتاد و حقوق مکتسبه این گروه از بازنشستگان تضییع گردید و به ایشان که به بخشنامه 53.1 تأمین اجتماعی اعتماد کرده و شکایت ننمودند جفا شده و موجب تبعیض آشکار بین بازنشستگان پیش از موعد گردیده است.

سازمان تأمین اجتماعی متعاقباً با صدور بخشنامه 7100.92.4101 مورخ 1392.9.4 (پیوست3) با درخواست اعمال ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری (ماده 18 قانون قدیم)، در صدد ابطال آرای دارندگان آرای قطعی دیوان بر آمد که علیرغم رد دادخواست سازمان تأمین اجتماعی توسط تعدادی از شعب دیوان، تعدادی از آراء قطعی بازنشستگان پیش از موعد توسط برخی دیگر از شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری نقض شده و حقوق مکتسبه سنوات ارفاقی این گروه از بازنشستگان دارای آراء قطعی دیوان عدالت اداری نیز پس از چند سال پرداخت، کاهش یافته است.

مجموعه اتفاقات مذکور طی دو سال اخیر، موجی از نگرانی را در بین بازنشستگان پیش از موعد ایجاد نموده به طوری که  دائماً از طریق تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی و مراجعه و مکاتبه با نمایندگان مجلس و سایر مراکز، به دنبال احقاق حقوق قانونی خود می باشند.


حال با توجه به دلائل ذیل:

 قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان تشویقی بوده است: قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت مصوب 1386.6.5 با پیش بینی و تأمین بارمالی سنوات ارفاقی و تأکید بر برخورداری این گروه از بازنشستگان از حقوق و مزایای سایر قوانین و مقررات که برای کارکنان بازنشسته در نظر گرفته شده‌است "در تبصره (4) قانون" ، اهرم تشویقی برای بازنشستگی داوطلبانه کارکنان ایجاد نموده و کارکنان به اعتماد برخورداری از تمامی حقوق متصوره که بار مالی آن نیز تأمین گردیده بود، متقاضی بازنشستگی پیش از موعد شدند. لذا ادای تعهد نسبت به این گروه از بازنشستگان الزامی است. 

استمرار رویه قانونی: از آنجا که به استناد تبصره ذیل ماده 77 قانون تأمین اجتماعی، همواره مبنای سازمان تأمین اجتماعی در برقراری مستمری، سنوات بیمه پردازی است، در خصوص بازنشستگان پیش از موعد که حقوق و حق بیمه سنوات ارفاقی آنان قبل از برقراری مستمری، یکجا واریز گردیده و حدود 5.000 نفر از آنان بر اساس آرای شعب مختلف دیوان عدالت اداری محق شناخته شده و از حقوق سنوات ارفاقی (میانگین 29 و30) برخوردار شده اند  نیز می بایست این رویه قانونی استمرار یابد.

حقوق مکتسبه: بازنشستگان پیش از موعد، معیشت خود را بر اساس مستمری تعیین شده تنظیم نموده اند و مستمری دریافتی چندین ساله آنان جزء حقوق مکتسبه ایشان بوده و تبعات ناشی از اجرای رأی 674 هیأت عمومی و بخشنامه 53.3 سازمان تأمین اجتماعی، موجبات اختلال در امور اقتصادی و معیشتی این قشر زحمتکش را فراهم می نماید.

تأمین بار مالی:سازمان تأمین اجتماعی بر اساس بند "ج" بخشنامه (53) خود به استناد مفاد تبصره های (2)و(3)و(4) ماده واحده قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت مصوب 1386.6.5 و مواد (5)،(6)و(8) آئین نامه اجرایی مربوطه، حقوق و حق بیمه سنوات ارفاقی (26تا30سال) را از کارفرمایان بطور یکجا دریافت نمود. بنابراین بار مالی قانون بازنشستگی پیش از موعد در همان قانون پیش بینی و تأمین شده است.

قابل ذکر است که سازمان تأمین اجتماعی قبل از صدور احکام مستمری بازنشستگان پیش از موعد، به ازای حق بیمه سنوات ارفاقی با ضریب افزایش سنواتی 1/1 به علاوه حقوق سنوات ارفاقی هریک از بازنشستگان مذکور مبالغی از 300 الی 1.200 میلیون ریال را یکجا از کارفرمایان ذیربط دریافت کرده است.

