انشایه مجید تاکی دانش آموز پایه دوم مدرسه رسالت چالشتر

بـه نـام خـداونـد لـوح و قــلـم                         حـقـیقـت نگار وجود و عدم

خدایی که داننده ی رازهاست                        نخستین سرآغاز الفت هاست

 

عید

          یعنی

                  زنگِ

                                 نوشدن

                                         مجیدتاکی

عیدهای ما

عید ها سه نوع هستند :

اول : عیدهای دینی و مذهبی ؛ مانند عید فطر و عید قربان که مسلمانان جهان این روزها را جشن می گیرند یا عیدهایی همچون عید غدیر خم و نیمه ی شعبان  که جشن ولایت و امامت است .

دوم : عیدهای ملی ؛ مانند روز آزادی و استقلال ملت ها از چنگ استعمار . بنابراین 12 فروردین ؛ روز جمهوری اسلامی و 22 بهمن ، روز پیروزی انقلاب اسلامی ، عیدهای ملی ما هستند .

سوم : عیدهای طبیعی ؛ مانند عید نوروز که در آغاز بهار برپا می شود .

برخی عیدهای های مهم دینی و مذهبی ما عبارتند از : اول شوال ( عید فطر ) ، دهم ذی الحجه ( عید قربان ) ، هجدهم ذی الحجه ( عید غدیر خم ) ، پانزدهم شعبان ( میلاد حضرت امام زمان (عج ) ) و 27 رجب ( عید مبعث ) . همانطور که عید در لغت به معنی بازگشتن است ، تمام این روزها بهانه ای است برای بازگشت به خویشتن و احساس مسئولیت و تحول درونی . از دیدگاه امام علی ( ع ) هر روز که در آن گناه نکنیم عید است .

عید نوروز

عید باستانی نوروز که هر سال با فرا رسیدن فصل بهار و رستاخیز طبیعت آغاز می شود ، در ایران و افغانستان آغاز سال نو است . اما در کشورهای همسایه شمال ایران مثل تاجیکستان ، آذربایجان و ترکمنستان که تقویم میلادی رواج دارد ؛ شروع ِ سال نیست و فقط به عنوان آغاز فصل بهار جشن گرفته می شود. در برخی از متن های کهن ایران از جمله شاهنامه فردوسی و تاریخ طبری ، جمشید و برخی دیگر از متن ها ، کیومرث به عنوان پایه گذار نوروز معرفی شده اند .

در نوروز ؛ مردم نخست به دیدن بزرگان خانواده ، بیماران و اهل قبور می رفتند و ادای احترام        می کردند سپس عید دیدنی آغاز می شد . پیش از دید و بازدیدها ، هر فرد از از خدا می خواست که در سال نو روان او را پاک و آرام نگه دارد.

سران دولت هخامنشی در مصر که  از ایالت های ایران به شمار می رفت  ، آیین های نوروز را رواج داده بودند و با اعزام سفیر به حبشه از حاکم این سرزمین خواسته بودند که نوروز را به رسمیت بشناسد. اردشیر بابکان ؛ بنیان گذار سلسله ساسانیان ، در سال 230 میلادی پس از شکست دادن دولت روم از آنها خواست نوروز را به رسمیت بشناسد . این درخواست مورد پذیرش مجلس سنای روم قرار گرفت . در دوران ساسانیان متداول بود که در بامداد نوروز ، مردم به یکدیگر آب بپاشند ؛ چون آن را نشانه آبادانی و برکت می دانستند . از زمان هرمز اول مرسوم شد که مردم در شب نوروز آتش روشن کنند . همچنین از زمان هرمز دوم ، رسم ِ دادن سکه در نوروز به عنوان عیدی متداول شد . در تاریخ 10 فروردین 1388 مجلس کانادا اولین روز بهار هر سال را به عنوان نوروز ، عید ملی ایرانیان و بسیاری اقوام دیگر نامگذاری کرد و در تاریخ 8 مهر 1388  ، سازمان علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد  نوروز را به عنوان میراث معنوی جهانی ، به ثبت رساند .

 

 

سفره ای روشن و پاک

دربسیاری از نقاط ایران و افغانستان ، سفره هفت سین پهن می شود . در این سفره هفت چیز قرار     می گیرذد که با حرف سین آغاز شده باشد ؛ سفره هفت سین در ایران آداب و رسوم خاصی دارد . در سفره هفت سین آیینه نشانه ی روشنایی ، شمع نشانه ی نور و درخشش و آب نشانه ی پاکی است . برای زیبایی سفره از سنبل و تخم مرغ رنگی هم استفاده می شود . بعد از ورود ماهی قرمز از چین به ایران این ماهی های کوچک جای ثابتی در سفره هفت سین پیدا کردند . همچنین بعد از افتخار پذیرش اسلام توسط ایرانیان قرآن نیز الهام بخش معنوی و زینت بخش این سفره شد . به طوری که قرائت قرآن در هنگام تحویل سال از آداب پسندیده ی این لحظه های معنوی است . در کابل و شهرهای شمالی افغانستان سفره هفت میوه متداول است در این سفره ، هفت میوه قرار می گیرد از جمله : کشکش سبز و سرخ ، بادام ، پسته ، زردآلو ، سیب ، سنجد است . چیدن سفره ای مشابه با استفاده از میوه های خشک شده ، در بین شیعیان پاکستان هم مرسوم است . د رپاکستان نوروز را (( عالم افروز )) می نامند که به معنای روز تازه رسیده و روشن کننده ی جهان است . در ایام نوروز مردم پاکستان از گفتار نامناسب پرهیز می کنند و یکدیگر را با محبت و احترام نام می برند . همچنان سرودن اشعار نوروزی به زبان های اردو ، دری و عربی در این ایام مرسوم است .


مطالب مشابه :


انشایه مجید تاکی دانش آموز پایه دوم مدرسه رسالت چالشتر

موضوع انشا مانند عید فطر و عید قربان که مسلمانان جهان هر سال با فرا رسیدن فصل




موضوع انشا:تابستان خود را چگونه گذراندید؟

پدرم مرابه مکانیکی فرستادتا کارکنم و اوستای من هرروزمن را با موضوع انشا: عید قربان




پاسخ به برخی سوالات درمورد فارسی ششم

عید قربان مبارک عید سعید فطر مبارک . لینک و یا انشا با موضوع آزاد




انشا درمورد نماز نوشته پسرم مصطفی

انشا درمورد نکرد .با این که هزاران هزار نماز دهه ی ذالحجه نماز عید قربان




برچسب :