تصویب طرح استفساریه تبصره ماده 77 قانون تأمین اجتماعی در جلسه مورخ 1392.7.14  مجلس شورای اسلامی: بازنشستگان پیش از موعد ، پس از مراجعه مکرر به سازمان تأمین اجتماعی و دیوان عدالت اداری، به منظور رفع برداشتهای ناصواب از قانون، از مجلس شورای اسلامی درخواست طرح استفساریه تبصره ذیل ماده 77 قانون تأمین اجتماعی مبنی بر "برقراری مستمری بازنشستگان پیش از موعد بر اساس میانگین حقوق بیمه پرازی شده دو سال آخر سنوات ارفاقی (29 و30) " را نمودند که در تاریخ 1392.7.14 به تصویب مجلس رسید ولی شورای محترم نگهبان در جلسه مورخ 1392.8.1 اعلام نمود که "طرح فوق الذکر تفسیر نیست بلکه قانونگذاری است" و با هماهنگی بعمل آمده مقرر شد که طرح جدید در قالب قانون مستقل ارائه گردد.

با توجه به مراتب فوق "طرح الزام سازمان تأمین اجتماعی به برقراری مستمری بازنشستگان مشمول قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت ( مصوب 1386.6.5 ) بر اساس دو سال آخر بیمه پردازی سنوات ارفاقی آنان" تقدیم می گردد.

  

 بسمه تعالی

طرح الزام سازمان تأمین اجتماعی به برقراری مستمری بازنشستگان مشمول قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت

 ( مصوب 1386.5.6 ) بر اساس دو سال آخر بیمه پردازی سنوات ارفاقی آنان

ماده واحده ـ سازمان تأمین اجتماعی موظف است نسبت به برقراری حقوق باز نشستگان پیش از موعد مشمول قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت (مصوب 1386.5.6) بر اساس دوسال آخر بیمه پردازی سنوات ارفاقی، از تاریخ بازنشستگی آنان اقدام نماید. به نحوی که در شرایط برابر، پرداختی به این اشخاص از بازنشستگان با سی سال سابقه بیمه پردازی بیشتر نگردد.

بار مالی این قانون از محل وجوه دریافتی موضوع تبصره (1) و (2) قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت (مصوب 1386.5.6) تأمین می گردد.


مطالب مشابه :


DO YOU KNOW SOCIAL SECURITY ORGANIZATION OF IRAN

که دست تقدیر ما را ساکن البرز جنوبی نمود.بیش از دو دهه در سازمان تامین اجتماعی شاغلم




جزئيات ماده 80 قانون بيمه

(مشهد) صفحه اول بر این اساس ، اگر به هر طریقی برای شعب تأمین اجتماعی محرز شود که نیروی




دریافت نرم افزار ارسال لیست حق بیمه 2.7 (حجم: 52مگابایت)

سازمان تامین اجتماعی در شعب خود در تأمین اجتماعی گیلان به مشهد




هادی پورتقی

سازمان تامین اجتماعی حاصل و آراء متناقض از شعب دیوان صادر شود، مستنداً به




نادیده گرفتن اکثریت جمعیت کارگری در طرح سهام عدالت (سهام عدالت برای کارگران نیست)

شهر الکترونیک مشهد تامین اجتماعی از طریق شعب تامین اجتماعی براساس




سوابق ادعایی همه بیمه شدگان بررسی می شود

سازمان تأمین اجتماعی با صدور دستورالعمل شعب تأمین اجتماعی مكلف شده مشهد. گروه




استخدام نیرو در تامین اجتماعی استان خراسان شمالی

استخدام نیرو در تامین اجتماعی افتتاح شعب بصورت بومی تامین اجتماعی اطراف مشهد,




قانون بازنشستگی پیش از موعد

سفر مشهد; عید فطر; ماه و نتیجاً از سوی شعب مختلف دیوان ماده 77 قانون تأمین اجتماعی در جلسه




برچسب :